Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 18-24 februari

De laatste Memory Lane is vanwege omstandigheden een paar keer ‘overgeslagen’. Mijn dagen bestonden uit zorgen, verdriet, gemis en een hoop geregel. Afgelopen week was de rust weer wat terug en hadden we tevens bijzondere mijlpalen! Want Saar ging voor het eerst naar de basisschool!

Zondag

Zondag, de dag na de uitvaart van mijn lieve mama. Het was een dubbele dag, want naast verdrietig was het ook heel mooi. De zon kwam op de begraafplaats tevoorschijn en gaf een warm gevoel. Net als alle mensen die kwamen, want wat was het druk! Maar zo fijn. De kinderen hielden zich ook heel goed en werden bezig gehouden met het maken van kleurplaten voor op de kist van oma.

En op ’the day after’ deden we weinig, behalve in pyjama lekker spelen en chillen. Giorgio deed de boodschappen alleen en we brachten ze wel even samen naar mijn vader. Waren we er toch even uit!

Ik ging deze dame maar eens schoonmaken, nadat ze model moest zitten voor een make-up sessie verzorgd door Sarah. Dikke lagen plamuur, zelfs op haar oogbal. Of is make-up op je oogbal helemaal 2018?

Ik ging wel heerlijk koken aan het eind van de middag. Het werd risotto met kipgehaktballetjes en nog wat spruitjes die ik over had.

Maandag

De gewone week en het gewone leven begint weer. Hoewel het geregel en de drukte achter de rug zijn, zijn we allemaal nog behoorlijk moe. Giorgio is wel gewoon weer gaan werken. En ook al zijn Saar en ik niet echt vooruit te branden, buiten is het heerlijk en we maken toch even een kleine wandeling. Maar eerst…een flinke lunch!

Dit had mijn moeder zo mooi gevonden….het begin van de lente. Ze wilde het nog graag meemaken, maar dat is helaas anders gelopen. Wij genieten in elk geval voor haar!

Het mooie plekje waar mijn moeder nu begraven ligt: op een gedeelte van de begraafplaats waar natuurgraven liggen. Dit is een stukje grond waar je in wordt begraven en in plaats van een steen krijg je een stuk hout op het graf, waar je naam en data op wordt gezet. Het graf wordt nooit geruimd en ter zijner tijd groeit hier een bos. Mooi!

Papa is weer thuis! Dat betekent stoeien en ‘eisen’ dat je gekriebeld wordt.

Kijk ze mooi staan naast elkaar. Gek hoe ze nu hier samen een plekje hebben…het is bijna de helft van het gezin wat is weggevallen. Ik heb al gekscherend geroepen dat het tafeltje nu vol is en ik de komende 30 jaar niet meer zoiets wil meemaken. Laat ze maar lekker een deurtje verder gaan. Maar: wel blij met de lijstjes en het kaarsje voor mijn moeder.

Dinsdag

Spannend…vandaag gaat Sarah wennen op de basisschool! Ze gaat deze week twee ochtenden wennen en na de vakantie ook. Wanneer ze 4 is half maart, gaat ze volledig naar school. Ze heeft er enorm veel zin in en ik ook! Een leuk, nieuw tijdperk breekt aan.

En daar hoort natuurlijk ook een broodtrommel bij. Nou ja brood…ze is er alleen in de ochtend dus ik stop er wat fruit in, een ontbijtkoekje en een kaasje.

Saar wil meteen weten wat ik er in heb gestopt en ze is helemaal happy. ‘ Oh mama dank je wel dat is zo lekker’.

Of ze er zin in heeft?

Het is echt wanneer je haar naam op de kapstok ziet staan en ze een eigen stoel heeft. Geweldig leuk!

Ik haalde een enthousiast meisje weer op aan het eind van de ochtend. Ze vond het fantastisch en vraagt meteen wanneer ze weer mag. Helemaal geslaagd dus en volgens de juf ging het heel goed!

Woensdag

Weer even een dagje zonder verplichtingen en school, behalve dat we straks naar mijn vader gaan. We willen ook even bij het graf kijken nu er zand op ligt en kijken hoe de bloemen erbij liggen. Het is buiten guur en koud, maar zo zonnig. Eerst even een stevig ontbijt om warm te worden.

Sarah is in een ‘ruik’ fase. Ze wil aan alles ruiken en dus ook aan mijn havermout. Eh….prima.

Een bezoekje bij het graf was goed. Nog steeds vinden we het een prachtig en rustig plekje. We nemen een bakje met bloembollen mee, want die zou bevriezen buiten. Staat veel leuker en warmer binnen. De kinderen lopen er rond alsof er niets aan de hand is. Ze weten trouwens precies waar oma ligt!

Oude foto’ s terugkijken in de middag: hier ben ik net zo oud als Sarah nu (bijna 4). Zelf zie ik absoluut wat terug in Saar, zoals mijn gezichtsuitdrukkingen en de ogen. Alleen dat haar, grinnik.

Snacken ongezond? Met een altijd hongerig kind zoals Saar vind je vanzelf gezonde manieren. Ze vindt dit overigens lekkerder dan een koekje of chips. Laten we hopen dat het zo blijft.

En even later begin ik met koken. Nu wordt het al donker tijdens etenstijd, maar straks kunnen we weer heerlijk gerechten buiten fotograferen! Tot die tijd ben ik enorm blij met mijn nieuwe ringlanp (zelf gekocht). Wat een fijn licht!

Dit gerecht was ik aan het maken: bami ketjap van Honig. En daarmee maakte ik ook meteen een blunder, want een oplettende lezer/koker gaf aan dat het recept al eens eerder op Lifesabout is gekomen. En het klopt, ik heb eerder de bami ketjap van Honig gemaakt! Hij verschilt heel iets van deze variant, maar is bijna hetzelfde. Stom! Maar met zoveel recepten kan dat gebeuren…

Donderdag

Vandaag gaat Saar weer een ochtend wennen op school en ik breng haar weg met mijn vader. Ze laat vol trots haar kapstok en stoeltje zien en gaat meteen lekker spelen. Wat gaat dat goed! Terwijl Saar op school zit ruim ik wat op in huis.

Aan het eind van de ochtend haal ik haar weer op en halen we meteen een lekker broodje voor de lunch: een chocolade croissant.

Na het broodje wordt er weer gekriebeld…kind van mij, echt waar!

Sarah zat aan een croissantje en ik bak twee eitjes met wat overgebleven wokgroenten, kipfilet, feta en rode ui. Daarbij twee crackers.

Vrijdag

Ik word blij van dit zonnige weer, ook al is het heel erg koud. Geef mij dit maar in plaats van warmer en regen. Na een goede nacht slaap starten we rustig op in huis. Straks hopelijk even naar de kinderboerderij en aan het eind van de middag naar mijn vader, waar ik ga koken.  Maar eerst ontbijten!

Saar leeft zich uit op de kinderboerderij en de speeltuin.

En terwijl mijn kind zichzelf moe maakt geniet ik van de zon. Uit de wind is het heerlijk!

En we gaan nog niet naar huis…

Aan het eind van de middag gaan we naar mijn vader toe en ik maak lasagne. Gezellig samen eten, ook al ontbreekt er 1 iemand aan tafel. Maar het is fijn om allemaal aan tafel te zitten!

Zaterdag

Weekend! Niet veel plannen, behalve vandaag dansles voor Saar en een blogje proberen te schrijven. Hopelijk is het morgen nog zulk lekker weer zodat we even kunnen uitwaaien op de hei. Nu nog zonder hond, over een paar maanden waarschijnlijk met hond! Ik kreeg vandaag ook een herinnering van Facebook. Zes jaar geleden lag ik zo op de bank met Shiva!

Na de dansles van Saar halen we nog wat boodschappen en halen we kibbeling. Een echte zaterdag dus!

En dit monstertje in de groei eet het hele bakje leeg en daarna nog een half bakje. Dus…

Sarah is van de vaste patronen en wil voordat we naar buiten gaan altijd lippenbalsem op, een geurtje op en een vitamine D tablettje. Vandaag zette ze alles klaar, voor ons ook een tabletje. Ze heeft het best ruim ingeschat.

Zaterdagmiddag zit ik achter de laptop, schrijf ik dit weekoverzicht af en geniet ik van het uitzicht op een klein meisje in danskleding. Nog een paar weken en ze is 4…

Een heel fijn weekend allemaal! Gaan jullie ook iets ondernemen met dit mooie weer of blijf je liever binnen vanwege de kou?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment