Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 16-22 april

Natuurlijk genoten we afgelopen week van het heerlijke weer. Het leek ineens wel zomer! Naast het vangen van zonnestralen gingen we ook op kraamvisite bij de liefste en mooiste tweeling en Saar had haar eerste Koningsspelen!

Maandag

Een gewone schooldag voor Saar en voor mij een dag om een recept uit te werken en wat inkopen te doen voor Saar haar eerste Koningsspelen en Koningsdag. Ik kocht bij het Kruidvat een heel leuk jurkje, een haarband en een slinger. Dat jurkje is komende zomer ook leuk zonder Koningsdag!

Ik ontbeet met kwark en aardbei en at daarna nog een appel met kaneel. Ik ben dol op appels!

En mijn lunch! Een havermout pannenkoek met banaan en gebakken appel. En een klein beetje hagelslag.

Voor ik Sarah weer ging ophalen genoot ik van de foto’s van gister, toen we bij mijn vader waren. De kinderen gingen aan de slag met het verven van de schuur, met water. Dat deed ik vroeger ook, zo leuk!

Dinsdag

Ik ervaar nog steeds de nasleep van een drukke week en weekend, daarom duik ik na het wegbrengen van Saar weer in bed. Inclusief kruik want mijn voeten krijg ik niet warm! Tussen de middag eet Sarah bij mijn vader, dus ik kan even een paar uurtjes naar dromenland.

In de middag haal ik Sarah weer op en ze gaat gelijk bij de buurjongen spelen. Ze zijn de hele dag samen op school, maar ook buiten school zijn ze beste vriendjes!

Ik eet een late lunch: gegrilde zalm met salade. Heerlijk dat de radijsjes er weer volop zijn trouwens!

Terwijl Sarah buiten speelt schrijf ik een stukje van een artikel. En ineens voel ik weer een rare kippenvel op mijn arm. Krijg het niet altijd goed op de foto, maar het is een soort braille met kippenvel op de gekste plekken.

Avondeten: kabeljauw uit de oven met pesto-tomatensaus, rijst en broccoli!

Woensdag

Sarah hoeft vandaag maar een half dagje naar school. Nadat ik haar heb weggebracht fiets ik langs de Trombosedienst en daarna doe ik thuis lekker rustig aan op de bank. Want vanmiddag gaan we op kraamvisite! En wel bij een hele lieve tweeling. Saar wilde steeds een baby vasthouden en deed dat uitstekend. Wat een mopjes zijn het.

Daarna weer naar huis, genietend van de lente op de fiets. Zo heerlijk alle groene blaadjes en bloemen! Thuis wachten er blijkbaar twee pakketjes op mij. Een pakketje is een perspakketje waar ik van ga genieten! Het zijn twee ‘yoghurtjes’ van The Body Shop.

Een soort bodyyoghurt met de heerlijkste geuren en 100% vegan. In de geur Britisch rose en Almond Milk. Mmm!

Het andere pakketje is het nieuwe boek van Fajah Lourens, ‘back in shape’. Zelf gekocht, dus niets gesponsord of gekregen. Wel schrijf ik meteen een blog erover met mijn eerste indruk en positieve en negatieve punten.

Donderdag

Het is donderdag en dat is te merken, want ik moet Saar wakker maken en ze heeft een enorm kort lontje. Maar kijk nou even hoe lief…

Sarah is naar school en ik duik wederom mijn bed in, zo moe ben ik. Na twee uurtjes duik ik op de bank en sla ik mijn boek open (‘Shoot’). En ik las een bizar weetje…wat een verandering!

Een nieuwe rubriek kwam vandaag online: ons weekmenu! Ik deel iedere week (donderdag) wat er bij ons op tafel staat, in de hoop inspiratie te kunnen geven. Ik vind het zelf ook altijd enorm interessant om te zien wat mensen eten. Tja, nieuwsgierig he.

Vrijdag

Vandaag zijn de Koningsspelen! Saar is er klaar voor en heeft er zin in.

Blijhoofd! De slingers heb ik trouwens later bij mijzelf omgedaan aangezien het met de spelletjes niet altijd even veilig is om een slinger om te hebben.

Ik help bij Sarah mee op school, samen met mijn vader. We begeleiden in de ochtend een groepje en helpen bij het ontbijt. Heel leuk maar zo onwijs vermoeiend! Elke keer denk ik dat het wel makkelijk zou lukken, maar ik vergis mij nog elke keer in mijzelf. Toch was het de moeite zeker waard.

Eenmaal weer thuis speelt Saar bij haar buurjongetje in het zwembad en ik geniet in de tuin van het geluid van pret. En ondertussen probeer ik mijn benen een beetje te kleuren (proest). Ze worden er niet mooier op met al die paarse wolkjes, maar het hoort er helaas bij.

Saar geniet ondertussen enorm van het water!

En na het spelen even wat lekkers eten, nog in de sfeer van Koningsdag! Oranje paprika en natuurlijk worteltjes.

Zaterdag

En toen was Sarah helemaal gesloopt (logisch) na gister. Dus de ochtend zag er zo’n beetje zo uit:

Wel gaat ze gewoon lekker naar dansles en wanneer we weer thuis zijn is het alweer tijd voor lunch. Ik maak voor mijzelf een uitsmijter zonder brood en duik daarna mijn bed in. Nog steeds moeier dan moe.

Wanneer ik na anderhalf uur beneden kom tref ik dit aan. Mooi en lief…

We leven weer! En gaan richting mijn vader om er een hapje te eten. En jeetje wat ben ik enorm wit!

Het is zo heerlijk buiten! De kindjes mogen van opa met de tuinslang spelen. Echt, bij opa mag alles!

Zondag

Nog zo’n heerlijke dag, hier kan ik wel aan wennen! Er is wat regen voorspeld dus na rustig te hebben ontbeten gaan we in de ochtend al naar de kinderboerderij en de speeltuin.

En een koe die aan je hand gaat likken is toch best spannend.

Shine bright like my forehead!

Daarna fietsen we terug en gaan we grote boodschappen doen. Wanneer we bijna thuis zijn pakt Sarah een beestje van de stoep en sleept hem naar binnen. Dit is Bug! Een beestje met een trauma, want die kleutervingers pletten hem regelmatig.

Mijn late lunch, een Griekse salade met twee gekookte eitjes.

En zondagmiddag maak ik dit weekoverzicht af! Volgende week is het gedaan met het mooie weer, maar wat hebben we ervan genoten! Dit pakt niemand ons meer af. Komende week is voor Saar maar een korte week, ze heeft woensdagmiddag namelijk al vakantie.

Ik wens jullie een heerlijke nieuwe week toe!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • hoi ik heb ook dat gekke kippenvel, wat jij omschrijft, alleen altijd op 1 arm.

    Weet jij de reden waarom jij dat krijgt?

    Groetjes

    Beantwoorden

Write a comment