Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 24 – 30 april

Een paar dagen later dan normaal, maar mijn dagen waren zo slopend dat ik niet eerder toe kwam aan het maken van mijn weekoverzicht. Mijn week was wel de moeite waard om te laten zien! Zo ging ik naar Duitsland en op bezoek bij mijn tante, ik werkte ruim een uur en we aten heel veel chocolade…

Maandag

De wekker gaat om 9.30 omdat Sarah straks naar het KDV gaat en ik heb een afspraak bij de psycholoog. Eerst een flink ontbijt: gebakken appeltjes met kaneel en havermout.

Tegenover mij ontbijt dit meisje en ze eet alle hagelslag van haar brood. Dat is niet helemaal de bedoeling en ze zal toch echt even wat brood moeten eten. Haar reactie:

Lichamelijk voel ik mij niet heel top en Sarah heeft dit al snel in de gaten. Lief….ik krijg een stickertje van haar op mijn hand. Helpt altijd!

Ik houd trouwens sinds vorige week mijn slaap bij in een app. Echt vrolijk word ik er niet van, want ik schijn amper een diepe slaap te bereiken (hier ongeveer 2 keer). Het beste is om minimaal 4 diepe slaap-cyclussen te hebben. Ik heb ooit eens gelezen dat mensen met SLE minder goed een diepe slaap bereiken. Of dat zo is en waarom moet ik nog eens uitzoeken.

Na mijn afspraak hang ik op de bank met de nieuwe Linda en verorber ik een heerlijke salade. Met kip, champignons en nog wat kaas. Geen straf!

Rond 16.00 haal ik met mijn vader Sarah weer op van de opvang. Heerlijk de jumpsuit aan wanneer we thuis zijn en meteen verder met spelen. Hier wordt het onhandelbare haar van Tineke aangepakt. Het haar is vintage en heel erg stug, dus er valt weinig aan te borstelen…

Maandagavond zit ik heel even achter de computer om te bloggen, daarna neem ik een warme douche en hang ik heerlijk op de bank.

Dinsdag

Ik zou vandaag weer aan het werk gaan, maar na een nacht slapen word ik beroerd en doodmoe wakker. Gewrichten zijn stijf, ik heb enorme hoofdpijn en ben op. Ik bel het werk af en Sarah en ik starten de dag gezond: met heerlijk veel vers fruit.

Alleen niet lang daarna gaat er toch iets mis….we ontdekken een chocolade eitje!

En die wordt liefdevol opgepeuzeld. En de vingers worden er ook bijna bij opgegeten.

En manlief komt hiermee thuis. Voor mij. Vreselijk wat vies! 😉

Na een heerlijk dutje in de middag (Sarah ging even met mijn ouders mee) ben ik weer iets fitter en haal ik Saar weer op met de fiets. Daarna tijd om te koken: ovenfrietjes, sperziebonen en verse saté.

Woensdag

Ik had afgelopen week Sarah een ijsje beloofd toen ze er een keer naar vroeg. Dus wat doen wij vandaag? We halen een ijsje! Een bolletje chocolade en mevrouw heeft de dag van haar leven. Na een half uur likken zat ze helemaal onder, maar ze heeft zo genoten.

Voordat we weer naar huis gaan moet ik nog langs het Gemeentehuis om mijn paspoort op te halen en duiken we nog even de Hema in. Daar komen we deze puzzel tegen voor twee euro. Geschikt vanaf 3 jaar, dus die nemen we mee!

En eenmaal thuis maken we natuurlijk meteen de puzzel. Na twee keer helpen kan ze hem zelf. Eh…ok…

Ze wilde echt niet slapen in de middag. Maar viel uiteindelijk toch in slaap op de bank met haar trui onder de chocolade ijs. Hihi.

En er was een pakketje afgeleverd bij de buren. Deze twee tubes gaan mee naar Curacao, want waar kunnen we zonnebrand nou beter testen dan op een zonnig eiland? Het belooft een hoge bescherming die geschikt is voor de gevoelige huid. Ik houd jullie zeker op de hoogte.

Donderdag

Vandaag is het Koningsdag en dus is Giorgio ook heerlijk thuis! Wel is het koud en nat, dus we gaan er niet op uit. Een soort film marathon en heel veel puzzelen dan maar. Maar we slaan niet helemaal Koningsdag over. Sarah showt even haar mooie shirt. Volgend jaar hopelijk beter weer en lekker op de rommelmarkt rondstruinen!

Ik maak iets heerlijks voor mijzelf vandaag: eiwraps met gerookte zalm en komkommer, met een klein beetje pesto. Ik deelde het recept daarna ook op de blog. Lekker mager en hartstikke gezond!

Oh en we kijken voor het eerst Barbapapa (Sarah dan he…). Op Netflix staat de hele serie en deze is uit de jaren ’70. Maar ondanks dat het wat ouderwets is blijft het wel heel erg leuk! Sarah is meteen helemaal verkocht. Wie keek dit vroeger nog meer?

En oh kijk wat er voorbij kwam op Facebook bij herinneringen….dit kleine poppetje!

Donderdagavond schrijf ik een blog voor de volgende dag en duik ik vroeg mijn bed in. Morgen een intensieve dag!

Vrijdag

Goedemorgen! Sarah slaapt niet bij mijn ouders dus we worden samen wakker rond 9.00.Nou ja samen….ze is niet echt wakker te krijgen en ligt nog heerlijk. Maar we moeten er toch echt uit!

Snel aankleden en ontbijten, ook voor deze nijlpaarden. Sarah zet ze zelf zo neer, heel grappig. Na het ontbijt en flink wat koffie breng ik Sarah bij mijn ouders en fiets ik door naar mijn werk.

Eerst drink ik koffie met wat collega’s en daarna kijk ik wat voorlichtingsmateriaal na. Ik vind het heel fijn om oud collega’s weer te zien/ te spreken en fijn dat ik wat taken kan doen, maar oh wat valt het mij tegen. Ik red het advies van 2×2 uur niet en ben de rest van de dag totaal opgebrand. Gelukkig slepen deze twee repen van de Hema mij er een beetje doorheen. Lekker dat ze zijn! Dit zijn de crunchy havermoutrepen met chocolade, een limited edition. Ze zijn heerlijk en ook zo op….

Vandaag kwam de eerste ‘achter de schermen van de keuken’ online. Ik kreeg er veel leuke en enthousiaste reacties over! Het is ook enorm leuk om te maken, omdat het delen van een recept niet al mijn passie dekt. Alles om het eten en koken heen vind ik onwijs leuk om te delen. Hopelijk volgen er nog veel meer!

Nadat ik terug ben van mijn werk haal ik Sarah weer op en we rijden naar huis. Daar eten we een broodje en ik bak een ei met wat overgebleven gerookte zalm. Vervolgens breng ik Saar naar bed en val ik zelf in slaap op de bank. Ik ben op…

Vrijdagavond kijken we heel lui en burgerlijk televisie onder een kleedje op de bank. Geen blog, helemaal niks.

Zaterdag

De wekker gaat op zaterdag, iets wat niet heel vaak voor komt! Om half negen stap ik uit bed om te gaan douchen. Daarna volgt een snel ontbijt met Giorgio en Sarah en halen we nog even een mooie bos bloemen.Saar haar dag begon niet zo heel vrolijk. Ze wilde net als papa ontbijten met een Sultana. Tja, je kunt niet alles hebben…

Vandaag gaan we naar de Achterhoek waar mijn tante woont. Gezellig eten, samen naar Duitsland naar de DM (ongeveer 20 minuten rijden) en kletsen. Gelukkig is de kleine mevrouw weer vrolijk en ze loopt met een constante duckface omdat ze lippenbalsem op kreeg. Een echt dametje 😉

Na een uur rijden zijn we er en we worden verwelkomd met een heerlijke bak koffie en een cupcake van Nutella! Wat een lekkernij en gewoon bij de Bakker Bart te koop. Aanrader!

Daarna even winkelen bij de DM in Duitsland. Ik kocht niet heel veel, alleen wat shampoo, conditioner, haarlak en zonnebrand voor de vakantie. Wat een heerlijke winkel en wat een heerlijke prijzen! Wanneer we weer bij het huis van mijn tante zijn gaan Sarah en ik even liggen en slapen we ruim een uur. Daarna staat er heel wat lekkers op tafel. Pasta met saus, kaas, basilicum, gehaktballetjes en salade.

De terugweg is enorm zonnig (lage zon) maar gelukkig namen we de bril van Sarah mee. Deze gaat ook mee naar Curacao en staat wel wijs volgens mij…Popje Tineke was ook van de partij. Zij was vroeger de pop van mijn tante en dan moest ze natuurlijk ook even mee naar haar ouderlijk huis, haha.

In de avond op de bank en bijna te moe om na te denken, maar het was ontzettend gezellig. Zeker de moeite en de nasleep waard! De zondag besteden we zonder plannen en drukte. Giorgio haalt de grote boodschappen binnen, maakt de badkamer schoon en slaat aan het stofzuigen. Ik kook en ga heel even met Sarah bij mijn ouders langs. Hopelijk wordt het de komende week lichamelijk wat beter!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik vond Barbapapa ook heel leuk vroeger. Dat zijn toch dingen die echt generaties kunne mee gaan.

  Beantwoorden
 • Ja leuk barbapapa! Ook weer erg jaloers van al dat lekkere eten. Balen dat het op het werk niet echt ging. Maar dat had je van tevoren al aangegeven. Misschien kunnen ze wat aan de tijden veranderen? Als het niet gaat dan gaat het niet! Goed dat je zo naar je eigen lichaam luistert! Oh nog even en dan gaan jullie lekker naar curaçao..

  Beantwoorden
  • Ik werk al op een hele luxe tijd, begin zo rond het einde van de ochtend. Maar we gaan zien hoe het loopt! Ja bijna vakantie ja, dank je wel!

   Beantwoorden
 • Grote Barbapapa fan ook hier. Vond dat vroeger ook zo leuk.

  Beantwoorden

Write a comment