Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 20-26 november

Bijna is november alweer ten einde, onbegrijpelijk! We gaan richting de gezellige maar donkere dagen waar ik best wel naar uitkijk. Afgelopen week was fijn, mooi, gezellig ondanks dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat.  En let op: wederom heel veel lekker eten in dit weekoverzicht!

Zondag

Gister was de verjaardag van mijn oudste neefje, vrijdag het event in Zaandam. Je begrijpt….ik ben kapot. Op zondag heb ik niet veel kunnen doen. Ik had hoofdpijn, een zeer lijf en was echt doodmoe.

We kijken met Sarah naar The Lion King. Ze vindt het prachtig en helemaal niet eng of spannend. Tijdens de film maak ik even een lekkere lunch klaar voor mijzelf: een tartaartje met gegrilde paprika, tomaat en feta.

zondag1

Sarah is zelf niet helemaal lekker en vanaf afgelopen vrijdag een beetje aan de diarree. Ze klaagt wat over buikpijn, maar eet prima en is vrolijk.Na de film gaan we spelen met haar schoencadeautje die ze bij opa en oma kreeg: een kleurboekje met stickers. Zo leuk, dit is echt een sticker fase! Alleen de stickers blijken een ramp te zijn en waarschijnlijk niet goed gesneden…

Behalve luieren gaan we toch even aan de slag in de keuken. Giorgio maakte deze honey roasted almonds en het hele huis rook zo ontzettend lekker. Het is ook vrij eenvoudig te maken en ik zag het recept snel delen op de blog.

zondag3

Ik ging aan de slag met een nieuw recept zonder pakjes en zakjes….de rode curry! Ook ontzettend lekker, wel pittig (ik deed er twee rode pepers in….oeps)

zondag4

Zondagavond: lekker in bad, blogje typen en vroeg slapen. Mijn hoofdpijn blijft maar zeuren aan één kant en ik voel me overreden door een vrachtwagen. En dat zonder stappen, haha!

Maandag

Goedemorgen….Sarah lag nog even heerlijk bij mij en nadat ik uit bed stapte om mij aan te kleden bleef zij lekker liggen. Je snapt het, wij zijn lui vandaag.

maandag1

Maar hup toch in de kleren ondanks het grijze weer buiten. Let niet op de grond, er lag allemaal zand omdat er een fietsje wat buiten stond perse naar binnen moest. Kan mama straks mooi weer stofzuigen. Dit vond ik wel een mooi plaatje….wat zal mevrouw denken? Ze staarde een tijdje naar buiten met de handen op haar rug.

maandag2

Ik zou soms zo graag willen weten waar ze allemaal al over denkt en droomt. Ook kan ik uren naar haar kijken….ze is zo mooi. Zelfs met appelstroop en kaneel op haar wang.

maandag3

We gaan toch even naar buiten, richting de speeltuin hier in de buurt. Het is niks aan voor wat betreft het weer maar dat hindert Saar totaal niet. Glijbaan op en af, wipkip op en af…rennen, zand gooien…

Eenmaal thuis warmen we op met een lunch voordat we samen even gaan slapen. Ik maakte deze heerlijke quesedilla met tonijn. Oh my.

maandag4

Ik word na ruim een uur wakker en sluip naar beneden, want ik wil nog heel graag foto’s maken van Sarah haar nieuwe fiets. Deze komt onder de kerstboom te staan, dus ze mag hem nog niet zien. En dat lukte gelukkig, ze werd pas wakker toen ik klaar was met foto’s schieten.

img_2549

Daarna ga ik aan de slag voor het avondeten. Gelukkig heb ik door het slapen nog een beetje energie over om na het eten aan de slag te gaan voor een blog.

Dinsdag

De dinsdag zelf was een beetje saai, aangezien ik vanavond wil gaan sporten en ik in de middag even heb geslapen. Sarah en ik vermaken ons met Madagaskar (ze zingt steeds ‘I like to move it move it’), tekenen en stickers plakken. Wanneer Sarah op stap gaat met haar poppen begin ik in het boek ‘Master your mindset’,  welke ik voor de blog mag lezen. Kennen jullie Michael nog van TMF waar hij VJ was? Hij schreef een inspirerend boek en ik ben heel benieuwd. Ik houd niet zo van zweverig, maar wie weet is dat het helemaal niet. Jullie gaan het horen!

dinsdag

Voor een samenwerking met een kaaswinkel (buiten mijn blog om) maak ik wat bijzondere hapjes met kaas. Geen saaie combinaties, maar dingen als  oude kaas met appelstroop en….taaitaai.

dinsdag65

Na het eten doe ik heel rustig aan om wat energie te sparen voor straks met het sporten. Ik struin een beetje internet af en weet je wat ik zie? Deze leuke zoekterm van mijn blog. Probeer het maar eens, via Google ‘dikke kont’ zoeken. Dan kom je op mijn blog…haha!

dinsdag87

Om 19.00 sta ik in de oefenzaal van de fysiotherapie. Ik fiets, wandel en doe wat krachttraining ondanks dat ik mij nog niet helemaal fit voel. Toch gaat het redelijk. Wanneer ik thuiskom spring ik heerlijk onder een warme douche en haal ik dit schatje even uit bed, want ze heeft honger. Met avondeten wilde ze niet veel eten dus dat is logisch…dan maar een boterham! Kijk dit dan zitten…popje.

dinsdag3

Woensdag

Het is woensdag! Geen gehaktdag, wel weer tijd voor de Trombosedienst en ergotherapie. Omdat dit tussen 9.30 en 12 plaatsvindt (met een uur ertussen) breng ik Sarah naar mijn moeder, die gelukkig wel even wil oppassen. Nadat ik bij de ergotherapie klaar ben fiets ik nog even naar de winkel om wat vlees te halen en ik duik de Blokker in. Ik wil kerst!

Ik kom met deze leuke spulletjes naar buiten. Simpel, maar heel gezellig voor in de vensterbank.

woensdag1

Ik haal Sarah weer op bij mijn moeder en maak een broodje voor haar. Daarna is het tijd voor haar om even te slapen. Terwijl mevrouw zichzelf in slaap zingt, maak ik een goddelijke lunch: biefstuk, sla, ei en avocado met rode ui.

woensdag

Het vult prima, maar toch heb ik na 1,5 alweer trek, trek in iets pittigs. Ik struin de koelkast af en word blij van een restje groentesoep van gister. De dag erna is hij nóg lekkerder!

woensdag763

Sarah is wakker en we plakken stickertjes, om ze vervolgens er weer af te trekken en ze kapot te maken (ehh…). Daarna begin ik met koken en ik maak sinds lange tijd weer eens prei klaar: een ovenschotel met aardappelpuree, kerrie, gehakt, knoflook en…prei dus! Zeer geslaagd, mede door het kaaskorstje.

woensdag54

In de avond ben ik op…moe. Toch sleep ik mijn lijf de trap op om even te bloggen. Daar word ik namelijk altijd heel blij en relaxed van.

Donderdag

Vandaag staat er alleen een bezoekje aan de huisarts op de planning vanwege de diarree van Saar. Maar sinds gisteravond heeft ze niet echt meer dunne ontlasting gehad en ze is springlevend en hartstikke vrolijk. Ook eet en drinkt ze prima, dus rond 12.00 belde ik de huisarts af. Kijk dit pretbekkie dan in de ochtend…alsof ze wil zeggen ‘Mam, word jij zó wakker?’

donderdag

Ik heb trek in een winters ontbijt en maak een proteïnepannenkoek met appeltjes, kaneel en honing.

Er kwam een heel leuk pakketje van de Hema binnen. Ik had laatst op Twitter geklaagd over de stickers van de Hema, die gingen er met geen mogelijkheid af en scheurden helemaal. Ik kreeg daarom deze tegemoetkoming, heel tof! Daar weet Sarah wel raad mee.

donderdag21

Ik probeer Sarah in de middag een keer niet te laten slapen. Ze slaapt elke avond pas heel laat in (tussen 22.00 en 22.30) en ik wil kijken hoe het gaat zonder slaapje. Mocht ze het slaapje niet meer nodig hebben, dan is dat wel extra pittig want dan kan mama ook niet meer slapen, maar ook dat komt wel weer goed.

Ik merk aan Sarah dat ze toch wel heel erg druk en vervelend wordt aan het eind van de dag en daardoor ook minder goed eet. Helemaal haar slaapje overslaan is dus misschien nog wat te vroeg, maar we kunnen hem wel halveren. In plaats van 1,5 uur drie kwartier bij voorbeeld…een kwestie van uitproberen. Vinden meer mama’s dit lastig?

Mama is zelf voornamelijk bezig met het opereren van Dora. Haar hoofd valt er elke keer af.

donderdag1

Rond 15.00 springen we op de fiets richting opa, want Sarah wilde heel graag naar opa. Samen gaan ze daarna even naar de kinderboerderij, ik blijf binnen. Iets met plasmedicatie 😉 Wanneer ze weer terug zijn gaan we met z’n allen oma ophalen op het werk. Verrassing! Sarah werd meteen aan het werk gezet.

donderdag54_li

Eenmaal weer thuis maak ik zalm met ovenfrietjes en spruitjes gewokt met sambal en spekjes (aanrader!). Daarna Sarah douchen, zelf douchen en een blogje schrijven.

dondertje

Vrijdag

Mijn wekker gaat om 8.30 en ik ga meteen snel douchen voordat Sarah wakker wordt. Straks breng ik haar weg naar het KDV en ik ga zelf sporten bij de fysiotherapeut. Wanneer Sarah aan een broodje jam zit maak ik voor mijzelf havermout met gebakken appeltjes en kaneel: stevig ontbijten, want er staat een barre koude fietstocht op mij te wachten met aansluitend een uurtje bejaardengym.

Het ging redelijk ondanks wat hoofdpijn en pijnlijke gewrichten van mijn knie en heupen. Dit is een after workout selfie in een stoffige spiegel. Rood of bezweet ben ik niet, maar wel doodmoe en scheel. Maar goed: het zit er weer op voor vandaag.

vrijdag

Thuis hang ik eerst een uurtje op de bank om een beetje bij te komen, daarna maak ik wat foto’s en ga ik zitten voor dit weekoverzicht. En ik ben zo blij want ik kan voor artikelen weer mijn spiegelreflexcamera gebruiken: mijn nieuwe memorycard is er!

vrijdag1

Sarah is tot 16.00 op de opvang en ik ben tot ongeveer 14.00 bezig met dit overzicht. Daarna ga ik lekker lezen in mijn boek onder het genot van een flinke mok thee en wat pepernootjes. Ssshht.

En oké, ook best wel gezond lunchen. Biefstuk met salade, balsamico, honing, mosterd en oude kaas. Mhoehaha. Ik kan hier zo blij van worden.

donderdag652

Zaterdag

We kunnen niet eindeloos uitslapen, want straks gaan we richting het UMC voor een soort familiedag voor ex-Intensive Care patiënten. Samen met je partner kun je dan een bezoekje brengen aan de IC, met een ervaringsverhaal en lotgenoten. Belangrijk natuurlijk om dingen zoals nazorg bespreekbaar te maken. Het klinkt vreemd als ik zeg dat ik er zin in heb en dat is ook niet echt de juiste benaming, maar ik kijk wel uit naar het aanhoren van andere (herkenbare) verhalen en het benoemen van eventuele verbeterpunten voor wat betreft nazorg.

Het duurt een hele middag en daarna halen we Sarah weer op. Het zal vermoeiend zijn, dus er zal daarna ook niet uitgebreid gekookt worden. Het wordt waarschijnlijk een avondje op de bank met een fijne film en wat lekkers. Morgen hebben we een dag zonder afspraken, die we goed kunnen besteden aan wasjes, wandelen in het bos en/of een bezoekje aan de kinderboerderij. Want het weer wordt prachtig!

Wat gaan jullie doen met het mooie weer?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Wat een leuk weekje! En wat een lekker eten komt er elke keer voorbij!

    Beantwoorden
  • Wat een leuke plog! Heb erg moeten lachen om het dikke kont verhaal. En wat een lekkere maaltijden komen er voorbij zeg… hmmm.

    Beantwoorden

Write a comment