Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 17-23 juli

Een week van zomers weer, veel buiten zijn maar ook hele verdrietige dagen. Helaas moesten we begin deze week afscheid nemen van iemand die heel dierbaar was. Kijk je mee naar mijn week?

Zondag

Zaterdag sliepen we tot negen uur en maakten we ons klaar voor een verjaardag bij mijn zus! Maar eerst even gek doen zoals altijd, met een zielig hoopje hond op de achtergrond.

zondag2

Een rare en lege dag werd het uiteindelijk. Zoals jullie misschien wel wisten was Shiva de laatste tijd best wel ziek. Ze zat sinds een half jaar aan de medicatie omdat ze problemen kreeg met het ritme van haar hart. De laatste tijd begon ze veel over te geven en bleek dat haar maagvlies ontstoken was door de medicatie. Gister (zaterdag) kwam ik beneden en de hele vloer was onder gespuugd. Eenmaal buiten bleef ze overgeven en haar kop was heel smal, ook haar ogen stonden anders. Giorgio bleef thuis om te overleggen met de dierenarts en ik ging met mijn ouders naar mijn zus om haar verjaardag te vieren. De dierenarts kon nu niet veel betekenen en we moesten het in de gaten houden, indien het niet ging konden we de spoeddienst bellen.

Toen ik weer thuis was met Sarah bleek Shiva veel geslapen te hebben, maar kort daarna wilde ze weer naar buiten en gaf ze weer veel over. Normaal is het na 1 of 2 keer over, maar ze bleef overgeven. Dit keer zat er ook bloed bij en het voelde niet goed. Ik weet dat het niet kan, maar haar buik leek met de minuut smaller te worden en de botten van haar heupen staken uit. Dit kon zo niet langer en Giorgio heeft toen met de spoeddienst gebeld. Aan het eind van de middag kon Shiva terecht, ik bleef thuis bij Sarah. Ik besloot een killerbody proof cheesecake te maken die uiteindelijk nog lekkerder was dan verwacht! Eerst een lekkere bodem maken…

zondag65

En terwijl de taart ging opstijven in de koelkast gingen Sarah en ik kleien. Ik moest een slang maken, maar het lijkt heel ergens anders op. Ahum.

zondag765

Oh hij is zo lekker en ook nog heel gezond! Beter kan niet. Die taart dan he….;)

zondag87

Waar we bang voor waren klopte; het gaat niet goed met Shiva. De dierenarts legt uit dat het een samenloop van alle omstandigheden is waardoor ze weinig tot niets meer voor haar kunnen doen. Haar maag was te lang niet goed geweest en haar spieren en vet had ze verteerd. In overleg is toen besloten om haar in te laten slapen. Eerst kreeg ze een slaapmiddel en eenmaal in slaap een injectie. Toen ze in slaap werd gebracht zag Giorgio dat ze waarschijnlijk aan het huilen was, er liepen tranen uit haar ogen. Hoe verdrietig ook, het is goed zo. Ze was zo ontzettend ziek en moe de laatste tijd en je weet niet in hoeverre een beest ook nog pijn heeft. In september zou ze 6 jaar worden. Dag lieve lobbes!

zondag

Gek om ineens al haar spullen nog gewoon in de hoek te zien liggen. Zo lag ze er vanochtend nog en zo is ze er niet meer.

zondag3

De rest van de dag zijn we een beetje van slag. Echt honger heb ik ook niet, maar ik besluit sushi als avondeten te eten. Gewoon omdat het mag.

zondag76

Maandag

Giorgio gaat aan het werk en Sarah en ik starten de week samen rond half 9. Vandaag heb ik weer EMDR therapie en ik breng Sarah daarvoor naar de opvang. De therapie ging goed, maar was wederom erg vermoeiend en zwaar. Ook zat ik nog veel met Shiva in mijn hoofd. Na anderhalf uur fiets ik weer naar huis en doe ik niet veel behalve op de bank liggen, wat lezen en YouTube afstruinen.

En een heel leuk pakje van de H&M openen met twee leuke waterflessen en een koptelefoon voor mijn telefoon. Mooie en handige spullen voor het sporten!

zondag1

En wanneer Sarah weer thuis is spelen we gewoon weer buiten. Ik pikte zojuist een kind op van het KDV vers uit de zandbak, helemaal onder het zand. Heerlijk!

maandag

En houden daarna even een kleine fotosessie. Ik ben bezig met foto’s voor de blog en klik meteen een paar van Sarah mee. Blijerd.

maandag1

Mooie meid met Nijntje koek kruimels.

maandag2

Niet veel later begin ik met koken en maak ik een nieuw wereldgerecht. Ook die moet op de foto!

maandag4

Kijk mama, luchtballon. Kinderen denken zo heerlijk eenvoudig.

maandag76

In de avond doe ik weer wat oefeningen boven en schrijf ik een blogje. Sarah blijft zoals altijd lang zingen op haar kamer, pas rond half elf wordt het stil.

Dinsdag

Wat een mooie zonnige dag is het! We worden zoals bijna altijd rond half 9 wakker en beginnen de dag met ontbijt en de deuren naar de tuin open.

dinj7

Wat we vandaag doen? Die dorstige plantjes eens van water voorzien. Veel water. Heel veel water. Oké, teveel water.

dins

Al snel komt er een heel lief buurjongetje langs die heel graag wil spelen met Sarah. Gezellig! Samen aardbeitjes en banaan peuzelen. Meteen een eerste date.

dins65

Oh en dames en heren, ik ben verslaafd. Aan deze soepstengels maar dan de volkoren. Zijn zoveel lekkerder dan de gewone! Dat korstje…

ja

En ik lunch vandaag een salade met kikkererwten en een gekookt eitje.

ja1

Woensdag

Goedemorgen! Omstreeks negen uur zitten we aan tafel voor een ontbijt met Herman den Blijker.

woen87

En dit meisje is niet zo vrolijk, ondanks het mooie weer.

woen

Snel naar buiten dus en kliederen met water. Ik heb de hele week steeds twee emmers gevuld en het enige wat dan nog nodig is, zijn bekertjes en een gieter. Succes gegarandeerd en urenlang plezier! En zeiknatte kleren, maar dat geeft niet. Ook voorziet ze de stoep van een modern kleurtje.

woen1

Dit is ‘zwatte pizza’, aldus Saar.

woen76

Ik ruim oude foto’s op omdat mijn telefoon vol zit. Kijk nou….een mooie foto van Shiva waarop je heel goed kunt zien hoe groot ze is/was.

woen98

Donderdag

Om half negen worden Sarah en ik wakker. Ik heb goed geslapen, Sarah ook maar wat een humeur. Hoort er allemaal bij, alleen heeft ze er de hele week al last van. Niet alleen boos, maar soms ook echt verdrietig en driftig. Zou het met Shiva te maken hebben? Of met de warmte? Ze zit in elk geval niet lekker in haar vel en kruipt ook veel op schoot. Behalve veel knuffelen en kusjes geven staat ze ook regelmatig boos tegen de muur. Vooral als ik nee zeg tegen een koekje. Wat een zwaar leven.

donder5

Mama krijgt even later buurpoes en de mol op haar been. Best stoere tatoeages.

donderdag

Zij moest ze pertinent op haar been. Pip links, Woezel rechts. Geplakt op natte benen aangezien we net uit de tuin komen en met emmers water hebben gespeeld.

donderr

Na het spelen en de lunch breng ik Sarah naar bed. Ook ik duik er weer in, ondanks dat ik best een goede nacht heb geslapen. Maar ik voel me moe en ik heb de mogelijkheid om te gaan liggen. Dus dat doe ik en we worden allebei om 15.30 wakker. Lekker! Hier snoept Sarah van de cheesedippers uit Frankrijk.

donerd

De rest van de dag roept Sarah dat ze pizza wil. Ik app Giorgio en hij krijgt spontaan zin om pizza te maken. Vader en dochter maken samen pizza en ik bak een gehaktballetje en wat brocolli voor mijzelf.

donder1

Wat een mooie avond! Het blijft lang warm en broeierig.  We brengen Sarah naar mijn ouders om te logeren en ik schrijf een blog. Welterusten iedereen!

donder

Vrijdag

Na een onrustige nacht door regen en onweer ben ik wederom om 8.00 beneden. Op mijn vrije, kindloze dag ben ik gewoon om 8 uur op! Niet lang daarna hoor ik geluiden bij de buren die aan het verbouwen zijn, dus heel rouwig ben ik er niet om. Plan van vandaag: het huis beneden opruimen en poetsen. Schiet veel meer op als er geen klein mensje rondloopt. Maar eerst…ontbijten.

vrijdag5

Buiten is het nat en grijs, maar het blijft warm. Opruimen doe ik dan ook in etappes, al snel lekt het zweet overal en nergens. En ik moest lachen om die twee kopjes die verkeerd staan. Zo weet ik dat Sarah gister heeft geholpen toen papa de vaatwasser ging uitruimen.

vrijda

Ik poets de keuken, zuig en dweil de vloer, poets alle meubels en maak het toilet schoon. En dat allemaal in etappes. Welke gek gaat er met dit benauwde weer poetsen? Ik dus. Maar het wordt wel weer heerlijk schoon!

vrijdagg

Altijd weer fijn.

vrijdagje

En dit ding…ik ben nog steeds fan. Geen gedoe meer met vieze dweilen en uitwringen van doeken. Gewoon stomen en het is zo weer droog!

vrijdagjes

Onze bank is wel aan vernieuwing toe trouwens. Shiva lag er vaak op en daardoor ziet de bank er niet meer uit. Maar er staan nog zoveel projecten op de planning, zo vind ik de eettafel met stoelen ook afschuwelijk (gekocht na onze studententijd) en wil ik graag een nieuwe eethoek. O en een geldboom.

Verder zoek ik de mandjes uit van het dressoir. Dat is bij ons altijd een dump plek voor alle zooi en bonnetjes. Zo ook de rekeningen van de dierenarts van de afgelopen maanden. Wel even schrikken hoe vaak we zijn geweest met Shiva.

vrijddd

Sarah halen we om half zes op bij mijn ouders. Zij zijn 41 jaar getrouwd (hoera!) vandaag en gaan samen uit eten. Met Sarah gaan we eerst nog langs de winkel voordat we naar huis gaan. Verse aardbeien, ingrediënten voor mijn Griekse salade en een pak luiers. Mijn avondeten: gebakken vis met Griekse salade. Ik ben verslaafd aan die salade!

vrijg

Daarna kijkt Sarah nog even televisie en Giorgio brengt haar naar bed om 20.00. Ik haal meer dan 100 namen van de winactie van Vichy door een namepicker en schrijf snel een blogje met de uitslag. Zo leuk om mensen blij te maken. Daarna schrijf ik deze Memory Lane.

Zaterdag

Een heerlijk weekend in het vooruitzicht met veel zon en quality time. Plan van deze dagen: opzoek naar een nieuwe bank! Shiva lag altijd als een koningin op onze bank maar daardoor is hij heel erg versleten. Nu ze er niet meer is gaan we opzoek naar een nieuwe, mooie bank en gaan we tegelijkertijd wat schuiven in de woonkamer. Een frisse, nieuwe start! En Sarah en ik gaan matchend door het weekend. Allebei ‘plakjes’ op de arm. Is wat anders (en meer toonbaar) dan Woezel en Pip.

zatje

Morgen zien we wel wat de zondag brengt. Wie weet een luie dag met OITNB of een middag bij het zwembad met Saar! In elk geval wil ik jullie een heel fijn en zonnig weekend toewensen. En bedankt weer voor het lezen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Gecondoleerd met het verlies van jullie hond. Verdrietig nieuws in een verder toch leuk ogende week. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Wat is dat altijd heftig, als je afscheid moet nemen van je huisdier. Veel sterkte!

  Fijn weekend

  Beantwoorden
 • Veel sterkte met het verlies van Shiva! Wat kun je toch veel houden van je huisdier he.. Het zal de komende tijd heel raar zijn om haar niet meer om jullie heen te hebben!

  Beantwoorden
 • Wat een rare week is dit geweest, waar nog meer vreemdere momenten op gaan volgen. Mijn ouders hebben 4 maanden geleden onze hond moeten laten inslapen en soms is dat nog steeds zo gek als ik daar binnen kom lopen (terwijl dit 4-5keer per week is) Hey Senta… Onee Senta is er niet … Sterkte, want zo een grote dibbels missen doet veel zeer. Zoals ik laatste mooi gehoord heb…. Dieren breken maar 1 keer je hart en dat is als ze je verlaten…

  Heerlijk weer om een schoon huis te hebben, waar is jullie stomer van? Die van ons is stuk en ik zoek een goede ! Is die jij hebt een goede ?

  Beantwoorden
 • Wat een weekje heb je gehad meid.
  Gelukkige ook nog mooie momenten heb je gehad.
  Veel sterkte voor Shiva

  Beantwoorden
 • Verdrietig van Shiva. Sterkte!
  Heerlijk zo’n schoon huis. Petje af, heb ik niet gedaan met deze hitte haha. Wat handig zo’n stomer. Kan dat op alle vloeren (behalve tapijt denk ik)? Zou voor ons ook een uitkomst zijn. Mooi verjaardagacadeau.

  Beantwoorden
 • Zo naar het afscheid van jullie lieve hond! Maar die cheesecake ziet er wel lekker uit!

  Beantwoorden
 • Oow wat verdrietig. Wat zul je haar missen. Is echt een leegte in huis als zo’n vriendje wegvalt.
  Sterkte

  Beantwoorden

Write a comment