Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 16 – 22 oktober

Mijn week had door een buikgriepje een valse start, maar eindigde eigenlijk heel fijn. Ondanks een paar dagen minder eten kwam er weer genoeg lekkers voorbij en ook laat ik een paar mooie perspakketjes aan je zien. Enjoy en een heel fijn weekend!

Zondag

We beginnen de dag met een broodje hagelslag, uiteraard. Nou ja uiteraard…de rest van de week wilde ze geen hagelslag meer. Elke dag gegeten en nu is het even klaar. Maar vandaag likte ze haar vingers nog even af.

zun

Nee hoor, ik ontbijt niet met erwtensoep. Dit at ik gisteravond toen Giorgio en Sarah naar een verjaardag gingen. Ik was te moe om mee te gaan en haalde een restje erwtensoep uit de vriezer. Geen straf.

zun1

Sarah trok alle aandacht op de verjaardag met deze boots uit Amerika. Nu zijn ze nog zo mooi wit….haha.

zun2

De zondag zelf spenderen we in een onesie en ik maak in de middag alvast wat klaar voor het avondeten. Mijn ouders komen namelijk straks eten en met de nodige voorbereidingen is het fijn om daar al op tijd mee te beginnen.

zun4

‘Kijk Tineke, dat is Madagascar’.

zun22

Wat ik kookte voor mijn ouders? Kip gestoofd in witte wijn, gevuld stokbrood met parmezaanse kaas, salade en krieltjes. Het was heerlijk!

zunje

Ze bleven nog even gezellig natafelen en de zondagavond bracht ik achter de computer door. Blogje typen en mailtjes beantwoorden.

Maandag

De dag begon nog heel onschuldig. We stonden om 8.30 op, gingen samen ontbijten beneden en hadden een gezellige ochtend samen. Ook genoot ik van mijn heerlijke lunch: crackers met rookvlees, kaas met japelinopeper en twee gekookte eitjes.

maanz

Facebook herinnerde mij er aan dat we vorig jaar een gezellig feestje hadden vanwege het 40 jarig huwelijk van mijn ouders. Tevens ook de laatste keer dat ik mijn broer heb gezien en gesproken, want een paar weken erna is hij verongelukt. Wat was Sarah hier trouwens nog klein en snoezig!

maanz1

Terwijl Sarah slaapt ga ik douchen, doe ik mijn haar en make-up en sta ik in de startblokken om te gaan filmen. Maar het is te donker en ik voel me niet echt helemaal lekker. Last van mijn maag en gewoon….bleh. Netflix dan maar en wachten tot Saar weer wakker is.

maanz2

Met mijn kiezen (of beter gezegd getrokken kiezen) gaat het overigens prima! Het bloed niet meer en doet geen pijn meer, halleluja!

Ondanks dat ik niet lekker ben gaan we even naar de winkel voor wat boodschappen. De kwark die ik voor vertrek nog at lijkt ook niet helemaal goed te vallen. Thuis begin ik toch maar met koken en ik verwacht dat ik mij na het eten wel beter ga voelen, want misschien heb ik gewoon enorme trek en ben ik daar vervelend van.

Ik maak heerlijke kip-kerrie met rijst.

maanzz

Alleen…bij elke hap voel ik mij misselijk worden en na een klein beetje gegeten te hebben vertrek ik beroerd richting de bank. Nog geen kwartier later vraag ik snel om een emmer en alles komt er uit. Ik ga niet in details treden, maar die avond en nacht ging het nog een paar keer zo door. Ik was hondsberoerd en had blijkbaar een heerlijk virusje te pakken.

Dinsdag

Giorgio blijft thuis wanneer ik aangeef dat ik het niet zie zitten om voor Sarah te zorgen zoals ik me nu voel. Ik heb weinig geslapen en na een kopje thee vertrek ik ’s ochtends weer naar boven voor een paar uurtjes slaap. Ook bel ik de fysiotherapie af, want ik had vandaag een afspraak staan.

Wanneer ik weer beneden kom in de middag nestelen we ons allemaal op de bank onder een kleedje. Giorgio zet de verwarming op tropisch en trekt nog een dik vest aan, ook hij is niet helemaal lekker.

dinz

Toch houd ik mijn water binnen en ook een bouillon en een appel blijven er goed in. Thank god! Maar wat kun je je erna slap en beroerd voelen zeg, letterlijk uitgedroogd en barstende hoofdpijn. Ik besluit wat aangepast warm te eten en te kijken wat smaakt en wat niet. Uiteindelijk kreeg ik dit allemaal op, behalve de rijst. Valt me mee!

dinz1

En daarna weer lekker hangen met z’n allen. Ja, spannender dan dit werd mijn dag niet sorry. haha!

dinz2

Maar ik kon wel weer lachen, ook om dit plaatje. Dit is echt mijn soort humor.

dinz8

Ik lag om 21.30 al in bed en viel als een blok in slaap….

Woensdag

Om 8.30 word ik wakker en ik voel me al zoveel beter. Een lange nacht heeft mij ook goed gedaan en ik maak mij klaar om met Sarah en mijn vader op pad te gaan. Het is ontzettend slecht weer en ik moet naar de Trombosedienst, Sarah naar het KDV brengen en naar ergotherapie. Gelukkig is mijn vader vrij en zo lief om mij heen en weer te rijden. De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. Koud, nat en de bomen kleuren. Ook wel weer mooi!

woenz

Wanneer ik terug ben van mijn ochtendprogramma (lacht) is het tijd voor de lunch. Door gister ben ik ineens heel veel afgevallen en ik zat net op mijn streefgewicht. Te mager moet ook niet dus ik geniet met volle teugen van een croissantje aardbei. Moet kunnen.

woenz1

In de middag maak ik wat foto’s en typ ik een blogje vooruit. Soms als je de energie hebt moet je er heel erg gebruik van maken! Daarna haal ik Sarah op met mijn ouders en eenmaal thuis begin ik met koken. Vandaag maak ik een recept voor de ‘gerechten zonder pakjes en zakjes’ reeks. Runderreepjes in rode wijnsaus. Dikke aanrader!

woenz43

Voor Sarah verdunde ik de saus wat met gezeefde tomaten. De alcohol is grotendeels vervlogen maar niet alles vervliegt. Ze vond het heerlijk zoals je kunt zien.

woenz76

Omdat ik al voor uit had geschreven duik ik lekker op de bank met een serie en een tijdschrift. Ook valt mijn oog op deze tas en ik heb hem besteld…is hij niet geweldig?

woenzje

Donderdag

Om 8.00 zijn Sarah en ik wakker en voor haar maak ik twee crackers met appelstroop en ik ontbijt zelf met kwark, aardbei en granola. Ik houd niet zo van granola maar deze combinatie vind ik dan wel weer lekker: met vijg en chocolade. Vooral samen met de aardbeien. Mmm!

donzje

Ik zet een filmpje op (Madagascar 2) en we worden heel rustig wakker terwijl het buiten regent en helemaal niet leuk is. De film daarentegen…tja dit gezicht spreekt boekdelen.

donzje5

Na het slaapje van Saar (het mislukte slaapje) fietsen we tussen de buien door naar mijn ouders. De kindjes van mijn broer en schoonzus zijn er, zij logeren een paar nachten daar. En wij komen gezellig even buurten!

donzje1

Sarah mag blijven om pannenkoeken te eten en ik fiets alleen naar huis om te koken voor Giorgio en mij. En er wacht een gaaf pakketje op mij! Allemaal handige keukenspullen die ik kreeg van een hele leuke webwinkel. Binnenkort meer op de blog.

donzje3

Terwijl Sarah van pannenkoeken met stroop geniet, genieten wij van andijviestamppot met gehaktballetjes.

En daarna halen we Sarah weer op. Giorgio brengt haar naar bed, ik schrijf een blogje voor de volgende dag. Ik wilde ook sporten maar dat lukt mij eerlijk gezegd deze week niet, ben te slapjes. Volgende week nieuwe poging.

Vrijdag

Na een iets te korte nacht worden we om 8.00 wakker. Beneden maak ik havermout voor Saar, steeds vaker wil ze liever havermout als ontbijt en geen brood of crackers. Zo fijn dat ze nu goed kan aangeven waar ze zin in heeft!

vijz1

Het is buiten wederom guur en nat en Sarah is niet helemaal happy, waarschijnlijk door de drukte gister. Ze hangt een beetje op de bank en ik zet een Disneyfilm op. Later spelen we nog Memory van Nijntje. En toen…toen ging de bel!

Hier gaat de zon altijd van schijnen, hoe nat het ook is buiten. De Foodbox van het najaar is bezorgd! Allemaal lekkere producten van merken die een PR bureau vertegenwoordigen. Dat wordt pizza maken dit weekend.

vijz3

Saar kiest een tosti als lunch en het ruikt zo lekker dat ik ook een tosti maak voor mijzelf. Kan ik mooi de ketchup uitproberen uit de Foodbox. Hij is heerlijk, lekker zuur!

vijz2

Na de lunch duiken Sarah en ik onder de warme dekens en uitgerust worden we 2 uur later weer wakker. Dutjes zijn het lekkerst met dit weer! Helaas moeten we wel om 16.00 al de lampen aan doen.

vijz

Ik begin aan het avondeten: een maaltje van alles. Een soort spaghetti met gehakt, ham blokjes en cervelaat. En de spaghetti is op dus we aten het met mie. Was lekker!

Daarna gaan Sarah en ik samen douchen en Giorgio brengt haar naar bed. Inclusief verjaardagsmuts, want die wilde ze op in bed. Het kan allemaal hier, niks is te gek.

vrijzje

In de avond tik in dit weekoverzicht en daarna lig ik heerlijk op de bank televisie te kijken. Kaarsjes aan, thee erbij en een leuk programma.

Zaterdag

Weekend! Het wordt wat beter weer dus willen zeker het bos in. Ook hoop ik dat ze al pepernoten mix verkopen om pepernoten te bakken, vorige week kon ik ze nog niet vinden. Verder heel veel Halloween films kijken en een beetje opruimen in huis. Geen gekke drukke dingen, maar gewoon chill. Fijn weekend allemaal.

img_6944

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Wat een leuk pakket met keukenspullen. Ik ben benieuwd. Havermout is een goed idee als ontbijt. Misschien eens met Luca proberen. Hij is niet echt een ontbijter.

  Beantwoorden
 • Hier is hagelslag ook een hit, kunnen het alleen niet op lanzarote kopen dus ben blij als de familie een doosje opstuurt?. Fijn dat je je alweer wat beter voelt! mooie en lekkere pakketjes heb je mogen ontvangen ben benieuwd naar de keukenspulletjes. FIJN weekend

  Beantwoorden
 • Wat een leuk overzichtje, op de bleh-dagen na dan! Die laarzen voor Sara zijn zo leuk! Ook de foodbox ziet er heerlijk uit. En dat stripje…haha, te flauw en daardoor ook te leuk!

  Beantwoorden
 • Leuk week overzicht. Mijn man en ik waren ook gevloerd door een virusje, precies dezelfde ellende.
  Gezellig toch wel hé, met kaarsjes en gekleurde blaadjes. Jammer van de regen.
  Fijn weekend en een fijne week!

  Beantwoorden
 • Ooh, die laarsjes haha – geweldig! Leuke pakketjes heb je ontvangen, die zijn bij jou aan het juiste adres 🙂

  Beantwoorden
 • Oh die Tineke is zo eng! 😉 Maar gelukkig is Saartje ontzettend knap, dus ze komt er mee weg.
  Jouw recepten gaan er steeds beter uit zien! Ik wil een Geertje kookboek.

  Beantwoorden

Write a comment