Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 18-24 december

De donkere dagen voor kerst waren heel gezellig, positief en soms even wat minder doordat Sarah en Giorgio ziek waren. Eindelijk kochten we een mooie kerstboom en konden we het in huis gezellig maken.

Zondag

Vandaag is de dag dat we een kerstboom MOETEN vinden. We hebben al bijna de hoop opgegeven tot we de Intratuin in Arnhem binnenlopen.Maar eerst even een kerstige foto van deze twee.

Naast dat de hele winkel een lust is voor het oog (En Sarah intens geniet van al het moois), treffen we buiten een paar honderd kerstbomen aan. Missie geslaagd! Giorgio kiest Bertha uit en sleept haar mee naar de kassa. Daarna mag ze met ons mee naar huis en kerst met ons vieren.

Het was echt magisch mooi binnen! Ik houd niet zo van die huisjes om zelf te hebben, maar zo om naar te kijken is toch wel heel leuk.

Na de huisjes liep je onder een soort boog van lampjes door naar een ruimte met heel veel mooie lichtjes. Op deze foto is het niet heel goed te zien, maar het deed mij een beetje denken aan de Droomvlucht in de Efteling.

En Bertha is thuis! Even een beetje bijkomen van de reis en van de kou. Verder gaat het goed met haar.

Dit is een foto van gister en betreft een boodschap. Mocht je kindje ooit zeggen dat zijn/haar schoen niet goed zit en jij voelt even om vervolgens het ‘gezeur weg te wuiven’: check voor de zekerheid toch maar even de binnenkant van de schoen. Sarah voelde ook iets en dat bleek….een stuk kleerhanger te zijn. Hoe dan?

Op zondag doen we de rest van de dag niet zoveel. We zijn moe en een beetje verkouden/grieperig aan het worden. Ik edit een video en schrijf een blogje in de avond.

Maandag

Hoe maandag er uit zag? Nou ja….vooral zo…

Ik tref een huilend meisje aan in haar bed en beneden is ze niet veel waard. Ze moet wat hoesten en door het hoesten soms ook overgeven. Wil ook niet eten, alleen maar drinken. En het feit dat zo zo weer in slaap valt geeft al aan dat ze zich niet lekker voelt.

Terwijl het meisje slaapt op de bank ontbijt ik met een appel en een sinaasappel.

En ik maak een kunstig kunstwerk van een stukje boeket die ik kreeg van Giorgio op onze trouwdag. Best nog leuk geworden, al zeg ik het zelf.

Terwijl Sarah in bed slaapt in de middag neem ik een video op die ik meteen bewerk. En de rest van de dag ziet er ook zo uit: lekker knuffelen, hangen en nog meer knuffelen. Giorgio komt ook eerder thuis van het werk omdat hij ziek is geworden.

Avondeten: niet heel bijzonder. Rijst met feta, rode ui, groenten en een schnitzel. Nou ja….een halve. De andere helft werd door een klein meisje opgegeten.

Dinsdag

Giorgio is ook thuis en we slapen met z’n allen tot 10.00 uit. Sarah is flink aan het hoesten en heeft wat koorts. Verwennen die handel dus! We kijken de hele ochtend films onder het genot van veel drinken. Hier zit de prinses op haar troon te nippen van haar warme chocolademelk.

Bladerend door oude foto’s. Ik wist wel dat Sarah op mij leek! Nu ook het bewijs, haha. Let niet op dat kapsel trouwens.

En zo gaat het avondeten de laatste tijd steeds vaker: alles is vies. Zelfs kaas, vlees, vis en patatjes (wat ze heerlijk vindt) is ineens bah. En dan ook nog zo’n houding. We geven er maar niet teveel aandacht aan, het gaat vanzelf weer over. Zucht…

In de avond ga ik sporten bij de fysiotherapie en daarna neem ik een heerlijke lange douche. Gevolgd door bankhangen.

Woensdag

Giorgio is nog steeds ziek thuis en ook Sarah is nog niet lekker. Ze heeft in de ochtend weer wat koorts en hoest flink. We stoppen haar dus maar weer vol vitaminen. Niet dat ze dat erg vindt, want ze is dol op fruit. Dit is al haar tweede bordje.

Ik moet tussen de middag naar de ergotherapie en wanneer ik terug fiets ga ik langs de winkel. Sarah lust vast wel poffertjes tussen de middag….En dit kan geen kwaad als ze zo slecht warm eet.

En mama nam voor zichzelf een hard broodje mee met biefstukworst. Jammie!

Er kwam een workout video online. Vond is best spannend, want ik ben natuurlijk geen officiële ‘fitgirl’.  Maar wat kan het mij schelen, ik deel gewoon mijn favoriete routine voor thuis! Heb jij hem al gezien? Spierpijn gegarandeerd…

Na het bloggen in de avond sluit ik de dag af met ene kopje ‘slaapthee’. Deze drinken we eigenlijk al jaren voor het slapen en elke keer heb ik weer ruzie met dat stomme folie om het doosje wanneer je een nieuw pakje openmaakt. Alleen daar word je al moe van 😉

Donderdag

Giorgio gaat vandaag weer aan het werk. Het plan was om Sarah naar het KDV te brengen maar ze heeft 38,7, dus ze blijft thuis. Ook is ze wat hangerig en hoest nog flink. Goed uitzieken dus!

Enig voordeel van een ziek kindje is dat je ze weer even veel mag/kan knuffelen. Nou is Sarah wel van het knuffelen, maar veel minder als toen ze een baby was.

Af en toe heeft ze een opleving en dan gaat ze even spelen, om vervolgens weer op de bank te ploffen of bij mij te kruipen. Na de lunch slaapt ze even en ik ruim wat op beneden. Na het opruimen roepen deze kerstkransjes mijn naam. Geertje….Geertje….eet mij maar op. Mag wel…Dus neem ik er twee 😉

Het avondeten: simpele pasta met tomatensaus, kipfilet, kaas, groenten en een verdwaalde ananas.

Na het eten brengt Giorgio Sarah naar mijn ouders. Ook al is ze niet lekker, ze heeft veel zin in het logeren. Ik heb hoofdpijn en ben moe, dus vul een warm bad om een beetje bij te komen. Met heel veel schuim van Lush.

Vrijdag

Mijn wekker gaat om 8.45 zodat ik tijd genoeg heb om mij klaar te maken om naar de fysiotherapie te gaan. Het is er erg druk en ik ben nog vreselijk moe van dinsdag (iets met een vrachtwagen). Maar het lukt mij toch om te gaan en na een uur sta ik voldaan weer buiten.

Omdat Sarah gister thuisbleef van het KDV omdat ze ziek is, kon ik geen video opnemen. Daarom redde ik het ook niet om om 12.00 een video te publiceren. Nadat ik was bijgekomen van het sporten heb ik alsnog een video op kunnen nemen. Hij werd wat later gepubliceerd, maar dat is helemaal niet erg. Hij is zeker de moeite waard om te kijken, vooral omdat ik de bloopers er niet uit heb gehaald. Onderstaande foto zegt genoeg.

In de middag hang ik lekker op de bank met een tijdschrift en een muziekje aan en daarna is Giorgio alweer thuis. Nog even en we kunnen onze kleine prinses ophalen! En ik heb uitzicht op onze Bertha, die zich uitstekend vermaakt in de kamer.

We halen rond 17.30 een ziekig meisje op met wat verhoging en een snotneus. Ze wilde geen patatjes eten, maar wel wat poffertjes die nog over waren. En lekker vroeg naar bed met hoestdrank, neusspray en Luuf. Word maar snel beter Saar!

Vanavond is het chillen, hangen onder een kleedje en sushi peuzelen. En misschien mijn handen eens lekker verwennen, want ik zocht voor het kerstpakket een heerlijke handscrub uit. Ook koos ik voor een mooie fruitschaal. Ik vind hem tof!

In de avond werk ik nog wat aan dit weekoverzicht en ik ga ook op tijd slapen.

Zaterdag

Vanavond is het kerstavond, ook al zit ik met mijn hoofd nog ergens in augustus. Heel veel spannends gaan we niet doen vanavond, waarschijnlijk kijkt Giorgio onder dwang mee naar All you need is love’ onder het genot van wat lekkers. En natuurlijk leggen we de cadeautjes voor Sarah klaar onder de boom. Nog even over All you need is love: dit hoort er gewoon bij, toch? Net als Mariah Carey en Home Alone.

Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen en geniet van elkaar!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Hopelijk is Sarah snel weer beter. Veel plezier met AYNIL. Ik neem het op, anders mis ik het nog omdat ik in slaap val. En M. wil graag SR2016 kijken denk ik. Jullie ook fijne feestdagen!

    Beantwoorden
  • Fijne kerstdagen. Hier vanavond ook niet veel bijzonders, mijn zusje komt lasagne eten omdat we anders beiden alleen moesten eten maar voor de rest een normale avond. Morgen wel met de hele familie bij elkaar.

    Beantwoorden
  • Wat sneu dat Sarah ziek is. Hopelijk is ze met Kerst beter. Wij waren ook allemaal ziek afgelopen week en ik ben nog steeds niet fit. Vertroetel je dochter maar lekker en hele fijne dagen gewenst.

    Beantwoorden

Write a comment