Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 21-27 januari

Och jeetje, de eerste maand van 2019 zit er al weer bijna op. Ik merk al dat het in de avond wat langer licht blijft en dat is heerlijk! Afgelopen week was het nog absoluut geen lente, want er lag een flinke laag sneeuw. Verder gingen we met Pip naar de dierenarts en had Saar een geweldige dag in de Ziggo Dome!

Maandag

Ik blik eerst even terug naar gister, toen Saar zich verveelde en van mij mocht spelen boven bij de make-up tafel. Ze liet trots het eindresultaat zien. Echter had ze ook nagellak gebruikt als make-up. Dat moesten we er dus flink af zien te boenen….maar trots dat ze was!

Maandagochtend: -10 graden! Lang geleden dat het zo koud was. Goed inpakken was het geheim, op de fiets was het goed te doen.

En deze staarde mij zo’n beetje de hele ochtend aan. Soms is het lastig om haar te begrijpen, maar dat is met een baby net zo.

Tijdens het bloggen scheen er een heerlijk zonnetje de woonkamer in en ik maakte deze foto.

Avondeten: bami met een gebakken eitje! Helaas niet de bami die ik altijd maak, want de ketjap was op. Toch was hij met wat pindasaus alsnog lekker!

Dinsdag

Dinsdagochtend ging ik weer sporten (eindelijk de smaak te pakken) en ik moest naar de apotheek. Na lang wachten bleek het nog niet klaar te liggen, helaas. Dus in de middag kon ik weer retour (door de sneeuw).

Sarah genoot in de middag van een verse laag sneeuw! Het duurde overigens niet lang, want na 15 minuten kwam ze bevroren binnen.

En we ontdooien dan altijd met een dekentje, een kruik en warme chocolademelk.

Sneeuw maakt de wereld altijd een beetje mooier! En dus ook het uitzicht. Om half 6 was het nog niet eens echt donker, zo fijn.

Ik maakte zuurkoolschotel met gehakt, kerrie, paprika en lekker veel kaas. Heerlijk met dit koude weer.

Woensdag

Een half dagje school voor Saar en in de middag heerlijk spelen met haar cadeau gekregen van opa! Ze wilde dit huis van Spirit al zo lang en ze is er dolgelukkig mee. Wat een lieve opa!

Samen hebben we hem in elkaar gezet en Giorgio kwam ook nog even helpen, die werkte thuis.

Ze was er de hele middag zoet mee en speelde op haar kamer. Ze had zelfs rode wangen van het spelen!

Dit was mijn lunch: een salade met biefstukpuntjes. Had ik ineens heel erg zin in!

En in de avond aten we hartige taart met gerookte kip en paprika bij mijn vader. Die was heerlijk!

Donderdag

Donderdagochtend kon ik niet sporten, maar gelukkig kon mijn vader Saar wel naar school brengen want het was spekglad. Eenmaal thuis kreeg ik een herinnering van Facebook van twee jaar geleden. Cutie Saar!

Ik doe elke dag een luchtje op, of ik nou ergens naartoe ga of niet. Zonder voel ik mij kaal! Dit luchtje van Prada is en blijft favoriet en ik brak vandaag een nieuwe fles aan <3

Ik moet nodig mijn parfums weer sorteren, want het is wel een enorme rommel geworden zag ik op de foto. Hoeveel parfums ik heb? Ik denk een stuk of 15!

Als lunch eet ik wederom een salade (deze week elke dag bijna) en eet de overgebleven biefstuk erbij.

Ook lekker: er kwam een recept online van een skinny kapsalon! Met frietjes van koolraap, waardoor het een heel gezond maaltje wordt.

Vrijdag

Goedemorgen! Omdat we gister niet konden sporten gingen we vanmorgen. En Pip bleef lekker warm thuis. Dat gaat overigens prima, dat even alleen thuis blijven. Ik tref haar altijd slapend in de bench bij thuiskomst!

Wederom salade voor lunch, dit keer met zalm.

En wanneer Saar uit school komt halen we een lekker croissantje. Het weekend is begonnen en daar hoort een lekker broodje bij. En even op de Ipad. Die vol kruimels zit…

In de middag moesten we met Pip naar de dierenarts voor de 12 weken check. Ook kreeg ze weer wat vaccinaties, net als drie weken geleden. Ze is kerngezond en weegt nu 12 kilo!

Avondeten: rijst met kip-kerrie en groenten. Makkelijk maar heel lekker.

Zaterdag

Vandaag geen dansen voor Saar, want ze gaat naar de Ziggo Dome voor Walking With dinasaurs! Ik ga zelf niet mee, maar Saar gaat lekker op pad met opa, haar tante en twee neefjes.

De show was geweldig en mooi en er hoort natuurlijk ook een drankje en een broodje bij. Hier twee dikke vrienden op de foto!

En ik….ik eet alweer salade. Saai he?

Eenmaal weer thuis bij opa komen wij ook die kant op en eten we heerlijk frietjes. Blurry but perfect!

En je ziet het, alle sneeuw is weg! Deze foto zegt genoeg: niets is voor eeuwig….ook de sneeuwpop met zijn sjaal niet.

Zondag

Na een drukke dag gister doen we vandaag niks, behalve in pyjama spelletjes doen. Tip toi, Nintendo, Levensweg…alles werd uit de kast gehaald!

Pip haalde ook alles uit de kast, maar dan buiten in de tuin. Graven graven graven….en zwart weer naar binnen. ‘Hoezo ben ik vies?’

Eh bedankt Pip 😉

Tussendoortje: gekookte eitjes en wat rauwkost <3

En een culinair hoogstandje (kuch)…ovenfrietjes met gevulde kipfilet in seranoham, met broccoli en kaas.

Zo…dat was mijn week weer! Komende week is het vrij rustig, dus heb ik hopelijk de tijd om weer lekkere recepten te maken en te delen, verder te gaan met het E-book en nog wat andere leuke klusjes. Een hele fijne week toegewenst!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment