Kijk je mee?

Photodiary. Memory lane 23-29 juli

Bizar, alweer aangekomen in de laatste week van juli. Het is bijna augustus en dat betekent de eerste pepernoten weer in de winkel spotten! Oké, eerst nog even een heerlijke zomer. Afgelopen week was rustig en fijn en met name het bloggen en de geweldige reacties gaven mij wat energie!

Zondag

Gister hebben we in Arnhem heerlijk sushi gegeten. Het was een ‘all you can eat’, maar de bediening en de kwaliteit was perfect! We hebben er heerlijk gegeten en mijn zus haar verjaardag gevierd. En natuurlijk ook de trouwdag van mijn ouders.

Vandaag een rustige dag en voornamelijk een dag om bij te komen van gister. Uit eten kost zo ontzettend veel energie. Alle prikkels, geluiden, gesprekken….ik moest er echt van bijkomen. En dat doe ik als eerste met een stevig ontbijtje. Havermout met sojamelk, cacao en gebakken appeltjes in kaneel. Power!

Ook Saar heeft vandaag behoefte aan rust na een drukke dag gister en het spelen met haar neefjes. Ze gaat wel mee naar de winkel om Giorgio te helpen met boodschappen doen (ze mag altijd scannen). En kijk dit mooie haar….één knipje bovenop en het zit al geweldig! Dit wil ik ook!

Vandaag kookt Giorgio en hij maakt dan vaak nasi of pizza. Vandaag is het een perfecte dag voor pizza! Een pizza voor mij met tonijn, knoflook, mozzarella, kruiden en rode ui en Giorgio belegd hem met gehakt, spek, mozzarella en kruiden.

Ja vooral heel veel kaas! Kaas is life.   

In de avond schrijf ik een blogje aan de eettafel met de laptop. Zo veel gezelliger nu ik met bloggen beneden kan zitten met een laptop.

Maandag

Suffig word ik wakker na een goede nacht. Sinds een week komt Saar zelf naar onze kamer als ze wakker is en ze naar beneden wil. Ik moet nog even goed wakker worden, door de medicatie tegen de jeuk slaap ik als een blok. Eerst maar een kop koffie beneden.

De maandag zelf verloopt niet zo heel bijzonder. Na het eten gaan we op kraamvisite bij de buren! Er is een klein meisje geboren en die moeten we natuurlijk even bewonderen. Maar eerst even een ijsje omdat deze kleine mevrouw goed heeft gegeten. Dit is zo’n chemisch knetterijsje van de Albert Heijn.

Kleine Sofie was heel lief en Sarah wilde haar niet meer loslaten. Ze vond het maar wat mooi en tegelijk ook heel spannend, want deze pop beweegt!

Na een uurtje gaan we weer naar huis en chillen we nog even voordat Saar naar bed gaat. Ze kan zo heerlijk tegen je aan kruipen.

Voordat wij gaan slapen kijken we nog even bij Sarah om de hoek of ze lekker ligt te slapen. En soms neem ik een foto van dit slapende wondertje. Kijk hoe lief!

Dinsdag

Goedemorgen! Zoals elke ochtend smeert Sarah zelf de pindakaas en gieten we er samen hagelslag op.

Het is vandaag één grote ramp buiten met regen. We blijven dan ook zoveel mogelijk binnen. En daar horen leuke activiteiten bij! We halen deze tekentoren (Hema) tevoorschijn en kleuren er op los.

En ik had nog een cadeautje liggen voor Saar die ik vorige week al had gekocht….’Mama is dat voor mij? Dank je wel mama!’

Het is een boek van Fiep Westendorp. Met de leukste verhalen en tekeningen, geweldig!We lezen vervolgens een uur lang verhaaltjes, dat snap je wel.

Maar op een gegeven moment kan ik echt niet meer en beginnen de letters te dansen. Het is heel even droog en Saar wil de tuin in, spelen met water.  

En aan het einde van de middag komt mijn vader met de auto en rijden we langs een adres hier in de buurt waar we een achterzitje van overkopen. Voor een tientje een prima en keurig stoeltje voor achterop de fiets van papa!

Woensdag

Even een snel ontbijt omdat ik straks bloed moet prikken bij de Trombosedienst en voor eventueel een voedselallergie. Mijn ontbijt is wel één van mijn favorieten: kwark met aardbeien!

Daarna zet ik een soort van ‘krokodil’ in elkaar met speelmaïs. Groot voordeel dat kinderen zoveel fantasie hebben. Ook al lijkt het nergens op, dit is toch echt een krokodil volgens Saar. En op de achtergrond zie je Saar in een vreemde positie, met een been in de lucht. Geen flauw idee wat ze daar deed.

Saar blijft in de middag bij mijn ouders (haar neefje is er ook) en ik heb even wat tijd vrij voor mijzelf. Eerst een lunch, daarna een heerlijk dutje. Mijn lunch bestond uit sla, kaas, augurk, komkommer en gegrilde kip.

Saar wordt weer thuisgebracht door mijn vader (wat een luxe) en thuis wacht er lasagne op haar. We kunnen zodra Giorgio ook thuis is van zijn werk meteen aan tafel!

En op woensdagavond schrijf ik een recept uit en bewerk ik wat foto’s. Voordeel van overdag slapen is dat je in de avond nog wat energie over hebt!  Giorgio zorgt voor een fris gewassen kind en brengt haar even later naar bed.

Donderdag

Sarah gaat naar het KDV vandaag en ik breng haar rond 10.00. Voordat we op de fiets springen zeg ik tegen haar dat ze zo mooi is. En ze wil vervolgens op de foto…Aanschouw hier een boevig hoofd!

Smelt….

Op de terugweg naar huis doe ik nog wat boodschappen en ik neem deze mix voor Rocky Road mee, nadat ik hem voorbij had zien komen op Instagram. Heel erg ongezond (en ja een pakje) maar ik ga Giorgio hier erg blij mee maken! Dit weekend kunnen we aan de slag en wie weet komt er ook nog een gezonder recept voor Rocky Road voorbij op de blog!

Om 15.00 haal ik Saar weer op van school. Ik heb zelf vrij weinig gedaan, alleen de keuken opgeruimd en een blogje gemaakt. En geen vervelend blogje, een blogje over snacks en chocolade!

Sarah wil altijd met de grote trap. Hoe hoger, hoe beter. Na tien minuten staan we altijd pas beneden. Zucht.

En wat komen we hier tegen? Paddenstoelen! In juli! Maar hoe dan?

Vandaag was ook de dag dat ik én in mijn linkerduim sneed én mijn velletje van mijn rechterduim er af raspte. Koken met Geer be like….

Vrijdag

Vandaag is de dag dat mijn moeder haar derde chemokuur krijgt. Gister konden jullie een update lezen over de eerste twee chemo’s en het effect daarvan. Vol goede moed gaat zij naar het ziekenhuis voor haar derde chemo. Straks gaan we even op bezoek, maar eerst fruit eten.

Oh en koken met Geer is also like….Floddertje in the house! Overal tomatenpuree.

Vandaag kwam ook mijn SOS armband binnen die ik afgelopen week heb besteld. Met 50% korting zelfs en een onwijs goede kwaliteit. Hij was in no time in huis en het bandje is echt leer. De graveringen zijn perfect en heel strak. Aan de buitenkant de belangrijkste informatie, aan de binnenkant mijn ziekenhuis, medicatie en telefoonnummers. Ik ben er blij mee!

Het bandje is verstelbaar, er moet alleen een gaatje bij want mijn pols is echt ieniemienie.

Op bezoek bij oma, samen met haar neefje. Gelukkig had mijn moeder stickers en stiften meegenomen, anders is het voor hen zo saai.

En de hele dag was het druk op de blog, vanwege de update denk ik. Mensen schrokken misschien dat ik ontslagen zou worden, maar heel erg is dat niet. Heb je hem nog niet gelezen? Hier kun je hem vinden.

Aan het eind van de middag stuur ik wat mailtjes en berichtjes terug. Steeds vaker krijg ik lieve, leuke, enthousiaste en/of meelevende berichtjes waar ik heel blij van word. Gewoon van onbekende mensen die mijn blog volgen en de recepten maken, zo bijzonder!

Op vrijdagavond doe ik niets meer, behalve Ben en Jerry’s eten en een horror kijken. Mocht je van echte horror houden dan is Sinister een aanrader! Ik vind niet snel films eng, maar deze film is echt luguber. Brrrrr.

Zaterdag

Vandaag is het druilerig en niets aan buiten. Maar we willen heel graag met Saar met de trein naar bijvoorbeeld Arnhem, om daar te winkelen. Dus we draaien de dagen om en doen vandaag de grote boodschappen en wat schoonmaak klussen en we gaan morgen met de trein om te winkelen. Voor Sarah wordt het de eerste keer in de trein en ze kan niet wachten, ze vindt ze zo mooi!

Giorgio heeft nieuwe broeken nodig en ik wil even bij de Primark kijken voor Saar. Ze groeit zo hard uit haar shirtjes dat ze al snel weer te kort zijn. En dan vind ik het zonde om vrij dure shirtjes te kopen.

En nog even een reminder voor dit weekend: Het leven is te kort om stil te staan bij de dingen die je niet kunt. Je moet genieten, en zo is het!

Wat zijn jouw plannen deze dagen? Een heerlijk weekend toegewenst!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ken je de cabarettiere Lenette van Dongen? Zij roept op haar Facebook altijd: Doe wat je kan, doe dát met plezier. En de rest PFffffff *blaast in de lucht*
  Moest ik even aan denken bij je laatste zin. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Die rockyroad wil ik ook! Hopelijk hebben jullie een fijne dag vandaag.

  Beantwoorden
 • Ik zie Saar opgroeien op Instagram (altijd leuk om haar foto’s te zien) en ze is opeens zo lang geworden lijkt het wel. Dat Fiep boek moet ik scoren voor mijn zoon, hij houdt van Annie en Fiep 😉

  Beantwoorden
 • Dat boek van Fiep Westendorp heb ik laatst als prijs uit mogen zoeken bij de Postcode loterij! Tijdloos en een en al nostalgie.

  Beantwoorden

Write a comment