Julia Challenge Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 19-25 februari

Vorige week kwam er geen weekoverzicht online omdat ik gedeeltelijk gevloerd lag door de griep. Maar dit weekend gaat het beter en komt er dus weer een bomvol weekoverzicht online! Zo ging ik maandag naar Amsterdam voor een interview en had ik bijzondere gasten die mee aten.

Zondag

Het weer was niet heel geweldig en ik voel me zelf ook niet oké. Iets met een griepje die niet helemaal door lijkt te zetten. Ook is Giorgio voor het weekend door zijn rug gegaan, je kunt je dus wel voorstellen dat het een kreupele bedoeling was thuis.

We hebben Sarah een andere stoel gegeven. De kinderstoel van de Ikea vond ik onhandig worden omdat we haar er echt in moesten tillen. Deze stoel hadden we voor de Ikea stoel en was toen ze kleiner was niet handig, maar nu juist wel! Blad weghalen en ze kan zo aan tafel schuiven nadat ze er zelf op kan klimmen.

Dan maar binnen spelen en wel met magisch zand! Vorig jaar kreeg Sarah het al voor haar verjaardag, maar ze kreeg toen zoveel cadeaus dat we het nu pas hebben gegeven. Ze vond het heel erg leuk en ging meteen aan de slag om kastelen te bouwen.

Tijdens het spelen maak ik een lekker ontbijt: proteïne pannenkoek met fruit (o.a gebakken appel) en wat chocoladevlokken. Zo lekker! Blijft een favoriet.

Na een slaapje in de middag is het tijd om bij opa en oma te gaan eten. Opa maakt pizza en dat laten we niet aan ons voorbij gaan!

De zondagavond brengen we door op de bank met een leuk televisieprogramma. Ook lukt het om een blogje te schrijven voor de dag erna. En vroeg naar bed, want morgen hebben we een afspraak in Amsterdam voor een interview en fotoshoot.

Maandag

Eerst brengt Giorgio Sarah naar de opvang en rond 12.00 vertrekken we met de auto naar Amsterdam. Mijn haar en make-up zullen worden gedaan in een studio waar ook de foto’s gemaakt zullen worden en waar ik het interview heb. Het is voor een weekblad en gaat over inspiratie om af te vallen. Eind maart, wanneer het blad uitkomt, zal ik hier meer over vertellen.

Amsterdam blijft altijd zo mooi….(al is dit niet een typische Amsterdamse foto) en elke keer denk ik weer ‘hier moeten we vaker naartoe…’

Eerst even een stukje interview. We hebben al veel over de telefoon besproken maar ik licht nog het één en ander toe.

En dan in de make-up! Ik zei letterlijk ‘ga maar los ik vind het allemaal leuk’ en dat liet de visagiste zich geen twee keer zeggen. Dit is trouwens Wilma en zij doet heel veel visagie voor bladen. Wat een prachtige producten gebruikt zij trouwens. Er lag van alles op tafel. Van Bobbi Brown tot Mac, van Chanel tot Anastasia.

Het resultaat was heel mooi, maar zal ik pas delen als ik de foto’s en/of het blad heb. Maar wat was het lastig, poseren voor een kaal scherm!

Om 17.30 zijn we terug in Ede en we halen Sarah meteen op. Doodmoe maar voldaan lig ik horizontaal op de bank en terwijl Giorgio voor het eten zorgt kijken Sarah en ik een tekenfilmpje. Ook Sarah heeft een intensieve dag gehad en is op.

Kom maar lekker hangen met beer <3

En je raadt het al, na vandaag doe ik in de avond helemaal niks. Ik ben op en ga dan ook heerlijk vroeg naar bed. Maar leuk dat het was!

Dinsdag

Goedemorgen! Om half 10 worden we wakker en meteen word ik geconfronteerd met een meisje dat zich verstopt voor een monster. Het fantaseren gaat beginnen…

In de ochtend ontbijten we en we maken opnieuw zandkastelen. Het zijn hele kleine vormpjes maar ze neemt haar taak serieus en propt er zoveel mogelijk zand in.

Na de lunch duiken we even ons bed in om een beetje bij te tanken en daarna…neem ik een enthousiaste peuter mee naar de kinderboerderij. Grappig, ze heeft haar vaste route en begint bij de schommel, dan de glijbaan, vervolgens naar de draaimolen, de koe, de varkens, de schapen, springkussen en kabelbaan. We waren dus wel even bezig 😉

En dit beestje heeft zijn/haar squats goed gedaan. Billennnn….

Daarna fietsen we door naar mijn ouders die allebei ziek zijn. We brengen een tekening, drinken en spelen wat en gaan weer richting huis. Vandaag staat nasi met zelfgemaakte saté op het menu.  Ik bereid alvast wat voor zodat het vlees even kan marineren.

Het resultaat! De nasi, de saté….het was allemaal heerlijk.

Woensdag

Het regent….het regent de hele dag. Na twee mooie semi-lentedagen is het weer even wennen. Vandaag op de planning: bloedprikken en verder nog niets. Eerst ontbijten en er zit vanaf vandaag weer een nieuwe tafelgast: Beer. Wordt vakkundig aan tafel gezet door Sarah mét een appel als ontbijt. Prima gastvrouw.

Dit kleurboek van Rupsje Nooitgenoeg namen we laatst ook mee van de Action. Er zit ook een velletje stickers in, maar echt kwaliteit is het niet. De stickers laten moeilijk los waardoor Sarah ze niet zelf er af krijgt. Het kleurboek zelf is wel heel leuk. We plakken en kleuren wat, daarna is de lol er alweer van af.

Op naar andere stickers! Saar zit echt in een stickerfase en ze plakt ze allemaal op elkaar, maar geniet er enorm van. Ook deze zijn van de Action en plakken wat beter dan uit het kleurboek.

Nadat we terug zijn van bloedprikken komen we tot de ontdekking dat we een huisdier hebben: een lieveheersbeestje. Wat een plezier kun je met zo’n torretje hebben…

Na een ochtend spelen kijken we nog heel even een aflevering van Paw Patrol.

In de middag doen we weer een dutje en wanneer we wakker worden wordt het zelfs al een beetje donker…oeps! Snel beginnen met koken en Sarah mag de tafel dekken. Soort van…

In de avond lukt het om een blogje te schrijven en ik scrol ook door oude foto’s. Wie hebben we daar! Geer tien jaar geleden…jeetje wat een babyface.

Donderdag

Vandaag wordt het qua weer helemaal een ramp, ik bereid me dus voor op een meisje dat gedurende de dag vervelender wordt omdat ze zich misschien gaat vervelen. Maar eerst…ontbijten. En beer krijgt vandaag een plek naast mij én een sinaasappel.

Na het ontbijt kijken we een film (Cinderella), spelen we met blokken en verf en kijken we nog een film, Dombo. Sarah is helemaal weg van Disneyfilms de laatste tijd en laten we nou net een harde schijf vol hebben staan. Tot nu toe vindt ze het binnenblijven nog niet heel erg.

Mijn lunch: een bak sla en een gekookt eitje. Ik was een beetje inspiratieloos en heb maar wat dingen bij elkaar gemikt.

Het is slaapweer en dat doen we dus ook weer in de middag. Iets anders is toch niet mogelijk

Avondeten: witlof uit de oven met ham en verse kaassaus. Die saus is trouwens binnen 3 minuten gemaakt en zonder zakje of pakje. Zijn er mensen geïnteresseerd in een receptje?

Hoe ons avondritueel er uit ziet? Alles uitstellen. Vooral zo lang mogelijk uitstellen…Nog een plasje doen, nog een keer knuffelen, nog een beetje water drinken, nog een keer knuffelen, boekje lezen…

Vrijdag

Sarah logeert dit keer niet bij mijn ouders omdat mijn ouders nog niet helemaal beter zijn. Wel wordt ze in de ochtend even opgepikt om boodschappen te doen met ze zodat ik mijn fiets weg kan brengen voor een grote beurt. Hij is weer helemaal nagekeken, gefinetuned en schoongemaakt. Daarna is Sarah weer terug en maak ik naast een broodje een ei met kaas.

Daarna allebei even heerlijk slapen. Ik voel weer een griepje/verkoudheid aankomen en op de één of andere manier ben ik extra moe. Met kruik duik ik mijn bed in en twee uur later worden we wakker. Na een koekje bouwen we kastelen met blokjes tot Giorgio thuiskomt.

Dan ga ik koken en ik maak een nieuw recept voor de blog, namelijk Ajam Smoor. En hij is lékker! Recept komt maandag online.

We eten het met frietjes en groenten, maar je kunt het ook met rijst eten. De tafelgasten (dit keer twee) krijgen wederom een sinaasappel.

En lieve husby bracht sushi voor mij mee om op te eten vanavond…lang geleden mmm!

Zaterdag

Een weekend met weinig plannen. Het enige wat ‘moet’ is een visje kopen op de markt, een soort traditie op zaterdag. Sarah vindt de visfrietjes heerlijk en Giorgio haalt een zak kibbeling. En voor mij…een haring voor op brood! Goede gezonde vetten en ik vind het nog heerlijk ook. Daarna snoep ik wel wat kibbelings mee, want ze zijn te lekker.

Haring…je houdt ervan of je haat het.

Sarah vindt vooral de visfrietjes heerlijk, maar stukjes kibbeling gaat er ook wel in. Meer mama’s met kindjes die zo graag vis eten?

Na de lunch gaat Sarah naar bed en ik schrijf dit weekoverzicht. Daarna koken, douchen en chillen met een leuk televisieprogramma. Ik wens jullie nog een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Heerlijk dat ze vis lust. Mijn dochter van zeven is ook dol op vis. Zalm, gerookt of gebakken, kibbeling, kabeljauw, tong, schar. Zolang het er niet eng uitziet, zoals garnalen, vindt ze het lekker! Ideaal.
  Fijne zondag!

  Beantwoorden
 • Aww, ‘verstopt voor een monster’, zo lief! Echt leuk deze fase, dat ze lekker gaan fantaseren. En fijn dat ze vis lust!! Fijn weekend vanuit Zwitserland!

  Beantwoorden
 • Fijn weekend! Ik ben wel benieuwd naar je saus voor de witlof!

  Beantwoorden
 • Hier ook van die lekkere viseters! Super fijn. Kaassaus wil ik wel graag receptje, is nl erg populair hier over de broccoli

  Beantwoorden
 • Ja! Mijn dochtertje eet het liefst vis! Zalm, tonijn, kibbeling, makreel, ze lust alles behalve? Juist, haring ?

  Beantwoorden
 • Mijn zoontje eet ook heel graag vis. Typisch toch eigenlijk dat zoveel kinderen dat lekker vinden.
  Recept sausje zeer welkom 🙂

  Beantwoorden

Write a comment