Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 18-24 september

Lichamelijk niet zo’n heel best weekje, maar ondanks dat genoeg lichtpuntjes om op te teren! Kijk je weer mee naar mijn week? Met onder andere een bezoek aan de ergotherapeut, telefoontjes plegen, languit op de bank en een dagje Apenheul.

Zondag

Vandaag gaan we aapjes kijken in de Apenheul! Met vier vrijkaarten leek het ons leuk om samen met mijn ouders te gaan. Sarah kan nog gratis mee naar binnen dus dat scheelt al helemaal.

De familie Boekhouder in aantocht….De meest gekke apen die er zijn.

img_3644

Het park was heel mooi verbouwd en vergroot, de laatste keer dat ik er was (ongeveer 4 jaar geleden) was het park nog kleiner. De loslopende aapjes waren natuurlijk het leukst. Verder viel het wat tegen aangezien veel apen binnen waren, ondanks het mooie weer.

img_3651

We hebben er weer één hoor, een ‘ik krijg mijn zin niet’ gezicht. Lieverd.

img_3679

Kapot was ik toen we weer thuis waren en toen Sarah ging slapen ben ik ook gaan liggen. Helaas vond Sarah slapen onzin en heeft ze bij mij op bed gespeeld. Er was een soort gangbang gaande met knuffels.

zondagje2

Sarah was heel erg moe maar dus te eigenwijs om te slapen. En om je kind dan zo zoet mogelijk te houden lezen we gewoon non-stop boekjes.

zondagje6

En ik houd mij braaf bezig met een nieuw wereldgerecht zonder pakjes en zakjes. Ook al ben ik nog zo moe, koken ontspant altijd.

Maandag

Een gekke dag vandaag: 19 september. Het is namelijk de verjaardag van mijn broer. Of nou ja…zijn geboortedag nu. Gek dat hij niet meer ouder wordt en dat ik hem ook niet kon bellen in de avond om hem te feliciteren.

maanadge

Het was wel een hele fijne dag aangezien vrienden van mijn broer naar mijn ouders toekwamen en ook bleven eten. Voordat we naar mijn ouders vertrokken speelde Sarah nog heerlijk in haar speelhoek en ik schreef een blogje. En tja, waarom heb je een stoel nodig als je zo op tafel kunt liggen?

maandagje

Gevalletje ‘ik mag geen pen in mijn mond stoppen’.

maandagjes

Na het slaapje van Sarah vertrokken we op de fiets naar mijn ouders. Sarah begon ineens achter elkaar heel veel kusjes te geven. ‘Mama nog één?’ Vond ik geen probleem natuurlijk.

maanje

We aten met zijn allen en aan het begin van de avond gingen we weer richting huis. Moe en geen zin meer om nog iets nuttigs te doen. Dan maar bankhangen.

Dinsdag

Ik word wakker van Sarah rond 8.30 en we gaan samen in pyjama naar beneden om te ontbijten. Het voelt koud aan beneden, zo anders dan vorige week! Samen duiken we onder de warme douche en daar blijven we heel lang onder staan. Genieten, gewoon omdat het kan.

Ik kam meteen de haren door van Sarah nu ze nog nat zijn, dan klitten ze het minst en je kunt zo ook goed zien hoe lang het eigenlijk is.

dinsjes

Ik moet om 13.00 bij de ergotherapeut zijn voor een intake. Zij kijkt of ze mij kan helpen bij het omgaan met de vermoeidheid en of het nodig is om een heel revalidatietraject te starten. Ik schreef onlangs nog een blog over dat traject, maar nu blijkt dat het toch heel erg intensief is en dat het voor mij misschien wel teveel energie kost. Eerst dus kijken wat een ergotherapeut mij kan bieden. Het was een fijn gesprek en de eerste stap is inzichtelijk brengen welke activiteiten mij energie kosten en opleveren. Ik moet dit voor een paar dagen bijhouden in een schema.

dinsjes4

Eenmaal thuis is er een vergadering gaande.

dinsje

En wanneer Sarah op bed ligt ga ik op de bank liggen en kijk ik Youtube. Ook komen er wat Facebook herinneringen voorbij van twee jaar geleden. Sarah kreeg hier voor het eerst een hapje met tomaat op de verjaardag van mijn broer.  Lief clowntje.

dinsjes76

Ik schrijf in de avond na het eten een blogje, maar sporten doe ik even niet. Ik voel vanaf gister een blaasontsteking opkomen en ben daar niet lekker van.

Woensdag

Vandaag was eigenlijk de beste dag van de week. We sliepen uit tot 9.00 en ik sta redelijk fit op. Ook schijnt het zonnetje en is het heerlijk warm buiten. Gekke herfst! We moeten in de ochtend naar de winkel omdat er het één en ander op is. Voor ons allebei altijd een fijn uitje en Sarah scheurt heel vertrouwd met haar karretje door de Appie.

Thuis is het bijna tijd voor de lunch, maar eerst gaan we varkentjes wassen. De periode van knoeien en smeren is weer aangebroken, want speelgoed wordt overal ingestopt en ondergedompeld in drinken en eten. Of geef Sarah klei en je vindt het werkelijk overal weer terug.

woensdagje

Sarah vroeg om tosti en dat leek mij een goed idee als lunch! Tijdje terug vond ze het nog vies, nu is ze er dol op.

woensje

Ik voel me zelfs zo goed dat ik aan de poets wil wanneer Sarah op bed ligt. In etappes weliswaar, maar ik wil gebruik maken van deze goede dag. Eerst een kopje herfstthee in de tuin. Gekke combinatie.

woensjes

En na het stofzuigen wil ik door, maar begint mijn lijf al een beetje te haperen. Nog wat brandstof er in dan maar en daarna dweilen.

woensjess

Wanneer Sarah wakker is speelt ze in de tuin terwijl ik de nieuwe Linda lees in het zonnetje. Wat een fijne dag!

Na het eten lukt het mij om naast een blog te schrijven ook wat squats te doen en buikspieroefeningen.

Donderdag

Ik breng Sarah om 10.00 naar het kinderdagverblijf. Ik heb vandaag geen afspraken staan, maar vorige week is ze ook niet geweest dus leek het mij goed om haar weer te brengen. Ze vond het spannend omdat er al zoveel kindjes waren om 10.00. Als ze vanaf vroeg in de ochtend komt dan valt ze niet zo in het diepe voor wat betreft drukte. Na een traan bij Sarah fiets ik weer naar huis en gelukkig is het al snel weer goed, ze speelt en heeft het naar haar zin. Op de terugweg fiets ik langs de huisarts om mijn blaasontsteking te laten controleren. In de middag bleek dat ik inderdaad een blaasontsteking heb en ik krijg antibiotica.

Ik ben kapot na gister (foei toch teveel gedaan) en wil eigenlijk slapen, maar mijn blaasontsteking gaat maar niet weg en ik moet continue plassen. Dan maar in een warm bad met schuim en een fijn tijdschrift. Toedeloe!

donje

Als ik in bad lig heb ik nooit mijn telefoon in mijn handen, want ik zie het al gebeuren dat…Wel is onderstaand plaatje heel herkenbaar voor wanneer ik op de bank lig met mijn telefoon. Voor wie nog meer?

donjess

Om 17.00 fiets ik met Sarah van het kinderdagverblijf terug naar huis en pik ik meteen mijn antibiotica op bij de apotheek. Geen hele strip pillen maar een zakje die ik eenmalig moet drinken voor het slapen. En zo lang mogelijk je plas ophouden….zie je het voor je met plasmedicatie en een blasontsteking? Haha.

Giorgio komt thuis en het eten staat al klaar: restjes van alles. Beetje vis, beetje kip, broccoli en wat aardappels.

donjes

Na het eten ben ik op…ik doe niks meer en krijg er zelfs geen blogje meer uit. Wel brengen we Sarah naar mijn ouders toe.

Vrijdag

Tja wat heb ik te melden vandaag? Deze foto zegt genoeg denk ik. Mijn blaas voelt goed, maar de rest van mijn lijf niet. Ik sta op met enorme hoofdpijn, branderige en pijnlijke ogen en ik ben vreselijk moe. Is het een bijwerking van de antibiotica? Of heb ik gister en eergister teveel gedaan (hoe dan?)? of is het de SLE? In elk geval blijf ik liggen op de bank en kijk ik wat televisie. Om 12.30 verplaats ik mijzelf naar het bed om er drie uur later iets frisser uit te komen.

 

vrijtjesss

En dan wordt Sarah al snel gebracht door mijn ouders, fijn dat ze weer thuis is! Ook ziet ze Giorgio thuiskomen en dan moet ze altijd snel verstoppen.

vrijtje

Geen zin om te koken….dus de kleine meid krijgt spaghetti (jahaaa uit een potje #potverdikie) en wij knagen een bak sla weg. Ik heb manlief wel de opdracht gegeven om flink sushi in te slaan voor vanavond.

vrijtjes

En zo geschiedde….dat maakt mijn dag weer goed!

vrijtjessss

Sarah smult na haar pasta nog van een heel groot toetje van kwark, rozijnen en jam.

vrijtjes6

Ik voel mij gelukkig een stukje beter in de avond en schuif achter de computer om deze Memory Lane in elkaar te zetten. Heerlijk even bloggen met het vooruitzicht op een televisieavond en sushi. En het weekend voor de deur!

Zaterdag

Straks maak ik als eerste de winnaar bekend van het overlevingspakket voor de herfst die je kon winnen met de mamabloggersdag! Houd je mail dus goed in de gaten.

Het wordt de komende dagen nog prachtig weer en ik denk dat we dan ook veel buiten te vinden zijn (mist mijn lijf meewerkt). Dus heerlijk wandelen in het bos en spelen in de speeltuin. Verder: de weekboodschappen en mij klaarmaken voor een spannende week waarin de bloedverdunners even gestopt gaan worden in verband met de naderende ingreep en het feit dat ik weer injecties moet gaan zetten. De laatste keer was drie jaar geleden tijdens de zwangerschap en ik kreeg toen vrij heftige allergische reacties van de spuitjes. Ben benieuwd, maar het komt vast goed.

herfst

Fijn weekend allemaal!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Wat een leuke week! Volgens mij heb je je handen aardig vol aan Sara, maar is het ook een heel lief meisje. Wel naar om te horen dat je je een paar keer niet zo goed voelde. Hopelijk gaat het wat dat betreft deze week beter!

    Beantwoorden

Write a comment