Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 15-21 januari

Het was koud maar heerlijk zonnig. Mijn week zelf was nuttig en afwisselend en wederom gevuld met heerlijk eten. Sarah ging bovendien naar het toilet om te oefenen en dat ging goed! Zorg dat je dit overzicht niet met een lege maag leest, want je gaat trek krijgen als je het eten allemaal ziet!

Zondag

Zondag was een typische zondag. Opladen, de hele dag in een slobber trui en pyjamabroek lopen, hangen, knutselen, filmpjes kijken…En Sarah tekende in alle concentratie een gezichtje. Sprekend toch? <3

Verder zijn we vandaag gestart met zindelijkheidstraining. Het potje vindt Sarah niet interessant maar ze wilde wel op het toilet (met verkleiner). Ze deed zowaar een paar plasjes op de wc en daar waren we allemaal heel erg trots op!

In de middag deed Giorgio grote boodschappen en hij kreeg de opdracht om wat foto’s van mij te maken met verschillende outfits. Het was ijskoud, maar we waren gelukkig snel klaar.

Zondagen zijn ook voor lekkere pizza’s maken. Giorgio maakte een pizza met gehakt, tomatensaus, barbecuesaus en mozzarella. Ik had zin om mijn pizza met gerookte zalm, mozzarella, rode ui en olijfjes te beleggen. En lekker dat het was!

En dit was het resultaat. Mijn pizza leek wel een soort hartje! Ik kreeg hem niet op hoor, maar genoot de volgende dag van een ‘left over’ lunch.

Tijdens het eten hadden we schik. Het eten bij Sarah gaat trouwens steeds wat beter. Het blijft lastig om haar warm eten te laten eten, maar met een beetje hulp en motivatie krijgt ze vaak toch een paar happen binnen. En als ze echt niet wil dan is het ook geen ramp. Maar de pizza ging er trouwens prima in, ze genoot van zowel die van papa als die van mij.

Daarna uitbuiken op de bank. Als ik haar zo zie liggen dan is ze al zo groot. Niet voor te stellen dat ze ooit 4 pond woog.Mijn lieve kleine grote meid.

Maandag

Een nieuwe week is weer begonnen. In de ochtend lopen Saar en ik nog in pyjama, later wanneer we naar de winkel gaan doen we wat anders aan. Ik startte de dag met het uitborstelen van haar haren. Wanneer we dat niet elke dag doen gaat het ontzettend knopen, vorige week kregen we een knoop bijna niet meer los.

Daarna even een flink ontbijt voor deze dame in de groei: twee boterhammen met pindakaas. Ja, dit is de pindakaas-fase. Hebben jullie kinderen ook ‘fases’ als het om favoriet broodbeleg gaat? Sarah had hiervoor alleen maar appelstroop op haar brood en at dat zoveel dat ze ineens geen appelstroop meer wilde. Nu wil ze elke dag pindakaas.

Zo, we zijn even naar de winkel geweest en hebben meteen een frisse (lees: bevroren) neus gehaald. Nu even een mooie tekening verven. Dat geconcentreerde gezichtje is zo lief.

Sarah wil in de middag niet echt slapen, maar ze rust toch een beetje uit met een boek in bed. Ik schrijf een blog en maak tevens foto’s nu het zo lekker licht en zonnig is buiten. Giorgio kwam eind van de middag thuis en ik zette heerlijke taco’s op tafel! Elke keer weer zo lekker, maar zoveel kruimels haha.

Dinsdag

Na een gebroken nacht door zeehondje Saar staan we niet zo fruitig op, maar dat geeft niet. Netflix is trouw aan ons tijdens dit soort dagen 😉 Soms voel ik mij best schuldig wanneer ik niet lekker elke dag op pad kan met Saar, maar er is niets aan te doen en ik kan er zelf ook niets aan doen.

Na een ontbijtje hangen we dus lekker tegen elkaar aan op de bank. Team brak meldt zich. Aan het eind van de ochtend bedenk ik mij dat ik nog een restje leftover zuurkoolstamp heb liggen! Ik word er meteen vrolijk van, want pizza, stamppot en soepjes zijn de volgende dag zó lekker!

We gaan ook vandaag door met zindelijkheidstraining. Gister bleef Sarah de hele dag droog, vandaag nog niet helemaal. Ook ik kreeg trouwens een sticker van Sarah omdat ik op de wc had geplast.

Sarah haar favoriete plek: verstoppen onder de tafel. En dan moeten wij haar pakken, het liefst sluipend met onze handen in de lucht. En een lol dat ze dan heeft haha.

Na de lunch duiken Sarah en ik ons bed in om even te slapen. Helaas moet Sarah vreselijk hoesten waardoor ze niet in slaap kan komen. Na een uurtje gaan we weer naar beneden. Aan het eind van de middag komt Giorgio thuis en dan begin ik aan het avondeten: krieltjes met broccoli, champignons en een hamburger. Ik moet goed eten, want straks wil ik sporten bij de fysiotherapeut.

Na het eten moet het dan toch echt gebeuren: ik stap op de fiets richting de fysiotherapie. Ik ben kapot maar probeer het toch. Achteraf ging het voor geen meter, door de vermoeidheid waren mijn spieren heel snel verzuurd. Maar we zijn toch gegaan!

Woensdag

Woensdag-riedeltje: de Trombosedienst. Gelukkig was de uitslag dit keer weer goed dus ik mag weer wat langer wegblijven. Meteen na het prikken breng ik sarah naar het KDV en ik fiets bevroren terug naar huis om meteen een warme douche te nemen.

Daarna: keuken opruimen en deze heerlijke cake maken. Wat zit er in? Kwark, bananen, eieren, cacao, vanille proteïne, havermout en rozijnen. Voedzaam en lekker smeuïg door de kwark.

De rest van de woensdag besteed ik aan het opruimen van alle speelgoed en het lezen van een boek. Ook maak ik de lichtbak van Sarah klaar die ze onlangs kreeg. Tip: deze week ligt hij bij Kruidvat en met de voordeelpas kon ik hem voor nog geen tien euro meenemen.

En ik zorgde weer goed voor mijzelf…een heerlijke salade met feta, rode ui en biefstuk.

Ik haal Sarah om 16.00 weer op en ga daarna aan de slag met een nieuw gerecht zonder pakjes en zakjes. Ja die (auto)drop hoort er natuurlijk niet bij, al is snoepen tijdens het koken vaak wel verleidelijk.

Woensdagavond is het tijd om te bloggen en lekker warm te douchen. Sinds deze week smeer ik elke avond met deze bodylotion die ik eind vorig jaar kocht. Hij ruikt zo gruwelijk lekker en wie weet slaap ik er sneller door 😉

Donderdag

Het is nog donker wanneer mijn wekker gaat om 7.30, dat is lang geleden. Ik heb straks een afspraak bij de huisarts en moet over een uur weg. Ook Sarah ligt nog heerlijk in bed en is amper wakker te krijgen.

Sarah? Wakker worden….

 

Ondertussen trok ik haar slaapzak uit want ze leek wakker. Maar nee hoor…ze ging gewoon verder slapen.

En ook op het aankleedkussen hield ze haar ogen dicht, zelfs toen ik haar trui aandeed. Eenmaal beneden werd ze eindelijk wakker toen er een broodje pindakaas voor haar neus stond. Lekker ding.

Ik ben vlot weer klaar bij de huisarts en heb er tevens een diagnose bij: BPPD, oftewel houdingsafhankelijke duizeligheid door een steentje in je evenwichtsorgaan. Wanneer ik mijn hoofd draai of op mijn zij ga liggen (in bed bijvoorbeeld) dan ben ik even heel duizelig. Kan geen kwaad, is alleen vervelend.

Rond lunchtijd verwacht ik iemand die mij wat gaat vertellen over de FCIC (stichting voor ex-IC patiënten en naasten) en de mogelijkheid om te bloggen voor hun website. Terwijl ik nog wat informatie doorlees eet ik een wrap met kipfilet en sla. Daarna krijg ik bezoek en praten we anderhalf uur. Ik ben enthousiast en heel benieuwd wat het gaat worden! Fijn idee dat ik met mijn blogs mensen (specifiek moeders) een steuntje in de rug én herkenning kan geven over de periode op en na de Intensive Care. Als (kersverse) moeder komt hier zoveel meer bij kijken, zoals het missen van de zorg voor je kinderen, problemen met hechting, etc.

Wanneer hij weg is eten Sarah en ik een broodje en daarna vertrekken we naar dromenland. Sarah is moe van haar gebroken nachten door het hoesten, ik ben moe door het gesprek en het concentreren. We vallen allebei dan ook als een blok in slaap. Na twee uur komen we weer fruitig ons bed uit en kan ik eigenlijk meteen beginnen met koken.

Vanavond op het menu: risotto met kipgehaktballetjes. Heerlijk recept, ik deelde hem ooit al eens op de blog. Je vindt hem hier.

Na het eten pakken we de tas in voor Sarah en brengen we haar naar mijn ouders voor het logeren. Mijn blog voor de volgende dag was al klaar, dus ik hang de rest van de avond op de bank en eindig met een warme douche.

Vrijdag

Mijn wekker gaat om 8.30 want straks gaat er gesport worden. Hopelijk gaat het beter dan afgelopen dinsdag toen ik amper vooruit kwam. Ik maak mij klaar en ontbijt met een broodje en kwark en pak mij goed in. Klaar voor de start!

Het sporten ging wel redelijk, in elk geval beter dan afgelopen dinsdag. Toch is mijn batterij enorm leeggelopen tijdens het lopen op de loopband en ik ben blij dat ik naar huis kan.

Wat ziet mijn oog…ik bekijk mijn unieke bezoekers van deze maand en ik haal de 38.000. Je zult wel gek worden van mijn gespam, maar ik ben zo bizar dankbaar en tegelijk verbaast….dit kan toch niet? Toch is het zo.

Tijd voor een lunch: zelfgemaakt noedelsoepje en crackers met filet.

Thuis lig ik even op de bank en kijk ik wat vlogs op Youtube. Daarna neem ik een warme douche en schuif ik achter de computer om dit weekoverzicht te maken. Straks mag ik weer op de bank met een fijn boek en vanavond televisieavond. Fijn vooruitzicht!

Op de terugweg naar huis wanneer we Saar weer ophalen gaan we nog even langs de winkel. Daar zie ik voor zeven euro (!) deze geweldige soeppan/stamppot pan met een inhoud van 6.5 liter. Wat is ie leuk! Ik was al zo lang opzoek naar zo’n pan en dan voor dit prijsje!

We eten vrij simpel: kipfilet uit de wok met groenten. Sarah smult van spaghetti en druifjes.

Ik eet zo licht vanwege dit vanavond….en wat is nou een betere combinatie dan sushi en de nieuwe Linda?

Zaterdag

Vanmiddag hebben we een zogenaamde ‘nieuwjaarsborrel’ met vrienden van ons. We gaan dan gezellig bijkletsen en lekkere dingen eten. Het wordt gezellig druk met iedereen bij elkaar inclusief de kindjes, maar het wordt vast en zeker gezellig.

Morgen wordt een dag om heerlijk lui door het huis te dwalen, wat wasjes te draaien, wederom lekker te koken en van elkaar te genieten. Wat zijn jullie plannen? Fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Fijn al die inspiratie voor het avondeten. Ziet er goed uit!

  Beantwoorden
 • Haha ik moest lachen toen je vertelde over de ‘grote boodschappen’ van je man na het stukje over de ‘kleine boodschappen’ van Sarah…ik dacht: wat gaat ze nou vertellen?!? ?

  Beantwoorden
 • Wat kan die Sarah toch heerlijk slapen! Zo lief ook 🙂
  En al plassen op de wc, best vroeg toch? Hoe oud is ze nu?

  Beantwoorden
 • Héél fijn trouwens als ze niet op het potje wil! Kun je beter meteen op de wc laten doen. Wij hebben vaste verkleiners op de wc’s (erop geschroefd). Die losse vliegen er steeds vanaf, niet fijn.

  Beantwoorden

Write a comment