Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 22-28 mei

Jeetje…de laatste volle week van mei is ook alweer voorbij! Nog even en ik lig met mijn billen in Frankrijk, maar voor het zover is genieten we gewoon van alles wat hier is. Alhoewel…het weer werkte niet echt mee afgelopen week. Ik bracht weer een bezoekje aan het UMCU, deed veel leuke aankoopjes en was verder vooral erg moe. Maar dat mocht de pret niet drukken! Kijk je weer mee naar mijn week?

Zondag

Gister zijn we naar het centrum geweest om wat schoenen voor Sarah te kopen. Ze had al wel gympjes voor de zomer maar nog geen sandalen. Bij de Scapino vonden we twee hele leuke en ze loopt er heerlijk op. Sarah blij, wij blij! En klaar voor de zomer.

zondag5

De zondag zelf besteden we aan kleien en spelen en ik maak de badkamer schoon terwijl Giorgio zich ontfermt over alle was. Meer gezinnen die in het weekend alle wasjes weg draaien?

Sarah maakt hier trouwens ‘hakkeballen’.

zondag

Van mijn oom en tante kregen we bij de geboorte dit leuke houten loopfietsje (een scooter eigenlijk) maar tot nu toe kon Sarah niet bij de grond. En ineens was het zover, ze pakte de scooter en ging ermee vandoor! Zo leuk.

zondag2

Na een heerlijk slaapje (ja ook voor mij) in de kleren en daarna buiten spelen. Is ook wel aan haar broek te zien denk ik…Ik gaf haar wat stoepkrijt en ze vond het geweldig leuk.

zondag4

In de avond duik ik met Sarah in een warm bad vol schuim en kijken Giorgio en ik televisie. Gister moest ik trouwens ook weer naar de psycholoog en mijn eerste EMDR heb ik volgende week maandag al!

Maandag

Goedemorgen maandag! Vandaag stond de tweede update van het Killerbody dieet online en wat een lieve reacties! Heel motiverend ook om door te gaan. Het artikel is ontzettend veel gelezen (ook via Google komen er veel mensen lezen) en daar ben ik heel dankbaar voor.

Wanneer ik beneden kom met Sarah vind ik een briefje van Giorgio met ‘Shiva’ er op, een plakje kaas en wat pillen. Ik moet haar nog medicijnen geven vandaag. Er zat ook een tekening bij en hier kon ik hardop om lachen. Wat is dit in vredesnaam? Is het een varken? Een koe? Nee….dit moet onze hond voorstellen…

maandag4

In de ochtend vermaken we ons met boekjes en puzzels en ik maak een vakantieplanning voor de blog. Zo kan ik opschrijven wat ik wanneer plan en zie ik wat ik nog moet doen. Kan ook digitaal, maar dat werkt helemaal niet voor mij.

maandag

Het regent en het is vreselijk grijs en koud. De verwarming ging zelfs heel even aan en we komen dan ook niet buiten vandaag. Voordeel: heel veel knuffelen op de bank. Heel veel. O ja en we doen samen een heerlijk dutje van twee(!) uur. Oeps. maandag1

Vandaag op het menu: zilvervliesrijst met heel veel groenten en rauwkost en gewokte kip. Er zijn twee aanvragen gedaan voor blogjes rond het Killerbody dieet: hoe het sporten er ongeveer uit ziet en hoe het met eten en de maaltijden zit. Ik ga hier twee aparte blogjes voor maken en houd ook een paar dagen volgende week een eetdagboek bij.

maandag3

Na het eten ga ik weer sporten en daarna een blogje schrijven. O nee twee, ook eentje voor tijdens de vakantie. Hop hop!

Dinsdag

De wekker ging vroeg, namelijk om 7.15. Ook Sarah was meteen wakker en samen maken we ons klaar voor een ritje UMCU. Mijn vader gaat ook mee en is mijn chauffeur. Vandaag een controleafspraak bij de oogarts. Ik heb een tijdje terug onderzoeken van mijn ogen gehad omdat de verwachting is dat ik er een medicijn bij krijg (Plaquenil). Dit is een medicijn voor de SLE en zou vermoeidheid en gewrichtsklachten moeten verminderen. Nadeel is dat het je ogen kan verslechteren, vandaar eerst de onderzoeken. Gelukkig was alles goed en mag ik gaan starten nadat ik weer bij de Reumatoloog kom in het najaar.

Sarah vindt het hartstikke saai in de auto, maar gelukkig kwam gister dit pakketje nog binnen voor haar. Princes Pauline in tha house! Ze vond het heel erg leuk en hij komt ook nog terug in een blogje volgende week.

We lunchen samen en samen duiken we wederom ons bed in. Het kan en mag en dat is heerlijk! Twee uur later worden we weer fruitig wakker en ik maak voor Sarah een bord met allemaal lekkers. Het ging op een paar rozijnen na allemaal op.

dinsdag

Ik wil er nog even uit en aan het einde van de middag vertrekken we naar de winkel om gewoon wat rond te kijken. Ik neem deze fixingspray mee van MUA, gekocht bij het Kruidvat. Is het proberen waard!Iemand al ervaring mee?

dinsdag5

We zijn weer terug en ik ga beginnen met koken: aardappels met vis en groenten. Sarah gaat ook koken en zet iedereen even klaar voor het eten. Een paar tellen later hadden ze allemaal een pakje rijst, blaadje sla of potje doperwtjes voor hun neus. Ik kan hier zo van genieten! Ze kan met alles spelen maar is vooral dol op poppen.

dinsdag22

dinsag

Na het eten weer vaste prik: Giorgio zorgt voor Sarah, ik ga sporten en bloggen. Wordt wel saai zo he 😉

Woensdag

Wij worden rond half negen wakker en ik eet mijn overnight oats als ontbijt. Zal nooit mijn ultieme favoriet worden, maar met blauwe bessen gaat het goed. Veel blauwe bessen…

woensdag3

Sarah twee broodjes en nee…ze is nog niet helemaal wakker. Lekker ding.

woensdag4

Op de planning vandaag: wederom bloedprikken, naar de apotheek en de winkel. Ons vaste riedeltje inmiddels! Sarah weet al goed de weg bij de praktijk en krijgt weer een pleister. Ik geef alvast mijn vakantie door zodat ik tijdens de vakantie een goede dosering heb en ik krijg een brief mee in het Frans.

In de winkel neem ik dit spul mee voor Sarah haar haren. De vorige pot is leeg en dit is weer een andere variant van hetzelfde merk. Een soort luchtige custard, mierzoet maar werkt heel fijn! Sarah krijgt er allemaal kleine krulletjes van.

woensdag1

Giorgio is uit eten met zijn werk en Sarah en ik eten dus samen. Ik maak penne met zalm en een sausje van zuivelspread. Heel erg lekker en omdat de ‘baas’ uiteten is hebben wij extra veel zalm!

Ik kreeg van Facebook een herinnering van twee jaar geleden. Hier was Sarah twee maanden oud en had ze een jurkje aan die ze van haar opa en oma kreeg. Die beentjes…dat koppie!

woensdaggGiorgio is pas heel laat thuis en nadat ik Sarah naar bed heb gebracht schrijf ik een blogje. Voor het sporten heb ik geen energie meer, dus ik sla een dagje over. Dat is helemaal prima.

Donderdag

Om 6.30 gaat mijn wekker om Sarah klaar te maken voor een dagje KDV. Ook al viel ze pas om 22.30 in slaap, ze heeft er zin in en is vrolijk. Hoe doet ze dat toch? Ik duik zelf weer mijn warme bed in en kom er om 10.30 uit.

Ondanks een lange nacht ben ik moeilijk vooruit te branden en voel ik mij moe. Toch ga ik douchen, maak ik mij op en vertrek ik naar de winkels om wat aankopen te doen.Vooral voor de vakantie wil ik wat spullen halen. Bij de Blokker vind ik fijne spullen in de 1 Euro bak (aanrader!) zoals bekers, schaaltjes en afwasmiddel. De komende weken nemen we her en der wat spullen mee voor in de kratten.

donderdag5

Vandaag zijn Giorgio en ik trouwens 9 jaar samen. Negen jaar, whoo! Hij kwam thuis met een mooie bos bloemen.

donderdag22

Ik bestelde dit geurtje nadat ik er zoveel positieve reacties over gehoord had. Niet alleen het flesje is leuk, maar de geur is zalig voor de zomer! Heerlijk fris, love it.

donderdagje

Net de echte Glassex! Komisch…

donderdagjes

Naast nog wat felle kleurtjes nagellak voor op mijn tenen nam ik ook de eeltsokken mee bij het Kruidvat. We maken de voeten wel even zomerklaar!

donderdagjess

Felle kleuren voor op de tenen…

donderdag54

Een paar shirtjes en hemdjes.

donderdag56

En deze heerlijke crème waar ik al door middel van een monstertje kennis mee heb kunnen maken.

donderdag66

Om 16.00 haal ik een heel blij meisje op die aan het buitenspelen is. We fietsen naar mijn ouders en vertrekken met mijn vader richting het werk van mijn moeder om haar op te halen. Vinden opa en oma altijd leuk! Maar na het eten (spaghetti) is ze helemaal uitgeteld en neemt ze haar positie in op de bank.

donderdag

Om 19.30 breng ik Sarah naar bed en ze is zo vertrokken. Ik heb geen puf meer om nog te bloggen voor de volgende dag, mijn excuus nog daarvoor. Alhoewel…het is en blijft geen verplichting natuurlijk. Wel probeer ik nog even wat krachttraining te doen en na een kwartiertje ben ik tevreden.

Vrijdag

Sarah roept mij om 8.45 en we blijven nog allebei even liggen, ik kom er maar niet uit. Heel energiek voel ik mij niet maar na twee koffie gaat het redelijk. Sarah is ook nog erg moe van het KDV gister. We hangen tegen elkaar aan op de bank en lezen en zingen.

vrijdag6

Mijn snack voor vandaag: een omelet en een appeltje met kaneel.

vrijdag

En Sarah begint aan haar pizza met knoflook. En een blaadje gebakken sla.

vrijdag2

Beeld zodra de man des huizes thuis is: hij wordt meteen ingepikt door Shiva. Lieve luie schoothond.

vrijdag4

Ik wil jullie graag voorstellen aan Drs. B, mijn persoonlijke arts.

vrijdagg

Na haar slaapje stappen we op de fiets om een verwijsbrief te halen bij mijn huisarts en we halen wat boodschappen. Eenmaal thuis is het nog zulk lekker weer dat we nog even in de tuin zitten en spelen.

vrijdag8

En natuurlijk aardbeien als toetje.

vrijdag5

Er kwam van Zenner nog een leuk perspakketje binnen met de nieuwste haar accessoires voor Sarah! Finding Dory is helemaal hot and happening!

vrijdag9

Zaterdag

Vandaag wil ik proberen naar de kapper te gaan ( I know, ik wil al heel lang) maar dit bekijk ik per dag en ligt aan hoe ik mij voel. In de middag willen we als het lukt nog even naar Hilversum te gaan, er is namelijk een outlet van grote merken waar Giorgio wil kijken.

En nog even opzoek naar kleine cadeautjes voor Sarah, voor tijdens de autorit naar Frankrijk. We hebben er al een paar gescoord.

zaterdag

Morgen zet ik weer een Wereldgerecht online op de blog en werk ik wat blogjes vooruit op de vakantie. Op mijn to do list verder: in bad liggen met maskers, tijdschriften lezen en genieten van mijn gezin. Maandag begint mijn eerste EMDR en dat zal vermoeiend genoeg zijn. En natuurlijk ga ik genieten van mijn nieuwe aanwinsten! Ik kocht o.a de beautyblender en een Mac lipstick. Jawel, de eerste! Ik lag onder een steen blijkbaar. Ik ging voor de kleur ‘mehr’.

zaterdag11

Vertel, wat zijn jullie plannen dit weekend? Ik wens je hele fijne dagen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Ik moet vandaag werken helaas en morgen ga ik naar The Bodyguard! Leuke foto’s weer!

  Beantwoorden
 • Wat een super schattige schoentjes heb je voor je dochter gekocht! Fijn vooruitzicht met de vakantie ook. O ja, als echte Beauty nitwit leer ik elke keer weer wat bij jou. Zo weet ik nu van het bestaan van eeltsokken af. ?

  Beantwoorden
 • Eeltsokken.., ik ben venieuwd of het werkt.. Die schoentjes voor Sarah, super schattig!! En wat leuk dat Sarah zo gezellig met je mee “kookt”. Hier verder een rustig weekend; vanmiddag heeft de jongste een kinderfeestje van een vriendje en morgen konen er vrienden op bezoek. Ik hoop dat het weer wat meezit. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Vroeger kregen wij ook altijd een pakketje voor op vakantie. In de auto mocht alles open, wat een feest. Jullie doen de cadeautjes waarschijnlijk om en om, maar wat zal dat leuk zijn.

  Beantwoorden
 • Cadeautjes voor in de auto op reis, dat kregen wij ook altijd!
  Ik ga morgen vrienden bezoeken die een baby hebben gekregen, kijk er al naar uit.

  Beantwoorden

Write a comment