Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 22-28 januari

Voor mijn doen een gevulde week met vooral heel veel leuke dingen. Zo kreeg ik een heerlijke massage, hadden we een nieuwjaarsborrel met vrienden en ging ik netjes twee keer sporten.

Zondag

Gistermiddag hadden we een nieuwjaarsborrel met vrienden en hun kinderen. Heel gezellig, lekker druk en zeker geslaagd. Er waren lekkere hapjes en Sarah vermaakte zich met de andere kindjes en het speelgoed. Sarah kijkt hier bedenkelijk….’Mam, moet je nou weer een foto maken?’ Oké, je hebt gelijk…

Maar voor vandaag….rust en bijkomen. Een middag met een verjaardag of feestje hakt er altijd enorm in, alsof ik flink ben wezen stappen. Ik geniet van de bank en mijn warme kleed en blader de folders door. Kruidvat heeft best leuke sportkleding maar….helaas geen maat S. Blijkt dat Kruidvat daarmee gestopt is vanwege tegenvallende verkoopcijfers. Jammer!

Gister aten we trouwens zelfgemaakte broodjes hamburger. Mijn cheatmeal voor dit weekend, inclusief ovenfrietjes. De broodjes hamburger waren zalig mede mogelijk gemaakt door onwijs ongezonde barbecuesaus. Soms mag het!

En het eten van vanavond: weer gezond met Fajah in ons achterhoofd. Giorgio kookte en maakte gevulde kip met spinazie en mozzarella en zoete aardappel frietjes. Geslaagd!

‘S avonds is het koud en elke avond stap ik met een kruik in bed. Wanneer ik het zo koud heb zijn die lelijke wolkjes op mijn benen (en armen) nog beter te zien. Het is een verschijnsel van de auto-imuunziekte die ik heb. En ik heb het idee dat het zich uitbreidt naar beneden. Niet tof, maar we doen er niks aan.

Maandag

Ik had eigenlijk een afspraak bij de bedrijfsarts staan, maar na een beroerde nacht breekt het zweet mij uit als ik opsta.De zorg voor je kindje gaat altijd door en ze heeft trek…dus tijd voor een stevig ontbijt.

Sarah gaat wel naar het KDV en ik breng haar weg, daarna plof ik als een zombie terug mijn bed in. Goede nachten zijn voor mij nooit een garantie voor energie, slechte nachten zijn wel een garantie voor beroerd voelen. Bijna griepachtig. Ik kan gelukkig het bezoek aan de bedrijfsarts verplaatsen. En kijk nou wat ik vanochtend aantrof nadat ik op haar kamer kwam en haar slaapzak wilde uittrekken. Ze was nog zo moe dat ze weer lekker ging liggen. Dat kontje!

Eerst wat eten, dan kruik vullen en in bed stappen.

Na een paar uurtjes slaap ben ik weer wat frisser en ik neem een uitgebreide warme douche. Vervolgens een kopje koffie en dan opweg om Sarah op te halen.

Ik kook al vroeg want we eten op tijd, aangezien ik straks een heerlijke massage heb! Bij Sabrina had ik een heerlijke kruidenstempel massage gewonnen bij haar in de massagesalon en vanavond mocht ik er van genieten.Maar eerst maak ik een heerlijke lasagne klaar met gegrilde groenten. Ook een recept uit het tweede boek van Fajah!

Wat was dat heerlijk! De warmte, de geuren van kokos en sinaasappel…Het was echt genieten zo’n momentje voor jezelf. Nogmaals bedankt!

Dinsdag

De enige dag zonder plannen: dinsdag is voor ons! Sarah wil heel graag naar de winkel en dat komt goed uit want we missen nog wat boodschappen. En omdat Sarah zo dol is op stickers én de afgelopen dagen al regelmatig op het toilet plast, mocht ze van mij deze stickertjes meenemen. De film kan zij (en wij) wel dromen, ze heeft hem denk ik wel 40 keer gezien inmiddels. Hij is ook zo leuk!

Nadat we terug zijn van de winkel gaan we samen lunchen en het viel mij ineens op dat één voortand van Sarah een beetje grijzer is dan de ander. Een aantal weken terug is ze wel een keer hard gevallen op haar gezicht en het zou daarvan kunnen zijn. Maar heel erg opvallend is het gelukkig niet, want het schijnt soms ook zo te blijven. ‘Saar laat je tanden eens zien?’

(Op deze foto is het trouwens bijna niet te zien)

Ik houd Sarah overdag wakker aangezien ze anders zo laat nog wakker is in de avond en we spelen op de grond met de pannen en groentes. Zo koken we watermeloen-soep, bakken we een appel en heerlijke hamburgers. Daarna geeft ze er de brui aan en gaat ze verven. Ik begin alvast met de voorbereidingen van het avondeten: Turkse dürüm! Het recept konden jullie afgelopen week al zien.

Na het eten ga ik sporten (met mijn knoflook-smoel) en daarna doe ik niets meer behalve douchen en op de bank ploffen. En ik kwam deze tegen en moest hem hier delen.

Woensdag

Voor het eerst sinds oktober hoef ik niet elke woensdag bloed te prikken, pas volgende week weer. Dus we blijven lekker lang in bed liggen. Alleen Sarah wilde met Peppa Pig koekjes ontbijten. Tja, dat gaat hem natuurlijk niet worden….Ze was het daar niet mee eens.

Hier zitten we al aan de tweede bak met druifjes aan het eind van de ochtend. Een verslaving van dat kleine meisje.

Rond lunchtijd breng ik Sarah naar mijn moeder die even op haar kan passen. Ik heb een afspraak bij de arbeidsdeskundige van mijn werkgever (ik ben officieel nog in dienst) en ze wilde graag even horen hoe het met mij ging. Daarna fiets ik terug naar mijn moeder om Sarah weer op te halen. Fijn dat opa en oma zo dichtbij wonen!

Weer laat ik Saar wakker in de middag en ook al is ze gigantisch moe aan het eind van de dag, ze valt wel heerlijk snel in slaap. Is wat anders dan tot 23.30 in de avond liedjes zingen. Ik denk dat ze hier gewoon even doorheen moet en soms als ze echt een drukke dag heeft even een uurtje slapen in de middag.

Ik maak aan het eind van de middag deze heerlijke bruine bonensoep. Voor het eerst dat ik hem maakte, maar zeker voor herhaling vatbaar.

Donderdag

Vandaag zou een vriendin van vroeger op bezoek komen met haar dochter, maar vannacht was weer een ramp. Sarah was een paar keer wakker en is dan overstuur en moeilijk weer te troosten. Ook Sarah zelf voelt zich daardoor niet helemaal oké dus wij doen rustig aan en hangen heerlijk tegen elkaar op de bank. Het enige wat we vandaag doen is….koekjes bakken. En je nieuwe fleece deken uitproberen. Deze heeft mouwen, maar die zijn nog te lang voor haar.

Koekjes bakken! Dit worden chocolate chip cookies en Sarah mag ze mooi plat drukken met haar handen en een lepel.

En uiteindelijk vielen ze behoorlijk groot uit, maar ze waren heerlijk!

Hé! Hier moeten we bij zijn. Sarah zal dit geweldig vinden, wie van jullie gaat hier ook heen?

Na het bakken liggen we weer even voor pampus op de bank en dan wil Sarah winkeltje spelen. We pakken de boodschappen erbij en de kassa. Alleen wordt mijn kassa soms uit mijn handen gerukt en ook mijn geld pakt ze zonder pardon af. Brutale winkelier 😉 Maar wel heel leuk dit en het wordt alleen maar leuker om met haar te spelen. Zoveel fantasie heeft ze!

En weer lui doen met een filmpje. Ze is heel erg knuffelig deze week, vind ik helemaal niet erg. Ze komt dan tegen je aan gekropen en soms vraagt ze zelfs of ik haar wil kriebelen op haar rug. Nog even en we kunnen elkaar kriebelen op de rug haha.

Vanavond eten we weer lekker Hollands: rundervink met witlof ham/kaas en aardappels. Giorgio is er niet dus Sarah en ik eten samen. Mooi excuus om witlof uit de oven te eten.

Mijn ouders komen Sarah ophalen voor het logeren en ik schrijf een blogje voor de volgende dag. Daarna: lezen en bankhangen.

Vrijdag

Mijn wekker gaat heel luxe pas om 9.30.Aankleden, klaarmaken en ontbijten voordat ik ga.

Ik sport vandaag iets later in de ochtend omdat het vorige week zo belachelijk druk was in de zaal. En het hielp, want op een paar andere mensen na was ik de enige. Het ging redelijk goed en heb zowaar 3 keer een minuut op de crosstrainer gestaan. Klinkt niet veel, voor mij is het een gigantische prestatie.

Thuis maak ik een heerlijke salade met gerookte zalm en stap ik onder de douche.

Ik ben doodmoe, maar naar bed is geen optie want Saar wordt straks gebracht. We gaan in de middag gewoon weer keihard chillen. Met een zelfgebakken koekje natuurlijk!

Sarah aan het tekenen bij mijn ouders: opperste concentratie, neus op het papier en kont naar achter. Mooi gezicht.

Ik begin al vroeg in de middag met het avondeten, want we eten erwtensoep! Ik zal komende week hier een makkelijk recept van delen, want je kunt deze soep heel makkelijk zelf maken en zelfs zoutloos als dat zou moeten.

Na het eten schrijf ik dit weekoverzicht en daarna duik ik onder de douche en trek ik mijn pyjama aan. Het weekend is begonnen! Giorgio haalde vandaag een heerlijke reep chocolade, dus ook het cheaten kan beginnen.

Zaterdag

Omdat we morgen een verjaardag hebben doen we vandaag rustig aan en gaan we even naar het centrum. Gewoon, gezellig even met z’n drietjes eruit. Verder zal ik mij weer bezighouden met een nieuw weekmenu en dus ook met nieuwe recepten voor de blog. Komende week ga ik trouwens ook weer een poging wagen om een weekvlog op te nemen. Ik vind het altijd erg leuk om ze te zien en om ze te filmen, maar voel mij er niet altijd goed genoeg voor. Laten we hopen dat het lukt!

Oh en deze wilde ik jullie ook niet onthouden….

En zo is de laatste volle week van januari alweer een feit. Het blijft in de avond al iets langer licht en we gaan volgende week alweer naar februari. Ik kan niet wachten! Wat zijn jullie plannen voor dit weekend?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Wij gaan alleen maar doen waar we zin in hebben. Gister nog afgesproken met bevriend stel om in ieder geval drankje te doen. Verder veel luieren en op mijn eigen tempo kijken wat voor zaken ik van mijn to do nog aanpak.

  Beantwoorden
 • Neeeee niet op 5 februari paw patrol! Pre ies een dag dat Luca niet thuus is. Hij jad het geweldig gevonden. Helaas volgende keer beter.

  Misschien moet ik die durum eens maken. Zoet er heerlijk uit. Nu al paar keer voorbij zien komen haha.

  Beantwoorden
 • Had wel een uitnodiging maar onze spruit is er echt nog te klein voor helaas.

  Beantwoorden

Write a comment