Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 20-26 december.

De donkere dagen voor kerst. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Toch was afgelopen week best fijn te noemen! Kijk je mee naar mijn week in foto’s?

Zondag

Vandaag halen we de grote boodschappen in huis en bedenken we ook alvast wat we voor kerst willen eten. Ook valt mijn oog op een heerlijk recept van Kelly, namelijk deze goedgevulde kerstcake met een heerlijk zoete frosting en koekjes. Nog voor ik mij kan bedenken hebben we alle ingrediënten in huis gehaald en ga ik in de avond aan de slag met dit bordje calorieën. Hij is lekker! Een cake gevuld met onder andere rozijnen en kersen. En de combinatie van het glazuur en de kerstkoekjes….heerlijk.

zondagje

Die kerstkoekjes smaken trouwens los ook heel erg lekker, dus wat over is snoep ik op. Dit zijn koekjes met chocolade en kokos.

zondagje4

Bij de Blokker zie ik deze ton gevuld met blokjes van Woezel & Pip. Het is een enorm succes, Sarah bouwt de hele dag en wordt gillend gek als je de ton met blokjes tevoorschijn haalt.

zondagje1

Naast cake gaan we ook maar serieus aan de slag met koken en we maken pizza. Dit is mijn pizza, met tonijn, mozzarella, rode ui, rode peper, knoflook en kruiden. Giorgio maakt er altijd eentje met kip en barbecue saus.

zondagje2

Er kwam nog iemand aan de deur die de folders altijd bezorgd. Even serieus, wie bewaart dit soort kaartjes? Het gebaar is lief, maar ik gooi het altijd meteen weg eerlijk gezegd.

zondagje3

Maandag

Sarah gaat naar het KDV om 7.00 en ik slaap nog even verder wanneer ik haar heb aangekleed en een boterham heb gegeven. Ik moet om 11.00 bij de praktijkverpleegkundige GGZ zijn. In de middag ben ik even vrij, want Sarah is tot 16.00 op de opvang. Door de stromende regen fiets ik naar mijn afspraak en verkleumd kom ik een half uur later weer thuis. Ik heb een doorverwijzing voor de psycholoog, omdat zij niets voor mij kan doen.

Omdat ik zo doorweekt en koud ben laat ik een bad vollopen en warm ik op met filmpjes van Youtube. Hier kan ik echt van genieten.

maandagje1

Ik ruim daarna een beetje op in huis, ga met de stofzuiger aan de slag en haal overal een doekje overheen. Dweilen laat ik voor wat het is, mijn batterij was op. Zo ziet onze koelkast er trouwens uit vandaag, inclusief de kerstboodschappen. Best aardig toch? Alleen…ik heb zoveel aangebroken spullen in folie zitten dat ik niet meer weet wat wat is. Proest..

dinsdagje1

En ik praat tegen mijn plantjes Basilicum en Tijm. Groeien ze sneller van. Grapje.

dinsdagje2

Bijna….bijna waren we miljonair. We hebben een cadeaukaart van de Hema gewonnen!

dinsdagje3

En ik gooi nu toch echt mijn bloemen weg die ik van Giorgio kreeg. Dat vind ik altijd zo zonde, om een mooie bos weg te doen die ik van iemand krijg. Maar een vaasje potpourri staat ook zo raar.

dinsdagje4

Ik haal Sarah op om 16.00 met mijn vader, aangezien het erg slecht weer is. Eenmaal thuis begin ik aan de groentesoep en speelt Sarah met haar 101 blokken. In de avond typ ik een blogje en bewerk ik een video.

Dinsdag

Een echt meidendagje, Sarah is gewoon thuis en Giorgio moet deze week nog werken, tot en met donderdag. Daarna is hij lekker even vrij. Vandaag heb ik ook een plog bijgehouden die jullie afgelopen woensdag al hebben kunnen zien.

Ik snoep regelmatig van een plakje kerstcake die mij maar blijft aanstaren in de koelkast. Hij is echt heel erg lekker, ook buiten kerst. Maken dus!

plog18

En ik nam een video op, over de inhoud van mijn make-up tafel.

plog11

Sarah en ik gaan na haar slaapje naar de winkel om nog wat boodschappen te halen. Aan het eind van de middag begin ik met koken en maak ik spaghetti. Ook eten we nog een kommetje soep van gister, die de dag erna altijd nóg lekkerder is.

maandagje3

En zoals jullie al konden lezen in de plog slaap ik elke nacht met deze kat onder mijn voeten.

maandagje4

En deze thee hoort bij mijn avondritueel. Deze blijft het lekkerst vind ik.

maandagje2

Woensdag

In de ochtend maken Sarah en ik ons al vroeg op voor een ritje Trombosedienst. Ik moet even bloed prikken en Sarah gaat dan altijd mee. Daarna fietsen we door naar mijn ouders, we gaan even met z’n allen naar het centrum om wat te winkelen. Ik koop een deskplanner bij de Hema en struin wat rond in de Action.

Thuis zijn er twee pakketjes binnen gekomen. Mijn Beautybox en een kleine bestelling bij make-up Musthaves (mijn favoriete winkel…). De Beautybox was best leuk, maar het meest gelukkig was ik met mijn eigen bestelling. Ik ga steeds vaker twijfelen over de Beautybox. Ik heb zo langzamerhand een hele badkamerkast vol staan met Drs. Hans Schreuder smeersels en er zitten vaak artikelen in die ik al een keer gehad heb. Ook de kleuren van oogschaduw en lippenstiften zijn vaak onmogelijk…En ik twijfel of ik die wimpers een keer ga proberen. Ik heb van mijzelf al hele lange wimpers, dus ben bang dat het echt too much wordt.

woensdagje4

Op het eerste gezicht lijkt dit nog een redelijk kleurtje, maar op mijn huid wordt het al snel clown-rood en dat is niet mooi op je ogen.

woensdagje1

Ik vergeet tussendoor te eten en snack 2 perfect gekookte eitjes. Er moet nog een halve doos leeg voor overmorgen, aangezien ze houdbaar zijn tot en met 25 december. Ach, we kunnen altijd nog eieren gaan gooien!

woensdagje2

Ahh pretty! Mijn bestelling. Na de kerst gaan we niet op dieet, we contouren gewoon onze onderkin weg! Dit zijn twee contour palettes, de onderste een cream-to-powder. Blij mee!

woensdagje3

Na twee koffie heb ik weer wat energie en maak ik de keuken schoon.

woensdagje5

In de avond besef ik dat het ritje centrum misschien iets te enthousiast was. Ik ben kapot en maak dan ook weinig foto’s. Wel flans ik nog wat lekkere wraps in elkaar met kip en gehakt.

Donderdag

This is going to be a bad day….Ik sta op na een nacht van 8 uur, keurig zou je zeggen. Maar het voelt alsof ik nog geen 3 uurtjes heb geslapen. Ik doe de hele dag vrij weinig en probeer een beetje mijn ogen open te houden op de bank. Met kerstfilms, thee en lekkers red ik het een heel eind. Zou het komen van gister? Teveel gedaan?

donderdagje5

Gister aten we wraps en ik had er nog één over. Leftover lunch zijn altijd de beste!

donderdagje1

Vandaag is de laatste dag van de Adventskalender van Essence. Ik kreeg vel vragen of ik aan het eind een overzicht foto wilde maken. Dus bij deze, dit is de buit! Er zitten hele mooie kleurtjes tussen, sommige vind ik minder mooi en de dekking laat ook te wensen over. Maar al met al best een keer leuk.

donderdagje4

Wat eten we op kerstavond? Vissticks…haha. Geen kerstgevoel, geen zin in bijzonder doen.

donderdagje2

En we bakken er aardappeltjes bij en eten het met broccoli. Die overigens tot snot is gekookt doordat mijn kookwekker niet afging.

donderdagje3

 

Eigenlijk zou ik met mijn ouders meegaan naar een kerstdienst vanavond, maar ik ben zo brak dat ik maar thuis blijf. Met All you need is love en sushi vermaak ik mij tot 22.00. Dan ga ik naar bed in de hoop morgen een betere dag te hebben.

Vrijdag

Het is kerst….maar toch ook weer niet. Er is geen sneeuw, geen kerstgevoel, geen broer. Het liefst blijf ik liggen tot 2 januari.Maar goed, dit dametje zorgt weer voor geluk vandaag.

vrijdagje1

Vandaag zijn we trouwens best rise and shine. Ik ben om 8.30 al wakker. Giorgio en Sarah slapen tot 10.00 uit. Wat een luxe! Ik voel mij iets beter dan gister, maar nog niet helemaal uitgerust.

Herkennen jullie dat? Het lekkerste van de tosti is het harde randje met gebakken kaas. Mmm..

vrijdagje2

Papa heeft vakantie! En dat is te merken aan Sarah. Ze wil het liefst continue bij hem zijn en door hem opgetild worden. Maar papa heeft honger, dus moet hij multitasken. Zo doe je dat!

vrijdagje4

Om toch een beetje in de kerstsfeer te komen geef ik mijn nagels kerstkleurtjes.

vrijdagje5

Rond 16.00 vertrekken we richting mijn ouders waar mijn zus ook is met haar zoontje. Vooraf eten we carpaccio, daarna heerlijk forel met gebakken aardappels. Genieten! Maar ook vreemd, raar en stom. Gewoon hartstikke stom. Bestaat de hashtag #kutkerst al? Haha.

Zaterdag

Tweede kerstdag, vandaag komen mijn ouders bij ons eten. We maken iets met tijm en een bierjus, morgen vinden jullie het recept op de blog! We doen dit weekend rustig aan, ik merk dat ik ondanks dat ik niet veel heb gedaan, toch teveel heb gedaan. De hele dag op pad en naar het centrum is gewoon nu even teveel. Hashtag #vindikstom.

zaterdagje

Ik wens jullie vandaag een hele fijne tweede kerstdag toe en een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Lastige dagen zo voor jullie zeg 🙁 wel fijn om te zien dat jullie je er doorheen slaan! Sterkte! Oh en de nagellakjes zien er allemaal wel leuk uit zeg!

  Beantwoorden
 • De eerste kerst zonder een dierbare is vreselijk. Sterkte vandaag! Xxxx

  Beantwoorden
 • Heel veel sterkte vandaag! Fijn om te lezen dat Sarah je toch een beetje kan opvrolijken. Wat is ze toch een lief meisje!
  Ik krijg iedere keer weer trek van jou diary’s haha

  Beantwoorden
 • Eieren zijn vaak veel langer houdbaar. Doe de test. Glas water vullen, ei erin en als die op de bodem blijft liggen is het ei nog vers.

  Beantwoorden
 • Die kerstkoekjes met kokos en de cake die je ermee maakte zien er heel lekker uit. Leuk die foto van vader en dochter aan de kook :-)! Voor jou ook een fijne tweede kerst met veel liefs en gezelligheid onder mekaar.

  Beantwoorden
 • Het is een emotioneel zware kerst voor jullie. Ondanks alles maken jullie er toch wat moois van. Ik vind dat heel knap en bijzonder!

  Beantwoorden
 • Ik wens jullie veel sterkte! Vind het bijzonder knap hoe je ondanks de moeilijke tijden toch iets moois van probeert te maken! Ik doe het je niet na.

  Beantwoorden
 • Knap hoe jullie er toch wat van maken met de kerst ondanks dat het zo moeilijk is!

  Beantwoorden
 • Lekker veel foto’s! Leuk om te lezen allemaal.

  Beantwoorden

Write a comment