Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 2-9 juli

Voor heel veel mensen is de zomervakantie dan eindelijk begonnen. Voor ons is hij al ‘achter de rug’, maar we konden alsnog genieten van heerlijke zomerdagen. Zo hebben Giorgio en ik een nieuw weekendritueel ontdekt. Helaas kreeg ik ook heel veel last van onverklaarbare jeuk…

Zondag

We worden rond 9.00 wakker op een heerlijke zonnige zondag. Niets is fijner dan gewekt worden door een meisjesstemmetje verderop op de 1e verdieping. Na het ontbijt voor Saar en koffie voor ons speelt Saar in de tuin en ik maak een ontbijt met kwark, aardbeien en blauwe bessen. Saar eet meteen ook wat fruit mee. Haar favoriete combinatie, namelijk aardbeien en druiven.

Er moeten grote boodschappen worden gedaan maar daarna is het tijd voor de kinderboerderij en de speeltuin. En de boerderijkat is een hele lieve kat!

Na de kinderboerderij en de bijbehorende speeltuin brengen we nog een bezoekje aan mijn ouders. Sarah mag daar weleens spelen met de oude telefoon van mijn ouders en maakt dan foto’s. Wat een andere tijd om in op te groeien….

Sommigen van jullie weten dat ik al 20 jaar een diehard Tupac fan ben. Ik begon dan ook bijna te gillen toen ik een foto van deze sokken voorbij zag komen. Ik wil ze, maar kan ze tot nu toe nog nergens vinden.

Na het avondeten schrijf ik een blogje en daarna kijken we heerlijk lui televisie. Wel jammer dat in de zomer zoveel herhalingen zijn, maar gelukkig hebben we nog een lading nieuwe afleveringen van OITNB en Modern Family ‘liggen’.

Maandag

Benieuwd hoe onze dag vaak begint? Nou zo. Elke ochtend worden er knuffels van boven naar beneden gegooid die mogen mee eten. Vandaag krijgen ze een appel voorgeschoteld. Beter dan de citroenen van laatst…

Na het ontbijt barst het feest los. Alles, werkelijk alles wordt overhoop gehaald.

Ik ruim aan het eind van de middag pas wat op, want eerder heeft toch geen zin. Gevalletje dweilen met de kraan open. In de middag gaan we even naar de winkel samen en ik koop voor mijzelf een tijdschrift en wat chocolade. Je moet goed voor jezelf zorgen! Kopje muntthee erbij en ik ben blij.

Er moet ook gekookt worden en omdat ik heel weinig energie heb kook ik wat makkelijks. Maar makkelijk betekent niet dat het niet lekker is, want rijst met kipgehaktballetjes en tomatensaus eten we regelmatig.

In de avond geen blogje schrijven maar rustig aan. Morgen ben ik namelijk weer van plan even naar het werk te gaan. Ik neem dus alleen een warme douche en plant mijzelf voor de televisie.

Dinsdag

Ik breng Saar rond 10.00 naar mijn ouders en fiets vervolgens door naar het werk. Na anderhalf uur ben ik op, het maken van tabellen en het nadenken hebben mijn batterij erg snel leeg gemaakt. Frustrerend is dat…Gelukkig kan ik wanneer ik thuis ben even naar bed en ik slaap dan ook anderhalf uur.

Voordat Saar door mijn vader weer thuis wordt gebracht werk ik even mijn nagels bij. Ze zien er echt niet uit. Droog, kort en gewoon….bleh. Dus tijd om er even wat aandacht aan te besteden.

Ik kreeg deze foto doorgestuurd toen ik op mijn werk zat. Saar helpt opa in de tuin en raapt alle denneappels op. Ze vond het geweldig om te doen, maar kwam wel helemaal gesloopt weer thuis.

Wanneer ze thuis is gaat ze heerlijk op de bank liggen en we kijken samen naar Sing. Sinds een tijdje haar favoriete film.

Ik nam dit setje trouwens nog mee bij het Kruidvat. Saar vraagt elke dag of ze ook mag ‘kuppen’ en ik vind het niet zo heel tof dat ze met mijn kwasten en make-up aan de haal gaat. Dure kwasten met appelstroop is gewoon niet alles….;) Dus als ze er weer om vraagt krijgt ze haar eigen ‘kup’ waar ze lekker mee mag knoeien. Tevens ook meteen kind-veilig spul.

Dinsdagavond schrijf ik een blogje na het eten. Mede mogelijkn gemaakt door mijn dutje van overdag.

Woensdag

We worden pas om 9.30 wakker en hebben heerlijk geslapen. Niet lang nadat ik wakker word verga ik weer van de jeuk aan mijn benen en armen. Echt niet tof. Ik heb er sinds een week last van en bel even met de arts in Utrecht. Op proef stoppen we tijdelijk met de cholesterolverlagers om te kijken of het een bijwerking is. Maar ik betwijfel het, aangezien ik dat medicijn al vier weken slik. Maar het valt te proberen.

Terwijl ik met Nestosyl en koude doeken in de weer ga, speelt Saar met haar nieuwe kleurboek. Ideaal zeg ik je: verven met water! (kruidvat)

Je hebt dus alleen water nodig en door de tekeningen nat te maken ontstaat er kleur. Helaas viel na deze tekening het bakje met water over het boek en is het hele boek in één seconde gekleurd. Beetje jammer dus. Echt verven blijft toch het leukste!

En och, deze foto van Saar kwam ik tegen op de computer. Mijn lieve pruilende moppie. Kon ik maar even terug….

Mijn lunch voor vandaag: salade met gegrilde kip en een eitje.Ik blijf echt dol op salades en kan het echt elke dag eten.

Saar wilde naar buiten en we zijn even een blokje om gefietst met haar fietsje. Toen kwam er een enorme doos van de H&M (lang leve de sale) en daar wist ik wel raad mee. Hup een raam en een deur maken en spelen maar! Saar speelt er al de hele week mee.

Het avondeten was een geslaagd experiment: zoete aardappelcurry. Heeeeeerlijk. Zijn er mensen die een recept willen? We aten het met wat rijst en ketjap kip.

Donderdag

Normaal gaat Saar op donderdag naar het KDV, maar deze week gaat ze vrijdag. Vandaag dus weer een dagje samen en het is enorm lekker weer. De psycholoog belde af en dus hebben we helemaal geen afspraken vandaag.

‘Mama ik ben een mooi meisje jij een foto maken?’

Maar niet lang daarna stort ze een beetje in en is ze moe. Maar ze wil niet slapen, dus chillen we hem keihard op de bank.

En mama doet mee, maar dan op haar manier. Voor de mensen die deze chocolade nog niet hebben geproefd: doe het. Drie soorten vullingen van chocolade in 1 reep. Een soort chocolade hemel.

En de rest van de dag stond ook in het teken van chocolade. En zwaartekracht. Werkelijk alles ging over de vloer…

Vrijdag

Ik sta om 8.30 op en breng Saar rond 10.00 naar het KDV. Het was een slechte nacht voor mij met jeuk en niet lekker kunnen liggen, dus ik ben kapot. Werken gaat hem niet worden en in plaats daarvan stap ik rond 12.00 weer mijn bed in, tot 15.00.

Daarna even wat eten. Kwark met goddelijke aardbeien en een cracker met kipfilet.

Rond 16.00 is het tijd om Saar weer op te halen en ik ga meteen even langs de Hema voor een cadeautje voor mijn moeder. Ze krijgt vandaag haar tweede chemokuur en Saar en ik vinden het een goed idee dat oma een waakhond krijgt voor in het ziekenhuis. Takkie to the rescue!

Alle pennen in huis lijken tegelijk op te raken, dus ik nam deze twee ook mee bij de Hema. Passen overigens ook perfect bij de Mascha planner.

Het is erg warm vandaag en omdat Saar goed heeft gegeten is dit het toetje van vandaag: een heerlijk waterijsje. Gaat er wel in!

Giorgio en ik luiden een nieuw ritueel in voor het weekend: in de avond op de bank met een pot Ben&Jerry ijs. En dan twee lepels en een filmpje erbij. Meer heb je niet nodig…  

Zaterdag

Giorgio is vroeg wakker voor de zaterdag, want de auto moet even worden nagekeken bij de garage. Sarah en ik slapen een beetje uit en eenmaal wakker maken we ons al snel klaar om bessen te gaan plukken bij opa en oma. Het zijn er heel veel en opa en oma maken er de lekkerste bessensap van.

Ruim drie kilo aan bessen hebben we geplukt. Samen met mijn vader, neefje Thijs, mijn zus en Saar. En mijn moeder hield alles in de gaten vanuit haar stoel in de zon <3

Moer maar voldaan zijn we weer thuis in de middag. Giorgio was niet mee, hij heeft de computer en het bureau naar zolder verhuist waar onze computerkamer gaat komen. Er volgt nog een nieuwe computer, vloer en meubels. Maar het is nu al een fijn plekje. Veel ruimer en lichter dan ons oude ‘hok’.

Aan het eind van de middag maken we verse pizza. Ik met tonijn, Giorgio met gehakt en bacon.

En vanavond maken we de tweede emmer soldaat, deze met cinnamon rols. Lieve help….deze is ook al zo lekker. Maar alleen in het weekend, anders zouden we moddervet worden. 

Zondag

Vandaag op de planning: wasjes draaien, grote boodschappen, picknicken met Saar en blogjes tikken. Onder andere dit weekoverzicht. Maar eerst….de jeuk trotseren. Morgen maar weer met de arts bellen, want nu ben ik nog niet geholpen met die achterlijke jeuk. Al geven ze mij een pilletje…als die vreselijke jeuk maar verdwijnt.

Bij het parkje in de buurt heerlijk picnicken. We namen wat broodjes mee, wat kaas, komkommer en drinken. Heerlijk.

En we plukten bloemetjes.

Daarna speelt Saar met een emmer water in de tuin (echt meer heeft ze niet nodig om plezier te hebben) en ik zit aan de keukentafel dit weekoverzicht te maken. Met zware prikogen, maar bloggen geeft ook altijd weer wat energie. Vooral als je ziet hoe fijn je week eigenlijk was.

Komende week staan er wat afspraken op de planning, waaronder het werk, de bedrijfsarts en de psycholoog. Ik hoop echt ooit weer te kunnen sporten, maar nu ik weer af en toe aan het werk ben is dat gewoon even teveel.

Ik wens jullie allemaal een fijne nieuwe week toe en voor de mensen die vakantie hebben: een heerlijke vakantie toegewenst!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Graag een receptje van de zoete aardappelcurry! En zeker een fijne week om te zien. Op de jeuk na dan… Hoe gaat het eigenlijk met revalideren? Of ben je al klaar met dat traject?

  Beantwoorden
 • Jeetje wat heftig. Continu jeuk lijkt mij heel erg. En dan ook nog een zeer compleet en volledig weekoverzicht gemaakt. Ik moest trouwens heel hard lachen bij de foto dat alles uit eruit wordt gehaald in de ochtend. Hier idem. Knuffels naar beneden om – inderdaad – mee te eten en te spelen. Bakken Playmobil gaan open. Alle stiften en potloden eruit. Twintig dingen tegelijk doen en dan ’s avonds de standaard vraag. Mam, wil jij voor één keertje voor mij opruimen? Ik ben zo moe. Uhuh. Veel beterschap en sterkte met de jeuk. Ik vond het leuk om je weekoverzicht te bekijken. Mooie foto’s in heldere kleuren.

  Beantwoorden
 • Wat naar die jeuk! Jeuk is erger dan pijn zeggen ze altijd… Hoop dat het snel weer over is. Modern Family is echt hilarisch, dit laatste seizoen is ook echt zo goed! En agossie, die pruilfoto van Saar hahaha… te schattig. De waakhond is een superlief idee!

  Beantwoorden
 • Wat vervelend die jeuk! Hopelijk gaat het nu weer beter! Ik zou graag het recept willen hebben van de zoete aardappel curry! Ben fan van jouw recepten bijna 100 recepten heb ze bijna allemaal uitgeprint en in een mapje gedaan ter inspiratie voor het avondeten.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Ik had een vraagje zou je mij het recept van de zoete aardappel curry willen geven
  Ik wil deze graag een keer zelf maken maar heb op mijn vorige reactie helaas geen recept ontvangen

  Alvast super Bedankt!!!

  Beantwoorden
  • Hi! Ja die komt zeker online, in de blog van woensdag! Liefs.

   Beantwoorden
   • Super top dank je wel!! Liefs

    Beantwoorden

Write a comment