Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 19-25 november

Een week waarin Saar aan de antibiotica moest, van Sinterklaas met een reden een groot cadeau kreeg, er weer heerlijke gerechten op tafel stonden en nog veel meer. Veel plezier met lezen!

Zondag

Natuurlijk moeten we vandaag spelen met het eerste schoencadeautje van Saar! Ze vindt het geweldig, maar nog wel een beetje moeilijk. Samen maken we de mooiste figuren.

Gisteravond zette ze haar schoen nadat Sinterklaas was aangekomen. Vol spanning werd er een worteltje bij gezet. Wel een zuinig worteltje zie ik nu…

Het is buiten koud en guur. Na de wekelijkse boodschappen en een lunch bij mijn ouders duik ik op de bank met een warm kleed en de laptop op mijn schoot. Het is tijd om foto’s te bewerken!

Na het bewerken begin ik aan het avondeten. Een simpele maar heerlijke pasta met romige kaassaus en gerookte zalm. Daarbij wat spruitjes, had ik ineens zin in!

Maandag

Ja goedemorgen! Na het douchen gisteravond gingen haar haren in vlechtjes en dat heb ik zojuist uitgekamd. Wat een bos! Beetje blurry foto maar die haren…

Ik breng Saar naar mijn ouders tussen de middag en we eten daar even een broodje. Daarna rijdt mijn vader mij naar mijn afspraak bij de psycholoog. Misschien maar beter ook, want het is vreselijk weer.

Daarna worden Saar en ik weer thuisgebracht en we gaan aan de puzzel. Wanneer papa thuis is wordt hij gekaapt om de grootste bellen te blazen. Dat koppie!

Ik ben bezig met koken. Het is echt weer voor een stamppot, dus ik maak zuurkool met worst. Lekker!

Dinsdag

Papa is vandaag vrij omdat de auto voor de APK moet. In de ochtend moet Saar ook voor controle naar de tandarts, maar voor het zover is maken we eindeloos puzzels. Ze kan het prima alleen maar wil altijd dat ik ‘mee doe’.

Wanneer we weer thuis zijn van de tandarts vraag ik Giorgio wat foto’s te maken buiten voor de blog terwijl we met Saar een blokje om lopen/fietsen. Hij is nog best leuk geworden!

En deze ook! Saar in actie.

Daarna is het tijd voor lunch: tosti’s !

En voor mijzelf maak ik deze goddelijke boerenomelet. Het recept kwam afgelopen week op de blog….en hij is heerlijk!

In de middag kregen we flink buikpijn, aangezien de APK veel en veel duurder uitviel door alles wat er vervangen moest worden. In de avond ben ik lekker gaan lezen op de bank en ging ik vroeg naar bed.

Woensdag

Saar maak ik om 9.30 wakker en ik snap meteen waarom ze zo lang sliep…ze is hartstikke verkouden en niet lekker. Ontbijt wilde ze niet en ze is wat hangerig.

Ik ontbijt/lunch laat en wel met dit broodje ossenworst. Wat is dat toch heerlijk spul, zeker met mosterd!

Saar ligt bijna de hele dag lekker tegen mij aan en we kijken de hele middag My Little Pony (arme mama ;))Maar er kwam zowaar een opleving en er werd een potje bellenblaas leeggemaakt. Fanatiekeling!

Daarna begin ik met koken. Ovenfriet met spruitjes (en kaas) en een hamburger. Misschien gekke combinatie, maar ik had er zin in.

Saar is grotendeels al zindelijk, behalve in de nacht en voor wat betreft de ‘grote boodschap’. Ze vindt het gewoon heel eng en we hebben dus even afgewacht of ze er zelf een keer mee zou komen. Maar helaas. Vanavond hebben we haar toch maar met ‘een opdracht’ op de wc gezet, vergezeld met Paw Patrol op de Ipad (je moet wat) en het lukte! Trotse mama hier en een hele trotse Saar. Ze mocht dit aan Sinterklaas laten weten en dus schreven we een briefje voor naast de schoen.

En of je een groot cadeau kreeg Saar…een heus My Little Pony kasteel! En als het niet in de schoen past, dan zetten we de schoen er gewoon op! En er kwam zowaar een high five op de brief van de Piet!

Donderdag

Dat koppie van haar toen ze zag dat Sinterklaas echt had gelezen wat er gisteravond was gebeurd en dat Sarah een groot cadeau zou krijgen….alleen het zien van een grote doos maakte haar al aan het stralen! Ik moest hem natuurlijk meteen in elkaar zetten. Ik die geen gebruiksaanwijzingen meer kan lezen, maar met een hoop verbeelding is het gelukt!

Dit kasteel is overigens niet gesponsord ofzo, ik heb hem zelf gekocht voor Saar, onze grote My Little Pony fan.Hij is leuk en geeft nog licht ook!

Ik moest bloedprikken en Sarah ging natuurlijk weer mee. Ook zij kreeg een pleister en nat van de regen sloten we ons lekker binnen op met de kachel aan. Mijn arm mensen….mijn arm lijkt inmiddels op dat van een junk na al dat prikken. Het is één en al littekenweefsel.

En er kwam een nieuw voorleesboek binnen voor Saar. Door de brievenbus geduwd door PostNL en helemaal open aan de bovenkant. Ik ben die PostNL zo beu. Of iets wordt niet bezorgd, of het komt beschadigd aan of opengescheurd, zoals mijn UWV documenten laatst…Wederom een klacht ingediend maar of het helpt?

En in de middag gaan we lekker aan de knutsel. Saar kleurt een Sinterklaas huisje en we versieren hem met stickers.

En terwijl Saar zich nog een tijdje vermaakt met de kleurplaat duik ik in de nieuwste Linda. Heerlijk blad.

Het avondeten is daarna aan de beurt: ik maak kip uit de oven met sperzieboontjes en rijst. En op de rijst ligt feta kaas, champignons en wat gesneden ui. Vind ik altijd een heerlijke combi!

Saar is helaas echt ziek aan het worden en wil niets eten. Ze gloeit aan alle kanten en heeft flinke koorst. Arm meisje.

Vrijdag

Saar wordt niet lekker wakker, heeft nog steeds flinke koorts en heeft een vieze hoest. Wanneer we beneden zijn en ze haar drinken direct uitspuugd en weer in slaap valt op de bank met een snelle ademhaling, bel ik toch maar even de huisarts. Gelukkig kunnen we aan het eind van de ochtend al even langs.

Na een vingerprik en haar longen te hebben geluisterd kan de arts een longontsteking niet helemaal uitsluiten. Voor de zekerheid krijgt ze een Antibiotica kuur mee voor een week waar ze snel van moet opknappen.

En omdat ze zo dapper was tijdens het onderzoek en met het bloedprikken mocht ze een cadeautje uitzoeken. Het werd dit groene vriendje!

Vandaag kwam er ook een heerlijk recept online: Maggi braadstomen kip Provencaal, maar natuurlijk zonder Maggi. Heerlijk en onwijs makkelijk.

Het was mij het dagje wel. Ik heb geen zin om te koken en dus haal ik dit als avondeten: sushi. Ideaal voedsel voor op de bank als je doodmoe bent.

Arm ziek meisje met rode wangen en waterige ogen….lekker vroeg naar bed!

Zaterdag

Saar heeft minder hoge koorts dan gister en lijkt al wat meer op te knappen gelukkig. Haar eetlust is nog slecht, maar er zit meer leven in. Ik ga zelf naar de verjaardag van mijn neefje in Meppel en Giorgio blijft met Saar thuis.

Na een paar uurtjes gezelligheid rijden we weer naar huis. Het was bizar raar weer onderweg. Van zon en blauwe lucht naar zwarte wolken en regen.

En dit boekje nam ik mee uit Meppel, deze kreeg Saar van haar neefjes. Vol kleurplaten en stickers. Ze is er dan ook meteen mee aan de slag gegaan.

Saar eet nog steeds niet heel veel, maar geeft aan pannenkoeken te willen als avondeten. Doen we gewoon! En dus stond ik na een middag bankhangen en bijkomen, pannenkoeken te bakken.  Ik maakte er eentje met stroop en een met een vulling van gehakt en kaas. Aanrader!

En deze meid at een hele pannenkoek op met smaak. Gelukkig!

Morgen gaan we in de ochtend even naar de bioscoop, er is een kids-ochtend met kinderfilms en leuke activiteiten. Daarna de weekboodschappen binnen halen en…er moeten gedichtjes worden gemaakt voor Sinterklaas! Woensdag komt die oude man bij ons al langs…

Wanneer vieren jullie Sinterklaas? Ik wens jullie nog een hele fijne zondag toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment