Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane. 20 – 26 maart

Mijn week was niet zo heel erg spectaculair. In de tweede week van mijn nieuwe medicatie merkte ik wel iets minder bijwerkingen, maar het slapen bleef een ramp. Ik heb toch mijn best gedaan om leuke foto’s te maken en te verzamelen ondanks dat mijn week best saai was en voornamelijk bestond uit dutjes doen en heel veel Sarah-tijd.  Je bent gewaarschuwd!

Zondag

Zo zonnig als het vorig weekend was, zo grijs is het vandaag. Geen bal aan, dus we lopen rond in onze jumpsuits en spelen er op los. Er kwam weer een Wereldgerecht online afgelopen maandag en deze kookte ik vandaag, de Thaise kip Siam. Zo leuk hoe die recepten worden ontvangen!

zonje

Dit is één van die jumpsuits uit Amerika, verderop in dit weekoverzicht kom je er nog meer tegen. Het was gewoon een jumpsuit-week.

zonje1

En deze twee kunnen er ook wat van: luieren. Giorgio slaapt hier niet echt hoor, Shiva wel.

zonje2

Het voordeel van weekend hebben is dat je niet alles alleen hoeft te doen. Ook kan ik gerust een minuut of tien onder de douche staan zonder dat ik mij moet haasten of zonder een meisje te horen roepen. Ik kocht gister de nieuwe shampoo en conditioner van Andrélon. Ruikt heerlijk naar de zomer met die kokosgeur! Ik weet nog niet wat ik er verder van vindt en wat het met mijn haar doet, hiervoor moet ik het nog even een tijdje gebruiken.

zonje4

We kijken in de avond de laatste aflevering van Divorce en gaan dan lekker vroeg naar bed. Ik ben zo gebroken van die korte nachten, niet tof.

Maandag

Maar hoe vroeg ik ook ga slapen, ik val pas na 0.00 in slaap. Het in slaap vallen kost moeite, niet alleen aan het begin van de nacht, maar ook nadat ik bijvoorbeeld naar het toilet ben geweest. In de ochtend wanneer de wekker van Giorgio gaat moet ik vaak ook, en dus slaap ik vanaf 6.00 niet meer. Sarah was ook vroeg wakker, zo rond 07.00. Ik wil niet heel veel blijven klagen over de te korte nachten, maar het heeft wel mijn hele week bepaald en dus ook dit weekoverzicht.

In de ochtend speelt Sarah heel veel zelf, lees ik wat boekjes voor en houd ik mijzelf overeind met koffie. Ook vermaken we ons prima met deze keyboard, gekregen voor Sarah haar verjaardag. Soms zet ze haar pop in de stoel en geeft ze een concert, inclusief zang en hoofdbewegingen. Te komisch.

maanje1

Ik besluit ook mijn nagels onder handen te nemen met deze lakjes uit Amerika. Het ziet er veelbelovend uit op de foto, maar na wat gepruts heb ik het er allemaal weer afgehaald. Sorry schoonmama, maar deze lakjes zijn heel erg eh…slecht. Maar ik ga ze gebruiken voor mijn teennagels denk ik, daar hoeft het allemaal wat minder dekkend.

maanje

Ik smeer broodjes voor Sarah en voor mijzelf tussen de middag en daarna duiken we allebei het bed in. Sarah wordt om 14.30 weer wakker en ik stap dan ook uit bed. Heerlijk allebei een dutje gedaan, wat knapt een mens daarvan op! De wereld ziet er heel anders uit. Na het slaapje drinken we wat, eten we een tussendoortje en lopen we een stukje buiten.

IMG_1893

Ik heb weinig food foto’s gemaakt, maar we aten vanavond ovenfrietjes met vis en brocolli. Niet echt bijzonder. Na het eten brengt Giorgio Sarah naar bed en ik schrijf een blogje, iets wat ik normaal overdag doe wanneer Sarah slaapt. Minder gezellig voor Giorgio, maar het is nu even niet anders.

Dinsdag

Ik bel met het UMC om wat afspraken te verzetten en werk wat mailtjes weg. Niet lang daarna hoor ik van de aanslagen in Brussel en zet ik het journaal aan op de Ipad. Sarah hoeft hier niets van te zien (ook al beseft ze nog niets) en ze geniet van Babytv. Een flink contrast deze foto, twee werelden maar toch dezelfde.

dinje

dinje2

Ik kreeg een herinnering van Facebook dat het vandaag twee jaar geleden was dat ik naar huis mocht na de bevalling! Sarah was zo klein dat ze verzoop in de Maxicosi en eigenlijk helemaal niet lekker lag. Helaas moest ik de volgende dag weer worden opgenomen, maar dit was toch wel een heel mooi moment!

dinje1

Na onze lunch duiken we weer samen het bed in en slapen we ongeveer twee uurtjes. Aan het eind van de middag kook ik spaghetti met gerookte zalm, sperziebonen en zuivelspread.

Woensdag

Sarah werd al rond 6.30 wakker en met dikke ogen neem ik haar mee naar beneden. We ontbijten samen en ik drink veel, heel veel koffie. Daarna spelen we en lezen we en doen we gek met de telefoon.

woenje

Deze boekjes zijn een hit momenteel. Boekjes met bijbehorende geluiden!

vrijje2

Na een beker sap over haar heen trek ik deze stoere jumpsuit aan. Ze zijn zo leuk, jammer dat ze niet te koop zijn in Nederland! Kijk haar poseren.

woenje1

Ik krijg een pakketje binnen met deze twee boeken, eigenlijk voor de wat oudere kinderen. Ik ga hem reviewen (ben zelf ook een oud kind) en mag er één weggeven. Houd de blog dus goed in de gaten als je dit leuk lijkt!

woenje2

De rest van de ochtend vermaken we ons met spelen en klimmen en klauteren. Bont en blauw ben ik van het stoeien, maar het is het allemaal waard. Ook heb ik uitzicht op dit heerlijke nekje. Hier wil je toch je tanden in zetten?

woensje2

Na ons dutje vertrekken we naar opa en oma om even op de koffie te komen. Het plan was om naar de kinderboerderij te gaan, maar we zijn allemaal niet zo fit. Het is fijn om even er uit te zijn en bij te kletsen. Ook word ik vrolijk van de weersvoorspellingen! Nog even doorbijten met een week regen, maar dan heb je ook wat!

woensje3Giorgio is laat thuis van zijn werk en ik kook makkelijk: kip uit de wok met roerbakgroenten en een pittige saus. Hier zal ik nog een keer het recept van delen, want je hebt helemaal geen woksaus uit een potje of flesje nodig!

Na het eten wil ik nog even naar de Lidl omdat ze daar fietstassen hebben voor aan het stuur. Omdat ik een zitje achter heb, kan er geen fietstas aan hangen. Maar deze voor voorop de fiets is dan een uitkomst! En voor nog geen tien euro, ik keur hem goed!

donje1

Donderdag

Ik haal Sarah om 6.30 uit bed en maak haar klaar voor de dag. Vandaag gaat ze een dagje naar het KDV. Ze is uitgelaten en blij, ze heeft er zin in! Daarna duik ik nog even het bed in, maar ik slaap misschien maar een uurtje. Normaal gesproken slaap ik heerlijk tot een uur of elf. Ik ken mijzelf zo helemaal niet. Ik ben wel redelijk uitgerust en heb dan ook wat in huis gedaan, even wat opgeruimd en gepoetst. En daarna…beentjes omhoog.

donje3

En ik maak een heerlijke tosti voor mijzelf, één van de weinige food-foto’s in deze blogpost! Dit is een tosti met mozzarella, pesto en gerookte zalm. Ik kreeg helaas maar de helft op.

donje2

Om 16.00 haal ik een vrolijke Saar op die het heel erg naar haar zin heeft gehad. Ik heb haar gemist en we stoeien en knuffelen op de bank. Maar al snel moet Babytv aan en dat mag wel even.

donje4

Er kwam een leuk pakketje binnen vandaag: deze Rosti Mepal bekers en broodtrommel van Frozen! Heel leuk voor over twee jaar, als Sarah naar school gaat.

donje11

In de avond brengen we Sarah niet naar mijn ouders, omdat ze er morgen niet zijn. Ze slaapt dus heerlijk in haar eigen bedje vannacht. Ik duik op tijd mijn bed weer in, ook al weet ik dat het weinig zin heeft.

Vrijdag

Om 6.00 kan ik niet meer slapen ondanks dat ik doodmoe ben. Ik drink rustig een kopje koffie en hoor Sarah een half uur later ook wakker worden. Ons meisje dat altijd zo heerlijk kon uitslapen tot 9.00 is ineens een vroege vogel. We denken dat ze last heeft van het feit dat het eerder licht wordt. Op zich niks mis mee, maar doordat zij ook veel korter slaapt dan normaal is ze overdag heel moe. Ze zit zichzelf in de weg. Misschien een idee om verduisterende gordijnen te kopen dit weekend.

Ik trek vandaag een rokje aan bij Sarah, alleen deze is nog een beetje te groot. Maar leuk is hij wel!

vrije2

Kijk haar lange haren…Dat heb je helemaal niet in de gaten met krullend haar!

vrijje

Nog moe van het kinderdagverblijf gister, is ze heel erg huilerig. Niets was goed en ze zat niet lekker in haar vel. Straks heerlijk lang slapen!

vrijje5

En kijk dit handje op mijn been! Ja ook mama zit in pyjama vandaag. Boeiend.

vrijje6

Wederom een lunch voor ons allebei en daarna een heerlijk dutje. Ik weet het, mijn week was saai met alleen maar dutjes overdag en verder weinig activiteit. Maar soms kun je gewoon even niet meer dan dat en merk ik dat mijn lijf vooral baat heeft bij uitrusten. Na ons heerlijke dutje trek ik wederom een heerlijke jumpsuit bij haar aan. Tijd voor sap en rozijntjes!

vrijje3

Giorgio is ook redelijk op tijd thuis en we bestellen heel lui frietjes bij de snackbar. Soms moet dat gewoon kunnen, heerlijk. Sarah at spaghetti en daarna ook nog een hoop frietjes.

vrijje1

In de avond werk ik aan deze Memory Lane met een lege muis. Giorgio sprong op de fiets om batterijen te gaan kopen (en chocolade op verzoek) maar kwam erachter dat de winkels dicht zijn. Stom! Batterijen bij het tankstation, de chocolade vergeten. Geeft niet, chocolade is niet goed voor mij, bloggen wel.

Zaterdag

Even naar het centrum vandaag om verduisterende gordijnen te kopen voor Sarah en ik wil opzoek naar wat leuke accessoires voor in huis, met vrolijke voorjaarskleuren. Verder de welbekende wasjes wegdraaien, een video opnemen en een nieuw Wereldgerecht in elkaar zetten. Morgen eten we bij mijn ouders en tweede paasdag hebben we nog niet echt plannen, we zien het wel! Misschien een spelletje doen met lekkere hapjes of zo. En oh ja, ik moet zeker even de kleding van Sarah uitzoeken en klaarmaken voor het voorjaar! Leuke klus.

zatjhe

Ik wens jullie allemaal een heerlijk lang weekend toe en fijne paasdagen! Geniet!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Ondanks dat het een “saaie” week was vond ik het leuk om te lezen en te zien. Naar dat je nog steeds slecht inslaapt en vroeg wakker bent. Hopelijk komt daar snel verandering in. Die jumpsuits zijn super leuk. Kun je er geen handeltje in beginnen? Ik denk dat elke moeder wel zo’n jumpsuit zou willen hebben voor haar kind 🙂

  Beantwoorden
 • Oh die jupsuits fantastisch! En wel grappig die broodtrommel staat op het lijst dat je vandaag kan vinden op mijn blog! Oh en die weersvoorspelling super, beter dan de voorspelling voor dit weekend…

  Beantwoorden
 • Mooi die fietstas. Lidl heeft soms echt mooie koopjes.

  Beantwoorden
 • Ik vond het leuk om je week weer te zien hoor. En die jumpsuits zijn inderdaad erg leuk. Hopelijk komt er snel verandering in jouw situatie. Te weinig slaap is zo funest.

  Beantwoorden
 • Lijkt een leuke maar ook rustige week te zijn geweest. Wat heeft jou dochter toch een mooie bos krullen. Prachtig!

  Beantwoorden
 • Die onesies wat heerlijk. Leuk om zo af en toe wat spulletjes uit Amerika over te krijgen.

  Beantwoorden
 • Wat een super leuke fietstas! Soms hebben ze leuke dingen.

  Beantwoorden
 • Een rustige week is ook fijn! Het was even heel duistere week voor mij. Ik zat op school toen de aanslagen gepleegd werden en we werden opgesloten. Na de middag ben ik zowat ingestort door shock. Heel wat vriendinnen bevonden zich op de luchthaven… Gelukkig bracht het relatief goede weer toch nog lentekriebels met zich mee.

  Beantwoorden

Write a comment