Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 18 – 24 juni

Ik weet bijna zeker dat iedereen afgelopen week omschreef als ‘warm’. Want dat was het, maar ondanks het geplak hebben we er ook flink van genoten.

Zondag

Vandaag is het natuurlijk Vaderdag! We eten geen uitgebreid kruimelend ontbijt in bed, maar geven papa wel leuke cadeautjes om hem in het zonnetje te zetten.

Sarah had op het KDV wat moois gemaakt en vond het heel spannend om te geveb. Ze legde het pakje op zijn buik en wachtte af. Dat spannende gezichtje, zo lief.

Eenmaal beneden kregen Woezel en Hippo wel een ontbijt. Papa moest hem zelf maken…

Aan het eind van de ochtend vertrokken we richting mijn ouders. We hadden het zwembadje meegenomen en haar neef was er ook. Dat zijn echt twee handen op één buik, zo leuk om te zien.

Ik kreeg een zonnebrand factor 50 opgestuurd voor kinderen en het was vandaag hét moment om hem uit te testen. Waterproof is hij zeker, maar hij liet een enorme waas achter. Omdat Saar een donkere huid heeft, leek het net of ze een paarse/blauwe huid had. Heel gek.

Giorgio en ik vertrokken rond half 2 naar de bioscoop voor All eyez on me, de film over Tupac. Hij was zeker de moeite waard en het verhaal is mooi (ook al kende ik het al). Goede acteurs, alleen een beetje een afgeraffeld einde.

Maandag

Vandaag begint de hitte dan echt. In de ochtend probeer ik dan nog productief te zijn door aan de slag te gaan met het recept voor nasischijven en bamischijven. Zie hier een behind de scenes kiekje.

Sarah speelt in de ochtend en middag heerlijk in de tuin met water, zand, emmers en gieters. Ik maak als lunch een salade, want met dit weer vind ik brood of iets warms nooit zo lekker. Dit was een salade met zalm, ei en feta.

In de middag eten Saar en ik een ijsje in de tuin. Maar het is zo warm dat Sarah er bijna niet tegenop kan eten en begint te lekken. Lekker plakken, we gaan vanavond toch weer douchen!

En we eten aan het eind van de middag onze zoveelste bak druiven. Wie is er nog meer verslaafd aan druiven? Hier gaat er bijna een bak per dag doorheen en dan heb ik het nog niet eens over alle aardbeien. Heerlijk!

En ook zin om uitgebreid te koken heb ik niet. Maar ik heb wel zin in chili con carne met rijst. Gelukkig staat het binnen 15 minuten op tafel!

Na de chili con carne is het tijd om Saar te douchen en ik schrijf een blogje boven op de computer.

Dinsdag

In de ochtend heb ik een afspraak met de psycholoog. Daarom breng ik Sarah rond 10.00 naar mijn ouders. Maar eerst spelen we nog even spookje. Dat is iets nieuws….Dan moet er een deken over Saar heen en vervolgens loopt ze door de kamer. En ja ze botst overal tegenaan.

Ze eindigt vaak als eh….als een soort zwerver.

Nadat ik weer terug ben lunch ik bij mijn ouders en ik nam Hollandse Nieuwe voor ze mee. Het was heerlijk! Daarna weer naar huis en ook vandaag eten we heel veel fruit en vooral druifjes. Gewoon in je blote ’tietjes’.

Ik doe ook mee. Met het fruit dan, niet met die blote tietjes.

Er werd een heel lief pakketje bezorgd van vriendinnetje Bregje (bregblogt.nl). Een lief kaartje met chocolade en een heerlijk masker. Daar worden we weer een beetje vrolijk van!

Vandaag is Giorgio pas laat in de avond thuis en hij eet dus niet mee. Ik heb totaal geen zin om te koken. Ik besluit heel slecht pizza te bestellen. Slecht maar lekker!

Voor Sarah een speciale kleine kinderpizza. Voor mij een pizza met gegrilde kip, spinazie, kaas, rode ui en knoflook.

Voor Saar zat er nog een cadeautje bij. Alleen ik vind haar nu nog iets te klein om ermee aan de slag te gaan. Leuk om te bewaren!

In de avond hang ik voor de televisie en heb ik geen energie meer om te bloggen. Toch erg pittig om een hele volle dag voor dat kleine meisje te zorgen.

Woensdag

Een dag zonder afspraken en dat is maar goed ook….want het is te warm om veel te doen. Sarah vermaakt zich weer met emmers water, ik hang een beetje voor de ventilator. Opzich kan ik prima tegen de warmte, als ik maak tussendoor wat kan afkoelen. Ik mis de zee van Curacao zo ontzettend. Hij was altijd dichtbij en heerlijk verkoelend, net als de wind.

Na het spelen met water wil ze verven voor oma. En even later ook voor opa.

Vandaag kwam er een persoonlijke blog online over het verdrietige nieuws van een paar weken terug en hoe ik daar tegenaan kijk na alle eerdere ellende. Er kwamen zoveel lieve en hartverwarmende reacties op! Echter ook veel herkenning en dat geeft een gevoel van ‘je bent niet de enige’.

Aan het einde van de ochtend pikt mijn vader ons op om een autostoel te kopen. De autostoel van mijn ouders wordt te klein en het wordt tijd voor een grote! Gelukkig is het goed gelukt.

Nadat we weer thuis zijn maak ik lunch. Voor Sarah een gekookt eitje met smeerkaas en voor mij weer een salade. Dit keer met wat gebakken kipfilet.

En het avondeten van vandaag: gehaktballetjes met krieltjes en witlof. Ik vond het te warm om de witlof in de oven te doen, dus deed het gewoon zo. Dan maar geen gesmolten kaas. Het smaakte net zo lekker! Wie is er nog meer zo gek op witlof met ham en kaas?

Donderdag

Donderdag is KDV dag voor Saar. Omdat het zo warm is doe ik haar zwembroek in de tas voordat ik haar wegbreng. Ik heb zelf tussen de middag een tweede gesprek met een coach van Gortcoaching. Volgende week volgt daar de tweede en laatste blog over. Ik ben in ieder geval geslaagd!

Daarna een middag rust. Welverdiend (al zeg ik het zelf) even doen waar ik zin in heb. Ik lees heerlijk in een tijdschrift, luister muziek en ga even stofzuigen. Dan is het alweer tijd om Saar op te halen en dat doe ik samen met mijn vader.

Na een ijsje bij opa en oma gaan we thuis gewoon verder met de pret. Water in combi met stoepkrijt is natuurlijk geweldig. Zolang het maar buiten is 😉

Ze houdt van Paw Patrol, poppen, auto’s en puzzels maar wordt ook steeds meer een meisje-meisje. Ze wil mooie sieraden om, rokjes aan en ‘kuppen’ net als mama.

Ik maak vandaag wederom een makkelijk gerecht, namelijk nasi met verse saté. Lijkt veel werk maar is het niet. En die saté is verslavend!!

In de avond maken Giorgio en ik foto’s van zijn outfit en ik maak er meteen een blog van, die jullie gister konden zien. Hij is fotogeniek vind je niet?

Vrijdag

Sarah en ik worden rond 8.30 wakker en we hebben heerlijk geslapen. Desondanks is mijn lieve meid een flinke puber vandaag en enorm aan het zeuren en chagrijnig.

Ik besluit daarom vroeg in de ochtend al met haar naar de winkel te gaan voor wat afleiding. We halen fruit, drinken, sushi en wat speelgoed bij het Kruidvat. Daarna is het tijd om te lunchen.

Ook voor Saar maak ik weer een lekker broodje en wat fruit. Daarna gaan we allebei even slapen, want ik merk dat helemaal geen slaapjes overdag Saar aan het eind van de week opbreekt. Hier lacht ze, maar ze was echt heel erg vervelend en heel veel aan het huilen vandaag.

Ze valt pas laat in slaap en na drie kwartier moet ik haar weer wakker maken. Opa komt haar zo meenemen om naar de winkels te gaan. Gevolg: een nog chagrijniger meisje.

Ik ben benieuwd of ze Memory een leuk spel vindt. Ik vond deze bij het Kruidvat en hij is geschikt vanaf 3 jaar. Heerlijk mee spelen dit weekend en uitdagen die hersentjes!

Omdat de baas van huis is, eten de meisjes op de bank. Lekker makkelijk en ze at haar hele bord netjes leeg!

Na Paw Patrol breng ik Saar naar bed en ik plof op de bank met de laptop om het weekoverzicht in elkaar te zetten. En ik heb een doel voor ogen: wanneer ik klaar ben mag ik sushi eten! Desondanks ben ik ongeveer twee uur bezig met het weekoverzicht. Had je dat verwacht of dacht je dat ik er korter/langer over zou doen?

Zaterdag

Weekend met zijn drietjes! Zonder plannen, dus doen waar we zin in hebben. Aan de slag met nieuwe recepten, foto’s en lekker lezen. Maandag komt er in elk geval een heerlijk recept online van Chappati (Knorr). Deze is uit het assortiment en wordt erg gemist, maar met mijn recept kun je er hopelijk weer van genieten!

Wat zijn jullie plannen deze dagen? Ik ben benieuwd, laat je horen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Mijn pasgeboren nichtje morgen bewonderen die een week in het ziekenhuis heeft gelegen! Mijn broer en schoonzus wonen op de hoek dus zo fijn om snel langs te kunnen wippen.
    Ik ben een ‘stille’ volger sinds een tijd, maar wil jou en jou prachtig gezinnetje veel kracht en sterkte wensen de komende tijd!

    Beantwoorden

Write a comment