Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 17-23 september.

Vorige week kwam er eenmalig geen weekoverzicht online in verband met mijn recente operatie. Maar vandaag staat er weer een kersvers weekoverzicht vol foto’s online! En wat was de week fijn, ondanks dat we nog flink moesten bijkomen.

Maandag

Ik begin de week met dit dropje….welke op mijn beeldscherm kwam te staan door een herinnering op Facebook. Hier was ze een half jaar!

Deze week mag ik in verband met de operatie nog niet fietsen, dus mijn vader brengt en haalt Saar deze week van school (zo lief!) Ik heb nog veel rust nodig en slaap dan ook in de middag.

Er kwam een heerlijk recept online waar ook kinderen dol op zijn: broodje lekkerbek met homemade ravigottesaus!

En mijn lunch was een hard broodje knakworst. Ook niet verkeerd!

Ik heb wel weer zin om te koken, al kost ook dat veel energie. Maar ik vind er ook een soort ontspannning in. En ik blijf het bijzonder vinden hoe spinazie krimpt. Een pan vol wordt uiteindelijk een kleine lepel spinazie…

En wie heeft dit ook nog meer? Echt…altijd.

Tijdens het eten kijken we vaak op de Ipad naar Rtl Boulevard of iets anders. Omdat we spinazie aten keken we vandaag naar Popeye. Heel oud, maar blijft leuk. Saar vond het geweldig! Maar at helaas haar spinazie alsnog niet op 😉

Dinsdag

Ook vandaag sliep ik een paar uurtjes overdag, maar ik zorgde ook goed voor mijzelf met een verse salade. Deze is met gegrilde kip.

En wat we gister aten kwam vandaag online! Deze hele week maakte ik recepten met de kruiden die ik ontving van Euroma. En dat was zeker geen straf.

Hier moest ik iets te hard om lachen…

Woensdag

Vandaag was een gekke dag, want het is de geboortedag van mijn broer. Jarig is hij niet meer, dus je bent de hele dag een beetje in dubio. Hij zou vandaag 39 zijn geworden…

En opa brengt een vermoeid meisje na school thuis! En ze chillt hem in een bijzondere positie. Zo lag ze als baby heel vaak.

Er kwam een heerlijk perspakketje binnen, namelijk de verzorging voor huid en gezicht van Salcura. Allemaal natuurlijk en geschikt voor de (zeer) droge huid. Met de winter voor de deur en een huid wat overal van in paniek raakt ben ik heel benieuwd!

Lieve Sarah bij de buurjongen bellen blazen. En de bellen blazen ze naar de oma van Saar (mijn moeder) richting de hemel. Zo lief!

Donderdag

Ik begin weer een beetje mijzelf te worden en dat mag ook wel, want de ingreep is nu een week geleden. Nog steeds pak ik veel rust en ik eet zoals altijd zo gezond mogelijk (met de nodige ongezonde lekkernijen). Dit was een salade met zalm en parmezaanse kaas.

En weer kwam er een zalig recept online, namelijk die van Portugese kip met chili.

En dit meisje kwam als herinnering van vorig jaar. Ze is niet zoveel verandert, wel in de lengte gegroeid! Ze komt nu ver boven de deurknoppen uit.

Tijdens het tandenpoetsen valt Sarah haar mooie haarkleur ineens op. Het is niet bruin of zwart, maar koper! De Ipad gebruiken we trouwens met de app van Oral B voor het poetsen. Aanrader voor kinderen!

Mijn Sleepy bodylotion van Lush is op, dus ik smeerde mijzelf voor het slapen in met de bodylotion van Saar. Ook geen straf! Maar de Sleepy van Lush is toch wel enorm favoriet.

Vrijdag

Jeetje…we staan op in het donker! De herfst is nu dan echt begonnen en het is wel heel gezellig, maar ook even wennen. Gelukkig kan mijn vader Saar weer naar school brengen met de auto.

In de middag bel ik met mijn Reumatoloog, die mij belt vanwege de pijn in mijn vingers en tenen. Ik heb ook splinterbloedingen en dit alles past bij de aandoeningen die ik heb. Het zijn kleine stolseltjes in de micro vaatjes ondanks bloedverdunners. Om de klachten te verminderen (ook mijn eeuwig koude voeten en handen) krijg ik een vaatverwijdend middel. Ach, nog een pilletje kan er wel bij.

Overdag maak ik geen foto’s, maar rond etenstijd pak ik weer mijn telefoon erbij! We eten chili con carne met verse ananas. Maar…hij is behoorlijk scherp. Te scherp voor Saar, dus kookt Giorgio even snel spaghetti met balletjes en tomatensaus.

Kind helemaal blij! En het ging er in als koek. Dat alles daarna rood was vergeten we maar even.

Vrijdagavond…het regent en onweert zo hard dat Saar een beetje bang is. Ze mag dus even naar beneden om te wachten tot het voorbij is. Feest voor haar!

En ik trakteer mijzelf op sushi. Ik heb het heel lang niet meer gehaald dus het mocht wel weer een keer! Heerlijk met een bordje sushi op de bank voor de televisie. Geluk!

En terwijl het buiten niets aan is, is het binnen juist heel gezellig.

Zaterdag

De wekker gaat vrij vroeg, maar voor een goed doel! Vandaag is eigenlijk de dag dat Saar altijd gaat dansen, maar deze is verzet omdat we gaan kijken op de hei naar de Airborne. Parachutisten zien springen uit oude vliegtuigen…wow!

Het is wel koud, maar gelukkig nog droog met soms een zonnetje. En we boffen dat we zo dicht bij de hei wonen, we konden gewoon op de fiets!

Het was een heel mooi gezicht zo met het licht. Later kwamen er ook nog helicopters over met auto’s die aan de onderkant hingen.

Bijzonder gezicht zo, met de menigte.

Eenmaal thuis warmen we bij opa op met warme chocolademelk en later met een broodje.

En het avondeten zorgt ook voor warmte. Verse kippensoep met een broodje hotdog en gebakken uitjes!

Na het eten gaat Sarah in bad met papa, aangezien ik nog niet in bad mag.

Zondag

Een echte zondag: je mooiste kleding aan!

En een van de mooiste herinneringen krijgen, van vijf jaar geleden. Vijf jaar alweer…

En mijn lunch: leftover kippensoep. Heerlijk!

Voor de mensen die nog niet mee hebben gedaan aan de winactie van de Euroma kruiden: je hebt nog heel even om mee te doen! En het is een enorm succes, want er doen al meer dan 300 mensen mee. Bizar! Hier kun je meedoen, succes!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Fijn dat je weer een beetje opkrabbelt maar rustig aan hé het is niet niks wat je hebt ondergaan en die rotte narcose werkt nog lang door

    Beantwoorden

Write a comment