Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 15-21 oktober

We hebben nog heerlijk kunnen genieten van een soort nazomer. Afgelopen week stond dan ook in het teken van veel buiten zijn, maar ook weer een bezoek aan het ziekenhuis, post uit Amerika, mislukte baksels en Saar haar eerste gewonnen wedstrijd!

Zondag

Zondag stond in het teken van in en om het huis wat klusjes doen en koken voor mijn ouders. Zij kwamen namelijk eten! Maar eerst maken Saar en Giorgio de voor- en achtertuin schoon. Onkruid en bladeren opruimen en bezemen. Sarah hielp graag mee. Handig zo’ n hulp!

Het was heerlijk warm, dus prima weer om in een shirtje buiten te zijn. Waarschijnlijk een van de laatste dagen dat dit kan.

Ik ga aan de slag met het avondeten. Ik maak lasagne met spinazie, zalm en ricotta en als toetje appelkruimel met havermout. Ik zal de recepten zeker nog een keer delen op Lifesabout.nl. Het was ontzettend lekker!

Dit was de appelkruimel voordat hij in de oven ging. Ik krijg er nu alweer zin in….heerlijk als ontbijt, of als toetje met yoghurt of ijs.

En na het eten met de voeten op de bank languit….televisie kijken en kaarsjes aan.

Maandag

Het weekend is voorbij gevlogen en Saar en ik hebben vandaag een ‘ rustdag’. Komende dagen word nog druk genoeg dus we bivakeren voornamelijk in pyjama. We gaan onder andere aan de slag met cakejes bakken. Wie mij live op Instagram had gevolgd weet wat hier aan vooraf is gegaan….

Ik heb het glazuur verpest door 10x zoveel water bij het glazuur te doen. Om een teleurgesteld meisje te voorkomen (want ze wilde de figuurtjes op de cakejes plakken) ging ik karamel maken. Leek een goed plan! Eenmaal karamel gemaakt ging het weer mis. De karamel werd zo snel hard dat er niets te plakken viel. En ik brandde mijn vinger ook nog aan de kokende karamel.

Het eindresultaat was dus niet eh….zoals verwacht. Maar de cakejes zelf waren gelukkig lekker. De volgende keer beter lezen mama!

Ook werd mijn lippenbalsem ‘ gestolen’ vandaag. Dat mondje haha!

De rest van de middag heerlijk filmpjes kijken, kleien en puzzelen. En met popje Sarah onder een dekentje. Dit is haar zusje, aldus Saar.

Papa komt thuis aan het einde van de middag en we gaan nog even een rondje doen buiten. Op rolschaatsen! Mevrouw weet precies wat ze wil en hoe. Dat is ook wel aan het gezicht van Giorgio te zien 😉

Maandagavond schrijf ik een blog en werk ik wat mailtjes weg. Het was een fijne, knusse en luie dag!

Dinsdag

Vanmiddag staan er een paar bezoekjes aan het ziekenhuis gepland. Maar eerst knutselen we in de ochtend een uiltje en een vleermuis. Dit komt uit het knutselboek van Woezel en Pip.

En we hebben geen kastanje voor het hoofd dus ik gebruik een balletje oude klei. Je wordt vanzelf creatief als mama!

We leveren Sarah af bij mijn zus en neefje, die in de buurt van het ziekenhuis wonen. Onderweg zie ik een raar zonnetje. Schijnt te komen door zand uit de Sahara en de orkaan in Engeland.

Eerst naar de Cardioloog. Daar waren we eigenlijk heel snel klaar. Mijn hart is stabiel en de functie ook. Over een jaar moet ik weer terugkomen. De Cardioloog wilde eigenlijk nog wat medicatie ophogen (finetunen zoals hij dat noemt) maar omdat ik zoveel buikklachten heb op dit moment vond hij dat niet zo’ n goed idee.

Tussen de twee afspraken door een bakje koffie in het UMC.

Daarna een afspraak bij de MDL arts in verband met mijn buikklachten. De coloscopie een paar maanden terug gaf geen bijzonderheden, nu moet er een gastroscopie worden gepland omdat ze denken dat er ergens een ontsteking in mijn darmen zit. Mocht de gastroscopie niks uitwijzen dan zijn er nog veel meer onderzoeken (zoals een videocapsule, MRI, etc).

Ondertussen kregen we van mijn zus deze leuke foto’ s doorgestuurd. De kids vermaken zich prima!

Aan het eind van de middag zijn we weer thuis en de rest van de avond doe ik helemaal niets.

Woensdag

Ik kreeg gistermiddag nog een heel leuk telefoontje van de Albert Heijn. De kleurplaat die Sarah een week geleden had gekleurd en ingeleverd was in de prijzen gevallen! Of we vanmiddag om 15.00 naar de dierenwinkel konden komen voor de uitreiking. Leuk!

Het belooft een mooie dag te worden en de zon schijnt in de ochtend al door de gordijnen. Compleet anders dan aan het einde van deze week, toen we de lampen aan moesten doen in de ochtend!

Eerst een pakketje uitpakken uit Amerika. Mijn schoonmoeder had weer een leuke doos vol speelgoed en kleding voor Saar gestuurd. Een aantal My Little Pony spullen bewaren we tot Sinterklaas en Kerst.

Om 15.00 stonden we met opa in de dierenwinkel en kon Saar haar prijs ophalen. Een knuffel-schildpad en twee kaartjes voor Naturalis. Super leuk!

En dat was niet het enige…naast ranja en snoep was er ook een echte slang die om je nek kon hangen. Saar wilde die heel graag om haar nek en ze vond het spannend, maar niet eng! Bikkel…

En er liep een blije ananas rond. Even een high five en een knuffel natuurlijk!

Na het bezoekje aan de dierenwinkel gingen we nog even langs opa en oma. En alweer was het heerlijk warm buiten. Fijn, maar ook ingewikkeld want ik wist niet wat ik aan moest trekken deze dagen.

Donderdag

Na twee dagen met veel indrukken doen we het vandaag weer even wat rustiger aan. In de ochtend gaan Saar en ik samen even naar de winkel en we spelen buiten. Nou ja, Saar speelt buiten en ik kijk toe met de nieuwe Linda.

Ook oefenen we met knippen en Saar tekent haar eigen boom. Lijkt best, toch?

Kijk….het ideale pak voor thuis! Dit zat ook in het pakketje van oma Amerika. Saar vind hem uiteraard geweldig met de plaatjes van My Little Pony!

Maar wanneer we naar de winkel zijn geweest houdt ze toch haar gewone kleding aan, anders blijven we omkleden. In de middag gaat de televisie aan en eten we (alweer) fruit.

‘ Mama kijk ik heb zelf papier gepakt’. Ze moest plassen en pakte meteen voor 2 weken aan wc papier…

De rest van de dag heb ik weinig foto’ s gemaakt. In de avond ging ik aan de slag voor een blog en schrijf ik een recept uit.

Vrijdag

We zijn pas om 9 uur wakker, heerlijk! Saar ontbijt met een boterham met hagelslag (what else) ik met een gebakken ei met veel groenten.

En ook vandaag gaan we er even uit en hebben we een ‘ uitje’ naar de winkels. Bij het Kruidvat neem ik deze twee boeken mee. Tip! Leuk voor je kind(eren) om te bewaren en later terug te lezen.

Mijn lunch: een salade met kikkererwten.

Vandaag maak ik pannenkoeken voor het avondeten en Saar kijkt er altijd de hele dag naar uit. Ze vindt ze heerlijk en eet er twee met stroop in no time weg. Zie je hoe donker het buiten al is? Dit was om 18.30….

En de stapel is een beetje te groot, maar wat over is vriezen we gewoon in voor een ‘ restjes dag’.

Vrijdagavond is bankhangavond met een tijdschrift en Youtube!

Zaterdag

We slapen uit tot 8.30en de lampen moeten wederom aan. Hoeveel hekel ik ook heb aan regen, lampjes en kaarsjes vind ik enorm gezellig.

We gaan in de ochtend naar het centrum en natuurlijk de visboer! Daarna zet ik dit weekoverzicht in elkaar. Heb je het lekkere recept voor Butter Chicken trouwens op de blog voorbij zien komen vrijdag? Een enorme aanrader voor komende week. Het is heerlijk romige kip in een heerlijke saus, de naam zegt al genoeg! Puur comfortfood dus. Klik op de afbeelding om het recept te zien.

Vandaag gaan Giorgio en ik samen met de badkamer aan de slag, probeer ik te werken aan mijn Ebook (kookboek) en houd ik mij bezig met de belastingaangifte (BTW). Genoeg te doen!

En we hebben stiekem al voorpret voor december…dan gaan we weer een heerlijk weekend naar het Kurhaus! In 2012 hadden wij daar ons ‘ huewelijksreis’ en het is altijd weer feest om terug te gaan. Lekker lopen in Scheveningen, winkelen en eten in Den Haag….zin in!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 130 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Jee een kookboek van jou hoe gaaf zou dat zijn!! ( heb eigenlijk al jou recepten uitgeprint en in mappen zitten maar zou leuk staan in mijn keuken 😉 )
  Leuk pak heeft Saar aan en wat een stoere meid een slang om je nek! En wat een super coole uil en vleermuis zal eens opzoek gaan naar dat knutselboek van woezel en pip

  Wat fijn om te lezen dat je hart nu stabiel is maar wel balen van je buikklachten ik vind je echt een topper je neemt wel de tijd om met ons je heerlijke recepten te delen en onze vragen reacties te beantwoorden. En dan tussen alles door een kijkje te geven in je dagelijkse bezigheden! Ondanks je je niet altijd lekker voelt ik hoop nog lang van je recepten en jou andere blogs te mogen genieten!

  Beantwoorden
  • Oh wat een lief berichtje van jou! Dank je wel! Veel liefs <3

   Beantwoorden

Write a comment