Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 20-26 augustus

Het was afgelopen week wat rustiger op Lifesabout. Ik voelde mij niet heel fit door de drukke week ervoor. Ook hebben we zoveel mogelijk genoten van onze laatste week vakantie, want morgen beginnen de scholen weer! Kijk weer mee naar mijn week van dag tot dag, met een meisje die haar eigen kleding uitkoos, twee dagen hartslag registratie, een nieuwe garderobe voor Saar en nog veel meer!

Maandag

Een nieuwe week is begonnen en wel de laatste week van Sarah haar vakantie! Ze heeft enorm veel zin om weer naar school te gaan en kan niet wachten. Ik vind meer structuur ook wel fijn al heb ik enorm genoten van de zes weken vakantie met Saar!

Vandaag kwam de post online in samenwerking met de Hartstichting, namelijk over zout eten. En wat teveel zout voor effecten kan hebben op je lijf. Benieuwd naar informatie rondom minder zout eten en goede tips? Hier lees je er alles over.

Deze maandag bestond vooral uit spelen met de buurjongen en lekker lui zijn. Aan de buurjongen te zien is dit een typische maandag…

De rest van de maandag doe ik weinig. Mijn lijf is niet blij met de drukke week vorige week. Dus we nemen veel rust, zetten de computer en de telefoon even weg en gaan lekker vroeg naar bed. Ik wilde zo graag slapen dat ik alle lampen al uit deed voordat Giorgio klaar was om naar bed te gaan. Spot de meneer!

Dinsdag

Hoera! Dit meisje kiest tegenwoordig haar eigen kleding uit en ze maakt over het algemeen best goede combinaties. Alleen…er is zoveel te klein geworden. Nu het wat minder warm is kunnen de lange broeken en lange mouwen weer aan. En dan zie je pas hoeveel ze weer is gegroeid. Broek op hoog water en een Catootje buik!

Vandaag kwam er een makkelijk maar lekker recept online: de basilicum roomsaus voor over je groenten. Ik at nooit een sausje bij mijn broccoli of boontjes, maar vind dit toch wel heel erg lekker. Vaker doen!

Tja en als Sarah haar kleding te klein wordt zit er niets anders op dan een nieuwe garderobe aanschaffen voor het najaar. Ik shopte een stapeltje bij de sale van H&M. Verderop in dit weekoverzicht een sneakpeak! En even over maat 122….hoezo is dat voor 6-7 jaar? Is Saar dan zo enorm groot?

Woensdag

We worden bruut gewekt op woensdagochtend door de gemeente, want de bomen worden gesnoeid. Sarah vindt het maar interessant en ach…we moesten er toch een beetje vroeg uit om bloed te prikken.

Na het bloedprikken wordt Sarah opgehaald door mijn vader, want ze gaat logeren met haar neefje! Ik doe nog even wat boodschappen en koop dit truitje voor Saar bij de C&A voor 7 euro. En daar maak ik de kleine mevrouw heel blij mee, want ze is fan van My Little Pony en van verander-shirts!

Ik ga gestrekt wanneer ik weer thuis ben. Even bijtanken….En ja, ik slaap nog steeds met mijn ‘worst’…

Na twee uur ben ik weer wakker en er wordt een flink pakket bezorgd met deze leuke lijstjes en posters. Binnenkort meer!

Donderdag

In de ochtend ben ik alweer vroeg op pad, want ik moet naar het ziekenhuis voor een holter. Dat is een kastje die je hartslag registreert. Gister belde ik met mijn Cardioloog want ik heb de laatste weken flink toename van hartkloppingen en overslagen van mijn hart. Het kan geen kwaad zolang je niet om valt, maar het is vooral vervelend en gek dat het ineens zo is toegenomen.

Eerst langs de arts, daarna nog twee uur wachten tot mijn holter kan worden aangesloten. En wat doe je dan? Winkeltjes bezoeken en een restaurant opzoeken. Toevallig: we zaten aan een tafeltje met een oranje gerbera. De bloem die in mijn moeders trouwboeket zat!

We eten een broodje en drinken wat. En de kinderen (Saar en haar neefje) kijken hun ogen uit naar de vijver in het ziekenhuis met vissen en zelfs een schildpad.

Oh en wat hier aan de hand was weet ik niet meer, maar ze mocht iets niet. Dus…

Vandaag kwam er een heerlijk recept online van de gehaktballetjes alla pizzaiola van Knorr. Een tijd terug kwam de variant van Bertolli al op de blog voorbij. De recepten verschillen niet veel van elkaar en zijn allebei eigenlijk onwijs lekker!

Ik ben weer thuis, met kastje. En wordt de komende 2 dagen in de gaten gehouden 😉 Dat betekent ook niet douchen en….heel veel jeuk van de stickers. Ik krijg er altijd een soort brandplekken van.

Vrijdag

Ik heb iets minder goed geslapen, dus ben niet helemaal fit. Ik eet een ontbijtje (gebakken eitjes met kipfilet en tomaatjes) en daarna vertrekken Saar en ik met de buurvrouw en buurjongen naar Monkey Town!

Het voelt als een soort ‘hond uitlaten’ wanneer je je kind loslaat in Monkey Town. En tussendoor even bijtanken met poffertjes en appelsap!

Gesloopt brengen Saar en ik de rest van de dag lekker op de bank door, met leuke filmpjes. Het weekend is begonnen! Vijftien jaar geleden gingen we stappen op vrijdagavond, nu zoeken we hele avonden naar verloren speelgoed die Saar kwijt is en die ze ECHT moet hebben anders kan ze niet slapen.

Zaterdag

Weekend! Giorgio is al heel vroeg wakker, hij brengt veel spullen naar de stort zodat de zolder wat meer leeg is. Volgende week krijgen we nieuwe kozijnen en wordt er een lekkage opgelost op zolder.

Ook vandaag ben ik niet fit, maar gelukkig mag mijn holter om 13.00 af en mag ik weer heerlijk douchen! En krabben, haha.

We gaan in de middag even wat boodschappen doen en daarna naar opa, om frietjes te eten. En Saar heeft iets nieuws ontdekt: lege pakjes drinken opblazen!

En knuffelen met opa, dat blijft een hobby!

We laten lekker patat bezorgen! Hadden we zin in, dus waarom niet?

Na twee dagen ellendige pleisters is dit het resultaat. Ze mogen van mij echt wat verzinnen voor mensen met een gevoelige huid…

Zondag

De laatste dag van de vakantie! Voor mij een wat drukkere dag, want doordat ik afgelopen week weinig heb kunnen doen moet ik even wat ‘werk’ inhalen. Maar we genieten ook van deze dag en maken een heerlijke appeltaart! En ja, uit een pakje. Heerlijk!

Ik wens jullie een hele fijne nieuwe week toe! Komende week staat ons huis in de steigers en komen er overal nieuwe kozijnen. Zin in!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Ja zo herkenbaar van maat 122. Verbaasde me daar ook altijd over. Luca had ook ineens hoog water toen er een lange broek te voorschijn kwam. Morgen ook maar shoppen voor broeken haha.

  Wij bestellen vanavond lekker frietje. Afsluiting van de vakantie en voor de verjaardag van Mark. Fijne middag/avond nog!

  Beantwoorden
 • aww die vlekken, wat naar! wat lekker ook de zokder watb opgeruimder, en maak me niet zo lekker met al die lekkere food fotos

  Beantwoorden
  • Nou iets opgeruimder….het is nog steeds een takkebende :’)

   Beantwoorden

Write a comment