Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 10 – 16 januari

Een week met veel lekker eten, een spannend einde, ziek zijn en een heerlijk nieuw bed. Maar is het gesprek vrijdag bij het UWV goed afgelopen? Lees snel verder om erachter te komen!

Zondag

Een zondag zoals de meeste zondagen. Grote boodschappen, puinruimen in huis en soms gewoon even niets doen. We kopen voor Sarah een trein van Playmobil en genieten de hele dag van een vrolijke tante vol verhalen. Vandaag kwam trouwens ook het tweede recept online in de reeks ‘Wereldgerechten zonder pakje of zakje’, namelijk Beef Shanghai.

IMG_2028

Je wilt niet weten hoe de keuken er op dat moment uit zag. Ik deelde ook afgelopen week tips om je kookplezier te vergroten. Gelukkig heb ik dat plezier al, want mijn keuken is soms echt ontploft.

zondagjan

In de avond heb ik door het lange slapen nog wat energie en ik besluit gek te gaan doen. Op Youtube zoek ik een kanaal op met niet al te intensieve cardio oefeningen en ik hups een kwartier heen en weer. Ik houd lang niet alles vol, het meeste tot de helft. Toch vind ik het niet zo heel erg tegenvallen! Voldaan plof ik op de bank en blader ik de folders door voor de komende week. Mijn oog valt op de Wigman condooms. Niets geks aan zo op het eerste gezicht, maar die Apple Watch…Je weet dan meteen hoe ‘laat’ het is als het condoom scheurt?

zondagjan1

Maandag

De gewone werkweek begint weer voor Giorgio. Wanneer Sarah slaapt ga ik aan de slag met het bewerken van een video die ik vorige week opnam. Ik kom nog steeds de meest hilarische stills tegen als ik de video pauzeer. Ik zal ze een keer allemaal verzamelen en in en blogje delen.

maandagjan1

In de middag lunchen we gezellig samen en ik maak een broodje ei voor Sarah. Dit vindt ze zo lekker, dat ze alleen het ei opeet. Ik denk dat heel veel ouders dit wel herkennen.

maandagjan2

In de middag stapelen we blokjes en rennen we achter de bal aan. Dan is het alweer tijd om te koken en ik maak vandaag spaghetti met hamburger-kaassaus. Je bakt stukjes hamburger met paprika en champignons, maakt er een verse kaassaus bij en klaar is je goddelijke maaltijd! Echt een heerlijke combinatie.

maandagjan

In de avond pak ik weer Youtube erbij en doe ik wat cardio training. Met spierpijn houd ik het tot halverwege vol. Ach, gewoon doorgaan en blijven opbouwen!

Dinsdag

Sarah gaat naar het KDV omdat ik een afspraak had bij de psycholoog, die helaas verplaatst moest worden. Ik heb dus een dagje voor mijzelf en ik begin met uitslapen. Ik kom door de spierpijn amper mijn bed uit en loop ongeveer wijdbeens. Ik word rustig wakker met koffie en na het douchen maak ik mij op. Vervolgens probeer ik een video op te nemen maar door de pijn in mijn lijf moest ik een Tramadol nemen. En tijdens het opnemen van de video kwam ik niet uit mijn woorden door de Tramadol, haha. Vandaar dat er gister ook geen video online is gekomen. Is niet erg, soms lukt het gewoon niet.

Ik zorg wel heel goed voor mijzelf en maak als lunch in plaats van een normale boterham, een salade en een omelet met champignons. Vulde prima en het was echt heel erg lekker.

dinsdagjan3

En een salade met o.a feta, sla en tomaat.

dinsdagjan2

En we gaan door met eten! Vandaag stond er chili con carne op het menu. de volgende dag praatte Sarah uit haar broek terwijl ze aan het lopen was, haha.

dinsdagjan1

Ik word blij gemaakt met een telefoontje dat onze matras bezorgd kan worden en ik spreek af dat ze hem morgen komen brengen. Dus nog maar één nacht slapen in dat verschrikkelijke bed en daarna is het genieten!

Woensdag

Pijn in mijn onderrug en heupen, het lijkt wel alsof ik door mijn rug ben gegaan. Ik heb vandaag een afspraak voor mijn werk en breng Sarah even bij mijn ouders. Maar omdat ik zo kort heb geslapen blijft ze ook in de middag daar en slaap ik na de afspraak even bij. Zo fijn als dat kan! In de middag doe ik wat boodschappen en haal ik Sarah weer op.

Ik maakte dus weinig foto’s deze ochtend, maar toen Sarah weer thuis was hebben we nog even gespeeld en maakte ik nog een paar foto’s voor in Memory Lane. Ik speelde wat met de Canon terwijl we schaapje aan het rijden waren.

IMG_1874

Vandaag ga ik tomatensoep maken, met gehaktballetjes en zonder pakje.  Ik gooide er onder andere basilicum, knoflook en cayennepeper in.

woensdagjan2

En zo is het soepje geworden: een pittige, verse tomatensoep met omelet reepjes. Sarah at haar kommetje er bijna bij op.

woensdagjan1

Rond 18.00 wordt het matras bezorgd en hij is zo hoog! Maar wat ligt hij lekker…Die avond slapen we heerlijk in ons nieuwe bed. Het lijkt alsof je op wolkjes slaapt, zo fijn. En ja, ik slaap nog steeds met een voedingskussen…#guilty

zaterdagjan

Na het eten typ ik een artikel over PTSS na mijn intensive care opname. Ik heb er enkele foto’s van thuis (mijn ouders en zus nog meer), maar ik deel ze liever niet omdat het niemand aan gaat en het toch heftige foto’s zijn. Voor Instagram maakte ik, naar aanleiding van mijn artikel, de foto wazig. Precies goed om zodoende datgene uit te beelden wat ik wilde uitbeelden.

donderdagjan1

Donderdag

Ik sta niet zo fit op, het voelt alsof ik griep krijg.  Mijn onderrug is nog steeds heel pijnlijk en ook mijn gewrichten beginnen op te spelen. We hebben wel heerlijk geslapen in ons nieuwe bed! Een beetje krakkemikkig zit ik aan tafel met Sarah, maar ze maakt mijn dag al snel goed met haar manier van met een vork eten. Een vork is helemaal niet nodig als je vingers hebt.

woensdagjan3

Ook maakte een vriendinnetje mijn dag weer goed toen deze kaart op de bus kwam. Ik kon er wel om lachen en hij staat nu op het dressoir. Staat wel cool of niet?

donderdagjan4

Vandaag is het precies 10 weken geleden dat mijn broer verongelukte, zo bleek uit mijn agenda. Ik houd de weken niet bij maar kwam er bij toeval achter. Tien weken alweer, maar het lijkt ook nog zo kort. Tja, wat is het eigenlijk?

donderdagjan

Ik ben moe, gesloopt en voel de spanning voor morgen. Morgen heb ik namelijk het gesprek bij het UWV en word ik gekeurd. Ik vind het vreselijk maar het moet toch gebeuren. Eerst brengen we na het eten Sarah naar mijn ouders voor een logeerpartij en eenmaal thuis vul ik een warm bad. In een poging wat te ontspannen duik ik dit blauwe smurfenwater in. Samen met Linda, gezellig.

donderdagjan3

Vrijdag

De spannendste dag van de week is aangebroken en ik slaap uit tot 9.30. Vandaag heb ik een gesprek bij het UWV voor de keuring. Mijn vader haalt mij op net na de middag dus ik heb nog even tijd voor mijzelf. Voor het werk stuur ik nog wat mailtjes en ik moest voor de blog ook nog wat mails beantwoorden.

Ik prop voordat we gaan nog wat paracetamol naar binnen en dwing mijzelf tot een ontspannen en gezonde selfie. Maar eigenlijk ben ik nerveus en hartstikke kachel van de griep. Haha kun je het zien?

vrijdagjan

Het gesprek liep heel goed, het was echt een heel fijn gesprek met een lief persoon. Ik maak mij natuurlijk altijd druk en maak er een heel scenario van hoe het zou kunnen gaan. Maar gelukkig ik kreeg alle begrip en krijg alle tijd om aan mijzelf te denken en voor mijzelf te zorgen. Zo fijn, er valt zo’n enorme last (paar honderd kilo) van mijn schouders!

Samen met mijn vader rijd ik terug naar het huis van mijn ouders waar Sarah ook is. Ook mijn neefje is er vandaag en die twee zijn dikke maatjes! Nadat ze wakker zijn liepen we naar de kinderboerderij aan het eind van de straat. Ze hebben de kippen de stuipen op het lijf gejaagd en hebben gezoend met een ezel.

 

vrijdagjan1

En er lag nog een hele mooie koe binnen, zo één die je het liefst wil knuffelen.

vrijdagjan2

We zijn vrij laat thuis en ik heb geen zin om te koken. Bij de Albert Heijn haal ik een verse pizza en natuurlijk sushi, om de goede afloop te vieren. Ach, sushi kan natuurlijk altijd.

De pizza was overigens wel aardig, maar niet heel erg lekker. Ik zag ook op de achterkant dat Albert Heijn veel dieetzout gebruikt (daar zit veel kalium in) wat voor mensen met plastabletten voor problemen kan zorgen. Ik kwam er een beetje te laat achter. Vind het eigenlijk wel raar.

vrijdagjan3

 

vrijdagjan5

Zaterdag

Vandaag wordt een dagje met wat afspraken. Giorgio gaat zooi van de zolder en de schuur naar de stort brengen en ik heb een afspraak bij de psycholoog. De rest van de dag denk ik bijkomen van gister en verder uitzieken. Hopelijk kan ik snel weer wat oefeningen doen en in beweging komen. Morgen heb ik zin om naar de Ikea te gaan, om voor Sarah een speelhoekje te zoeken en alvast wat ideeën opdoen voor de werkkamer op onze zolder.

stoel tafelEn Giorgio is helemaal in zijn nopjes met zijn afgeprijsde favoriete Winegums bij het Kruidvat. Hij eet gerust een hele zak op een avond. Gekkie.

woensdagjan4

Dit was mijn week! Veel lekker eten voorbij zien komen, een spannende vrijdag met een mooie afloop. Laat het weekend maar beginnen. Fijne dagen allemaal!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (17)

 • Weer een volle week. Wat fijn dat het gesprek (ik denk met het UWV?) goed is verlopen. En wat handig zo’n rekje voor in bad.

  Beantwoorden
  • Ja UWV klopt, heb het er nog even bijgezet. Dat rekje komt van de Xenos vandaan als ik het goed heb.

   Beantwoorden
 • Wat een mooie keuken hebben jullie! Oh en die condooms (met of zonder Apple watch) geen succes haha! Fijn dat het gesprek vrijdag goed is verlopen!!

  Beantwoorden
  • Dank je! Hij is nog mooier als ie opgeruimd is hoor haha.

   Beantwoorden
 • Wat fijn dat het gesprek met het UWV goed is gegaan! En beterschap! ?

  Beantwoorden
 • Super fijn dat het gesprek goed is gegaan! Kan me voorstellen dat je er nogal tegenop keek! En wat fijn dat Sarah zo kan genieten van soep, dat is hier wel anders helaas…

  Beantwoorden
  • Ja ze vindt alle soep heerlijk. Groenten, tomaten of erwtensoep zijn echt favoriet.

   Beantwoorden
 • Ik zie allemaal weer heerlijk eten voorbij komen! Ik ben nieuwsgierig naar jouw tomatensoep 😉 Wat fijn dat je gesprek met het UWV goed ging en ik snap dat er een hele last van je schouders is gevallen. Ik moest zo lachen om die condooms toen ik het las op Instagram haha. Fijne dag vandaag!

  Beantwoorden
 • Ha, nog iemand met een ontplofte keuken en een drukke week.

  😉

  Wel lekker gegeten precies!

  Beantwoorden
 • Fijn dat je week goed afgelopen is. Geniet dit weekend van de spanning die weggevallen is. En neem je tijd om die griep uit te zieken hoor.

  Beantwoorden
 • Fijn dat je zo’n goed gesprek hebt gehad vrijdag! Nu lekker uitzieken! Dat bad ziet er bijzonder, maar wel heerlijk uit haha! Ik zou ook wel graag een bad willen!

  Beantwoorden
  • Het is zo heerlijk, vooral met kinderen. Wie weet in je toekomstige huis!

   Beantwoorden
 • Oh wat een lekker eten allemaal!
  Fijn dat je gesprek met UWV zo goed verlopen is, ga je toch een stuk lekkerder het weekend in.

  Beantwoorden
 • fijn dat je een goed gevoel hebt bij het gesprek met het UWV, is natuurlijk spannend en intensief zo’n gesprek.

  Leuk dat je nadenkt over hoe je je werkkamer op zolder gaat maken. Daar gaan wij ook mee bezig, dus ben benieuwd naar jouw ideeën!

  Beantwoorden

Write a comment