Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 21-27 augustus

Het was een week van eindelijk zomer( en wat voor één), goed en minder goed nieuws maar toch enorm veel geluksmomentjes. Kijk je weer mee naar mijn week in foto’s?

Zondag

Afgelopen week hadden we constant regen en zo ook vandaag. Binnen blijven dan maar, al is dat helemaal geen straf met een kleedje, een leuke film, een blije peuter en lekker eten. Tevens vermaken we ons met het draaien van wasjes en het stofzuigen. The same thing, over and over again.

zon5

Sarah zit normaal gesproken op haar eigen stoeltje aan de tafel, maar daar is ze al verschillende keren vanaf gevallen. Nu neemt ze dus steeds vaker plaats op de poef. Zit veel stabieler, een stuk hoger maar de ellende is dat alle kruimeltjes in de poef gaan zitten.

zon2

En dit was mijn avondeten: groene asperges met een heerlijke entrecote. Normaal houd ik meer van biefstuk, maar heel af en toe…Dan moet hij wel gegrild zijn. Het was zeer geslaagd!

zon

En ik heb lol met een pop van Sarah. Althans, ik besef nu pas hoe lelijk deze eigenlijk is. Teveel geëpileerd bij de wenkbrauwen, met de verkeerde kleur bijgetekend en haar oogschaduw niet goed aangebracht. Deze dame moet nog veel leren.

zon22

Als dit geen onderwijzeres wordt…Kinderen op een stoel zetten en ze uitleggen hoe ze moeten kleuren.

lief

Maandag

En nog steeds lijkt het herfst. Vandaag een afspraak bij de psycholoog en Sarah gaat naar de opvang. Door al die regen heb ik vier broeken en drie jassen aangehad vandaag. Zeik- en zeiknat, vreselijk. Ik nestelde mijzelf in de tussentijd op de bank met een tijdschrift en kwam pas uit huis als het echt nodig was. De broek die je hieronder zag is nog helemaal niet zo nat, het kan veel erger. Echt.

maan

Wanneer Sarah en ik weer thuis zijn wordt mijn kleedje ingepikt. Sarah is kwijt roept ze. Ik kan haar inderdaad niet vinden. Heeft iemand haar gezien? (Check die teentjes).

maan3

Papa is thuis en we dekken de tafel. Gezellig, we hebben er vandaag weer twee gasten bij.

maan2

In de avond na het eten doe ik zowaar wat oefeningen van mijn buik en benen en schrijf ik een blogje. Daarna heerlijk tijdschrift lezen. Zoals jullie al eerder konden lezen ben ik fan van de Linda en de Grazia. Alleen soms heeft de Grazia bijzondere interviews en teksten, zoals deze met Nikkie Plessen. Ze spreekt zichzelf tegen in hetzelfde interview…maan7

Dinsdag

Eindelijk begint de zon een beetje te schijnen en daar word ik dan ook wakker van rond 9.00. Ik kleed mijzelf aan en loop naar dit meisje toe, die nog heerlijk ligt te doezelen met al haar vriendjes in de buurt.

Naast een bezoekje aan de winkel en spelen in de tuin, zijn we ook druk bezig met het verschonen van Tineke. Tineke is de hele dag al aan de diaree en moet dus constant een schone luier. Eerst mag ik ze 20 keer omdoen, daarna wil Sarah het zelf proberen. Het wordt een soort voedzame wrap.

dinn

Voor beide dames een slaapje in de middag. Ondanks een goede nacht ben ik erg moe. Twee uur later worden we wakker met een vollere batterij. In bed kijk ik nog even op social media voordat ik er uit stap. Ik kom deze tekst tegen, welke erg toepasselijk is voor mij. Who’s with me?

Op het menu vandaag: spaghetti van courgette met gerookte kip en zuivelspread. Heel makkelijk en erg lekker.

din1

Zelfs Sarah at het op in de veronderstelling dat ze spaghetti zat te eten. Prima!

din4

En na het eten kreeg ik vreselijke buikpijn en ik voelde mij helemaal niet lekker. Misselijk lag ik op de bank te wachten tot het over zou gaan. Giorgio had nergens last van en ineens was het ook weer weg. Ik gok dat ik vandaag toch iets teveel zuivel/eiwitten heb gegeten. Normaal verdeel ik het over de week, vandaag had ik eieren op, kwark, havermout en nu de zuivelspread. Ik ga dan ook niet sporten en ik sla het bloggen even over.

Woensdag

En het weer is nóg beter! Wel meteen heel erg warm, maar we mogen eigenlijk niet klagen. Ik laat alles in huis zoveel mogelijk dicht, maar gooi toch heel even de achterpui open zodat Sarah kan stoepkrijten en kan bellenblazen.

En terwijl onze tuin roze en blauw kleurt, gaat de bel en wordt er een bijzonder lekker pakketje bezorgd. Een doos vol met allerlei soorten kaas! Ik kan er nog niet teveel over kwijt, maar dit heeft te maken met een smakelijke samenwerking. Niet voor mijn blog, maar voor iemand anders. Wordt vervolgd! Je ziet hier onder andere Parmezaan, Oude kaas, Boerenkaas en Truffelkaas.

Binnen is het zo heerlijk dat ik de hele dag vooral binnen te vinden ben. We fietsen wel even naar de winkel, maar ik heb al snel last van een lage bloeddruk en een bonkend hoofd.

woen1

Na het avondeten hebben we dus wel een ijsje verdient, ook mama. Dit is een mini cornetto en perfect voor mij. Precies genoeg om even volop te genieten van de chocolade en het ijs.

woen9

Ook Sarah geniet en eet haar ijsje met smaak op. Ze vindt de chocolade in het hoorntje heel erg lekker. Voor haar de eerste keer chocolade trouwens.

woen91

Na het eten ga ik alleen even mijn benen trainen en daarna schrijf ik een blogje. En ik lees heel veel lieve reacties op mijn blogje van gister (woensdag) over mijn broer en zijn geboortedag in september. Dank jullie wel allemaal!

Donderdag

‘Sarah wat wil je ontbijten?’ ‘Broodje pindakaas, komkommer en tomaat en sap’. Heerlijk dat ze nu zo goed zelf kan aangeven wat ze wil en wat ze lekker vindt. Eerder smeerden we gewoon een boterham met iets, maar nu ze zelf kan kiezen eet ze waar ze ook echt zin in heeft (mits verantwoord natuurlijk). Tot nu toe wisselt ze gezellig af met jam, pindakaas, smeerkaas en appelstroop.

donm

Wij vertrekken in de ochtend al richting de apotheek, ik moet mijn nieuwe medicatie ophalen die ik in opdracht van mijn arts ga starten (voor de SLE). Helaas was het recept nog niet aangekomen bij de apotheek, iets wat ik wel weer had verwacht. Zoiets kan ook nooit meteen goed gaan natuurlijk 😉 Met lege handen dus weer naar huis en er achteraan bellen….

donm1

En we rijden op de terugweg even langs het Kruidvat. Ik neem deze mierzoete, foute en roze armbandjes van Hello Kitty mee. Voor 70 cent heeft Sarah het gevoel dat ze een echt prinsesje is. Geweldig.

rest1

Ik probeer in de middag te slapen wanneer Sarah op bed ligt, maar dit lukt niet door de warmte. Ik ruim wat op beneden en wacht met een tijdschrift tot Sarah weer wakker is. En dan komt papa thuis, die voor ons pasta gaat maken. Ondertussen probeert er iemand verstoppertje te spelen in de salontafel. De vorige keer dat ze dit probeerde was een paar maanden terug en ja….kindjes worden groot. Ze zat dus klem in de tafel. Maar natuurlijk eerst een foto en dan helpen, dat snap je natuurlijk wel.

donm5

Pasta di papa! Spaghetti met tomatensaus, gehakt en kipfilet. En een heel klein beetje kaas. Het was heerlijk!

En binnen is het nog steeds goed vol te houden, gelukkig.

donm7

Hashtag help…

donie

Na het eten brengen we Sarah weg om te logeren bij mijn ouders. Daarna schuif ik achter de computer om een persoonlijke update te schrijven, die konden jullie gister lezen.

Vrijdag

Ik was om 8.00 al wakker, maar lag nog zo lekker. Toen ik weer mijn ogen opende was het ineens 10.00! Heerlijk! Ik word wakker met een kopje koffie en ga dan douchen en ontbijten. Ik ontbijt weer met een proteïnepannenkoek met vers fruit, mijn favoriete ontbijt. En let op de combinatie van witte kleding en rood fruit.

vry

Tadaa! Ik kan wel netjes eten. Geen vlekje te zien.

vrij2

Ik besluit een video op te nemen (sinds lange tijd) in een bloedhete kamer maar gelukkig lukt het in één keer.

geer1

Daarna damp ik uit in de tuin. Met uitzicht op mijn witte benen met blauwe plekken. Hoe ik aan die plekken kom? Geen flauw idee.

vry1

Het is beter dan gister wat betreft temperatuur, ook omdat het iets meer waait. Maar je ziet wel aan de foto hieronder dat het vochtig is.

vry6

In de middag werk ik aan deze photodiary en Giorgio komt thuis van zijn werk. Dan meteen richting mijn ouders om Sarah op te halen. En kijk deze foto hieronder: kleine Geer. Nu kan ik goed zien dat Sarah veel op mij lijkt. Die ogen en dat ondeugende lachje….

geer

Giorgio heeft niet zoveel zin in avondeten, Sarah eet spaghetti en ik bak een stukje zalm en maak een Griekse salade. En natuurlijk neem ik wat sushi mee voor in de avond. Kan gewoon, als je maar de balans zoekt en houdt.

In de avond maak ik deze Memory Lane verder af terwijl Giorgio zich vermaakt met Sarah.

Zaterdag

Dit weekend hebben we twee dingen gepland. Vandaag komt het nichtje van Giorgio langs met haar twee dochters. Morgen gaan we even langs kennissen om wat spullen van het kamperen terug te brengen die we hadden geleend. En verder het gewone riedeltje: even naar het centrum, wasjes doen en een beetje puinruimen. We vermaken ons wel! En natuurlijk verder genieten van het mooie weer. Allemaal een heerlijk weekend!

zatje

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Wat zijn jullie plannen met het mooie weer?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Oh je dochter lijkt echt op je! Grappig! Die spaghetti van courgette moet ik ook.nog eens maken.

  Beantwoorden
 • Oooh die kazen: gimme gimme gimme! Wat is Saar toch een lekker kind! Fijn weekend! X

  Beantwoorden
 • Gewaagd hoor, rood fruit eten met witte kleding aan. Ik hoorde al van meerdere mensen dat de temperaturen in Nederland eindelijk zijn opgelopen. Lekker!

  Beantwoorden
 • Heerlijke week! Dat je dat durft met rood fruit en witte kleren…
  Die spaghetti is inderdaad super lekker!
  Wij gaan lekker op vakantie naar Frankrijk, ik heb er zin in!

  Beantwoorden
 • Rood fruit met witte kleding is echt geen optie voor mij haha – je ziet inderdaad goed dat Sarah een kindje van jou is zeg, leuk!

  Beantwoorden

Write a comment