Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 16-22 juli.

Wederom een warme, droge week. Een week van tegenvallend nieuws in het ziekenhuis, leuke bezoekjes aan lieve mensen en een gekke trouwdag van mijn ouders. Mijn week van dag tot dag staat weer online en ik wens je zoals altijd veel plezier met lezen!

Maandag

Voor een maandag in de vakantie gaat mijn wekker vrij vroeg, want ik moet om 11.00 in het UMC Utrecht zijn voor een pre-operatieve screening. Dit in verband met een operatie die op de planning staat (de sterilisatie en de ablatie van mijn baarmoederslijmvlies). Ik krijg meteen iets te horen waar ik geen rekening mee had gehouden: ik word waarschijnlijk een paar dagen van tevoren opgenomen om een heparine pomp te krijgen (bloedverdunning).

Normaal gesproken word je met bloedverdunners tijdelijk over gezet op spuitjes, maar ik heb een allergie voor de spuitjes en in het verleden ondanks die spuitjes toch trombose gehad. Toch vinden een paar artsen het weer beter dat ik wel met de spuitjes in de weer ga in plaats van een opname. Kortom: het is nog niet helemaal duidelijk wat het gaat worden. En dat voor zo’ n simpele ingreep.

In de middag doe ik weinig, behalve heerlijk Youtube afstruinen en mij deels ergeren aan alle vlogs die achter het stuur worden opgenomen. Ik stuurde deze tweet de wereld in en kreeg gelukkig veel bijval. Waarom zou je jezelf moeten filmen achter het stuur met gevaar voor eigen en iemand anders zijn leven?

En ik kom een vijfling-druif tegen. Of een ‘IVF-druifje’. Ik heb hem niet gegeten dus weet niet hoe hij smaakte.

Ook liggen we heerlijk te luieren en een filmpje te kijken. Saar is nog steeds aan het afkicken van school.

Wanneer papa weer thuis is maken we pizza! We beleggen hem altijd zelf met dingen die we lekker vinden. Ik ging voor tonijn, champignons, kaas, knoflook en kruiden.

Dinsdag

Het is nog steeds bloedheet overdag maar om nou de hele dag binnen te zitten….na een ontbijt maken we plannen voor de rest van de dag. Saar eet hier kwark als ontbijt want soms heeft ze gewoon geen zin in brood of is ze brood even zat.

Mijn ontbijt: crackers met gekookte eitjes.

Saar wil vandaag heel graag ‘sjoppen’. Met een klein beetje zakgeld uit haar spaarpot loopt ze trots door de winkelstraat met de centjes in haar tas. Ze mag zelf wat uitzoeken wat ze leuk vindt!

En natuurlijk moet opa het ook zien. Ze kocht de ‘modeshow’ van My Little Pony. Na het showen wilde ze de foto’s zien van opa en oma toen ze vroeger klein (kind) waren.

We zijn weer thuis en Saar heeft honger. Ik maak wat gezonds met onder andere blauwe bessen. En echt…dit heb ik altijd. Wat een vreselijke verpakkingen zijn het toch.

Maar goed, tussendoortje voor de kleuter is klaar! Je kunt Saar hier enorm blij mee maken.

Woensdag

Woensdag….biosdag! Ik heb met een vriendin en haar dochtertje afgesproken en we gaan naar de kleuter-bios. Ze laten dan de nieuwste afleveringen zien van o.a Paw Patrol en Shimmer and Shine. Sarah koos haar K3 jurk uit en is er klaar voor!

Hey wat lekker, we zijn de enige! Zal wel met de vakantie en de warmte te maken hebben. De meiden kijken eerst heel geconcentreerd naar het doek en eten hun popcorn lekker op. Tijdens de laatste aflevering is het gedaan met de concentratie en rennen ze de zaal door. Ach, er is toch niemand!

En in de avond staat er nog iets leuks op het programma. Wij namen namelijk opa mee uit eten! En we konden heerlijk buiten zitten.

Carpaccio vooraf….

En de zon op de haren van Saar gaf een heel mooie gloed op haar bos met haar. Moeilijk te zien op de foto, maar haar haren zijn helemaal niet zwart. Ze zijn kastanje bruin!

Hoofdgerecht: biefstuk met een kruidige olie van rozemarijn en Parmezaanse kaas. Mmm!

Donderdag

En ook vandaag zitten we niet stil, want rond lunchtijd fietsen we naar Marjolein (Personalplanner.nl) voor een lekkere lunch. Ik ken haar al jaren van het bloggen en we wonen bij elkaar in Ede, maar nooit eerder hebben we elkaar gezien.

In de ochtend douchen we rustig, ontbijten we en kijken we oude foto’s terug. Zoals deze van precies twee jaar geleden. Liefde!

En daar zijn we dan! We krijgen een warm onthaal en meteen wordt de tafel gevuld met allerlei lekkers.

Heerlijk dit! Uitslover die Marjolein 😉

Saar trekt op met de kinderen en ik klets gezellig een paar uurtjes met deze leuke en lieve vrouw. Moe maar voldaan fietsen Saar en ik weer naar huis aan het eind van de middag.

En ik kijk nog meer foto’s terug, waaronder deze. Vijf jaar geleden liep Shiva (onze vorige hond) recht de vijver in omdat ze niet doorhad dat het water was. Ze schrok zich kapot en kwam met wat droge doeken langzaam weer bij op het droge. Grappig feitje: ik wist toen net een paar dagen dat ik zwanger was van Saar!

Wie mij volgt op Instagram heeft meegekregen dat wij begin deze week ‘Henk’ als gast hadden. Een soort vlieg/horzel die niet meer kon vliegen, scheef liep en genoot van suikerwater. De volgende dag was Henk overleden. Sarah wilde hem bewaren in een bakje en pakte hem er vandaag uit. Ze begon aan het hoofdje te draaien tot deze er af viel. En schrok toen ineens heel erg. Best komisch….Rust in vrede Henk!

Vrijdag

Vandaag een rustige dag. Er komt iemand even op de koffie en verder niks. Vandaag kwam het recept online van de gyros met paprikasaus. Man wat heb ik genoten, zo lekker! Het recept kwam afgelopen week online.

De hele week eten we elke dag een lekker ijsje (want hey, het is gewoon erg warm en maken er het beste van) en dit keer nam ik een watermeloen ijsje. Hij is heerlijk! Maar de Liuk ijsjes winnen het nog steeds.

Boven staan er elke nacht twee ventilatoren aan. Eentje op onze kamer en een kleine op de overloop bij Sarah haar kamer. Ze moest nog een paar keer plassen voordat ze sliep en heeft een paar knuffels voor de ventilator gelegd. Wat een zorgzaam type!

Zaterdag

En weer gaat er een wekker! Om 10.00 zitten we bij de Antilliaanse kapper in Arnhem. Saar is een jaar niet geweest en er moet echt weer een stukje af, vooral de dode pluizige puntjes.

Er gaat een lekker stukje af en het oogt weer doorkambaar, zacht en gezond.

Alle krulletjes liggen op de grond en zo lijkt het nog weinig wat er af is gegaan….maar je ziet het goed!

Zondag

Giorgio en ik worden wakker van een kleuter op ons bed. En wanneer ik mij omdraai zie ik dit…papa is een piraat. Hilarisch toch?

Vandaag zouden mijn ouders 43 jaar getrouwd zijn, maar helaas heeft mijn moeder dat niet gered. Mijn zus en ik besloten een lekkere lunch voor hem te regelen met lekkere broodjes, beleg, sap en nog veel meer.

Kijk ze lekker eten! En oma is er op de achtergrond toch nog een beetje bij <3

En voordat ik deze Memory Lane afsluit nog even een mooie reminder. Dit kwam ik afgelopen week tegen en het is zo waar.

Een fijne nieuwe week toegewenst!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment