Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 16-22 april

Een week van Pasen, veel en lekker eten, vakantie voorpret en een heel groot feest! Kortom, een heel fijn weekje met de nodige lichtpuntjes.

Zondag

Vandaag is het eerste Paasdag en die vieren we als eerst met het verven van een ei. Niet zo heel spannend, maar voor Sarah de eerste keer. Uiteindelijk wordt hij knalrood en laat ze hem trots vallen op de grond. Dus. Het idee was leuk!

Dan vertrekken we met onze lege magen richting mijn ouders. Zij hebben voor een heerlijke brunch gezorgd en naderhand zitten we allemaal hartstikke vol. Is ook niet zo gek als je alle lekkere dingen ziet! Alle broodjes stonden overigens niet op deze foto, die moet je er nog bij denken.

Eenmaal weer thuis is het tijd voor een uitgebreid Paas-dutje en we slapen allemaal in de middag. Lui of burgerlijk? Na ruim 2 uur halen we Saar er weer uit en we smikkelen lekkere chocolaatjes die oma uit Amerika heeft opgestuurd. Om je vingers bij af te likken!

En voordat ik ga koken kijken we een film die ik vroeger (en nog steeds) echt geweldig vond: The Goonies. Wat een spannende film was dat altijd! Wie van jullie kent hem ook?

Na de brunch van vanmiddag doen we in de avond niet zo gek. We bakken frietjes met een hamburger en broccoli. En ja, ik mik overal kaas op.

In de avond schrijf ik een blogje. Het was de bedoeling om er twee te schrijven en alvast wat vooruit te werken voor de vakantie, maar de energie is na 1 blog helaas op.

Maandag

Tweede Paasdag! Dat betekent dat Giorgio vandaag ook nog lekker vrij is. Na uitgeslapen te hebben tot 9.30 (echt een luxe met een kleine meid) doen we overdag niet zo heel veel. We ruimen wat op en spelen veel met Saar. Wanneer Saar in de middag weer even slaapt kijk ik televisie en duikt Giorgio achter de computer. Nadeel van geen laptop hebben: er zit altijd één boven te computeren!

Er wordt een meisje heel vrolijk wakker in de middag en we lopen nog even in pyjama rond. Straks komen opa en oma eten en dan trekken we wel ‘gewone’ kleding aan. Sarah heeft trouwens mijn zonnebril gevonden. En een lol dat ze ermee heeft!

Wanneer opa en oma er zijn worden opa en oma natuurlijk ook gekaapt om te spelen. Stukje fietsen, winkeltje spelen….Gelukkig is opa van alle markten (en kassa’s) thuis.

En daarna duik ik de keuken in om een lekker maaltje in elkaar te zetten. Ik maak als voorgerecht een salade van kipfilet en tonijnsaus met kruiden en citroen.

En het hoofdgerecht is een Spaanse hartige taart met tomaat en chorizo. Allebei onwijs lekker en heel makkelijk. De recepten heb ik dit keer niet zelf bedacht en komen van ah.nl.

Na het eten ben ik opperdepop en  ik hang dan ook in de avond achter de televisie in plaats van de computer. Morgen weer een dag!

Dinsdag

Een dag met alleen één verplichting, namelijk het laten maken van een pasfoto. Ik moet voor de vakantie een nieuw paspoort aanvragen en daar heb je een foto voor nodig. Verschrikkelijk altijd die foto’s, aangezien ik mij er zelf nooit leuk op vind staan. Maar dat heeft iedereen gok ik.

Maar eerst een hapje voordat we richting het centrum gaan. Ik had nog wat noodles over en maakte een lekker noodlesoupje.

Klaar met die achterlijke pasfoto! Samen lopen we nog even langs de winkels en Saar wilde ook het stoepje bij de grote kerk testen. Wel koud aan de billen, aldus Saar.

En thuis….thuis werd ze ineens een leeuw. ‘Mama snel foto maken ik ben een leeuw, waaahhh’. Lucky shot zullen we maar zeggen.

Ik heb mijn leeuw even getemd en ze is inmiddels weer gewoon een mens. Nou ja gewoon….één met vier ogen.

Na de lunch wilde ze niet naar bed, ze was namelijk niet moe. Dat hield ze wel even vol maar niet de hele middag.Mevrouw viel dus in slaap op de bank <3

Avondeten: boerenkool met worst. Ja sorry hoor, maar als het nog vriest in april mag het toch? Blijft lekker! Vergelijk trouwens eens de borden. Eerst mijn bord met mijn stukje worst, vervolgens die van Giorgio. Waarom moeten mannen altijd zoveel vlees?

En die van Giorgio dus….

Na het eten ben ik kapot en doe ik ook niets meer. Jammer, want ik moet echt weer gaan sporten maar doordat mijn dagen nu wat gevulder zijn valt dat dus in het water.

Woensdag

Vandaag is het feest! Mijn vader heeft vandaag zijn afscheidsfeest op het werk. Hij gaat samen met mijn moeder heerlijk en welverdiend met pensioen en alle collega’s konden hem vandaag een handje schudden.

Maar voordat het feest begint nemen we eerst plaats achter het bureau van opa.

‘Hallo met Sarah. Mijn opa werkt hier niet meer. Nee, hij is met pensioen’.

Het is erg druk en de rijen zijn lang. Inclusief toespraken, lekkere hapjes en veel cadeaus. En ook aan de kinderen is gedacht, want er waren gevulde tasjes met kleurtjes en een tekenboek. Heel leuk!

Maar ook vreselijk slopend zo’n dag. Halverwege merkte ik al dat alles een beetje teveel werd. De mensen, geluiden, gesprekken….Ik keek naderhand dan ook letterlijk scheel van ellende. Eenmaal terug aten we Chinees bij mijn ouders en daarna snel richting huis om horizontaal op de bank te hangen. En een beetje oude foto’s terugkijken. Bolle Saartje met Shiva, lief.

Donderdag

Om half 9 gaat mijn wekker en ik stap snel onder de douche voordat ik Sarah uit bed haal. Ik breng haar straks naar het KDV. Behalve de aanvraag van mijn paspoort in het gemeentehuis hoef ik niets te doen vandaag, wat eigenlijk wel heel fijn is.

Voordat ik vertrek even een ontbijtje. Dit keer niet speciaal, maar gewoon een boterham en een appel.

Oh en nog meer eten: het recept van de roerbaknoedels kip-kerrie was vandaag in de maak! Heel snel klaar en onwijs lekker, zeker het proberen waard!

Sarah is tot 16.00 op het KDV en dus neem ik het er nog maar even van: ik duik in een warm bad. Maskertjes erbij, veel schuim en dobberen maar.

En badderen maakt hongerig! Om niet naar de verkeerde dingen te grijpen maak ik een enorme salade met gegrilde biefstuk. Gezond, vult enorm en ik vindt het stiekem veel lekkerder dan een bakje chips of een reep chocolade. Ja echt!

Om 16.00 fiets ik naar het kdv toe en haal ik Saar weer op. Ik neem een blij meisje mee naar huis die enorm moe is, dus na het eten gaat ze vroeg slapen. Ik tik het recept van de roerbaknoedels en plan deze in. Slaap lekker!

Vrijdag

Ik slaap uit tot 9.30 en heb als een blok geslapen. Onder de douche, aankleden en ontbijten. Terwijl ik mijn kwark wegwerk valt mijn oog op de ‘dierentuin’ van Sarah. Vind je dat nou niet het toppunt van fantasie? Ze heeft gewoon met zonnebrillen twee dierentuinen gemaakt. Hilarisch.

Heeft ze van ons allebei trouwens, die rijke fantasie. Giorgio en ik hadden dat vroeger ook. Ik had bijvoorbeeld geen echt Barbie huis maar mijn bureau was aan de onderkant een enorm appartement.

Rond 11.00 ben ik op mijn werk. Precies op tijd om nog even koffie te drinken in het teampost. Daarna is het tijd om wat dingen te regelen als nieuwe toegang tot de computers en een nieuw email account. Ik ben een jaar weggeweest en ben bijna letterlijk uitgewist op het werk 😉 Best een beetje vreemd. Na anderhalf uur merk ik dat het genoeg is geweest en ik ga weer naar huis. Ik plof op de bank en val in slaap. Ik wilde eerst een serie kijken maar er past niets meer in mijn hoofd en mijn ogen zijn moe.

Wanneer ik weer wakker ben blijf ik lekker liggen en lees ik een stukje in de nieuwe Linda. Blijft toch mijn favoriete blad.

En ik kreeg van mijn ouders een appje met een filmpje van Sarah die haar pannenkoek roert. Het is een screenshot van het filmpje, dus niet scherp. Maar kijk dat shortje! Zo lief.

Sarah eet dus pannenkoeken bij mijn ouders en Giorgio en ik eten samen. We proeven een nieuw recept zonder pakjes en zakjes die morgen online staat. Hij was wederom heel erg lekker!

Na het eten rijden we nog even langs een winkel die alles met 50% korting verkoopt wegens stoppen. Het is een enorme drogist en ze hebben nog heel veel leuke dingen. Giorgio nam voor een jaar aan deo en douchegel mee, ik ging onder andere voor deze fijne spulletjes. Leuk winkelen zo!

Vrijdagavond ben ik uitgeteld en doe ik niets meer behalve televisie kijken en mijn voeten laten masseren.

Zaterdag

Vorige week stond er eigenlijk een wandeling met een coach gepland, maar ik voelde mij toen niet goed. Vandaag een nieuwe poging en we zijn heerlijk gaan wandelen in de bossen bij Ede. Ik ga hier binnenkort meer over vertellen en ik ben nu al onwijs enthousiast! Groeien als mens kan nooit kwaad en er is altijd wel iets waar je nog in kunt ontwikkelen.

Daarna halen we een lekker visje bij de visboer. Voor mij een haring, voor Giorgio en Sarah visfrietjes en kibbeling.Ik wacht lekker rustig in de auto en Giorgio gaat met Saar naar binnen. Je ziet ze daar zitten links bij het raam. Let op dat handje van Saar op Giorgio zijn schouder!

Stiekem snoep ik ook wat kibbeling mee naast mijn haring. Maar de grootste kibbeling monster is toch wel dit meisje…

Maar haring blijft toch wel favoriet hoor…mmm. Toen ik zwanger was van Saar kwam ik een paar keer per week bij de visboer, haha. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs korting op mijn haring…

Sarah slaapt aan het eind van de middag nog even en ik hang heerlijk op de bank. Batterij is leeg en ik heb enorm hoofdpijn. Later op de avond werk ik de photodiary nog wat bij (die had ik gelukkig elke dag een beetje gemaakt) en daarna kijken we heerlijk een filmpje.

En toen was het alweer zondag en is de laatste dag van het weekend een feit. Vandaag niet veel op de planning, behalve de grote boodschappen en een kleine fotoshoot van een paar mooie outfits voor op de blog. Ik wens jullie nog een heerlijke dag toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Grappig die fantasie, van dat ‘barbie’ appartement herken ik, ik had ook geen barbie huis met alles erop en eraan maar mijn kleine slaapkamertje was 1 groot appartement haha..

    Beantwoorden
  • De Goonies!! geweldige film. Mijn man ik hadden al paar keer gezien voor de kinderen kwamen. Toen we hem later nog eens keken met de jongens erbij vonden ze hem helemaal niet zo bijzonder haha.

    Beantwoorden

Write a comment