Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 2-8 juli.

De eerste week van juli is ook alweer voorbij! Een week waarin we enorm nagenoten van onze vakantie, Saar ‘gekke harendag’ had op school en het nog steeds elke dag heerlijk zonnig was. Maar ook van Saar haar eerste rapport en kaas met biersmaak!

Maandag

Maandag om een uur of 11 reden we retour naar ons huis vanaf Valkenburg. Wat hebben we een fijne week gehad en wat hebben we veel kunnen zien! Zo zaten we gister nog in Duitsland en nu zijn we binnen twee uurtjes weer thuis.

Eenmaal weer thuis is het uitpakken en een boodschappenlijstje maken, want er is amper wat in huis. Terwijl we de grote boodschappen doe kom ik iets nieuws van Conimex tegen: streetfood! Nieuwe pakjes/zakjes waar ik weer mee aan de slag kan. Leuk!

Mijn lunch: een salade met gerookte zalm en feta. Blijft een favoriet.

En na drie weken zien we opa eindelijk weer! We hebben elkaar enorm gemist en Saar laat enthousiast al haar foto’s van de vakantie zien.

Maandagmiddag werk ik aan het weekoverzicht van de vakantie en in de avond geniet ik weer van onze eigen douche (toch wel het fijnst!).

Dinsdag

Saar gaat vandaag weer naar school en Giorgio en ik brengen haar samen weg. Ze heeft er weer enorm veel zin in maar moest even wennen aan het vroeg opstaan.

Tussen de middag eet ze een broodje thuis en ik bak een eitje voor mijzelf met de zalm die nog over was.

Terwijl Saar weer naar school is zet ik de winactie uit voor het vakantie dagboek. Er waren ruim 120 reacties en er is inmiddels een winnaar gekozen! Wil je nou ook zo’n leuk dagboek voor de vakantie bestellen? Kijk dan op de website van Lief en Leven.

Sarah heeft volgende week pas echt vakantie van school, maar liefst zes weken. Ik kijk er enorm naar uit, want tijd met haar doorbrengen is goud waard. Wij gaan ons wel vermaken! Want in de bioscoop gaat er veel leuks draaien voor kleuters, dus dat komt wel goed.

Woensdag

Het is juffendag vandaag! En dat betekent: gekke-harendag! Alle kinderen mogen hun haren zo gek mogelijk doen. Alles mag! Saar wilde graag heel veel staartjes en vlechtjes met een kleurtje. Mijn schoonmoeder had een tijdje geleden kleurkrijt voor in je haar opgestuurd in twee kleuren. Kwam dat even goed van pas! Helaas was het er zo weer uit en de vloer was paars en groen….

Maar het was voor Saar gek genoeg en zij had plezier. Missie geslaagd! Op school werd ze ook nog geschminkt en ze hebben taartjes versierd en chipjes gegeten. Heerlijk!

In de middag slaap ik heerlijk twee uurtjes. Het is flinke verwennerij nu Giorgio nog een weekje thuis is en ik kan gaan liggen als Saar thuis is. Ik merk dat ik flink moet bijtanken na vorige week. We hebben best veel gedaan en dat merk ik helaas. Maar…het was het meer dan waard!

In de avond ga ik naar mijn jarige nichtje in Zwolle met mijn vader. We hebben een gezellige avond en ik maak kennis met een voor mij nieuw merk kruiden zonder zout. Houden we van!

Oh en vandaag kwam het recept online van deze heerlijke verse tonijnsalade van Johma zonder Johma. Heb jij hem al gemaakt!

Donderdag

Weer een normale schooldag voor Sarah, voor Giorgio en mij een ‘vrije’ dag. Giorgio gaat de ramen zemen (ja echt) en ik geniet van uitgebreid douchen en het mooie weer. Ik maak mijzelf een beetje toonbaar met wat make-up en breek daarbij het borsteltje van mijn Anastasia brow wiz. What? Het potlood is nog lang niet op en vind dit toch wel een beetje jammer…meer mensen last van?

Over make-up gesproken: ik kreeg twee hele leuke persberichten binnen via de mail. Ik deelde ze ook al op Instagram. Onder andere een prachtige Mac collectie van Aaliyah. Wat een mooi eerbetoon!

En deze ‘markeerstiften’ van de Hema. Maar…het is semi-permanente make-up! Heel benieuwd naar.

Sarah halen we weer op in de middag en ze speelt de rest van de middag buiten in de tuin. Ze heeft het de afgelopen week heel vaak over oma en de dood. Ze is er erg mee bezig en vraagt wanneer opa doodgaat en wanneer wij doodgaan. Ook redeneert ze met simpele oplossingen als ‘een nieuwe opa en oma zoeken’. De lieve schat!

Vrijdag

Bijna weekend! De laatste dagen van Giorgio zijn vakantie zijn aangebroken en we genieten nog even heel hard van het lekkere weer. Giorgio werkt wat in de tuin en ik schrijf een blog. Ook komt er een blog online over het willen verhuizen naar een ander land. Er zijn een paar landen waar ik misschien naartoe zou willen verhuizen. Welk land trekt jou aan?

Wat een verrassing…Saar komt in de ochtend naar buiten met haar eerste rapport! Een onwijs goed rapport waar we allemaal enorm trots op zijn, want ze ontwikkelt zich zo goed. Ze zit overal op niveau en qua taal boven niveau.

Gister kwam mijn vader eten en ik maakte heerlijke vis uit de oven met een romige saus van knoflook en parmezaan. Gebaseerd op een diepvriesmaaltijd van Queens en een enorme aanrader!

Ik zet de foto’s over van Saar haar camera op de laptop en kom veel van dit soort foto’s tegen. Gekke opa, is ook overal voor in 😉

In de middag gaan we even naar de Kringloop. Ik wil rondkijken voor borden om maaltijden op te fotograferen en kom niet alleen met wat borden thuis, maar ook met deze mooie kookboeken! Wat een geluk voor nog geen drie euro per stuk.

In de avond struin ik lekker rond op Asos.com. Mijn nieuwe ontdekking (ja ik lag onder een steen) want wat hebben ze veel! Ook veel ‘onzin’ zoals dit…

Zaterdag

Sarah heeft vandaag haar laatste dansles voor de vakantie en na het dansen kijken we even op het nieuwe marktplein in het centrum. Ze hebben er ook schommels, een glijbaan en trampolines gebouwd! Daar moesten we natuurlijk even een kijkje nemen.

Eenmaal weer thuis chillen we een beetje met een lekker broodje en daarna op naar opa, want neefje Thijs is daar en ook zij hebben elkaar een paar weken niet gezien! Het is meteen weer oud en vertrouwd. Dikke vriendjes!

En ik schrik wanneer ik de lange benen van Saar ineens zie. Ze schiet echt de lucht in!

De vriend van mijn nichtje stuurde mij dit en ik moest er wel even om lachen. Dit is het enige pakje/zakje van Knorr wat wel mag!

Voordat we gaan eten komt mijn vader nog met een paar lekkere stukjes kaas. Niet zomaar kaas, hier zit bier in. En het is echt heel erg lekker!

Tot zover onze fijne week waarin Giorgio nog vakantie had! Komende week moet Saar nog een paar dagen naar school en dan kan haar vakantie beginnen. Een fijne zonnige week allemaal!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Hoi, een vraagje over die lekkere salade met zalm en feta: wat voor dressing doe je daarop?

  Het verbaast me dat Saar al een rapport krijgt op de basisschool! Wel erg fijn dat alles zo goed gaat natuurlijk.

  Beantwoorden
  • Ik maak verschillende, maar meestal met wat yoghurt, pesto, Italiaanse kruiden, beetje azijn of citroensap en wat honing.

   Beantwoorden
 • Ok dank je voor de tips, dat klinkt lekker. Ik vind dressings maken altijd erg moeilijk, vooral de verhoudingen. Misschien kun je er een heel artikel aan wijden 🙂
  Ik bedoelde trouwens in mijn comment dat het me verbaast dat Saar al een rapport krijgt op de kleuterschool, niet op de basisschool uiteraard.

  Beantwoorden

Write a comment