Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 23-29 oktober

 

Jeetje…de laatste volle week van oktober is achter de rug. De wintertijd gaat in en we komen in november terecht. Afgelopen week was fijn, ondanks bloed prikken, de bedrijfsarts en wat mindere dagen. Er komt ook weer een hele hoop eten voorbij, dus beter niet te kijken als je een lege maag hebt. Fijn weekend!

Zondag

Gister zijn we bij mijn ouders geweest, mijn neefjes waren daar logeren en ook wij kwamen gezellig even langs. Mijn moeder kocht voor hen allebei deze koffertjes met de tekst van Woordkunsten. Zo kunnen ze dingen (herinneringen, spullen) van hun vader bewaren. Ze zijn heel mooi!

zon

En er kwam ook een andere tas binnen (iets luchtiger), namelijk de tas die ik bestelde bij het Rotterdams Warenhuis. Ik bestelde er ook één voor mijn moeder.

zon1

De zondag zelf verliep grotendeels in pyjama. Sarah keek en luisterde naar Sinterklaas, ik gaf mijn voeten wat extra aandacht en er werden heel veel wasjes gedraaid. Ook gingen Sarah en Giorgio op pad voor de grote boodschappen.

zon2

Vanavond op het menu…verse pizza! Met deeg van spelt uit de Foodybox van Kroon op het werk. Links mijn helft: met tonijn, knoflook, rode ui, mozzarella en kruiden. Rechts Giorgio zijn gedeelde met mozzarella, gehakt en barbecuesaus. Het deeg was trouwens erg lekker!

zon3

En toen ging in de avond de computer kapot. Nadat Giorgio opnieuw Windows 10 erop had gezet, startte hij niet meer op. Er kon dus ook niet geblogd worden, niks. Wel deed ik wat oefeningen voor mijn armen en achterwerk.

Maandag

We worden om 9.30 wakker en ik voel me redelijk fris en fruitig. We kijken naar een Sinterklaasfilm en gaan daarna even op de fiets naar de winkel. Sarah vindt Sinterklaas en Zwarte Piet geweldig en kan er naar blijven kijken. Zo leuk dat het voor haar wat meer gaat spelen.

maan1

De rest van de dag verloopt helaas anders en na de lunch stort ik figuurlijk in, dus ik duik samen met Sarah het bed in. Daarna worden we uitgerust weer wakker en ik maak na lange tijd weer eens een ‘selfie’ of is dit een ‘milfie?’ Hoe dan ook, trots op het resultaat nadat ik mijn streefgewicht heb bereikt. Binnenkort weer een update op de blog van het Killerbody dieet. Geen laatste update, want afgevallen zijn en een streefgewicht hebben bereikt betekent nog niet dat je er bent.

maan

We eten vanavond ovenfrietjes. Zodra ik begin met koken pakt Sarah ook een ovenschaal en de patatjes. ‘Net als mama’.

maan2

En ik geloof toch steeds meer dat ze later onderwijzeres gaat worden. Hier spreekt ze haar kudde streng doch rechtvaardig toe.  Zelfs het ijsje van plastic moet er aan geloven.

maan4

Daarna is het tijd voor pepernoten bakken! Er zitten twee zakjes in voor 2 porties, de eerste poging mislukt. Het deeg lijkt veel te nat en blijft werkelijk overal aan vast plakken. Ik krijg het amper van mijn handen af, laat staan van het keukenblad. Ik kan er dus geen deeg van rollen. Poging twee gaat iets beter, maar het deeg lijkt dit keer te kruimelig en te droog. Toch lukt het om een bakplaat vol pepernoten te bakken. Sarah was trouwens alleen geïnteresseerd in het eindresultaat.

mann

Na het eten fiets ik naar mijn ouders om daar een blogje te typen voor dinsdag en woensdag. Morgen wordt de computer als het goed is nagekeken door een IT’er op het werk van Giorgio.

Dinsdag

Na heerlijk te hebben geslapen begin ik de dag met kwark, appel, kaneel en….pepernoten! Wat een goddelijke combinatie is dat!

din1-kopie

Ik kan echt de hele dag kijken naar een spelende Saar. Zoveel energie en fantasie dat ze heeft…Hier heeft ze alle popjes weer in een kringetje gezet om ze te leren hoe ze een treinrails in elkaar moeten zetten. Dat stemmetje die ze erbij heeft tijdens haar ‘les’….echt geweldig.

din-kopie

Het is lunchtijd. Voor Sarah een tosti met veel kaas, voor mij een wrap met kipfilet, feta, sla en een beetje pesto. Ook een topcombinatie.

din3

Daarna gaat Sarah even slapen en ik kijk op de bank naar een film op Netflix. Ook ontspanning zonder te slapen zou energie opleveren, aldus de ergotherapeut. Hopelijk draagt Netflix daar aan bij.

Wanneer Sarah weer wakker is wil ze graag tekenen. Ik knutsel snel een paddenstoel in elkaar en Sarah gaat meteen aan de slag voor opa en oma. Hij wordt overigens helemaal groen, voor de geïnteresseerden.

din2

Avondeten: Ajam Paniki, waarvan het resultaat inmiddels op de blog staat! Na het eten fiets ik weer naar mijn ouders om dit recept op de blog te knallen.

dinje

Woensdag

Een wekker om 8.30 om netjes op tijd bij de Trombosedienst te zijn. Vorige week was mijn bloed te dun (waarschijnlijk door de koorts van de buikgriep) dus ik mag mij weer melden vandaag. Sarah weet precies wat we gaan doen en voelt zich echt een kind aan huis daar. Oeps. Na het prikken door naar de apotheek om wat op te halen. Saar kijkt graag mensen heel lang aan tot ze terugkijken en gaat dan heel verlegen lachen.

woen2

Weer thuis en tijd voor een tussendoortje. Ik bied pepernoten aan, maar ze wil toch echt een broodje appelstroop. Prima hoor kind.

woen

Alleen mama was vergeten een schort om te doen dus de trui kon worden verruild voor een schoon exemplaar. En daarna naar buiten kijken, want er zijn mensen van de gemeente bezig alle blaadjes van het gras te halen. Soort van dweilen met de kraan open. De dagen erna zijn ze namelijk ook nog elke dag geweest.

woen54

Voordat we samen lekker gaan slapen: eerst lunchen. Een halve avocado, twee gebakken eieren, plakjes kipfilet en tomaat.  En een verdwaald stukje ui.

woen87

Het avondeten bestond uit de andere helft ovenfriet, gehaktballetjes van kipgehakt en sla met blokjes feta. Tevens met een klodder mayonaise uit de Foodybox. Maar ik vind hem niet lekker.

eten

Na het eten doe ik oefeningen voor mijn benen en buik, er staat voor de volgende dag al een blogje klaar dus ik hoef niet naar mijn ouders toe.

Donderdag

Ik sta redelijk fris en uitgerust op (dat is lang geleden) en ik breng Sarah om 10.00 naar de opvang. Ik heb geen specifieke plannen voor vandaag, behalve het huis beneden opruimen en schoonmaken. Voordat ik begin eet ik een wrap met kipfilet en sla. Let’s go!

don

Ik begin met stofzuigen, dan met dweilen en ik neem alle meubels af met een sopje. Eigenlijk  moest ik steeds pauzeren van de ergotherapeut maar ik ga door en door. Eenmaal begonnen wil ik het afmaken. En ja, later op de dag begin ik spijt te krijgen. Eigen schuld Geer. Het huis is wel schoon, dat is dan weer een voordeel.

En er komt een pakketje binnen van Lush, met wat bruisballen en 2 douchegels. Helaas hebben vier bruisballen de reis niet overleefd en ik krijg dus alles in stukjes en kruimels. Thanks PostNl.

Gelukkig is de klantenservice van Lush de beste die ik tot nu toe heb meegemaakt en verzenden ze de kapotte producten opnieuw, inclusief een extraatje. Ook al kunnen zij er niets aan doen, geweldig opgelost zo! Even vermelden dus hier: bedankt Lush!

Om 16.00 haal ik kleine mevrouw Boekhouder weer op en gaan we even naar de winkel voor wat boodschappen. Ik neem voor mijzelf een stukje chocolade mee, heb ik wel verdiend na die 12 kilo afvallen. Deze is echt heerlijk trouwens!

don1

Maar voordat ik ga genieten van de chocolade en van de televisie, kook ik netjes het avondeten. Gebakken vis met spinazie, spekjes en aardappels. Eigenlijk heel makkelijk.

don4

Na het eten brengen we Sarah naar mijn ouders. Ik besluit geen blogje meer te typen, mijn energie is op. Dus Giorgio en ik belanden op de bank voor de televisie en ik neem mijn mail een beetje door. Kom ik mij toch een bijzonder persbericht met slogan tegen…

don65

Ziek zijn is altijd leuk ja….

Vrijdag

Wederom een wekker om 8.30. Straks moet ik langs de Trombosedienst om bloed te prikken en een uur later heb ik een afspraak bij de bedrijfsarts, die ik voor het laatst in augustus heb gesproken. Veel kan ze niet voor mij betekenen aangezien ik nog middenin mijn herstel zit en het nog maar even de vraag is of ik überhaupt weer terug kan keren naar de werkvloer. In januari weer langs.

vrijd

In de middag heb ik dus een paar uur voor mijzelf. Ik duik heerlijk in een tijdschrift met een kop thee en kijk eens wie er alweer zijn? Mijn vrienden!

vrijd1

Daarna ga ik in bad met mijn andere vriend, namelijk Lush. Er vindt groot onderhoud plaats met een masker voor mijn haren en gezicht. En een warme kop chocolademelk. Genieten!

vrijd2

Daarna ben ik wel heel erg moe, maar het is al te laat om even te slapen. Giorgio komt bijna thuis en dan halen we Sarah weer op. Gelukkig wil Giorgio even voor mij naar de apotheek en rijden we daarna met de auto naar mijn ouders en Sarah. En opa krijgt een staartje.

vrijd54

Giorgio en ik eten gevulde kipfilet met pesto en serranoham, Sarah geniet van spaghetti bolognese van Olvarit (bijna een vrijdag traditie wanneer het altijd laat wordt). Na het eten is het televisie kijken en sushi eten. Wat een fijne avond!

Zaterdag

Onze wekker gaat om 8.30, ook al is het weekend. Sarah slaapt nog maar Giorgio gaat straks met mijn vader naar een open dag in Wageningen (iets met water, vraag mij niet wat haha). Sarah en ik blijven thuis en vermaken ons met een lekker broodje, speelgoed en Paw Patrol. Alleen iemand weigert haar korstjes te eten…

zatje1

Nadat Giorgio terug is gaan vader en dochter samen op de fiets naar de markt om een visje te halen. Daarna is het tijd om te slapen en ik fiets richting mijn ouders om dit weekoverzicht te typen. Hopelijk hebben we snel onze computer weer terug, want echt handig is dit niet.

Terug van opa en oma vertrekken we richting de winkel voor het avondeten. Kun jij lezen wat we eten vanavond? Sarah schreef een boodschappenbriefje.

zatje

 

En morgen? Dat zien we dan wel weer. Misschien wat Halloween filmpjes kijken en een poging wagen om een video op te nemen. Ik heb al lang niet gefilmd en dat vind ik zo jammer, want het is zo leuk om te doen. Maar filmen kost meer energie dan schrijven. We zien het wel. Voor jullie allemaal een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • De computer moeten missen, vreselijk. Hopelijk snel weer in orde!

    Beantwoorden
  • Wat naar van je pc. Hopelijk is hij snel gemaakt. De pepernoten met caramel zijn binnen en luca vind ze heerlijk. Ik vind ze wel lekker maar ook erg machtig. Grappig dat Gorgio en je vader naar Marin zijn geweest. Daar liepen wij ook, met de hele familie. Mijn zwager werkt er haha. Fijne dag morgen!

    Beantwoorden

Write a comment