Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 23 -29 augustus.

Terwijl ik deze wekelijkse diary in elkaar zet heb ik net twee volle werkdagen achter de rug. Maar niet alles ging zo soepel afgelopen week. Kijk mee naar het overzicht, van dag tot dag!

Zondag

De hele familie Boekhouder is lamgeslagen door de buikgriep. Vanmiddag haalden we Sarah uit bed met hoge koorts en diarree. Zelf zijn we ook helemaal niet fit. Lekker rustig aan doen dus!

Heel af en toe heeft Saar haar fitte momentjes en gaat ze spelen. Maar wel op een gebiedende toon, want mama moest persé deze regenlaarsjes aan. En maar duwen…

zontje

Heel leuk en gezellig: samen met andere (mama) bloggers in een whats-app groepje….maar even niet kijken en je mist zo een paar berichten…

zontje1

Ach gut…volgens mij is hier weinig tekst bij nodig. Onze lieve kleine Diana Ross.

zontje2

Omdat het heel warm is, krijg ik ineens zin in ijsjes. Deze fruit ijsjes van Hero zijn echt ontzettend lekker! Wel een beetje klein maar je hebt ook grotere varianten. Is eigenlijk alleen fruit dus nog best verantwoord ook. Sarah lust ze ook graag.

vrijtjes

Maandag

Ik had zoveel goede moed om weer te gaan werken, maar vannacht zat ik nog op het toilet en mijn buik voelt niet goed. Ook Sarah houden we thuis van het KDV.  Ik begin met het opruimen van mijn wastafelkastje. Maar al snel voelen mijn benen aan als spaghetti en laat ik de boel de boel. Ik vond zowaar weer haar schuifjes die elke vrouw in haar leven met bosjes tegelijk kwijtraakt. Hoera!

maantje1

Ondertussen probeer ik Sarah genoeg te laten drinken. Dat gaat niet heel makkelijk, maar uit een pakje is blijkbaar spannender dan uit een beker.

maantje2

Mijn lieve vriendinnetje is bevallen afgelopen weekend, van een jongetje. Ik begin met het maken van een mooi pakket met cadeautjes.

maantje3

Dinsdag

Het gaat langzaam iets beter met ons twee, maar Sarah is nog erg ziek. Koorts boven de 39 graden en ze blijft diarree houden. Ze is ontzettend hangerig en loopt naar de deur van de trap omdat ze het liefst de hele dag slaapt. ‘Wil je slapen? Lekker naar bed?’ Ze antwoordt dan luid en duidelijk met ‘jahh’.

Voordeel van een dreumes die de hele dag slaapt: mama kan even vooruit werken met artikelen! Ik heb nog weinig trek, en een broodje kaas smaakt helemaal niet. Dit koekje trouwens wel, ik ben zo gammel en heb behoefte aan iets zoets.

maantje

Hoe mooi is dit? Van Giorgio kreeg ik deze kaptafel met spiegel, van de Ikea. We lieten hem bezorgen en ik ben er ontzettend blij mee. Giorgio ook want hij werd gek van de rondslingerende make-up beneden aan de eettafel.

dintje

Het weer is net als onze tuin: triest en saai.

dintje1

Terwijl we een fanatieke pyjamadag houden, lezen we met regelmaat hetzelfde boekje. Op het moment van de foto heb ik al 21 keer een trein na gedaan. Met liefde.

dintje2

Woensdag

Ik begin mij toch een beetje zorgen te maken. Het is bijna de vierde dag met hoge koorts en ze weigert nu ook te drinken. Omdat ze nog steeds diarree heeft, ben ik een beetje bang dat ze uitdroogt. Er zit totaal geen fut meer in Sarah. Ik bel met de huisarts en kan eigenlijk meteen langskomen, fijn! Ze is helemaal onderzocht en ze konden niks geks vinden. De huisarts dacht toch aan een gewoon buikgriepvirus. Wel moest morgen de koorts zakken en het drinken beter gaan. Zo niet, dan terug en overleg met de kinderarts.

Omdat we deze week veel binnen zitten heb ik niet hele uitdagende foto’s kunnen maken. Dan maar een selfie van deze bevroren dame. Sarah is dol op haar bal, die ze wilde hebben tijdens het boodschappen doen. We moesten een krijsend kind van de bak met ballen wegtrekken, zo graag wilde ze een bal. Oké, vooruit. Omdat je alles in de wereld verdient 😉

woentje2

Thuis maak ik heel makkelijk een pasta met tomatensaus en tonijn. Ziet er vies uit, I know. Maar lekker was het! Hoera, mijn eetlust is weer terug.

woentje1

Ja hoor…rond 17.00 kunnen de lampen in huis aan. Wat is dit?

woentjes

Donderdag

Ik ga ook weer aan het werk, maar Sarah nog niet naar het KDV. Mijn vader is zo lief om vrij te nemen en op haar te passen. Gelukkig gaat het allemaal een stuk beter. De koorts zakt en ze drinkt weer! Mijn eerste werkdag na ziek te zijn geweest viel mij niet tegen. Je merkt wel dat er aardig wat conditie door het toilet gespoeld is. Komt wel weer goed.

Ik plaatste vandaag een artikel over mijn liefde voor de serie Modern Family. Met hashtag #modernfamily werd ik op Twitter ineens gevolg door Phil himself 😉 Ik lag in een deuk om zijn Tweets. Leuk om te volgen!

dontje

Aan het eind van de middag haalt Giorgio Sarah weer op, na een geslaagde dag bij opa. Heel moe is ze nog wel en ze wil nog steeds niet eten.

dontje1

Ik trek mijn warme vest maar weer aan, want ik krijg het niet warm. Nog even en dan kan de verwarming weer aan. Erg toch!

dontke2

Vrijdag

We proberen Sarah van Bambix pap over te laten stappen op gewone havermoutpap. Maar madame trapte hier niet in en wilde het niet eten, ook niet met een beetje Bambix er doorheen. Dit weekend een nieuwe poging.

dontke4

Maar….hoera, we leven weer! Sarah is vandaag naar het KDV gegaan en het ging eigenlijk heel goed. Toen ik haar ophaalde kreeg ik een paddenstoel mee naar huis. Overal en nergens rode vlekjes. Ik gok op de 5e of 6e ziekte. Schijnt onschuldig te zijn en gaat vanzelf weer over.

Vanavond maak ik gebakken vis en bietjes. Klinkt zo heerlijk burgerlijk, maar lekker is het wel! Ik vergeet altijd de vis op tijd uit de vriezer te halen, herkenbaar? Ik heb de ultieme tip ontdekt: vul een ovenschaal met heel heet water (niet kokend) en leg de visjes er een paar minuten in. Ze zijn zo ontdooid! In de magnetron kan ook (we hebben een ontdooi functie) maar de vis gaat toch altijd garen en dat vind ik zo vies…

vrijte

Bietjes! Ik koop gekookte bietjes en rasp ze zelf. In een potje zit namelijk altijd zout.

vrijtje

 

De Beautybox werd ook bezorgd vandaag. Er zitten dit keer best leuke dingen tussen! Alleen die zonnebrand…please. Het is augustus en ik heb al 3 tubes gekregen bij de Beautybox.

vrijtje2

Aardbeitjes! Genieten nu het nog kan. Komend weekend wil ik kijken of er nog kersen te verkrijgen zijn. Helemaal vergeten te halen dit seizoen!

vrijtjesss

Zaterdag

Houd Lifesabout.nl in de gaten, want er komt a.s dinsdag een feestelijk artikel online waarbij je iets heel moois kunt winnen. Mijn blog bestaat bijna 1 jaar en dat moet natuurlijk worden gevierd! Naast dat ik wat moois mag weggeven doe ik mijzelf ook iets cadeau; namelijk een inschrijving bij de KvK. Het is vooral heel praktisch en belastingtechnisch biedt het voordelen. Ik houd jullie op de hoogte.

Vanavond heerlijk pannenkoeken eten. Eens kijken of we Sarah weer aan het eten krijgen.

En deze dingen vindt ze maar vreemd. Geeft niet, ik eet ze met liefde op! Mmm.zatje2

Dit weekend moet ik veel schrijven en ga ik een video opnemen. Verder hopen we dat Sarah weer een beetje de oude wordt. Excuus voor de misschien wat saaie indoor foto’s, volgende keer beter! Voor nu: een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Leuk overzicht! Ik werd ook gevolgd door phill maar hij heeft me ook weer ontvolgt haha. Ik vind je foto’s juist helemaal niet saai hoor 🙂

  Beantwoorden
 • Arm paddenstoeltje, hopelijk voelt ze zich snel weer beter!

  Beantwoorden
 • Die tafel is geweldig van de IKEA! Hadden wij daar maar ruimte voor haha.
  Hopelijk knapt Sarah snel helemaal op en is ze weer de oude. En TIG keer hetzelfde boekje lezen is heel herkenbaar haha. Wil Luca ook vaak, maar als ik zeg dat mama een ander boekje ook leuk vind pakt hij ook snel een andere gelukkig.

  Beantwoorden

Write a comment