Kijk je mee? Random

Photodiary. Memory Lane 14-20 januari.

Een week met een gouden randje. Een spontaan etentje, bijkletsen met een vriendin na 25 (!) jaar en een update van mijn buikklachten. Nog een heel fijn weekend!

Zondag

Het was even haasten in de ochtend, want we werden pas rond half 10 wakker en om 11.00 moesten we vertrekken naar de kerk. Een keer in de maand gaan we naar ‘Kerk op schoot’, speciaal voor kinderen. Er worden veel bekende kinderliedjes gezongen en er is altijd veel te doen. Nu hoor ik je denken….maar dan heb je nog 1,5 uur de tijd! Klopt, maar met een kind is die 1,5 uur zo om!

Daarom even een heel snel ontbijtje: kwark met appel, kaneel en pecannoten.

Saar kreeg van ‘Kerk op schoot’ een kroon mee die ze bijna de hele dag op heeft gehouden, ook in de winkel tijdens de grote boodschappen. Ze loopt meteen ook heel statig, zo grappig.

En we doen gelijk boodschappen voor mijn ouders aangezien mijn vader door zijn rug is gegaan en amper kan lopen. We bezorgen tot in de keuken, geen probleem! Na het brengen van de spullen nog even bijkletsen.

En bijlezen, uiteraard.

Als avondeten maak ik een gerechtje dat ik ken van mijn ouders: macaroni met bamigroenten noemen we het. Het komt er op neer dat je macaroni, gehaktballetjes en bamikruiden en bamigroenten eet. Een heerlijke combinatie! Mijn moeder gebruikte hier nog wel altijd een pakje bamimix voor en het was voor mij een uitdaging hem na te maken. Hij kwam in de buurt, maar nog niet helemaal. Ik ga hem dus nog even finetunen!

Zondagavond: gestrekt op de bank en de televisie aan. Heerlijk.

Maandag

Nog geen vijf minuten na het ontbijt zitten we alweer een spelletje te doen! Knap om te zien dat Saar goed tegen haar verlies lijkt te kunnen en oprecht blij is als iemand anders wint. Knap voor een kind!

Maar we zijn ook enorm lui vandaag, niet vooruit te branden. Saar past zich aan mij aan, we kunnen toch niet naar buiten met dat vieze weer dus we genieten er maar van.

Heb je het artikel gelezen afgelopen week met mijn eindoordeel over de supplementen van Oenobiol? Van deze drie ben ik heel erg fan geworden, van 1 supplement ben ik minder tevreden. Het was heel leuk om te ervaren wat een supplement kan betekenen voor je haar en huid!

Maar ook voeding is belangrijk, heel belangrijk. Dit was mijn lunch vandaag: een salade met gegrilde kip. Vandaag begon ik ook een tweede Instagram account met koolhydraatarme recepten. Mocht je het leuk vinden om mij te volgen: receptenkoolhydraatarm is mijn gebruikersnaam!

En het avondeten: heerlijke zelfgemaakte nasi (een beetje op de Antilliaanse wijze met rozijnen) en verse sate.

Maandagavond ga ik uitgebreid douchen en kijk ik televisie.

Dinsdag

Na een nacht in coma te hebben gelegen worden we rustig wakker met koffie en een ontbijtje, Saar met sap en een boterham. Ik ben mij er steeds meer van bewust dat dit de laatste weken zullen zijn dat Saar elke dag thuis is. Gek hoor! Maar we zijn er allebei wel aan toe dat ze naar school gaat. Nu genieten we nog maar even van het feit dat ‘niets moet’.

Saar en ik gaan op de fiets naar de winkel voor wat boodschappen en bij de Blokker neem ik dit ‘geval’ mee. Goede verhalen over gehoord! Je kunt je magnetron/oven dus reinigen met stoom en azijn. Zodra ik thuis ben probeer ik het uit en word ik gelijk teleurgesteld. Mijn oven is er niet schoner van geworden, mijn huis stinkt wel enorm naar azijn. Gelukkig kreeg ik veel goede tips via Instagram, dus dat gaan we proberen!

Mijn lunch: een omelet met spinazie, paprika en kipfilet.

En na de lunch, wanneer Sarah aan het kleuren is, werk ik een recept uit om vervolgens meteen te maken voor het avondeten. Het wordt de viscuisine Italiano, zo lekker! Hij staat ook al online.

Na het eten nog een spelletje met mijn kleine vriendin. Ze vindt tellen heel erg leuk en ze is er goed in. Wat een geduld! (Heeft ze niet van haar moeder)

Daarna brengt Giorgio Saar naar bed en ik ruim het beneden een beetje op. Kaarsjes aan en chillen!

Woensdag

Vandaag zou een vriendin met haar dochtertje komen maar we hebben het verplaatst naar vrijdag, dus Saar en ik doen de hele dag spelletjes, gaan even naar de winkel (ook voor het plakje worst en het blokje kaas…) en ik poets de keuken. Daarna alweer spijt, maar hij is wel weer mooi schoon!

Ik flans in de middag een salade in elkaar van bloemkoolrijst, gerookte zalm, roerbakgroenten en mozzarella. Heel erg geslaagd!

Hoe kan dit lekker zitten?

In de avond een nieuw recept uitgeprobeerd: de quiche met aardappels, zuurkool, mosterd en beenmah van Fransescakookt.nl. Hij was lekker, maar ik kon de beenham qua smaak niet meer terugvinden. Spekjes komen meer naar voren maar zijn ook meteen een stuk zouter.

Donderdag

Vandaag ging de geschiedenis in als een stormachtige dag…Ik had wel begrepen dat het zou waaien maar man, wat ging het tekeer! Gelukkig kon mijn vader rijden om Sarah veilig op de opvang te krijgen.

Eenmaal weer thuis eet ik mijn zalm op (vervelend, hij moest op) en daarna begin ik wat blogjes af te maken. Veel blogs schrijf ik in etappes wanneer ik voldoende energie heb, dus er zijn diverse blogs waar ik nog de puntjes op de i moet zetten.

De enige schade die wij hadden: onze dakgoot van het schuurtje is weggewaaid. Maar dat gebeurt bij elke storm en we klikken hem zo weer vast.

Ik ga vervolgens nog aan de slag met de Duyvis dipsausjes en maak meteen de foto’s. En dan is het ook al bijna tijd om Sarah weer op te halen met mijn vader.

Wanneer Saar en ik weer veilig binnen zijn knuffelen we eerst even heel veel en daarna ga ik aan de slag met pannenkoeken bakken, heerlijk!

In de avond merk ik dat ik teveel heb gedaan en ik voel mij op zijn zachts gezegd niet oke. Dus ik lig na het eten horizontaal op de bank en duik heerlijk optijd mijn bed in.

Vrijdag

Na weer een nacht in coma (want jeetje wat slaap ik diep en lang) duik ik snel onder de douche als Saar beneden aan het spelen is. Welke mama’s doen dat nog meer? Deur naar boven open laten, traphekje dicht en elke paar minuten naar beneden roepen en vragen of alles goed gaat. Anyway: fris en soort van fruitig, wel met vermoeide ogen.

We doen tussen de middag samen wat kleine boodschappen, aangezien we straks bezoek krijgen van een vriendin en haar dochtertje. Er moet wat frisdrank in huis komen (dat hebben we niet standaart) en Saar mag koekjes uitkiezen. Op de fiets weet ik niet meer hoe ik ooit weer thuis kom, maar we redden het. En het is gezellig!

De twee dames hebben elkaar snel gevonden en delen een passie: My Little Pony. In no time ligt het huis dan ook overhoop en de tafel is gevuld met pony’s en kastelen.

‘Mijn bezoek’ is wel een grappig verhaal: we hebben elkaar namelijk 25 jaar niet meer gesproken/gezien. Wij speelden vroeger heel vaak samen en woonden bij elkaar in de straat. Links ben ik, inclusief bloempotkapsel, afgeplakt oog, spillebenen en sokken in waterschoenen. Hilarisch!

Het was heel erg gezellig en we hebben leuk bij kunnen kletsen, dus wordt vervolgd!

Ik kreeg in de middag ook een belletje van mijn MDL arts met de uitslag van het laatste onderzoek. Hieruit bleek dat ik te weinig van een enzym aanmaak wat zorgt voor een goede vertering van vetten en eiwitten. Hier zorgt je alvleesklier voor en als die niet naar behoren werkt, komen er te weinig enzymen vrij waardoor je te dunne ontlasting krijgt. Mogelijk dus dat mijn alvleesklier ook een klap heeft gekregen van de leverinfarcten bijna vier jaar geleden. Plan is om 3 dagen ontlasting te verzalemen (jummie) en het vetgehalte te meten. Als die te hoog is, dan kunnen we met zekerheid zeggen dat mijn alvleesklier niet goed genoeg werkt. Wordt vervolgd!

Om half 6 komt Giorgio thuis van zijn werk en ik zie het niet zitten om nog te gaan koken. Dus wat gaan we doen? Ergens spontaan een hapje eten!

Sarah maakten we blij met patatjes, een frikandel en sausjes. En…ze kreeg alles (!) op.

Giorgio had gamba’s, ik carpaccio. Ik vind dat zo lekker!

En mijn hoofdgerecht: slibtongetjes! Oh dat was lekker!

En daarna natuurlijk ijs! Met warme chocoladesaus….mmm. Eenmaal thuis eindig ik gesloopter dan gesloopt met een hartslag van 100 op de bank, ik ben kapot. Maar wat een fijne dag!

Zaterdag

En alweer haasten, want er is straks dansles! Gelukkig zijn we optijd en halen we een tevreden peutermeisje op. Thuis een tosti en een fijngehakte lolly als ’toetje’. Ze kreeg deze lolly gister bij haar ijsje, maar die dingen vind ik doodeng bij (jonge)kinderen. Dus we hebben hem in stukjes gehakt en Saar genoot er enorm van!

We gaan in de middag even naar Arnhem om te kijken bij de Primark voor Saar, maar we komen alleen thuis met 10 paar sokken van de Zeeman. Best vermoeiend zo’n dag.

Zaterdagmiddag is chill-middag! In horizontale houding filmpjes kijken en niets meer hoeven. Mijn lijf zegt ook ‘stop’ en dat nemen we maar even serieus. Ook morgen. Helemaal niets!

Ik wens jullie nog een heerlijk weekend toe! Wat waren/zijn jullie plannen? En gaan jullie ook weleens spontaan uit eten?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • haha die lolly, doet me denken dat ik dat doodeng vond bij mijn neefje. Hij mocht er alleen aan likken en niet die lolly in zijn mond doen. ’t zag er niet uit, en de lolly ging nooit op natuurlijk 😉

    Beantwoorden
  • Omg die carpaccio!!! Man keek over de schouder mee en nu moet ik je vis cuisine italiano namaken hahaha!

    Beantwoorden

Write a comment