Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 17-23 december

De donkere dagen voor Kerst waren gelukkig niet zo heel donker. Er stond weer genoeg lekkers op tafel, we genoten na van Scheveningen, ik pakte met het slechtste papier ooit cadeautjes in en had heel even schijt aan Fayah!

Zondag

We waren aan het begin van de middag weer terug uit Scheveningen. Eigenlijk was de planning dat we nog Den Haag in zouden gaan om wat winkels te bekijken, maar Saar was niet lekker en bleek wat oververmoeid.

Eenmaal thuis (en na een dutje in de auto) leek ze weer wat opgeknapt te zijn en was ze weer als vanouds aan het spelen. Om te beginnen maakte ze zonder moeite een kruiswoordpuzzel….haha.

Voordat ik ging koken maakten we bij de kerstboom nog samen een puzzel.

Daarna dook ik de keuken in voor een zuurkoolschotel met gehakt en creme fraiche. Met natuurlijk een lekkere laag kaas! Het recept is afgelopen week online gekomen.

Na het eten, wanneer Saar op bed ligt, schrijf ik op de bank een blogje over mijn gestrandde borstvoedingsavontuur. Kijk dat kleine poppetje…nog geen uur oud op deze foto!

Maandag

Vandaag een dagje rust en bijkomen van een weekendje weg. Want ook al is het ‘ontspanning’, ook dit hakt er in. Sarah lijkt weinig last te hebben trouwens. In de middag gaan we er wel even uit en haal ik mijn maandelijkse hoeveelheid ‘snoepjes’ op. Ik schaam mij altijd een beetje als ik elke keer een grote tas vul met pillen bij de apotheek. Maar goed, het is niet anders.

De rest van de dag hangen we een beetje, Sarah speelt en tekent en ik probeer energie te verzamelen. En daar hoort ook eten bij. Bijvoorbeeld een uitsmijter ham-kaas zonder brood. Heerlijk!

En later nog een salade met kip. Ja, je kunt mij wakker maken voor sushi en salades!

Na het avondeten trotseren Giorgio en ik met Sarah alvast de supermarkt om kerstinkopen te doen. Gelukkig kan veel bewaard blijven of de vriezer in, scheelt weer! Nu is alles nog op voorraad en het is nog niet druk.

Dinsdag

Dinsdagochtend maak ik een paar foto’s voor de blog en in de middag gaan Saar en ik bij een vriendin van mij langs. Ze is zwanger van een tweeling en we komen even gezellig kletsen. Voordat we gaan maakt Sarah nog een tekening voor haar. Zie je ze, de tweeling in haar buik?

En wat we daar ook doen…gekke selfies maken terwijl er wat drinken wordt gehaald. Kind van haar moeder!

Eenmaal thuis hang ik op de bank en schrijf ik een blog terwijl Saar een kerstfilm kijkt. Ik schreef van de week over alle benodigdheden wanneer je chronisch ziek bent en een laptop met internet is toch wel een enorme must vind ik!

Deze foto….wat een rijkdom he? Een prachtig gezin met een enorme wonder links op de foto. Het leven is zoveel leuker met en door haar! En wat hebben we genoten in Scheveningen.

Woensdag

Vandaag is het weer tijd voor dansles voor Saar! Afgelopen zaterdag waren wij een weekendje weg en dus haalt ze vandaag de les in. Terwijl zij haar benen strekt en rondhuppelt in haar rokje haal ik bij de Action snel wat laatste spullen zoals cadeaupapier. Gelukkig valt het nog steeds mee met de drukte. De rest van de tijd zit ik uit in het cultuurcentrum zelf, lekker op de bank met kleedjes en een ‘openhaard’.

Eenmaal thuis maak ik een tosti voor Saar en ik snack zelf een appeltje met kaneel en wat pecannoten. De laatste tijd ben ik echt verslaafd aan die noten, zo lekker!

En ik buig mij in de middag over een nieuw te maken recept: de mediterrane roerbaknoedels van Maggi. Soms is er een kleine studie voor nodig om te achterhalen hoe het recept vorm moet gaan krijgen. Maar het blijft zo leuk!

Ook is mijn schoonmoeder vandaag jarig en Saar maakte weer een tekening (ze heeft zo’ n beetje de hele wereldbevolking getekend ondertussen) en dit keer was ‘granny’ aan de beurt. Ik blijf deze tekeningen zo schattig vinden.

Donderdag

Goedemorgen! Om 10.00 hetzelfde riedeltje zoals elke week: Sarah droppen bij de opvang. Daarna is het mijn missie om wat cadeautjes voor kerst in te pakken. Ik kocht de afgelopen maanden steeds een cadeautje voor Saar bij het Kruidvat of de Blokker. Helemaal leuk als er fijne aanbiedingen zijn en zo merk je het niet zo in je portemonnee. Ik kocht onder andere wat spelletjes om te oefenen met de seizoenen, het tellen en het spel Knibbel Knabbel Knuisje, waar ik enthousiaste verhalen over heb gehoord! Ook voor Giorgio en mij zitten er twee spellen bij, heerlijk!

Het papier lijkt mooi, maar is werkelijk de hel op aarde. Wat een irritant papier om mee in te pakken….het is veel te glad en het vouwt voor geen meter. Maar goed, het is uiteindelijk redelijk gelukt. Al voelt de perfectionist in mij zich totaal niet bevredigd.

Ik kijk de rest van de middag nog wat video’ s op Youtube en maak een blog af voor een samenwerking. Dan is het alweer tijd om Saar op te halen! Niet veel later staan we samen in de keuken. Sarah wil steeds vaker helpen met koken en dat vind ik helemaal prima, mits het veilige dingen zijn waarbij ze kan helpen. Hier maken we samen een kerriesaus en ze kan roeren als de beste!

Ook al heeft ze meegeholpen, het eten gaat moeizaam. De hele week al trouwens. Ze lust het best en na heel veel moeite en wachten eet ze alsnog, maar het is een ehh….fase. Uittesten, uitproberen hoever je kan gaan….je weet het wel 😉

Na het eten nog heel even Paw Patrol kijken met mijn vriendinnetje. Goud waard dit!

Vrijdag

Sarah en ik slapen tot 9.00 en ontbijten samen. Daarna komt mijn vader haar ophalen om gezellig tijd met haar door te brengen samen met mijn moeder. Zo heb ik ook even de handen leeg en kan ik iets voor mijzelf doen. Ik maak een blogje, werk wat mail weg en kijk een heerlijke film. Vandaag kwam er trouwens een blog online over het maken van een weekmenu en de vele voordelen. Er kwamen een hoop leuke reacties! De planner is trouwens van de Hema.

Vandaag kwam op het kanaal van Elisejoanne ook de vlog online van het verrassingsontbijt die ik voor mijn nichtje had gewonnen. Zij heeft coeliakie en ik vond dat zij vanwege haar positiviteit wel een glutenvrij kerstontbijt had verdiend! Dit was dus dat ‘secret project’ waar ik het vorige week over had. Mijn vader en Sarah waren ook mee en het was zo gezellig!

En de broodjes en het beleg….het was allemaal heel erg lekker!

Hier kun je de vlog zien:

Dit. Soms is het gewoon even helemaal ruk. Wanneer het met de gezondheid van iemand niet gaat zoals gehoopt en wanneer er keer op keer iets tegen lijkt te zitten. Soms is er geen reden voor te vinden, maar is het gewoon even helemaal (….)

Goed, over tot de orde van de dag: het avondeten. Simpel maar lekker met sperziebonen, ovenfrietjes en gegrilde kip met ketjap en honing.

Vrijdagavond prop ik mij vol met nog wat sushi en we kijken televisie. Het weekend/de vakantie is begonnen!

Zaterdag

Zaterdag, een niets moet alles mag dag. Geen afspraken, geen verplichtingen. Alleen nog even de allerlaatste boodschapjes (wat verse dingen en wc papier, heel belangrijk) en dan hoeven we de drukte niet meer in. We blijven ook heerlijk lang in pyjama zitten en we komen laat op gang. Maar dat mag!

En wat ziet mijn oog? Een voet van Saar dat nog maar heel even hoeft door te groeien en ze heeft dezelfde maat schoenen. Lieve help. Voor de informatie: ik heb maat 36, Saar maat 28/29.

Ja echt, we hebben alles in huis. Ook alles om op zondagavond en met de kerstdagen zelf heerlijk de openhaard aan te doen, warme chocolademelk te maken (ja uit een pakje, foei!) en koekjes te eten. Heerlijk.

Ik houd van kerstkoekjes, misschien nog wel meer dan van pepernoten. Vooral die chocoladekransjes zijn zo lekker. Oh en die andere ook. En die kerstboompjes met chocolade…

We lopen naar het winkelcentrum en daarna gooi ik mijn voeten omhoog en lees ik de nieuwe Linda. Oh ja en ik maak dit weekoverzicht af.

Ik maak mij zorgen om dit vriendje, basilicum. Ik hoop dat hij het redt voor Kerst. Om de dag kreeg hij een beetje water (zoals Appie het aangaf) maar hij is langzaam dood aan het gaan. Hopelijk kan ik dit palliatieve plantje nog redden om het met Kerst te kunnen gebruiken. Iemand tips? Praten, zingen, aaien?

En toen werd het donker hier en is het vanavond alweer Kerstavond! Zo telde ik de dagen af tot Kerst en zo is het al bijna Kerst! Onze plannen? Vanavond naar een Kerst musical met kinderen, morgen komen mijn ouders, zus en neefje lekker eten hier en tweede Kerstdag eten we allemaal bij mijn ouders. Quality time is zo belangrijk <3

Ik wens jullie allemaal onwijs mooie dagen met de mensen waar je van houdt. Geniet intens en eet niet te weinig!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Die foto van jullie drieën is echt supermooi!
  Lief dat verrassingsontbijt voor je nichtje.
  Ik heb helaas geen tip voor het in leven houden van de basilicum, ik heb dat zelf ook altijd 🙁
  Staat het recept online van je salade met kip? Lijkt me erg lekker
  Groetjes Siger

  Beantwoorden
  • Dank je wel! De salade maak ik altijd gewoon op gevoel. Wat sla, tomaat en komkommer aanmaken met wat slasaus of olie, wat kruiden, een uitje, augurk en de kip grill ik met knoflookpoeder, paprikapoeder, ketjap en wat honing.

   Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Basilicum kun je het beste van onderop water geven, dus water op het schoteltje gieten en niet bovenop de modder.

  Ik wens jou en je gezin voor het nieuwe jaar heel veel voorspoed. Wat hebben jullie al veel meegemaakt en wat is het leven soms zwaar en oneerlijk.

  Ik lees je blog met veel plezier dus ook in 2018 staat jouw site tussen mijn favorieten.

  Fijne dagen met elkaar!

  Els

  Beantwoorden
  • Wat lief dank je wel Els! Fijne dagen en alvast een heel goed 2018!

   Beantwoorden

Write a comment