Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 18-24 maart

Een week waarin de lente begon, ik een belangrijke keuze moest maken om mijn lijf tegemoet te komen en er veel, heel veel lekker en gezond eten voorbij kwam! Fijne week!

Zondag

Zaterdag was het feest, zondag deden we het iets rustiger aan aangezien Sarah haar eerste volle week school morgen begint. Maar bij het rustiger aan doen hoort zeker lekker televisie kijken met opa.

Het avondeten was makkelijk maar blijft lekker: rijst, kip-kerrie en brocolli.

Sarah gaat lekker vroeg naar bed en doet dat in stijl. Aanschouw haar nieuwe pyjama die ze gister kreeg voor haar verjaardag. ‘Mama nou ben ik Twilight Sparkle’.

En terwijl Sarah vroeg naar dromenland gaat, gaan er kaarsjes aan beneden en kijken we languit op de bank stomme televisie. Maar wel fijn!  

Maandag

Om 7.15 gaat mijn wekker en voor zowel mij als Saar is dit even wennen. Maar ze heeft er enorm veel zin in! Ik laat een vrolijk meisje achter die meteen gaat spelen. Tot straks!

Ik heb even een paar uurtjes voor mijzelf en maak eerst een ontbijtje. Wraps met kipfilet, feta, paprika en augurk.

En een paar uur later voordat ik Sarah ophaal voor de lunch, maak ik een noodle-soepje. Zonder pakjes, gewoon met lekkere kruiden!

Tussen de middag eten we samen met opa, die ons even heen en weer rijdt vanwege de regen. In de middag heb ik ook even voor mijzelf. Ik lees wat, schrijf een stukje van een blog en kijk heerlijk Youtube.

Avondeten staat alweer op de planning: kippenpootjes met aardappelpartjes, spruitjes en spekjes.

En om Sarah vandaag op haar eerste schooldag een beetje te verwennen mag ze een cactus ijsje, een ijsje met knettersnoep. Ik eet er zelf ook een. Soms wil je weer even kind zijn 😉

Ik lig net als Saar vroeg in bed. Niet om 19.00, maar wel om 21.30. Morgen weer een schooldag!

Dinsdag

Ik kreeg haar een beetje moeilijk uit bed en ze is wat sago, maar we zitten optijd aan het brood. Het is mooi weer en ik breng haar straks zelf op de fiets naar school.

Tussen de middag weer heen en weer fietsen en voordat ik Saar na de lunch weer naar school breng is ze aan het knutselen. Ze tekent een trap met een spook, duidelijk toch?

Sarah zit na de boterham weer op school en ik haal wat boodschappen, waaronder deze kruiden. Mijn nieuwe liefdes! En allemaal zonder zout.

Herinner jij je de handschoenen nog voor kinderen? Voor in de tuin? Ze hadden nu ook stapels van deze tasjes voor 50 (!) cent, met tuingereedschap. Ik nam er weer vier mee voor alle kleinkinderen. Nu moet de lente echt komen!

En er kwam een heel leuk pakketje binnen van Albert Heijn: een doosje met alle smaken paaseitjes! Wat een heerlijk assortiment. De lekkerste tot nu toe vind ik de cookie dough en de melk praline. Maar de cappucino is ook heel erg lekker…Oh en limoen gember, en…en…

Sarah is weer thuis en ik ben kapot! Valt dat even tegen om haar op en neer te brengen. Voor een gezond persoon misschien al vermoeiend en druk, voor mij is het bijna onmogelijk om de hele week te doen. Sarah is hongerig en wil nog een boterham wanneer ze thuis is.

En in de avond? Dan liggen we er weer vroeg in…

Woensdag

Ja lieverd, ik weet het…

….Het bed ligt nog veel te lekker. Maar we moeten er weer uit!

Sarah zit weer op school en na een bakje kwark geniet ik van een bakje ananas. Dit is echt een favoriet aan het worden.

Er komt weer een pakketje binnen, namelijk een pen van Bytex. Het moet helpen tegen nagelbijen (en duimen bij kinderen) en ik ben er heel benieuwd naar. Het persbericht is in elk geval veelbelovend. Ik houd jullie op de hoogte of ik eindelijk van mijn nagels af kan blijven!

Sarah is woensdagmiddag vrij en we lunchen samen aan tafel. Zij gebakken ei met kaas, ik een tartaartje met gekookte eitjes. Op z’n ‘ Fayah’s’.

In de middag hangen we allebei voor pampus op de bank. We genieten van de rust en komen wat bij. Dan is het alweer tijd voor het avondeten. Ik maak gebakken vis, brocolli, rijst en een zelfgemaakte mosterdsaus.

En terwijl wij van dit maaltje genieten, kwam er een lekker recept op de blog online. Een recept die ook goed in de smaak valt bij kinderen! heb jij het recept van deze wraptaart met rozijnen en bacon al gezien?

Donderdag

Ik sta op alsof ik 12 kroegen ben afgeweest afgelopen nacht. Mijn lijf is op! Maar toch lukt het op Saar naar school te brengen en daarna doe ik weinig. Opladen, uitrusten en goed eten. Dit was mijn ontbijt: havermout pannenkoek met banaan en appel, beetje hagelslag en kokos.

Een snack in de middag. Ik was zo ontzettend benieuwd naar de filet americain van de Vegetarische Slager! En hij is inderdaad heel goed en lekker!

Sarah in de middag weer retour naar school. Ik zwalk als een zombie op het schoolplein en stuur bij thuiskomst meteen een mail dat ik haar twee keer per week wil laten overblijven. Dit kost anders echt teveel energie. Ik schreef er ook nog een blog over waar zo ontzettend veel lieve reacties op kwamen! Gelukkig blijven heel veel kindjes over en dit vinden ze nog leuk ook.

Weer thuis en even een late lunch. Ik maak een salade met tonijn en feta.

En vandaag komt opa gezellig bij ons eten! Terwijl ik kook (ovenpasta met mozzarella) laat Sarah aan opa zien wat ze allemaal in de Efteling gezien heeft.

Vrijdag

Vandaag houd ik Saar een dagje thuis omdat ze zo ontzettend moe is van school. Haar lontje is kort en ze heeft even rust nodig. Ook absoluut niet gek! De rust doet ons allebei goed en de juf vond het heel erg begrijpelijk. We houden dus lekker een pyjamadag!

En mijn kind tekent zomaar een hartje voor mama <3

Avondeten is heel makkelijk: ovenfriet met een vegetarische burger en een wit bolletje. De vegetarische burger is van Albert Heijn zelf en is ook heel goed!

En dit plaatje….tja. Klopt als een bus en wordt alleen maar erger!

Zaterdag

Het is weekend! Sarah gaat in de ochtend naar dansles en daarna kopen we een bakje kibbeling. Heerlijk om het weekend mee te beginnen. Ik ben zelf nog niet helemaal bijgekomen van afgelopen week (en de Efteling en Saar haar feestje) en ik strompel als een oude vrouw. Maar alles om Saar te zien dansen en een visje te halen met z’n allen!

En dit is mijn schaaltje! Die ik heerlijk leeg eet met de voeten omhoog.

En Saar lust er ook wel pap van, twee schaaltjes at ze leeg!

Daarna is er weer energie om lekker buiten te gaan stoepkrijten. Het is eindelijk heerlijk weer!

Buiten spelen afgewisseld met televisie kijken binnen. Ook Saar moet nog een beetje bijkomen.

Mijn snack: crackers met mijn homemade oude kaas salade! Mmm. Ook dit recept kwam afgelopen week online.

Eind van de middag gaan we naar mijn vader, mijn zus is er ook met mijn neefje en dat is altijd dolle pret. Cool and the gang!

Wat is het heerlijk!

En zaterdagavond nemen we een kort filmpje op in de avond voor een blog en ook vanavond doe ik weinig, behalve televisie kijken en mijn kruikje vullen om naar bed te gaan. En weet je wat lekker is? Ik mag blijven liggen in de ochtend!

Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Heel begrijpelijk dat je Sara laat overblijven. Ik hoop dat je hierdoor wat meer energie en rust krijgt. Misschien is er nog iemand in de omgeving die Sara wellicht een keer in de week kan halen of brengen?
  Dat spijkerjasje met bloemen vind ik trouwens echt te gek ?
  Die vegetarische filet americain zag ik ook op een andere blog voorbij komen. Ik ben heel benieuwd, moet toch eens op zoek waar ze dat verkopen…
  Een fijne nieuwe week met hopelijk lekker lenteweer ?
  Siger

  Beantwoorden
  • Die filet kan je zowel bij de ah als jumbo kopen.

   Beantwoorden
  • Ja opa kan haar ook een keer ophalen en dat vindt hij helemaal niet erg 😉 Dat jasje is leuk he? Hebben we van de Primark! Jij ook een hele fijne week!

   Beantwoorden
 • Wat een goed besluit mbt overblijven. En ook direct actie ondernomen. Heel goed!
  Zoals hierboven ook gesuggereerd, misschien kan iemand ook 1 x id week haar ophalen? Maar daar heb je zelf denk ik ook al over gedacht.
  Fijne week, hopelijk met iets meer energie.

  Beantwoorden
  • Dank je wel! Ja we hebben altijd opa nog 😉

   Beantwoorden

Write a comment