Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 16-22 juli

Wat een veelzijdige week was het. Zo bereidde ik mij voor op een vervelend onderzoek, vierde ik een mijlpaal voor wat betreft de recepten, haalde ik voor een prikkie leuke items en kreeg ik wel een heel bijzonder pakket. Veel leesplezier en een fijn weekend!

Zondag

Vanaf vandaag moet ik starten met wat voorbereidingen voor de coloscopie (darmonderzoek) van dinsdag. Dat betekent dat ik vanaf vandaag vezelarm moet eten en vanaf morgen drankjes moet drinken om de boel eh….leeg te maken zeg maar. Ook is zuivel even ‘verboden’ en dus moest ik hard nadenken over wat ik dan wel kan eten. Want ik houd van mijn kwark, groenten, fruit en havermout. Het werd uiteindelijk wit brood en rosbief of kipfilet.

En dit heerlijke drankje (poeder voor 2 liter drank) staat op mij te wachten. Morgen wordt het feest.

In de middag maken we foto’s buiten bij een oud kazerne. Zowel Giorgio als Sarah en ik gaan op de foto. Er staan hele mooie panden om te fotograferen. Helaas begint het al snel te regenen, dus het was een flitsbezoek.

Daarna door naar mijn ouders waar we warm eten. Sarah gaf oma een zelfgemaakte ketting. Mierzoet, zuurstokroze en vol glitters, maar oma was er heel erg blij mee.

In de avond kijken we Modern Family en ik maak een globale blogplanning voor de nieuwe week. Vergezeld met mijn nieuwe markeerstiften van de Hema. Helaas zijn het de standaard kleuren. Ik had stiekem gehoopt dat ze de kleuren hadden van de verpakking.

Maandag

Sarah en ik worden rond 9.00 wakker. Ik heb in de ochtend een belafspraak met mijn arts in Utrecht, dus we moeten wel optijd beneden zijn. Sarah kwam nog even bij mij liggen op bed en kan dan nog heerlijk lui blijven liggen.

Na de belafspraak zijn we vrij om te gaan en staan waar we willen. In het foldertje van de Albert Heijn zag ik geweldig leuke kommetjes en schaaltjes staan in de uitverkoop. Die moeten we als foodlover hebben natuurlijk. Dus hop op de fiets! Er was nu nog genoeg keuze en nam de grijze schaaltjes mee. De blauwe vond ik minder mooi.

In de middag kijken Saar en ik naar een film en we maken wat tekeningen met stempels. Dan komt papa thuis en vanaf dat moment plakt ze vast aan haar grote held. En gelijk heeft ze!

Zelfs tijdens het eten houdt ze zijn arm vast, zo lief. Saar en Giorgio aten pannenkoeken, ik maakte een soepje met gehaktballen en at er wat wit brood bij. Tot 18.30 mag ik eten, vanaf dan begint het nuchter blijven en moet ik de drankjes drinken.

Soep met een shitload aan ballen. Je moet wat!

En dan….breekt de hel los van onder. Ik bespaar je de details. Ik ga vroeg slapen want mijn wekker gaat om jawel…3.30. Vanaf dan moet ik de tweede liter Moviprep achterover klokken.

Dinsdag

Goedemorgen. Voor iemand die zelfs moe is met voldoende slaap, is een nacht van 4 uurtjes echt helemaal niet tof. Ik ga op de bank liggen nadat ik mijn liter drank heb opgelost en moet elke 15 minuten een glas opdrinken. Het goedje is smerig, niet normaal. Het ruikt naar sinaasappel maar smaakt heel zoutig. Met een rietje probeer ik het weg te krijgen en ondertussen kauw ik op kauwgom. Oh, en elke 10 minuten zit ik op de wc.

Om 7.30 sta ik gedouched als een zombie klaar om opgehaald te worden door mijn vader. We zijn om 8.15 in Utrecht, mooi optijd aangezien mijn onderzoek om 8.30 begint.

En dit, dit is mijn bedje!

Ik mag er meteen in gaan liggen en ik word al snel opgehaald. De coloscopie verloopt goed, ondanks dat ik geen roesje mag. Het was af en toe enorm pijnlijk door alle bochten en doordat ze lucht in je buik blazen. Maar na een half uur word ik weer teruggereden en is alles achter de rug. Uitslag: geen afwijkingen. Wel zijn er biopten afgenomen, wat ze eigenlijk altijd doen. Opluchting! Maar ook wel weer ‘jammer’ dat er geen oorzaak is gevonden van mijn klachten.

Nog een uur later ben ik thuis en voordat ik mijn bed in duik maak ik wentelteefjes. Ineens had ik er zin in en Saar leek het ook wel erg lekker. Het was veel te lang geleden en het smaakte heerlijk.

‘Mama mag ik ook?’

Wanneer ik naar bed ga vertrekken Giorgio en Sarah naar de kinderboerderij en de speeltuin. Giorgio is vandaag een dagje vrij vanwege mijn onderzoek. Deze twee hebben dus even quality time samen!    

Woensdag

Herinner je nog dat ik pillen kreeg vorige week tegen de jeuk? Vandaag werd ik weer gillend gek van jeukende armen en benen en besloot ik de huisarts weer te bellen. Gelukkig kan ik einde van de middag terecht.

Sarah en ik ontbijten samen en aan het einde van de ochtend gaat de bel en staan er twee enthousiaste mensen met een enorme mand voor de deur. Of ik deze nieuwe en lekkere producten van Modifast wil proberen. Natuurlijk willen we dat!  Modifast heeft een nieuwe lijn, namelijk de Protein Shape. Tussendoortjes, shakes, etc. Allemaal vol eiwitten en laag in vet en suikers. Naast eetbare spulletjes was de mand gevuld met geweldige items voor tijdens en na het sporten, zoals een Nike bidon, een smoothiebeker, een beker voor het meenemen van je yoghurt, een douchegel voor na het sporten en geweldig leuke rietjes. Bedankt Mediaxplain!

En die mand zelf vind ik ook zo geweldig. Ik wil hem graag neerzetten in mijn computerkamer, maar wat zou ik er voor leuks in kunnen doen? Iemand suggesties?

Saar wordt einde van de middag opgehaald zodat ik naar de huisarts kan. Ik kom terug met een nog zwaardere pil tegen de jeuk en een formulier om bloed te prikken en te testen op voedselallergie. Ja, waarom ook niet? Voedselallergie hadden we nog niet…

Daarna: tas inpakken, want vanavond gaat Sarah voor het eerst in maanden weer logeren bij opa en oma. Sarah verheugt zich enorm, maar opa en oma ook!

Maar eerst nog even eten maken. Vanavond op het menu: nasi met verse saté. Blijft een favoriet hier, ik houd van saté!

Inclusief kroepoek, gebakken uitjes en een augurk. Zijn er meer mensen die een augurk eten bij de nasi?

Donderdag

Ik word wakker zonder jeuk en doe al bijna een dansje. Tot ik nog niet beneden ben en de hel breekt weer los. Ik word gek! Na de medicijnen en flink koelen met doeken zakt het langzaam wat af. Wat is dit toch?

Gelukkig heb ik wel heerlijk uit kunnen slapen nu Sarah bij mijn ouders logeert en ik word om 10.30 pas wakker. Ook dankzij de nieuwe medicatie, want ik was zo stoned als een garnaal. Na rustig te hebben ontbeten zit ik gedouched en al achter de laptop om een blogje te schrijven. Daarna is mijn batterij al snel weer leeg en ik ga plat op de bank Youtube koekeloeren.

In de middag haal ik Saar weer op bij mijn ouders maar eerst een bakje kwark met fruit voordat ik vertrek.

Eenmaal weer thuis met Saar buig ik mij over het 100e recept zonder pakjes en zakjes. Wat een mijlpaal! Gister zagen jullie hem online komen en ik kan je deze Crispy Chicken (Santa Maria) van harte aanbevelen.

En ik schoot in de lach tijdens het koken. Saar heeft zonder het te beseffen een soort crime scene gemaakt in huis. Om elk knuffeltje heeft ze met krijt een rondje getrokken.

Na het eten verwerk ik het recept meteen in de blog en sluit ik de laptop voor een avondje televisie.

Vrijdag

Goedemorgen, de wekker ging om 8.30 want Sarah gaat straks naar de opvang en daarna fiets ik even langs het werk (straks mijn ‘oude’ werk) om het één en ander te bespreken.

Maar eerst ontbijten met Saar op onze nieuwe placemats. Ik vind ze zó leuk! Nog geen euro per stuk bij de Albert Heijn. #tipvanflip

Wanneer ik weer thuis ben bak ik wat eitjes met kipfilet en geraspte kaas. Eitjes zonder kaas blijf ik kaal vinden….

Ik kom niet vaak bij de Ter Stal, maar bij Sarah het KDV zit een Ter Stal in de buurt en er is een enorme Sale. Waarschijnlijk kleding van vorig seizoen, maar dat boeit mij niets. Ik nam alvast wat items mee voor het najaar: een jeans en twee longsleeves. En slik….in maat 110.

En nog een longsleeve met colletje. Een col staat haar zo leuk maar ze heeft een vrij groot hoofd, dus de col moet altijd wel een beetje mee rekken 😉

En voor mijzelf deze sneaker sokken. Zes paar sokken voor 5 euro. Worden we blij van!

Sarah is weer thuis om 16.00 en popje Sarah werd gemist, dus moet even geknuffeld worden. Poppenmeisje!

Mijn plannen voor vanavond? Deze Grazia, Modern Family en wat lekkers. Wie weet weer een emmer Ben en Jerry’s!

Zaterdag

Vandaag zijn mijn ouders 42 jaar getrouwd, wat een enorme mijlpaal! Ook viert mijn zus vandaag nog haar verjaardag en dat gaan we vieren in een sushi restaurant. Heerlijk met de familie sushi eten!

Verder gaan we verder met het uitzoeken van speelgoed van Saar. Ze heeft zoveel! Afgelopen week hebben we al twee zakken naar zolder gebracht en dit ga ik of weggeven, of af en toe in kleine hoeveelheden ruilen met wat er nu beneden staat, zodat ze elke keer iets heeft om lekker mee te spelen. Haar keukentje is in elk geval weer op orde!

Morgen hebben we nog geen plannen. Wellicht is het dan goed weer om een stukje te fietsen en/of ergens een ijsje te gaan eten.

Wat zijn jullie plannen dit weekend? Hebben jullie al vakantie of duurt dat nog even? Fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment