Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 17 – 23 april.

Een beslissing wat betreft afvallen, een nieuwe uitdaging, een bijzondere mail, heerlijk eten en zoveel mogelijk genieten van de zon. Kijk je weer mee naar mijn week van dag tot dag?

Zondag

We blijven de hele dag heerlijk in onze pyjama lopen, gewoon omdat het kan! Ik ga wel even flink aan de slag in huis en poets beneden helemaal, de keuken, de toiletten, de computerkamer en de badkamer. Ik ben daarna echt uitgeteld maar het voelt wel fijn.En o wat ben ik blij met Method, eindelijk geen hoestbuien meer tijdens het schoonmaken van ruimtes en inademen van dampen.

sunday

Giorgio doet de grote boodschappen en we bakken daarna….pannenkoeken! Ik ben niet zo heel erg dol op zoet beleg op pannenkoeken, dus maak er altijd een hartige vulling bij van gehakt, kruiden en taugé. Een soort loempia vulling.

sunday1

In de avond kijken we een horrorfilm op Netflix, best leuk maar niet handig als je daarna gaat slapen in het donker. Al heb ik er meestal geen last van, ik houd er ook geen nachtmerries aan over. En bij films horen hapjes, en ik smeer toastjes met filet americain en snijd wat pepersweets in stukjes. Wie is er nog meer zo dol op peppersweets?

sunday4

Vandaag kwam er trouwens weer een wereldgerecht online, namelijk Spaanse Paella. Het was weer heerlijk!

IMG_3882

Maandag

Sarah heeft vannacht heel veel gehoest en is vaak wakker geweest. Gelukkig zijn Giorgio en ik allebei nog vrij vandaag! Dus rustig opstarten en dit zieke meisje verwennen. We maken een heerlijk hoekje en ze mag haar speen in overdag. Die wil ze trouwens ook alleen overdag als ze zich echt niet lekker voelt.

monda

En zoals ik vroeger ook verwend werd door mijn moeder…ik maak voor Sarah eenzelfde bord met fruit. Ze had alles in no time op!

mondau3

Giorgio doet veel in huis wat betreft opruimen en wasjes draaien, ik hang vooral met dat lieve meisje op de bank.  Af en toe heeft ze een opleving en dan spelen we, voor de rest hangen we heerlijk tegen elkaar!

monday

Kijk eens wat ik tegenkwam op de computer! Een prachtige foto van de 3D echo van Sarah. Het bijzondere is, is dat ze bij haar geboorte ook echt leek op het kindje hier op de foto! Zelfde neus, mondje en ogen. monday5

Ik ga aan het eind van de middag koken en maak kip in de hoed. Dit was té lang geleden en is te lekker. Heel erg…maar we hebben met drie personen een hele kip in de hoed op…oeps!

mondayy

Na het eten ga ik douchen met Sarah en daarna duik ik achter de computer om een blogje voor morgen te typen. Voor mij een fijne en effectieve manier van ontspanning.

Dinsdag

Sarah voelt zich iets beter en we hebben allemaal een goede nacht achter de rug. Wel moet ik bijna met een plamuurmes dit neusje te lijf…

tues

We ravotten, spelen, rennen en zingen en Shiva wordt ook nog even bij het spel betrokken. Ze vindt ook alles goed…bijzonder om te zien.

tues3

Om er toch even uit te zijn gaan we in de middag, na het slaapje van Sarah, op de fiets naar de winkel. Ik heb kipfilet nodig en kruiden voor de Burrito´s die ik straks wil maken. Bij de Burrito´s eten we een half zakje ovenfriet en salade. Bizar dat we nu twee keer kunnen eten van een zak ovenfriet en vroeger alles in één keer opaten. Foei.

tues4

Ik schreef na het eten een blogje over het feit dat ik met Weightwatchers ben gestopt. Het was een duidelijke beslissing en een weloverwogen keuze. Hoe ik nu verder ga? Dat kun je in datzelfde blogje lezen en zien in de video die gister online kwam. Ik kreeg ontzettend lieve en motiverende reacties van lezers en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Dank jullie wel!

Na het typen duik ik heerlijk in bad inclusief scrub en een gezichtsmasker. Hier kan ik zo van genieten.

Woensdag

Om 8.30 gaat mijn wekker en Giorgio is net weg naar zijn werk. Ik spring onder de douche en daarna haal ik Sarah uit bed die mij al gehoord heeft. Snel ontbijten en daarna op de fiets naar de Trombosedienst. Omdat ik nu een bepaalde antidepressiva slik moet ik vaker worden gecontroleerd, omdat dit een wisselwerking kan hebben met de bloedverdunners. En dat is maar goed ook, want mijn bloed bleek iets te dun. Met een aangepaste dosering mag ik weer twee weken wegblijven.Grappig, sinds een week sleept Sarah graag een knuffel mee die ook mee naar bed moet. Het is om de paar dagen een andere knuffel maar je merkt wel dat ze er meer behoefte aan gaat krijgen. Vandaag mocht Haas mee.

wed

Vervolgens maken we nog een ritje langs de apotheek en de supermarkt en fietsen we weer naar huis. Daar eten we een broodje in de zon en ik breng Sarah naar bed. Maar eerst een sunfie!

wed1

Het is echt heerlijk weer en ik besluit buiten in de zon te gaan zitten. Met een tijdschrift en wat drinken, het leven is fijn! De warmte van de zon doet mij wel goed en ik geniet heel erg.

weds

Na het slaapje van Sarah besluiten we langs mijn ouders te gaan om bij te kletsen en wat te drinken. Ik haal Saar letterlijk uit het snot en opgefrist vertrekken we op de fiets.

wed4

En bij opa en oma mag ze met de knijpers spelen, heel interessant natuurlijk! Oh wat heb ik zin in de zomer, lekker veel buiten spelen in het zand, op het gras en in het water met deze leuke dreumes.

wed5

In de avond doen we niet heel veel bijzonders. Ik kook rijst met tomatensaus en kipgehaktballetjes en na het eten schrijf ik een blogje en werk ik wat mail bij. Ik kreeg een ontzettend leuke mail binnen naar aanleiding van het interview in de Gelderlander! Hopelijk kan ik snel meer vertellen.

Donderdag

Vandaag gaat Sarah niet naar het KDV. Vanmiddag heb ik wel afgesproken met een vriendin om te gaan lunchen in de stad met onze kindjes. In de ochtend doen Sarah en ik het dan ook rustig aan om zoveel mogelijk energie te sparen. Ook ben ik nog wat suf van de slaapmedicatie. Ik hoop dat ik ze snel niet meer nodig heb. En kijk eens wat voor een lucky shot ik maakte. Of is het lucky snot?

thur

Hilarisch…ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe ze het voor elkaar kreeg om de zwaartekracht te trotseren, maar ik wist wel dat ik heel snel een foto wilde maken….

Rond half twaalf vertrekken we met de fiets om te gaan lunchen. Ik krul mijn haren een beetje en steek ze op, verder draag ik mijn nieuwe jas en heerlijke sjaal. Zonder sjaal is toch nog net iets te fris, ook al wordt het straks best warm.

thur6

Sarah bijna helemaal in een Zeeman outfit, behalve haar shirtje. Staat stoer of niet, met sjaaltje? Zo moeder zo dochter. En haas moet natuurlijk mee.

thur1

Het is nog heerlijk rustig op het terras en we genieten van verse muntthee en een salade. Sarah krijgt een enorme tosti die ze niet op krijgt. De zon is fel en heerlijk warm, vooral als je uit de wind zit. Rond half twee vertrekken we weer richting huis, Sarah moet namelijk ook nog even slapen. En mama ook….ZZZzz

thur5

Onderweg komen we dit tegen….prachtig! En het ruikt heel erg lekker. De hele straat staat hier vol mee.

frid

We zijn thuis en duiken ons bed in. En dan schrik ik om 16.30 wakker en hoor ik Sarah kletsen. Is het al zo laat? Dat was niet helemaal de bedoeling, maar toch fijn dat we allebei lekker hebben kunnen slapen. We worden rustig aan wakker en Shiva besluit ook een paar zonnestralen mee te pikken.

thur3

Na het eten brengen we Sarah weer naar mijn ouders en halen we zelf nog wat boodschappen bij de supermarkt. We kijken GTST en Geer en Goor, in plaats van dat ik ga bloggen. Vanavond heb ik gewoon even geen zin en mijn blogje komt morgen wel. Ik merk dat ik mijzelf steeds minder druk opleg door perse een blogje te moeten schrijven voor de volgende dag. Het komt wel als het komt en dat is goed!

Vrijdag

Ik slaap heerlijk uit tot 10.00, drink rustig en in stilte mijn koffie op en duik dan onder de douche. Mijn plannen voor vandaag zijn een video maken, deze photodiary en eventueel nog wat opruimen in huis. Al is dat laatste niet heel belangrijk, omdat het voor mij geen ontspanning is. Opruimen en schoonmaken kan ook dit weekend.

Ik neem als eerste een video op over mijn eerste indruk van dit boek. Hij kwam gister binnen en ik ben er heel erg blij mee!

frida

Eerst een lading make-up voordat ik ga filmen. Mijn wallen worden er niet minder op met die gekke nachten waarbij ik heel vaak wakker word. Ook probeer ik een nieuw kleurtje lip stain uit, van de H&M. Ik vind hem mooi!

friday5

 

En na het filmen meteen overzetten en editten. En ja mijn beeldscherm is stoffig. fridayy

Verder kan niet zoveel buitenshuis omdat ik elk moment kan worden gebeld door mijn Cardioloog met de uitslagen van mijn holter en echo. Er wordt nooit een tijd genoemd, dus blijf ik maar de hele dag bereikbaar bij de huistelefoon.Ik wacht en ik wacht tot ik een telefoontje krijg en houd er rekening mee dat dit weleens rond etenstijd kan zijn. Gelukkig belt ze rond 17.00 en hoor ik eigenlijk alleen maar goed nieuws. De pompfunctie van mijn hart blijft goed en is ten opzichte van 2014 bijna met 10% verbeterd. Omdat mijn klachten van het hartritme niet is opgevangen tijdens de 24 uurs registratie krijg ik voor langere tijd een registratie. Het vervelende nieuws was dat mijn Cardioloog weggaat en ik dus een andere krijg. Heel jammer, wat ze was zo lief en betrokken!

Giorgio en ik halen Sarah op bij mijn ouders en ik maak eten. Veel sperziebonen, wat gebakken aardappels en ovenfriet en leftover vlees die ik kruid en grill. Dit is gegrilde kipfilet en zelfgemaakte hamburgertjes.

friday

In de avond hangen we heerlijk voor de buis met lekkers (sushi, what else) en een fijne film. En kijk eens wat ik op mijn telefoon vond? Een heel klein lief meisje met bolle wangen. Och…

Zaterdag

Heerlijk weekend met het gezin, ik kijk er altijd naar uit. Even de stad in, morgen een pyjamadag houden en gezellig bij mijn ouders eten. Ook zal ik af en toe wat filmen voor een nieuwe weekvlog (of vierdaagse vlog) om jullie een indruk te geven van mijn dagen.

Oh….en deze wilde ik jullie niet onthouden….ik heb zo hard moeten lachen….fijn weekend!

saturday

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Wat goed dat de pompfunctie van je hart is verbeterd!
  Sarah is inderdaad mooi met die Zeeman outfit. 🙂

  Beantwoorden
 • Ohhh die snotfoto. Ik ging bijna over mijn nek ervan. Gatverdamme.

  Beantwoorden
 • Wat een fijn nieuws zeg! En die babyfoto van Sarah, té lief!

  Beantwoorden
 • Flauw hoor teasen met een bijzondere mail ?
  Fijn dat je zo’n goede week hebt gehad.

  Beantwoorden
 • Zoo, ik ben weer helemaal bijgelezen 🙂 Die snotfoto is echt geweldig!! ?

  Beantwoorden
 • Voor de pannekoeken heb ik nog een leuk recept. Beleg de pannekoek met honing en dan met brie en tomaat naast elkaar in een rondje pannekoek erop en nogmaals smeer er honing op brie en tomaat en ga zo maar door tot je een leuke toren hebt die kan je evt afmaken met een paar plakjes brie en dan voor ca 15 min in de oven. Jammie jammie

  Beantwoorden
 • Maakt die methode wel goed schoon? Hoor vooral veel dat het zo lekker ruikt.

  Wat lekker dat zonnetje. Lekker buiten, lente kleren aan en in de zon spelen. Heerlijk. Hopelijk veel van dat soort dagen de komende tijd. (ik mag best hopen toch?)

  Beantwoorden
 • Wat een leuke foto’s! Met name de foto van Sarah’s lucky snot! Hoe krijgt ze het voor elkaar!

  Beantwoorden

Write a comment