Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 15-21 mei

Een week met heerlijke dagjes uit, lekker (en gezond eten) en een nieuw meet- en weegmoment. Kijk je weer mee naar mijn week in foto’s?

Zondag

Gister hadden we de verjaardag van mijn kleine neefje. Hij werd drie en we gingen langs om een cadeautje te brengen, taart te eten en natuurlijk om te spelen. Het was weer heel erg gezellig, maar toch blijft het bizar en vreemd. Je zit toch met een steen in je maag omdat zijn vader er niet meer bij is. Ondanks dat was het toch een hele fijne dag. En vermoeiend, ook…

zontje2

Ook deden we de grote boodschappen en haalden we bij het Kruidvat deze strandbal van Lief! Ook al zien we dit jaar voornamelijk bergen en geen strand, zo’n bal is altijd een succes bij de kleintjes.

zontje

In het weekend word je net even wat meer verwend dan anders (nog meer dus). Daar hoort ook een bordje vol lekkers bij. Sarah maak je echt heel blij met tomaat, komkommer, paprika, fruit, etc.

zontje3

En op zondag doen we verder weinig, vooral een beetje rustig wakker worden na een middagdutje.

zontje4

Ik maak weer de heerlijke penne met crème fraîche en zalm.

Na het eten ga ik weer ene half uurtje sporten en daarna schrijf ik een blogje.

Maandag

Giorgio is vandaag en morgen ook nog vrij, dus een heerlijk verlengd weekend. Zoals jullie misschien wel in de weekvlog hebben gezien, zijn we op de open boerderijdag van Campina geweest in Bennekom. Dit is een melkboerderij en je kon de koeien zien, het proces van melk maken en er waren allerlei leuke activiteiten. We gingen laat in de middag en hebben er ongeveer een uurtje rondgelopen. Was heel erg leuk!

IMG_1839

‘Ik kijk eigenwijs’….

IMG_1864

Mooie en lieve beesten zijn het…ooit ga ik koe-knuffelen!

IMG_1866

Stoere meid wilde op de tractor.

maantje

En in de grote wiel van de tractor zitten.

maantjes

We eten bij mijn ouders en eenmaal daar brengen we Sarah nog even naar bed, ze had die middag nog niet geslapen.

Dinsdag

Hoera, een dagje Efteling! Rond half 9 zijn we wakker en voordat we alles klaar hebben en op de rit hebben is het half elf.Maar wat hebben we mooi weer!

dintje

Ja we hebben er zin in! We gaan naar de ‘Effelin’….Kijk nou wat een blijhoofd…

dintje1

Rond half 12 zijn we bij de Efteling en het is al enorm druk. We konden helemaal achterin parkeren en je ziet aan het dak van de ingang wel hoe ver dat lopen is. Geeft niet, goed voor de lijn.

dintje2

Even wat papiertjes aan Holle bolle Gijs geven.

dintje5

Sarah heeft bijna de hele tijd in de buggy gezeten, op de attracties na. Op het moment dat we daar aankwamen was ze al zo ontzettend moe. De volgende keer maar anders indelen. Aan het begin van het park hebben we even wat gegeten en gedronken.

dinsje

IMG_4249

De Efteling, ik ben er gek op.

IMG_4267

Wat we gezien en gedaan hebben? Het halve park doorgelopen, wat gegeten, in de draaimolen geweest, het Carnaval Festival gezien en in het autootje gezeten van volk van Laaf. Sarah keek haar ogen uit ondanks dat ze zo moe was. We zijn uiteindelijk maar weer naar huis gegaan, want de rij van de Droomvlucht had een wachttijd van bijna een uur. Jammer, maar volgende keer beter! Het was in elk geval een hele geslaagde dag. En zeer, zeer vermoeiend. We waren de parkeerplaats nog niet af of ze lag lekker te slapen.

dintje6

Na een uurtje was ze alweer wakker en showt ze even wat aankopen uit de winkel van de Efteling. Ze kreeg een zonnebril, een prinsessenbikini en een bellenblaas pistool. Prinsesjes moet je namelijk verwennen 😉

dinsjes2

En papa’s ook. Alsjeblieft papa een zakje popcorn!

jah

In de avond ben ik te moe om nog iets te doen, dus de computer blijft een avondje uit.

Woensdag

Even een rustdagje voor Sarah en voor mij. We zijn allebei heel erg moe van gister, zo’n hele dag hakt er toch flink in. Dus we spelen vooral heel veel samen en doen in de middag een lekker dutje. Daarna duiken we de tuin in, want het is best prima weer! En ja, de bank is bescheten door vogels :’)

woentje3

Zo zie je maar weer, onze tuin is zeer geschikt voor nudisten!

woentje7

Aan het eind van de middag begin ik met koken en ik maak vandaag vis met groenten en aardappels. Dit keer met groene asperges, heerlijk!

woentje

Prima maaltje dacht ik zo, dat ‘dieet’ is echt geen straf!

woentjes

Sarah wil de hele dag met  haar bellenblaaspistool spelen. Dit is er eentje die licht geeft als je het knopje indrukt. Heel erg geslaagd cadeau!

woentje5

Alleen niet zo tof dat de bellenblaas kan lekken wanneer hij op zijn zij ligt. Wel logisch, maar niet tof…Dag lief wit dressoir.Het spul is er dus gewoon ingetrokken.

ja

In de avond douchen we Saar en brengen we haar vroeg naar bed. Ik schrijf nog een blogje voor de volgende dag.

Donderdag

Een dagje KDV voor Sarah, dus een ‘vrije’ dag voor mij waarop ik ga schoonmaken beneden. Ook zoek in mijn mail uit en verwijder ik een hele hoop mails. Dat zijn altijd dingen die ik uitstel. Zo lang mogelijk.

dontje

Pokke…

pok

En even lunchen tussendoor. Twee lichtgewicht crackers, twee gekookte eitjes en een tartaartje.

dontje1

Ik haal Sarah op en samen fietsen we nog langs de apotheek en de winkel, om avondeten te halen.Ik heb heel erg zin in verse zalm en sugarsnaps. Het lukt mij om twee flinke stukken met 35% korting te scoren. Je bent een Hollander of je bent het niet. Zalm uit de diepvries is prima te eten, maar haalt het niet bij verse zalm.

donje

Een bult sugarsnaps erbij….perfect!

donje6

En wat penne met crème fraîche light en cayennepeper. Heerlijk!

dontje5Na het eten brengen Giorgio en ik Sarah naar mijn ouders. Het is weer tijd om te logeren!

Vrijdag

Ik slaap uit tot half 11 (ja echt..), kruip dan op de bank met een kopje koffie en de nieuwe Linda.Heerlijk rustig opstarten zo!

vrijtjes6

Ik ontbijt met magere kwark en een beetje honing. Ik mocht vandaag eigenlijk magere kwark met een smaakje, maar die had ik niet in huis en er stond nog een volle bak kwark in de koelkast.

vrijtjes

Daarna stap ik onder een warme douche en ga ik aan de slag met het opruimen van mijn kledingkast. Ik vul twee zakken vol en maak een nieuwe indeling van mijn kast. Wat een fijn gevoel! Maar mijn kast is nu wel heel erg leeg…Dat kan maar op één manier opgelost worden 😉

Dit is het hanggedeelte met lades voor tassen en sieraden. Vooral de planken rechts van de kast zijn nu zo ontzettend leeg. Mehh.

vrijtjes7

Tussendoortje: appel met kaneel.

vrijtje

Kijk eens wat ik tegenkom in mijn kast: mijn trouwschoenen van Peter Kaiser! Ze lopen zo lekker, alleen heb ik ze nog nooit buiten het trouwen om gedragen. Op de foto zien ze er wat bruinig uit, maar ze zijn gebroken wit. Oh, en die ‘vlek’ op het matras rechtsboven is een sticker van het matras die door de hoeslaken schijnt. Voor het geval je je dat gaat afvragen :’)

Ik fiets naar mijn ouders om daar te eten, aangezien Giorgio een pokeravond heeft met collega’s en dus niet thuis eet. Vanmiddag heb ik nog snel wat rijst en vis gemaakt om mee te nemen en op te eten bij mijn ouders thuis.Voor het eten genieten we nog even van een vrolijk, spelend meisje. Ze kent trouwens alle liedjes uit het boek van Bert en Ernie aan de hand van de plaatjes. Vind ik altijd zo bijzonder knap van kinderen!

vrijtje8

Na het eten neem ik Sarah weer mee op de fiets en breng ik haar naar bed. In de avond maak ik dit weekoverzicht af en duik ik op de bank voor wat televisie. Het weekend is begonnen! Giorgio komt pas rond 22.00 thuis en ik duik niet heel lang daarna mijn bed in.

Zaterdag

Een afspraak bij de psycholoog staat op de planning, verder nog niet zoveel. Ik wil in ieder geval kijken naar goede sandalen voor Sarah en alvast wat spullen inslaan voor de vakantie. Na een tip van mijn ouders heb ik op alfabet alle nodige spullen opgeschreven die mee moeten, zodat we alleen maar af hoeven te vinken. Vooral ‘de Boekhoudertjes’ zijn belangrijk om mee te nemen. *Grinnik*

zatjes

En natuurlijk….morgen weer meten en wegen! Aanstaande maandag een nieuwe update van het Killerbody dieet. Wat denken jullie, ben ik afgevallen of niet? En zo ja, hoeveel denk je?

zatje

Ook wil ik outfit foto’s maken voor een nieuwe ‘Mommy’s outfit & inspiration’.  Dit shirtje van Cross Jeans kreeg ik opgestuurd en kan ik daar mooi voor gebruiken.

zatjes4

Hoe was jouw week? En wat was het hoogtepunt van jouw week? Let me know! En alvast een heerlijk weekend.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Fijn weekend! Wat een heerlijk weekje weer. Ik hen benieuwd naar je update over je killer body

  Beantwoorden
 • Mag ik mee als je gaat koe knuffelen? Haha. Ik vind ’t ook zulke mooie dieren.
  Je hebt een leuke week gehad zeg! Ik ben ziek geweest en ik heb gewerkt.. T weekend lekker samen met mn vriend doorbrengen!

  Beantwoorden
 • Leuke week weer! De Efteling jeetje dat is echt lang geleden voor me.

  Beantwoorden
 • Dat bellennblaaspistool is hier ook een grote hit! Alleen doet hij het hier niet meer zo goed helaas…

  Beantwoorden
 • Leuke week zeg! Ik heb ook zo’n zin in ons komende uitje naar de Efteling – zo benieuwd wat Fiene ervan vindt!

  Beantwoorden
 • Leuke week! Mijn schoonzusje en haar man hebben een boerderij met koeien dus wij kunnen regelmatig koe knuffelen 😉

  Beantwoorden
 • Ik zie de foto’s doorelkaar, geloof ik…. Sommige dubbel. Heb niet te diep in het glaasje gekeken, dus daar kan t niet aan liggen ?

  Beantwoorden
  • Oh wat raar? Hier alles normaal en heb er verder ook niemand over gehoord. Kijk je met je telefoon, Ipad of met je pc/laptop?

   Beantwoorden
 • Ik hou van de Efteling. Wat gek dat het op die dag zo druk was, gelukkig merk je daar niet veel van als je in her sprookjesbos bent.

  Beantwoorden

Write a comment