Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 23-29 juli

En we zitten alweer in de laatste week van juli. En wat voor een week…Het was vooral afzien door de hitte (hittegolf en chronisch ziek zijn is geen goede combinatie) maar ondanks dat maakten we er weer het beste van! We zagen leuke en lieve mensen, brachten een bezoekje aan de tandarts en ik had een tof gesprek met de Hartstichting!

Maandag

We maken ons op voor een warme, hele warme week. Gelukkig viel het vandaag nog mee. Omdat ik mij niet zo lekker voel doen we het wel rustig aan vandaag. En mijn ontbijt is een heerlijk stukje havermoutcake! Met banaan, kaneel, stukjes appel, kokos en wat hagelslag.

In de middag wordt het toch al flink warm en ik doe alle ramen boven dicht. Terwijl ik een raam op de slaapkamer van Sarah sluit valt er een stukje kozijn naar beneden. Nog maar een paar weken en onze nieuwe kozijnen worden geplaatst! En dat is maar goed ook…

Saar gaat aan de slag met klei en later met papier en glitterlijm, zoals je wel kan zien. Ook al doen we niet veel bijzonders vandaag, we hebben altijd schik!

Mijn lunch: rauwkost met gekookte eitjes en een cracker.

En wanneer Sarah klaar is met tekenen ben ik aan de beurt. Ze wil dat ik dieren teken, zoals een leeuw en een giraffe. Het mag duidelijk zijn dat ik geen talent heb…

In de middag wordt Saar opgehaald door mijn vader en haar neefje voor een logeerpartij bij opa!

Dinsdag

En omdat Sarah bij opa logeert slaap ik uit tot 10.00. Dat is lang geleden, maar wel heel lekker. Ondertussen krijg ik deze foto van mijn vader opgestuurd. Ze zijn bij de Waal en gaan met het pontje over voor een ijsje. Niet te lang, want het is al bizar heet.

Ik merk aan mijn lijf dat deze hitte teveel is. Hartkloppingen, lage bloeddruk, moe en hoofdpijn…ik kan niets anders dan heel rustig aan doen. Ik nestel mij voor de ventilator en maak in de middag een lekkere lunch met zalm en gegrilde puntpaprika.

Giorgio is vroeg thuis van het werk en samen halen we Sarah in de middag weer op bij opa. Want…we moeten naar de tandarts! Saar heeft duidelijk een beetje slaaptekort, maar doet het verder prima bij de tandarts en is helemaal goedgekeurd. Ik trouwens ook. En dat betekent…al 33 jaar geen gaatjes!

Jantje huilt, Jantje lacht! Terwijl ik in de avond een recept op de foto zet wil Saar ook een portret. Doen we!

Woensdag

De wekker gaat, want ik moet bloed laten prikken bij de Trombosedienst. En doordat het gisteravond zo lang warm bleef viel Saar pas laat in slaap. En ja, dan wil je er nog niet uit…

Maar eenmaal bij de Trombosedienst is dat helemaal niet erg, ze kreeg namelijk zelf ook een pleister. Inclusief een lachend gezichtje, hoe stoer!

Het is zo warm dat de pleister al loslaat voordat we thuis zijn, hij drijft letterlijk van mijn arm…

Lunchen: ik bak voor Saar en voor mij een lekker eitje met kipfilet en kaas.

En ook Saar eet hem met smaak op! Ze heeft trouwens zelf de toetenpoetsers op haar beker drinken gezet, tegen de vliegen.

In de middag zijn we op bezoek bij een vriendin van mij met haar dochtertje. We zitten heerlijk onder de parasol en de dames vermaken zich met Barbies, water en ijsjes. Er drijven trouwens behoorlijk wat naakte mensen in het badje…

En de uitslag van de Trombosedienst: mijn bloed is te dun. Nog dunner dan de laatste keer. Ze blijven mijn schema en dosering aanpassen maar mijn bloed trekt zich er niets van aan. Hoe het komt? Geen idee. Het kan door de warmte van slag zijn, al is mijn INR de laatste maanden al steevast te hoog. En vorig jaar op Curacao bleef hij heel stabiel..Voor nu een nog lagere dosering en maandag alweer terug om opnieuw te prikken.

Leuk en spannend: vanochtend had ik een telefonisch overleg met de Hartstichting! Zij willen mij als ambassadeur en daar zeg ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen. Het voelt als een uitstekende match, aangezien ik zowel Cardiologie verpleegkundige ben/was als hartpatiënt. En ik hoop met mijn positieve verhalen veel mensen te inspireren. Zin in!

Donderdag

Kijk eens wie er op bezoek zijn! Sanne en haar kindjes James en Isé. Het was de vorige keer al zo gezellig en nu weer! Ik maakte een lekkere lunch, we kletsten een paar uur en de kinderen hebben zich goed vermaakt.

Aanvallen!!!

En Saar is een prima hulpje en oppas. Ze wil altijd flesjes en hapjes geven en mag dit keer ook helpen. Geweldig vindt ze het!

Na al dat spelen is er even behoefte aan rust….

Tussendoor kwam er nog een heerlijk pakketje binnen: deze sausjes zonder suiker en vet. Ook in zout zitten ze vrij laag, dus ik ga ze heerlijk uitproberen.

Vandaag werd ik ook nog gebeld door de Gynaecoloog over de ingrepen en de bloedverdunners. De vorige keer vertelde ik dat ik mogelijk wordt opgenomen een paar dagen van tevoren in verband met een infuus. Dit is gelukkig bij nader inzien niet nodig en ik mag gewoon mijn bloedverdunners blijven gebruiken. Wel word ik een dag van tevoren opgenomen om mijn bloed te testen.

Vrijdag

Mijn hemel….vandaag was het de warmste dag van de week. Niet tof, maar we doen er niets aan. Ik zit het grootste gedeelte van de dag voor de ventilator te wachten tot het avond is. Wel zorg ik goed voor mijzelf met een lekkere salade. Iets wat ik met dit weer nog wel weg krijg.

Sarah krijgt vooral ijsjes weg. Mmmm! En ja, ze speelt en loopt thuis de hele dag in haar onderbroek met deze warmte. Heerlijk toch?

Favoriet: spelen met een emmer water en haar poppetjes zwemles geven. Heerlijk die fantasie.

In de avond blijft het nog lang benauwd en ik heb enorme trek in koud fruit. Dus peuzel ik druifjes en ananas weg.

Zaterdag

Hey, het is een beetje koeler buiten! Je ziet meteen meer mensen op straat, zo grappig. We gaan tegen het einde van de ochtend richting het centrum om wat te winkelen. Er is al een enorme sale en dat is natuurlijk nooit verkeerd. Oh wat kijk ik uit naar de momenten die met Sarah nog zullen volgen, zoals samen winkelen en uitstapjes maken!

Na het winkelen gaan we een visje halen. We halen kibbeling en vispatatjes.

En er valt regen! Dus zetten we alle ramen en deuren open en verwelkomen de koelte.

Wat ik niet verwelkom zijn dit soort dingen….wie heeft dit nou ook altijd?

Zondag

En vandaag….vandaag genieten we nog van een dagje weekend, een feestje en moeten we de grote boodschappen nog in huis halen. Komende week is een stuk rustiger en dat is voor mijn lijf wel heel goed denk ik.

Een fijne nieuwe week toegewenst!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Laat je weten hoe de sauzen smaken aub ? Dan kan ik die ook gaan proberen .
    Fijne zondag voor jullie .

    Beantwoorden

Write a comment