Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 14 – 20 februari.

Als ik mijn week zou moeten samenvatten dan kom ik uit op de woorden ‘een sprankje hoop, nieuwe moed en terug bij af’. Hoe dat zit lees je in de Memory Lane van deze week!

Zondag

Valentijnsdag! Hoewel wij plannen hadden om samen te gaan koken, loopt de dag een beetje anders. We hadden namelijk afgesproken met mijn ouders om daar te gaan eten, haha!
Vandaag een rustig dagje, maar ik ben wel heel lang bezig met het bewerken van een gepubliceerde video. De unboxing van de Valentijnswap kwam online maar mijn adres was te zien, iets wat ik tijdens het bewerken over het hoofd heb gezien. Eenmaal gepubliceerd op Youtube is het een ramp om met het bewerkingsprogramma van Youtube zelf een plaatje over een beeld te plakken. We leven in 2016, maar zoiets is nog onmogelijk…Uiteindelijk heb ik de video maar weer van Youtube gehaald, opnieuw bewerkt en opnieuw geupload. Weg middag.

Ik kocht trouwens gister deze nieuwe producten van Essence en Catrice. De blush, verzorgende lip olie en nagellak zijn geweldig goed. Maar het oogschaduwpalette vind ik drie keer niks. De roze kleuren zijn amper te zien en de grijze kleuren zijn wel mooi, maar niet bijzonder.

zondagen

Ik kreeg gister een heel lief pakje door de bus voor Valentijnsdag met een kaart en vier heerlijke gezichtsmaskers. Dat wordt heel vaak in bad gaan! Naast het gedoe met mijn video doe ik de rest van de dag bar weinig. Ik ben niet vooruit te slepen en voel mij nog zo suf en brak van de nieuwe medicatie. Ik dronk veel koffie, maar het hielp weinig.

zondagen1

Aan het eind van de middag wordt Sarah wakker van haar slaapje en gaan we meteen met haar douchen. In bad gaan vindt ze leuk, maar douchen is helemaal ontspannen. Na het wassen til ik haar op en relaxen we samen onder de warme stralen. Ze wordt er helemaal rustig van en is echt zichtbaar aan het genieten, zo leuk.
Daarna vertrekken we naar mijn ouders en er ligt een heel klein beetje sneeuw. Zal dit dan alles zijn deze winter? Sarah vond het maar niks. Koud en nat.

zondagen2

Maar het gaf wel een leuk plaatje!

zondagen3

Na het heerlijke eten (nasi zonder pakjes, met verse saté) vertrekken we weer richting huis. Ik nestel mijzelf onder een kleedje en we kijken Divorce.

Maandag

Maandag vind ik altijd een dag waarvan ik niet weet wat ik er mee moet. Na een fijn weekend met zijn allen moet ik altijd even weer wennen. Vandaag staat er een bezoekje UMC op de planning. Ik moet voor controle langs de klinisch immunoloog (voor mijn SLE en antifosfolipidensyndroom). Voor ons een half uurtje rijden, dus dat is nog te doen. En het is prachtig weer, dus geen straf om met het zonnetje op je bol een stukje te rijden.

maandagen

Jullie konden donderdag lezen hoe het gesprek ongeveer ging. Buiten dat is er eigenlijk weinig nieuws, behalve dat ik tussendoor langs moet komen als ik gewrichtsklachten heb om te laten zien. Dan krijg ik de officiële stempel SLE, omdat je hiervoor een aantal symptomen moet hebben. En als dat zo is dan krijg ik er een medicijn bij. Spaar ze allemaal. Ook krijg ik een verwijzing naar de oogarts omdat ik soms iets voor mijn beeld heb zitten als ik aan het lezen ben, een soort luchtbel.

Sarah ging gewoon mee en mijn vader heeft haar vermaakt in de wachtkamer. Eenmaal thuis smeer ik voor haar een broodje en slaapt ze een paar uurtjes. Ik maak een lekkere lunch van tomaat, komkommer en gegrilde pittige kip. Moet ik eigenlijk veel vaker doen, want dit vult enorm goed en is een fijne vervanger voor een boterham.

En ik kreeg dit leuke pillendoosje van mijn zus, het eerste pillendoosje die mij een beetje opvrolijkt. De meeste zijn zo saai en eenvoudig.

maandagen2

Ook kwamen vandaag de uitnodigingen binnen die ik gemaakt had voor de verjaardag van Sarah. Over een paar weken vieren we haar verjaardag!

En aan het eind van de middag komt er een pakketje van de H&M met drie truien/vesten. Ik laat er even twee zien, de derde heb ik aan op de foto bij donderdag.

 

woensdagennn

In de avond typ ik een blogje en ga ik lekker vroeg slapen na een warme douche.

Dinsdag

We slapen samen heerlijk uit tot ongeveer half tien en ontbijten dan samen. Vanmiddag gaan we naar de buren toe, hun zoontje werd onlangs twee en we gaan wat cadeautjes brengen en Sarah kan dan even spelen. Zo leuk dat die twee maar anderhalve maand verschillen! Hier vroeg ik of ze even wilde poseren en wilde lachen voor de foto. Haha.

Voordat Sarah even gaat slapen eten we samen een broodje. Altijd al willen weten hoe Sarah haar brood eet? Nou, zo dus. Dit is ‘op’ voor haar.

dinsdagen3

Sinds een paar dagen is Sarah helemaal in de ban van vliegtuigen, de maan, de zon en sterren. Eigenlijk alles wat er in de lucht te vinden is. De hele dag ren ik van voor het huis naar de achterkant en weer terug, want het is elke keer ‘kijk mama viegtuig’. En als ik niet kijk wordt ze boos, dus ik kijk elke keer braaf en roep verwonderd ‘wow een vliegtuig, wat goed!’ Lekker ding.

dinsdagen1

Bij het buurjongetje krijgen we lekkere cake met aardbeien en slagroom. Het was in no time op.

dinsdagen2

Woensdag

De dag begint voor ons vroeg, mijn wekker gaat om half acht. Ik maak mij klaar en om acht uur haal ik Sarah uit bed. Rond half negen stappen we op de fiets richting de Trombosedienst om mijn bloed te laten prikken en om 9.15 heb ik een afspraak bij de huisarts. Gelukkig kunnen we in hetzelfde gebouw blijven. Bij de huisarts bespreek ik hoe het gaat na de start van de nieuwe medicijnen (antidepressiva). Het plan van de huisarts was om hem na twee weken verder op te hogen, maar ik ben er nog zo ontzettend suffig van dat het geen goed plan blijkt. Ook ervaar ik veel overslagen van mijn hart waardoor ik mij niet lekker voel. Gelukkig heb ik een doortastende huisarts en stuurt hij mij voor alle zekerheid door naar het ziekenhuis voor een ecg. Deze blijkt hetzelfde te zijn ten opzichte van vorig jaar (bekende afwijkingen) dus voor nu geen zorgen maken. Wel krijg ik een ander middel waar ik minder suf van ga worden. Welke dat gaat worden zal duidelijk worden na overleg met mijn Cardioloog. Gezien mijn ‘indrukwekkende voorgeschiedenis’ (woorden van mijn huisarts) durft hij mij niet zomaar meer van alles voor te schrijven. Fijn dat hij zo voorzichtig is.

En dus ben ik drie uur later weer thuis, na het bloedprikken, de huisarts, een hartfilmpje en deze weer afleveren bij de huisarts. Ik ben kapot. Sarah kan gelukkig bij mijn ouders een slaapje doen zodat moeders ook even thuis haar bed ik kan 😉
Voor nu moet ik stoppen met de medicatie en afwachten wat mijn Cardioloog wil en goedkeurt. Dat betekent afwachten en na het starten van nieuwe medicatie weer minstens een maand geduld hebben voordat het werkt. En dus nog langer wachten op de EMDR therapie.

Wanneer ik thuis kom is er een pakketje afgeleverd bij de buren. Ik bestelde gister bij Bristol deze drie paar gekleurde sneakers. Ze lijken een beetje op die van Adidas, alleen een heel stuk goedkoper. Voor vijftien euro per paar kon ik ze niet laten liggen. Geweldige lente kleurtjes!

woensdagen2

Ik slaap een uur en haal Sarah aan het eind van de middag weer op. Ik ben weer wat frisser en fruitiger en kan er weer even tegenaan.

Op haar kamer is het een beetje een rommel, aangezien ze steeds alles uit de kasten trekt. Ik ruim het weer op en zet deze geweldige snowboots erbij. Ze zijn voor nu nog te groot, maar voor de volgende winter gaan ze zeker aan haar voeten! En nu nog maar afwachten of er volgend jaar wel veel sneeuw komt…

woensdagen4

Ik maak voor vandaag een makkelijke maaltijd en kook spaghetti met tonijn en groenten. Is binnen 10 minuten klaar en nog lekker ook! En sorry, deze week weinig foto’s van eten gemaakt.
Na het eten duik ik even achter de computer om een blogje te typen, vergezeld met een enorme kop thee. Dit is de mok van Giorgio (echt een mannen mok), want die van mij is kapot.

woensdagen44

In de avond maak ik een foto van een foto uit mijn fotoalbum. Deze foto is uit 1993 en ik speelde hier met mijn broer buiten. Hij leerde mij lantaarnpaal-klimmen, haha. Deze foto samen met mijn broer vind ik één van de leukste foto’s. Ik bewerk hem met een mooi stukje tekst.

woensdagen1

Donderdag

Weer begint de dag vroeg, namelijk om 6.30. Ik haal een slaperig meisje met kleine ogen uit bed want vandaag gaat ze weer een dag naar het KDV. Ik zwaai papa en dochter uit en duik weer mijn bed in. Om half twaalf schrik ik wakker, oeps! Heerlijk zo’n lange nacht, maar je dag is wel snel voorbij. Ik maak wat schoon in huis en bel met de huisarts. Ook maak ik alvast een blogje voor morgen. Vanavond ga ik namelijk wat drinken met een vriendinnetje.

donderdagen1

En tijdens het schoonmaken tref ik deze tomaten zo aan. Rara wie was het?

donderdagen11

Om 16.00 haal ik Sarah op en fietsen we door de natte sneeuw naar huis. Eenmaal thuis begin ik met koken en rent er een hyperactief meisje door de kamer. Ik maak rundertartaartjes met salade, brocolli en ovenfrietjes.  Giorgio brengt Sarah na het eten naar mijn ouders en ik maak mij klaar om een drankje te gaan doen met een vriendin. Ik trek een nieuw vestje aan en krul mijn haren nog even snel, hier is het nog stijl.

donderdagen

En hier heb ik krullen!donderdaggen

Het was ontzettend gezellig en verkleumd van het fietsen startten we met warme chocolademelk. Ik ga daarna over op muntthee en eindig met een glaasje witte wijn. Rond half tien begint er een studentenfeest met een Flügel-thema. We mogen binnenblijven en mee feesten, maar voelen ons toch net iets te oud.

donderdagen2

Vrijdag

Ik begin mijn dag pas om 10 uur, want dat is het tijdstip dat ik wakker word zonder wekker. Ik begin eerst met koffie (joh!) en spring dan onder de douche. Met een fris hoofd duik ik achter de computer en schrijf ik een artikel voor een samenwerking. Ook begin ik alvast aan Memory Lane, zodat ik vanavond niets meer hoef te doen.

Beneden tref ik Shiva zo aan. Ze mag niet op de bank en besluit zich dan maar in een benarde positie te wurmen op een stoel.

vrijdagen

Gekke hond….

vrijdagen1

Ik stuur wat mailtjes over een samenwerking en begin dan aan Memory Lane. Ik ben daar altijd wel een poosje zoet mee, en om tussendoor even de benen te strekken ruim ik Sarah haar kledingkast op. Te kleine kleding eruit en kleding voor het voorjaar alvast er in.

Dit is allemaal te klein….

vrijdagen2

En dit blijft er over, maar er zit ook nog veel in de was en er hangt boven schone kleding te drogen.

vrijdagen5

En dit is de la voor het voorjaar, hij kan nog prima verder aangevuld worden. Ik ga binnenkort eens bij H&M en de Zeeman kijken.

vrijdagen3

Ik maak in de middag Memory Lane verder af, ga uitgebreid tutten met make-up (echt ontspanning voor mij) en aan het eind van de middag halen Giorgio en ik Sarah op. En natuurlijk haal ik mijn derde liefde ook op, namelijk sushi. Jippie het is vrijdagavond! Maar voordat het zover is maak ik even een snel maaltje van kippenpootjes, sperziebonen en Giorgio bakt aardappels.

vrijdagenn

Zaterdag

Vandaag staat er maar één afspraak op de planning en dat is de psycholoog. Verder zien we wel wat de dag brengt, misschien dat ik na het gesprek nog puf heb om even naar het centrum te gaan en eigenlijk wil ik al heel lang naar de kapper. Verder wil ik even tijd voor mijzelf en sluit ik mij op in de badkamer met een warm bad en een goed boek. En….het achtste wereldgerecht zonder pakje of zakje staat weer op de planning! Welke zal ik dit weekend gaan maken?

gold

Ik wens jullie allemaal een heel goed weekend toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Leuk om weer even in jouw leven te hebben gespiekt. Ken het gevoel van Maandag. Een echte domper. Met zijn drietjes vind ik toch het allerleukst. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Let niet op de sloffen? Die zijn juist heel leuk!! 🙂

  Beantwoorden
 • Weer een mooi overzichtje!

  Vliegtuigen zijn zo geweldig hè 😉

  Wat is er veel te klein, mijn kleinste blijft precies was steken om maatje 86 en daar had ik nog veel van de oudere zus liggen.
  Toch meen ik ook voor die kleinste nieuwe dingetjes te kopen.
  Ik heb online in de H&M geshopt deze week.
  De zeeman heeft ook zo’n leuke spulletjes.

  Wat zag je er leuk uit met die krullen!

  Ik wens je een fijn weekend en tot volgende week 🙂

  Beantwoorden
 • Haha Shiva zo op die stoel gepropt. Vet schattig.

  Beantwoorden
 • Ik kan het ik zo genieten van lekker op mijn gemakje tutten en make-uppen, heerlijk! Die poseerfoto van Sarah is echt te lief! Heerlijk mopje!

  Beantwoorden
  • Dussss mijn telefoon heeft er een beetje kromme zin van gemaakt… ?

   Beantwoorden
 • Haha shiva op de stoel geweldig! Klinkt als een drukke week. Hopelijk krijg je nu anti depressiva waar je je minder suffig bij voelt! Lastig om steeds maar weer het effect af te moeten wachten. Fijn weekend! Ben benieuwd naar je volgende wereldgerecht!

  Beantwoorden
 • Die tomaten ??? lekker weekje. Fijn ook zon huisarts, klinkt als een goede

  Beantwoorden

Write a comment