Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 19 – 23 januari.

Mijn week zonder zorgen had ik mij heel anders voorgesteld, want ik werd namelijk hartstikke zieken moest naar de huisarts. Toch gebeurde er ook hele leuke dingen en heb ik genoeg kiekjes kunnen maken. Kijk je weer mee naar mijn week, van dag tot dag?

Zondag

We slapen uit tot 9 uur en spelen nog even met Sarah op bed. Echt lekker ben ik niet wakker geworden, ik voel me sinds afgelopen woensdag niet zo goed. Het begon met die pijn in mijn onderrug en is overgegaan op een griepgevoel. Alles doet mij zeer en ik voelde mij gewoon blehh. Wel genieten we vandaag van afbakbroodjes en rustig aan ontbijten. Is lang geleden dat we afbakbroodjes hadden trouwens, vroeger aten we ze elke zondag.

zondag

Sarah vindt het ook een geslaagd plan. Voor de gein hebben we haar op de gewone stoel gezet en dat is natuurlijk hartstikke stoer. En het croissantje ging er goed in! Al zijn die uit Frankrijk nog steeds het lekkerst natuurlijk.

zondag1

Giorgio doet vandaag alleen boodschappen en Sarah en ik houden een pyjamadag. Ik stuur Giorgio ook op pad om een nieuwe telefoon te kopen, want ik ben officieel klaar met Samsung en dat hele Android gedoe. Hij loopt steeds vast, is ontzettend traag en mijn camera wordt alsmaar slechter. Ik heb mijn zinnen gezet op de nieuwe Iphone maar helaas is de goudkleurige uitverkocht bij de Mediamarkt. Ik zoek hem op via Coolblue en bestel hem online. Morgen wordt hij alweer bezorgd!

En ondertussen vermaken wij ons best. Lief hoe ze hier op de grond aan het tekenen is. De stiften zijn gelukkig heel makkelijk afwasbaar, aangezien de vloer ook werd versierd.

zondag2

Rommel maken mag vandaag. En morgen trouwens ook. En overmorgen…

zondag3

En dit weekend kwam het derde recept online in de reeks ‘Wereldgerechten zonder pakjes of zakjes’, namelijk Mexicaanse Burrito’s. Heb jij hem al gemaakt?

IMG_2177

Maandag

Het is eindelijk behoorlijk koud aan het worden en wanneer Sarah en ik wakker worden schijnt de zon! Weliswaar nog een beetje laag, maar hij schijnt. Toen we beneden kwamen zagen we hoe mooi het licht tegen het huis aan scheen. Er kwam een soort roze gloed naar binnen.

maandag

En wanneer ik het gordijn open doe zie ik dat verlegen zonnetje tussen de huizen door piepen. Lang niet gezien! En het is een beetje wit buiten, eindelijk! Veel witter is het trouwens niet geworden de rest van de week.

maandag1

Ik wil heel graag met Sarah naar buiten maar mensen kinderen wat voelde ik mij beroerd. Ik ben begonnen met hoesten en heb koorts. Dan maar binnen blijven met het mooie weer…Ik word wel blij gemaakt met een pakjesbezorger die mijn derde grote liefde komt bezorgen. Het is…het is….mijn nieuwe telefoon!

Coolblue is trouwens mijn favoriete webwinkel (mocht je dat nog niet doorhebben). Hun service is echt geweldig goed en heel snel. Ook hebben ze goede prijzen en eigenlijk altijd alles op voorraad. Complimentje dus!

maandag2

Oh…en het is blue monday vandaag! Een medewerker van Coolblue herinnert mij er even aan. Haha, wel grappig gedaan dit.

maandag3

En daar is mijn pareltje die mij zoveel minder ergernis gaat geven in mijn leven. En als het goed is mijn ramen heel laat in huis 😉

iphone

Dinsdag

Met een continue infuus van paracetamol kan ik voor Sarah zorgen, maar echt lekker gaat het niet. Mijn ogen zijn ontstoken en mijn stem verdwijnt. Ook slaap ik amper ’s nachts door al het gehoest wat natuurlijk ook niet bevorderlijk is voor het beter worden. Maar ik heb goede afleiding! Dit grappige kind laat even zien hoe het moet. ‘Sarah doe eens lachen’.

dinsdag

Lekker kind ben je ook….En waarom ben je ineens zo gegroeid?

dinsdag2

In de avond eten we makkelijk maar lekker: biefstuk met ovenfrietjes en veel groenten. Ik blijf het trouwens een leuke sport vinden om het perfecte biefstukje te bakken. En elke keer lukt het mij weer. Perfect medium biefstukje!

dinsdag1

In de avond gaat Giorgio sporten en schrijf ik een artikeltje voor de blog van morgen. Ik eindig de dag met een warme douche en stap dan met broer en trui het bed in.

Woensdag

De koorts lijkt wat af te zakken maar ik hoest mij een ongeluk. Vooral ’s nachts en soms zo erg dat ik niet meer kan ademen en over mijn nek ga. Braaf haal ik tijmsiroop in huis want iets anders mag niet. Niet dat het echt helpt, maar meer voor het idee. Sarah voelt zich ook niet helemaal lekker en wordt flink verkouden. Gezellig samen heel veel snot delen. En verwennen die handel, dus maak ik een broodje ‘Elvis’ voor haar. Met haar twee favorieten bij elkaar: banaan en pindakaas.

dinsdag3

Ik kreeg een heel gaaf pakketje binnen die ik onlangs won op Instagram met een zogenaamde oliebollen-selfie. Er zat een lief kaartje, een geweldige Minfulness box, heel veel lekkere chocolade en een opbergmapje in met een hele sterke quote. Die gaan we maar eens naleven! Zie ook het blogje die deze dag online kwam, past er goed bij!

woensdag2

Na het slaapje van Sarah wil ik er toch echt even uit. Goed ingepakt fietsen we richting mijn moeder om even wat te drinken en te spelen. Ik maakte een hele gare foto van Sarah…haha.

woensdag

Rond 17.00 vertrekken we weer en gaan we heel even langs de winkel voor wat boodschappen. Ik zie deze sokken en neem er 4 paar van mee. Vier sokken voor €2,60 is niet duur! En ze zijn leuk.

donderdag3

Eenmaal thuis begin ik met het maken van een heerlijke risotto met kip gehaktballetjes. Een hele tijd geleden plaatste ik het recept op de blog, je kunt hem hier vinden. Hij was weer hartstikke goed gelukt maar door mijn zere keel en mond vol aften was het eten vooral heel pijnlijk. Altijd jammer als je dan niet kunt genieten van het eten.

woensdag1

Die avond schrijf ik twee blogjes en duik ik wederom vroeg mijn bed in. Dit keer met alleen een trui, geen broek. We zijn aan het afbouwen.

Donderdag

Vandaag gaat Sarah naar het KDV. Wanneer de wekker gaat om 6.30 heb ik net twee uurtjes geslapen. Ik ben alleen maar aan het hoesten geweest. Ik wil niet heel klagend overkomen, maar soms is het echt gewoon even heel kl*te. Wanneer Sarah wordt weggebracht door mijn man ga ik weer proberen wat te slapen. Van de 6 uur dat ik in bed lig heb ik misschien twee uurtjes kunnen slapen. Tussendoor heb ik ook nog de huisarts gebeld, want zulke nachten en zoveel hoesten houd ik niet lang vol. Ook ziet mijn ontstoken oog er niet heel lekker uit. Ik kan om 16.00 terecht.

Om 14.00 sleep ik mezelf toch echt uit bed en na wat koffie smeer ik wat make-up op mijn gezicht in de hoop er iets menselijker uit te zien. Deze foundation kocht ik vorige week en probeerde ik even uit, maar wat een miskoopje. Hij is veel te licht (kun je nagaan…ik ben al enorm wit) en smeert niet goed uit. Gelukkig was deze heel goedkoop.

donderdag

Kelly tipte onlangs over de superstay 24 van Maybeline en ik was heel nieuwsgierig geworden. Doordat hij in de aanbieding was nam ik twee kleurtjes mee bij het Kruidvat. Een lipstick die 24 uur moet blijven zitten, wow! En inderdaad hij blijft muurvast zitten, wat je ook eet of drinkt. Hij slijt wel heel iets aan het einde van de dag en of hij 24 uur blijft zitten heb ik ook niet kunnen testen. Maar hey, wie draagt er nou 24 uur lipstick? Hier één van de twee kleurtjes. Die ander heeft meer een bruinere ondertoon.

donderdag4

Terug van de huisarts ben ik een antibioticakuur rijker. Ik heb een luchtweginfectie en mijn ontstekingswaarden waren verhoogd. Het zat net op het randje van wel of niet antibiotica, maar met mijn verminderde conditie wilde de huisarts geen risico lopen. Ook moet ik een paar keer per dag zout water opsnuiven. Dus dat doen we dan maar braaf.

donderdag5

Ik ben pas laat terug van de huisarts en ga snel koken. Sarah is door mijn vader opgehaald van het KDV en eet bij mijn ouders. Vanavond blijft ze daar ook logeren en we brengen na het avondeten even haar spullen en een hele dikke kus. Ik maak nu eerst snel verse nasi. En moet even heel hard lachen om de rode peper. Ik kon hem al niet vinden in het groentepakket en al snel snap ik waarom.  Een lief baby pepertje!

donderdag1

We brengen na het eten de tas van Sarah naar mijn ouders en drinken er nog even wat. Dan weer terug naar huis en onder een dekentje televisie kijken.

Vrijdag

Eindelijk heb ik wat beter geslapen. Niet meer de hele nacht door gehoest, maar af en toe een hoestbui en dan verder kunnen slapen. Ik voel me verder nog niet echt beter maar de antibiotica heeft ook de tijd nodig. Ik sta op om 9.30 en verstuur meteen wat mailtjes voor ik het vergeet. Het liefst neem ik vandaag een video op aangezien dit alweer te lang geleden is, maar ik kan amper praten zonder kriebel te krijgen dus dat stellen we maar even uit.

Ik ontbijt met een eierkoek, gewoon omdat het kan. En daarna maak ik een blogje af en spring ik onder de douche.

vrijdag1

De rest van mijn kindloze dag breng ik door op de bank onder een kleedje, met een Grazia bij de hand. Ziek zijn vraagt om zoetsappige roddels. Na een uur heb ik het wel gezien en hijs ik mezelf richting de computer om Memory Lane in elkaar te zetten. Het kost even wat meer tijd dan gemiddeld, maar het is wel fijn om even wat te doen.

vrijdag2

En ik voer mijzelf heel veel dropjes. Verkouden zijn is altijd een goed excuus om dropjes te eten. Heel veel dropjes.

vrij

Wie van jullie heeft Snapchat? Ik vergeet soms nog weleens wat te posten maar ik vind het wel heel erg leuk. Je kunt mij toevoegen op geertje1985! Hier poseerde ik met een rood oog en een longloos lijf. O ja en een paar grijze haren (neeeee).

geer

Tijd om van die bank af te komen, er moet wat gedaan worden. Ik begin met stofzuigen en haal overal even een doekje langs, vind het wel weer genoeg voor vandaag.

vrijdag4

Rond 16.00 fiets ik naar mijn ouders en Sarah en daarna doen we weer wat boodschappen. Ik heb vandaag geen puf om te koken en haal voor Sarah een potje spaghetti en maak voor mijzelf wat broodjes met zalm. Giorgio hoeft niets want hij voelt zich nu ook grieperig. Gelukkig heb ik een artikel online gegooid van de week over de manflu 😉

vrijdag3

Bij de Albert Heijn was er een mooie aanbieding met douchegel en ik sla flink wat Kneipp en Dove in. Vooral de Lavendel (voor het slapen) en de Eucalyptus (voor in de ochtend) blijf ik het lekkerst vinden.   vrijdag7

Na het eten brengen we Sarah samen naar bed en maak ik deze photodiary nog even af. Na Goede tijden spring ik in bad met een tijdschrift, samen met dit gouden cadeautje van Lush.

vrijdag5

Zaterdag

En toen was het alweer weekend! Vorige week zouden we naar de Ikea gaan maar doordat ik ziek werd is dat niet doorgegaan. Misschien dit weekend een nieuwe poging of even naar de stad om te winkelen. Er wordt in elk geval sushi gehaald vandaag want er is bewijs dat het hartstikke gezond is! Hihi.

donderdag2

Morgen eten we gezellig bij mijn ouders en ik kijk ook of ik morgen weer in staat ben om een video op te nemen en of we naar bijvoorbeeld Ikea gaan.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en gezellig weekend toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Vervelend van die infectie! Ben je inmiddels weer helemaal opgeknapt? Ondanks alles zag de rest er toch weer erg gezellig uit!

  Beantwoorden
 • Ah, shit verkoudheid! Ik heb er ook zeker 1,5 week last van gehad!
  Je weet wel lekker me-time te nemen..goedzo;)
  Khoop dat je je weer wat beter voelt! Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Echt rot dat je zo ziek was! Ik ben nog steeds stikjaloers op je iPhone!!! En die risotto ga ik een keertje maken. Mjom mjom!

  Beantwoorden
  • Oh die risotto is zooooo lekker. Moet je zeker maken! En thanks!

   Beantwoorden
 • Wat naar dat je zo ziek was. Hopelijk ben je nu wat aan de beterende hand en snel weer helemaal beter. Ik heb er verder geen verstand van, maar is het zo dat een “normale” griep voor jou een stuk heftiger is in jouw conditie? Erg vervelend en helemaal als je een klein meiske hebt rondlopen die ook graag aandacht wilt en verzorgd moet worden. Eigenlijk kunnen mama’s helemaal niet ziek zijn. De Maybelline lipstick is inderdaad een echte aanrader. Ik heb een paar jaar bij het hoofdkantoor van L’Oréal gewerkt en daar mochten we vaak voor een euro of voor een paar euro make-up inslaan. Nou je weet wel wat er altijd op mijn lijstje stond haha! Jammer dat ik er niet meer werk, maar dat is een ander verhaal. Ik wens je in ieder geval een fijn weekend met zo min mogelijk hoesten!

  Beantwoorden
 • Balen dat je zo ziek bent. Je ogen zien er pijnlijk uit, zo rood. Verder vind ik dat je er wel goed uit ziet hoor, vergeleken met hoe je je voelt, dat doe je knap.
  Jou vingers als je dat Lush cadeautje vast hebt. Was je zelf ook goud toen je uit bad kwam?

  Beantwoorden
  • Haha ik heb het bericht ook gelezen ja. Helaas was ik niet goudgekleurd, was wel mooi geweest!

   Beantwoorden
 • Die risotto ziet er echt super lekker uit! Maar hoe is het nou met jou? Voel je je al wat beter? X

  Beantwoorden
  • Ja vanaf vandaag merk ik dat de antibiotica aanslaat, gelukkig!

   Beantwoorden
 • Wat naar dat je zo ziek was! Gelukkig heb je dan je kleine meid om je een beetje op te vrolijken 🙂 Knap dat je nog kunt functioneren als je zo ziek bent en zo weinig slaapt. Ik zou echt plat op bed of de bank liggen! Jij schrihft zelfs nog wat blogjes! Wat kun je trouwens goed koken, je maaltijden zien er weer heerlijk uit!

  Beantwoorden
  • Plat op de bank gaat helaas niet samen met een dreumes in huis, haha. Ik vind het heerlijk om blogjes te schrijven ter ontspanning. Met een kleedje op de bank met de laptop op schoot!

   Beantwoorden
 • Wat balen dat je zo ziek was. Hopelijk gaat het nu beter met je! Je zag er overigens goed uit op die foto hoor, zo zie ik er niet uit als ik ziek ben. Die risotto ziet er jammie uit, recept opgeslagen 😉

  Beantwoorden
 • Mijn vriend werkt als leidinggevende bij Coolblue als bijbaan. Hij is nu op zoek naar een vaste baan omdat hij afgelopen jaar zijn diploma heeft gehaald. Ik ga die 10% korting zeker missen!

  Beantwoorden
 • En natuurlijk nog van harte beterschap! Hopelijk gaat het snel wat beter

  Beantwoorden

Write a comment