Kijk je mee? Random

Photodiary. Memory Lane 21-27 januari

Een week waarin onze voeten wegzakten in drijfzand, ik vanzelfsprekend veel bij mijn ouders was en ondanks alles elke dag weer lichtpuntjes probeerde te verzamelen. Misschien geen bomvolle week met foto’s, maar het geeft wel een beeld van onze dagen.

Zondag

De week eindigde met een gewone zondag. Boodschappen doen, wasjes draaien, rustig ontbijten/opstarten en chillen. Tegenwoordig is het elke ochtend hetzelfde met Saar: verstoppen!

En na deze normale zondag gingen we in plaats van televisie kijken, een potje Monopoly spelen! Heel lang geleden en voor Giorgio zelfs de eerste keer, maar het is zo’n geweldig spel. Inclusief lekkere chipjes uiteraard.

Hier had ik bijna gewonnen! Niet zo gek, want Giorgio moest mij elke keer als hij in mijn straat kwam gigantisch veel geld betalen. In no time was hij failliet. Gheghe.

Maandag

De maandag begon rustig: samen ontbijten en straks naar opa en oma. Ik ga met mijn moeder en mijn zus naar het ziekenhuis, zij heeft een controle bij de longarts/oncoloog. Mijn vader zit met ischias thuis en kan amper lopen, dus gaan we met drie dames die kant op. Sarah blijft dan bij mijn vader.

En na de afspraak wordt alles even zwart. De grond zakt onder onze voeten vandaan, want het gaat duidelijk niet goed met mijn moeder. Ze gaat harder achteruit dan we allemaal dachten en hoopten. Ik schreef er afgelopen week ook een blog over. Een update, maar tevens ook de boodschap dat het de komende tijd iets rustiger kan zijn op de blog.

Aan het eind van de middag ben ik weer thuis met Saar en verslagen hang ik op de bank. Ik vind nog wel een restje energie om eten te koken en een nieuw recept te maken. De Thaise curry met kip van Iglo, zonder Iglo. Aanrader!

Zo’n beetje elke avond voor bedtijd de laatste tijd: een meisje met honger. We geven haar echt wel te eten hoor overdag, maar blijkbaar groeit ze hard en heeft ze energie nodig. Dus een uur na het avondeten en haar toetje eet ze vaak nog een boterham.

In de avond bestel ik bij Bol.com een boekje voor Saar van Woezel en Pip over het muisje dat dood is gegaan. Het vertelt een verhaal over wat ‘dood’ is en er staan goede tips in. Lijkt mij goed om wat meer uit te kunnen leggen aan Saar.

Dinsdag

Luilakje….om 9.30 kom ik op haar kamer en ze wil nog even blijven liggen. En zo loop ik naar beneden, drink ik koffie en ligt Saar nog heerlijk te dutten.

Schrijven voor bedrijven is altijd leuk en uitdagend, maar helemaal als je er iemand anders weer blij mee kunt maken. Zo maakten wij een mooie kalender voor mijn schoonouders in Amerika. Hij gaat komende week op de post met nog wat andere leuke cadeautjes. Ik ben zo benieuwd wat ze ervan vindt!

Het boekje van Woezel en Pip kwam al binnen! Maar zodra ik hem open zie ik dat alle bladzijden hobbelig zijn, alsof ze vochtig zijn geweest. Ook zitten er veel krasjes op de buitenkant en er zit iets plakkerigs op het boek.

Zal dit een teruggestuurd boek zijn? Ik zoek contact met Bol.com en het wordt direct opgelost. Ik krijg een nieuw exemplaar en deze mag ik houden. Wat een top service! Mag ook weleens gezegd worden.

Ik kook vandaag een heerlijke lasagne: de lasagne verdi van Knorr, maar dan zonder pakjes. Heerlijk met gehakt, tomaat, spinazie en bechamelsaus. Deze schaal was trouwens voor mijn ouders (ik had twee schalen gemaakt) want ik kook sowieso deze week dubbel, zodat ze lekker kunnen eten.

Woensdag

Woensdagochtend: Tijd voor een ontbijt met mijn kleine grote vriendin en daarna samen het boekje lezen van Woezel en Pip. Ze vindt het absoluut niet eng, ze lijkt het erg goed te snappen en speelt na het lezen vrolijk verder.

Terwijl Saar speelt maak ik een snelle Heksenkaas, vol eiwitten en lekker mager. Hij is heerlijk en ook dit recept kwam afgelopen week online!

En ik schreef een blog over het nieuws wat we kregen afgelopen maandag. Soms rollen blogs zo uit je vingers en dan is het maar goed dat je je gedachten even kwijt kunt. 

Mijn blog is een hele fijne afleiding, maar nog fijner is dit meisje. Ze is altijd zo vrolijk, zorgzaam, grappig en nog veel meer. Precies wat je nodig hebt op zulke momenten!

In de middag brengen we lekker eten naar mijn ouders en we nemen gelijk wat boodschappen mee. En…ik kreeg mijn slot niet open van mijn fiets. Na er een paar keer op geslagen te hebben ging hij eindelijk open. En dat slaan had ik beter niet kunnen doen…

Donderdag

Sarah gaat om 10.00 naar de opvang, mijn wekker gaat daarom af om 8.30. Ik breng Saar weg met de fiets en fiets daarna gelijk door naar mijn ouders. Ik ga mijn moeder helpen met wassen en kan misschien nog meer helpen in huis.

Donderdagmiddag lig ik op de bank, energie besparen en hopelijk opladen. Aan het eind van de middag haal ik Sarah op met mijn vader en is het alweer tijd voor het avondeten. Een heerlijke soep met gegrilde paprika, bruine bonen, bloemkool en ei. Zo lekker. Het recept staat ook al een hele tijd op de blog.

Saar vond het ook heerlijk, maar moest wel even ingepakt worden vanwege de paprika (lees: vlekken alert).

Vrijdag

Nieuwe dag, nieuw bezoekje aan mijn ouders in de ochtend. Sarah en ik helpen allebei met wassen en daarna eten we nog een broodje mee. Eenmaal thuis pakken we weer onze rust en kijken Saar en ik een filmpje. Ook springen we samen even lekker onder de douche. Einde van de middag fietsen we weer richting mijn ouders om daar te eten. Giorgio heeft een reunie en anders zouden Sarah en ik alleen eten. Nu kan ik mooi meteen eten koken voor mijn ouders.

En Sarah heeft een nieuw ‘speeltje’ gevonden: het hoog-laag bed in de woonkamer. Kun jij haar vinden?

Geweldig hoe luchtig ze het allemaal oppakt. Ze reageert niet gek op het feit dat er beneden een bed staat en gaat er meteen mee spelen.

Tafel dekken….ovenfrietjes, gebakken vis en sla.

En Saar eet op haar eigen tempo een toetje onder het genot van My Little Pony.

Vrijdagavond heb ik om 20.30 Saar op bed liggen en ik kijk nog tot 22.00 televisie. Dan duik ik lekker mijn bedje in, morgen de wekker voor de dansles van Sarah.

Zaterdag

Vandaag is het kijkles bij dansles, dat betekent dat papa’s, mama’s, opa’s en oma’s mogen komen kijken! Omdat mijn ouders er niet bij kunnen zijn filmen we alles. En wat zijn we trots op dit meisje, ze vindt het dansen zo leuk en doet zo goed mee!

Daarna even langs bij mijn ouders, een broodje eten en door naar de winkel. Met een lege batterij, maar straks kan ik even op de bank liggen. Saar kreeg trouwens enorm veel lekkers in de winkel: stukje sauzijcenbroodje, soepje, plakje worst, stokbroodje met brie, etc.

Daarna thuis en niks meer doen. Ook al ben ik kapot van afgelopen week, het geeft een fijn gevoel dat ik heb kunnen helpen bij mijn ouders. Ik doe het met liefde en kan het maar 1 keer doen, dus heb het ervoor over dat andere dingen er bij in zullen schieten. Geeft niets!

In de middag lig ik lekker op de bank en even later schrijf ik dit weekoverzicht af. We bestellen met avondeten frietjes en kijken daarna een filmpje met een emmertje Ben en Jerry. Vier het leven!

Misschien een wat ‘saaie’ Memory Lane, maar mijn week bestond heel veel uit mijn ouders helpen en voor Saar zorgen. Helemaal niet erg! Ik wens jullie nog een heel fijn weekend toe

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Deze week was zo oneerlijk. Ik wens jullie echt ontzettend veel kracht en liefde toe. Geniet nog even van elkaar <3 ik denk aan jullie

    Beantwoorden

Write a comment