Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 22-28 november.

De laatste volle week van november ligt achter ons! Een weekje waarin ik voor het eerst weer even op stap ging en druk bezig was om van mijzelf een gelukkiger mens te maken. Is dat ook gelukt?

Zondag

Gister hebben we de verjaardag van mijn oudste neefje gevierd, hij werd vijf. Hij kreeg een echt feestje met taart, slingers en veel cadeautjes. Maar er ontbrak natuurlijk wat; zijn vader, mijn broer. Mijn neefje had een slinger aan zijn fotolijstje in de kast geplakt, zodat hij er toch een beetje bij was. Het voelde heel gek en niet zo fijn. Het was alsof hij elk moment binnen kon lopen of er niet bij was omdat hij ergens anders moest zijn. Maar dat was natuurlijk niet zo. Mijn vader en Giorgio hebben hem geholpen met het in elkaar zetten van Lego. Jongenstaken zijn het 😉

Ik wil graag een foto van mijn broer op de sidetable in de woonkamer. Een paar uur doorzoek ik alle foto’s die we op de computer hebben staan. Ik vind er gelukkig één, ook al is hij niet heel scherp. En kijk welke foto ik nog meer vind! Lieve kleine Saar, een paar maanden oud.

zondagjess

Je moet goed zorgen voor de innerlijke mens zeggen ze, dus ik bak een ei met veel kaas en voor een healthy effect een blaadje sla….haha (zoek de sla).

Vandaag verder een rustigere dag. Het weer laat het niet toe om lekker erop uit te gaan. Eerlijk gezegd heb ik daar ook niet heel veel zin in en nestel ik mij liever op de bank. Quotes opzoeken enzo…hele grappige en hele serieuze.

zondagje

Jaja….hoeveel?

zaterdagje

Maandag

Nou, dat was alweer het weekend. Ik kan uitslapen omdat Sarah bij mijn ouders logeert. Vandaag heb ik een afspraak bij mijn praktijkverpleegkundige GGZ. Zij wist nog niet van mijn broer af, dus daar ging grotendeels het gesprek over. Nu kan ze niet meer voor mij doen dan adviseren om veel rust te nemen, dingen te doen die energie geven en goed op te schrijven hoe het gaat. Dus daar beginnen we dan maar mee.

IMG_1401 (1)

Toen ik in de wachtkamer zat sloeg ik een tijdschrift open en viel meteen met mijn neus in de boter: een artikel over het verliezen van je kind. Hoe toevallig. Niet alleen dat dit het eerste is wat ik lees wanneer ik het blad opensla, maar ook omdat we het de dag daarvoor nog hadden over het feit dat er geen naam bestaat voor een ouder die een kind verliest. Bizar.

maandaghe

In de middag schrijf ik even wat blogpost, maak ik foto’s (wat een ramp met dit weer) en rust ik wat uit. In de middag ga ik naar mijn ouders en zie ik Sarah weer. Ik fiets met haar weer terug aan het eind van de middag en begin aan een heerlijke soep die ik een hele tijd terug op de blog had staan: een herfstsoep met gegrilde paprika, bloemkool, bruine bonen, rode peper en kaneel. Dit is zo ontzettend lekker. Het recept vind je hier.

maandagje

Ik ben niet snel incontinent, maar toen ik onderstaande foto zag bijna wel….sommige moesten een paar keer kijken maar dit….dit is toch hilarisch?

maandagjes

Dinsdag

Een nieuwe dag, nieuwe kansen. Ik voel me echt op slot zitten deze dagen. Kan nergens om huilen, er is totaal geen besef. Het lijkt alsof het niet doordringt en het niet over mijn broer gaat. Schijnt er allemaal bij te horen, je lichaam regelt dat vanzelf. Maar stom voelt het wel. Ik merk wel dat mijn hoofd bommetje vol zit en dat ik ontzettend kwaad kan worden als er een theedoek op de grond valt. Ahum.

Maar blij word ik gelukkig wel van dit meisje. Met een Sjonny kapsel.

dinsdagje

En blij word ik van mijn dubbeldikke tosti met tomaat, ui, kaas en een beetje chilisaus.

Er kwam een leuke winactie van Lucardi op de blog. Inmiddels heeft de winnares een mailtje gekregen. Allemaal bedankt voor het meedoen!

dinsdagjesss

Sarah is deze week veel bezig met de namen van fruit en groenten. Naan (banaan), appel, iwi (kiwi), maat (tomaat) ei (ui) en pij (prei). Ze sleept die dingen door het hele huis en kwam vandaag vol trots een maat brengen.  ‘Kijk, maat!’Ze heeft hem ook maar even geproefd.

dinsdagjj

Ook haar baan als poppenmoeder gaat door. Ze heeft ze eten, flesje en brengt ze naar bed. De popjes zijn vandaag ook zindelijk geworden. Maar na de toiletgang worden ze zonder pardon met het hoofd naar beneden in hun eigen uitwerpselen gedrukt.

dinsdagjus

Ik probeer vandaag ook een nieuwe foundation uit. Man, wat is deze goed! Alleen niet voor mijn droge huid. Hij matteert als een gek, dekt als de beste en heeft een hele mooie finish. Maar de hele dag loop ik rond met een trekkerig gezicht. Hij droogt mijn velletje alleen maar verder uit, ook al zit er een crème onder. Jammer.

maandagjessss

Woensdag

Ik heb een mooie foto gevonden van mijn broer en print hem in kleur uit. Een mooi lijstje eromheen en klaar! Het kaartje links op de foto kreeg ik van de buurvrouw en de tekst vond ik zo mooi. Dus die krijgt ook een ereplaatsje.

woensdagjes

Vanochtend moesten we weer even bloedprikken bij de Trombosedienst. We moesten door de kou en de regen, maar deze bikkels zijn niet klein te krijgen. Sarah bleef maar kletsen en lachen, ook al was ze helemaal doorweekt. Arme schat.

Even opwarmen en een lekker broodje eten. O ja, en het rietje in het gaatje en er weer uit. En vervolgens weer opnieuw. Dat geconcentreerde gezichtje…<3

woensdagjus

Vandaag bestond mijn blog een jaar. Mijn webadres al een paar maanden langer, maar ik durfde maar niet mijn eerste artikel online te gooien. Nu ben ik zo blij dat ik het heb gedaan! Een jaar geleden alweer….wow.

 

 

Donderdag

Vandaag staat er een leuke date op de planning met een vriendin. We gaan even het centrum in, bijkletsen en lunchen. Voor mij een leuk uitje, maar ook wel heel erg wennen. Het kostte veel energie maar het was het allemaal waard. Ik nam twee heerlijke broodjes met de lunch, één met rosbief en één met zalm.

plog8

Ik shopte nog wat bij het Kruidvat en fietste toen naar huis. Mijn buit (en tevens wapens tegen veroudering):

plog7

Ik maak vandaag zuurkoolschotel en daarvoor bak ik gehakt rul met wat knoflook. Ik pak een teentje en besef dan pas dat deze wel heel erg groot is…wow! Lekker stinken 😉

donderdagjes

Wij mogen deze week trouwens genieten van zelfgemaakte appelmoes en een heerlijke jam. Uit eigen tuin, dus lekkerder kun je ze niet krijgen. Wij kregen deze potjes van lieve vrienden van mijn ouders. Heerlijk! En ook zo op…

donderdagjess

Omdat Sarah zo bezig is met haar poppen en luiers verschonen geweldig vindt, kocht ik dit pakje met poppenluiers. Vind ik minder zonde dan echte luiers te gebruiken. Grappig dat ze nog bijna  hetzelfde zijn als 25 jaar geleden.

dondertjes

Ik hield vandaag een plog bij, die je hier kunt bekijken. Een uitgebreid verslag van mijn dag. En ik sloot hem af met onderstaande foto. Ik was zo moe…slaap lekker!

plogje

Vrijdag

Vandaag een dagje zonder verplichtingen en afspraken. Sarah was al vroeg wakker maar we zijn toch blijven liggen tot 9.00. Even samen ontbijten en wakker worden. Mijn ouders vroegen of ze haar even mee mochten nemen naar het centrum. Prima! Kan ik mooi even mijn haar verven en lekker douchen.

Tadaa! Brunette in the building.

vrijdagjess

En na het douchen even een kopje koffie onder het genot van baby tv. Mijn hemel waarom staat dit nog op, Saar is er niet!

Giorgio is lekker vroeg thuis en neemt Kentucky kip mee….Jammmmm! All for me!

vrijdagjuhs

Ons lieve pietje in huis is ook weer wakker en geniet van het feit dat papa vroeg thuis is. Ik begin alvast aan de erwtensoep. Zin in!

vrijdagjus

Elke keer als ik erwtensoep maak word ik herinnerd aan het feit dat we toch echt een soeppan nodig hebben. Heel voorzichtig roer ik in de pan, maar het past allemaal net.

vrijtagjessss

Nog even goed dik laten worden, rookworst er in en klaar is dit goddelijke spul! Dank aan degene die de erwtensoep uit heeft gevonden.

Maandag moet ik weer naar de bedrijfsarts en bij de gedachte eraan krijg ik een beetje de kriebels. Ik word zenuwachtig, omdat ik bang ben dat ik weer het advies krijg om toch aan de slag te blijven op het werk. Maar jeetje, ik heb nu al moeite om überhaupt de dag door te komen. Ik hoop dat ze mij de tijd gunnen om bij te komen en even aan mijzelf te denken.

Mijn krultang is binnen. Ik vroeg op Instagram om advies welke krultang goed is (en betaalbaar). Deze werd vaak genoemd en met een kortingsbon was deze prima betaalbaar. Morgen maar eens uitproberen.

vrijdagjuss

In de avond zet ik deze photodiary in elkaar, kijken we een leuk programma en gaan we lekker vroeg slapen. Let the weekend begin!

Zaterdag

Het enige waar ik zin in heb vandaag is even met zijn allen naar dorp en wat sinterklaas inkopen doen. De rest van de dag gaan we aan de slag met wasjes en ik ga de badkamer schoonmaken. Wie weet zit er nog wel een wandeling in. O ja! En er moet een geweldige make-up look gemaakt worden voor de challenge van maandag! Spannend…maar komt goed!

Morgen gaan we naar mijn ouders en nemen we een 20 maanden oude therapie mee. Ons zonnetje in huis, onze clown!

Ik ben benieuwd naar jullie plannen! Wat doe jij het liefst in het weekend?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Leuke week, ook al zit je zelf niet zo in je vel, wat heel logisch is! Knap dat je toch met een vriendin weg ging! Je hebt een prachtig gezin! Ik zou er ook geen woorden voor weten als je je kind verliest, vreselijk! Een hele mooie foto van je broer!

  Beantwoorden
 • Dat bruine haar staat je goed! En wat een onwijs schattige foto van Sarah, die eerste. Zo klein!:)

  Beantwoorden
 • Ik word altijd zo blij van je blog! Zo gezellig, huiselijk, ik hou ervan! En wat Sarah een schatje! Sterkte met het verwerken van het het overlijden van je broer!

  (Nog even een tip, het schijnt dat je niet uit je mond gaat stinken van knoflook als je de wortel eruit haalt. Door die wortel ga je uit je mond stinken. Ik weet niet 100% zeker of het werkt maar naar wat ik heb gehoord wel!)

  Beantwoorden
 • Mooie kleur dat haar. En fijn dat je toch nog hebt kunnen genieten van het uitje met je vriendin. En die soep ziet er erg lekker uit!

  Beantwoorden
 • Ah dat hapje uit de tomaat is zo schattig! En dat poppenmoederen hihi, super lief! Kan me voorstellen dat de verjaardag van je neefje gek was zonder je broer, fijn dat Sarah je dan afleiding kan geven! ?

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje, ik lees sinds een tijdje je blogs. Ze zijn leuk geschreven. Ik begrijp dat je niet lekker in je vel zit het overlijden van je broer is natuurlijk super heftig! Helaas hebben wij het ook mee gemaakt maar dan mijn man zijn zusje. Plotseling met 30 jaar! Nu 8 jaar verder heeft het een plekje gekregen. Maar er is zeker verschil wat betreft alles binnen het gezin. We praten over voor haar overlijden en na haar overlijden. Kerst, verjaardagen, Sint , familie uitjes en etentjes het is niet meer hetzelfde. Onze zoontjes hebben toen mijn schoonouders en ons er door gesleept. Want 2 kleine zonnestraaltjes brengen toch wel zo veel liefde en warmte binnen de familie. .je kleine meisje helpt jou vast ook. Ik wens je veel sterkte en je ouders en schoonzus en de kinderen x

  Beantwoorden
 • Oh ik krijg echt nog steeds de slappe lach van die kiwi whaha. Veel mensen die zien het ook echt niet gelijk, zo grappig. Fijn rustig weekje heb je achter de rug.

  Beantwoorden

Write a comment