Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 23-29 april

Koningsdag, de leukste spullen van de rommelmarkt, de lekkerste en leukste perspakketjes en een nieuw onderkomen voor Sarah. Veel plezier met het lezen van een nieuw weekoverzicht!

Maandag

De laatste dagen school voor de vakantie van Saar zijn aangebroken! Ik breng haar zoals elke ochtend weer naar school en daarna maak ik een wrap met kipfilet, sla, feta en wat pesto. Ik ben nog steeds gigantisch moe en duik dan ook weer mijn bed in. Saai maar het is niet anders.

Het idee voor avondeten: geroosterde groenten met een kruidenolie. Verstegen heeft een kant en klare, maar ik zou Geer niet zijn als ik ook hier een recept van maak. Deze staat inmiddels ook online.

Afgelopen weekend was genieten geblazen met het weer. Ik kijk de foto’s van zaterdag toen we door het centrum liepen. Wist je dat Ede de gelukkigste stad van Nederland is? Ik kon hier wel om lachen, want op de achtergrond zie je een winkelstraatje met allemaal leegstaande panden. Schril contrast 😉

In de middag haal ik Sarah weer op en na school speelt ze nog buiten met haar buurjongetje (in de tuin).

Dinsdag

Wederom word ik wakker alsof ik ben wezen stappen (ik ben onschuldig) dus nadat ik Saar heb weggebracht ga ik weer naar bed. Sarah eet tussen de middag bij mijn vader. Ik word om 14.00 weer wakker en maak dan nog een heerlijke lunch voordat ik haar weer op haal. Deze lunch is overigens echt een tip! Gemengde salade met zalm (zalmstaartjes) van de grill. Zalmstaartjes zijn vaak wat goedkoper dan de gewone moten, maar net zo lekker!

En vandaag kreeg ik Sarah haar eerste schoolfoto’s binnen. Wat zijn ze mooi! En wat hebben we toch een prachtige dochter…

Snack voor het avondeten. Sarah eet precies hetzelfde maar dan zonder de pecannoten, die vindt ze niet zo lekker.

In de avond schrijf ik een blog over hoe ‘nuttig’ je je nog kan voelen als je niet meer kunt werken. Er kwamen heel veel lieve reacties op, dank jullie wel! En helaas is het gevoel voor veel mensen herkenbaar. Opzoek naar iets anders is belangrijk om je nuttig te blijven voelen.

Woensdag

Sarah hoeft alleen in de ochtend nog naar school en dan heeft ze vakantie. Morgen is een studiedag en vrijdag Koningsdag. Ondanks dat ze elke dag bij haar buurjongen in de klas zit, willen ze samen spelen na schooltijd. Gezellig! Maar ook enorm druk. Afzonderlijk zijn ze rustig, maar zodra ze samen zijn ontstaat er een ‘chemische’ reactie en breekt de hel los. Maar wel een gezellige hel!

School en spelen….best vermoeiend.

Sarah en ik chillen in de middag lekker op de bank en ik kom ondertussen deze tweet tegen. Ik moest hem hier delen, want oh wat is dit herkenbaar. Voor jullie ook?

Giorgio is vandaag naar een begrafenis van een vriend/oud collega en hij is laat thuis. Sarah moet altijd uitgebreid naar het toilet tijdens het eten. Dus…zo ziet mijn gezellige eettafel er vandaag uit 😉

Donderdag

De eerste vrije dag is aangebroken en we zijn al optijd wakker. Saar speelt lekker buiten in de tuin. ik ga aan de slag met het kookboek ‘gezond fastfood’. Ik kook een paar gerechten en schrijf meteen een review. Wat een heerlijk boek!

Ik maakte o.a een brownie van bruine bonen, courgettefrietjes en een salade. Allemaal heerlijk! Alleen de brownie heb ik niet opgegeten, die had een zoute bijsmaak door mijn enorme blunder.

Eind van de middag fietsen Sarah en ik even naar de Kringloop, opzoek naar leuke borden en ondergrondjes voor mijn recepten. Ik kom thuis met een leuke ovenschaal en een plankje, want er was niet veel leuks.

En wanneer we thuis zijn komt de buurjongen gezellig even binnen spelen! Na piepende oren zet ik de televisie aan met succes. Eindelijk een beetje rust…

Vrijdag

Het is Koningsdag! Stappen en feesten doen we al jaren niet meer, maar kraampjes afstruinen blijft leuk. Er is een enorme rommelmarkt in het centrum en we scoren een paar leuke dingen voor Saar. Ook laat ze haar nagels doen, ze krijgt tulpjes!

Zo schattig hoe ze daar zat en keek hoe de meisjes haar nagels mooi maakten.

Even wat drinken tussendoor en nagels showen! Dit resultaat hield overigens maar een dag aan, want de volgende dag had ze alles er af zitten pulken in bed.

Thuis spelen met de buit! Ik ben zelf gesloopt door de rommelmarkt en alle mensen, maar het was heel gezellig. Saar nam o.a een speelgoed-ziekenhuisje mee, een ‘iets’ met balletjes, een glijbaan en accessoires (wat is het in vresesnaam?) en een ‘coole’ auto.

‘Deze is echt cool’, aldus Saar. Tot nu toe hebben alle leden van Paw Patrol er al in gezeten.

Zaterdag

Omdat er geen dansles is vanwege de vakantie, starten we lekker rustig op. We ruimen wat op in huis en lopen nog lang in pyjama rond. Er komen overigens ook twee leuke perspakketjes binnen. Van Leev een paar heerlijke ‘Oerrr’ producten en een spelletje voor Sarah.

Hier ga ik Sarah heel blij mee maken! Van enkele mama’s kreeg ik al een waarschuwing om haar niet met los haar te laten spelen, want ze schijnen in je haar te blijven hangen. Dit is trouwens de ‘reis editie’ en geschikt om mee te nemen. Leuk voor de vakantie!

In de middag komt er een vriendinnetje spelen en nog een beetje Saar haar verjaardag vieren. Ze delen een ‘BFF’ ketting, zo schattig.

Verrassing voor Saar! Dit is de Tipi tent die ik laatst meenam bij het Kruidvat. Hij is echt enorm maar zo leuk! Saar straalde helemaal toen ze hem zag. Nu kan ze heerlijk in de ochtend op haar kamer spelen als ze al vroeg wakker is.

En vandaag kwam er ook weer een lekker recept online: Iglo roerbaksensatie South Indian curry. Je hebt geen Iglo meer nodig, want met dit recept maak je hem net zo snel!

Zondag

Vandaag op de planning: met saar naar kerk op schoot (voor kinderen), de grote boodschappen doen en bij mijn vader eten. Voordat we vetrekken even de haren van Sarah fatsoeneren. Ik haalde laatst dit spul uit een opruimbak bij het Kruidvat en I love it! Het is een leave in conditioner, maar wordt niet vet. Saar gebruikt het elke dag, maar ik sindskort ook. Oh en zie je mijn nagels? Ik ben nog steeds bezig met de zogenaamde ‘anti nagelbijt pen’ en zal over ongeveer een week mijn ervaring delen. Ook voor Sarah gebruiken we hem nu!

En tussen de bedrijven door wordt er gekleid. Ik maak ondertussen dit weekoverzicht af!

Nog een heel fijn weekend!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Wij waren ook in Ede met Koningsdag! Allemensen, wat een drukte! Gezellige week wel weer zo te zien! 🙂

    Beantwoorden

Write a comment