Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 14-20 augustus.

Heerlijk, de zomer liet zich weer even zien! Een week van zwemmen, picknicken, nieuwe snacks uitproberen en een bezoekje aan het UMC Utrecht. Kijk je weer mee naar mijn week in foto’s?

Zondag

Onze plannen voor vandaag? Heerlijk zwemmen in het tropisch zwembad! Ik kijk er al de hele week naar uit, vooral om Sarah te zien genieten. En natuurlijk genieten wij dan ook mee. Ik voelde mij overigens heel goed in bikini en dat is een hele tijd geleden. Zo fijn!

Maar eerst slapen we uit tot 10.30 (!) en beginnen we de dag uitgerust met een kopje koffie en Sarah met een boterham. Daarna pakken we de nodige spullen en vertrekken we richting het bosbad in Putten. Het is er gezellig druk en ruim een uur lang vermaken we ons heel goed. In het peuterbadje, maar ook in het verwarmde diepere bad hebben we plezier. Sarah heeft haar zwemtrainer om en kan dus heerlijk peddelen.

zonje

En zwemmen is niet compleet zonder een heerlijk ijsje met spikkels. Aan het eind van de dag was dat ook het hoogtepunt zei ze, het ijsje. Alles zat onder de softijs maar dat was helemaal niet erg, ze heeft zo genoten! Na het zwemmen was ze doodmoe en ze viel bijna in slaap in de auto.

zonjes

Maar eenmaal thuis in bed….wilde mevrouw niet meer slapen. Na een tijdje toch maar naar beneden en lekker spelen. Ondertussen bedenk ik mijn nieuwe gerecht zonder pakjes en zakjes.

En hij was lekker! Nu ik de foto zie wil ik het weer eten.

IMG_5806

In de avond zet ik het recept in elkaar voor op de blog en doe ik wat oefeningen voor mijn armen, buik en benen.

Maandag

Sarah en ik worden rond half negen wakker. Na een heerlijk weekend is de gewone week weer begonnen. Ik start hem goed met een voedzaam ontbijt met havermout, amandelmelk, vers fruit, wat kokos en pistachenootjes. Het Killerbody dieet gaf aan de havermout met water aan te maken, maar als ik iets smerig vind….

En we hebben lol, om elkaar en met elkaar. Sarah showt de nieuwste trend voor het najaar: je mobiele telefoon als armband.

maanjes

Daarna gaan we samen naar de winkel en naast alleen nuttige boodschappen doen, slenteren we ook door de Blokker en de C&A. Vinden we leuk! Grappig, want Sarah bekijkt ook de kledingstukken zoals vrouwen dat doen. Stofjes voelen, even aanraken….haha.

Mama geen foto please….

maanjes5

Wat zei ik nou?

maanjess

Lunch: voor Sarah twee boterhammen met een eitje, voor mij een wrap met kipfilet en een gekookt eitje.

maanjes7

In de middag slapen Sarah en ik samen een paar uurtjes. Ik baal er stiekem van dat ik bijna elke dag overdag slaap, maar ik ben gewoon zo ontzettend moe. Dan kan ik wel eigenwijs niet gaan slapen, maar mijn lijf geeft het aan.

Avondeten: heel slecht, gebakken kippenpootjes en kippenvleugeltjes. Sorry Fajah.

maanje

Giorgio doet boodschappen in de avond en ik ga toch maar even sporten gezien mijn diner van vandaag. Daarna typ ik een blogje voor de volgende dag.

Dinsdag

Giorgio is vandaag vrij vanwege een bezoek aan de tandarts. Buiten de tandarts om doen we niet zo heel veel bijzonders. Er worden wat wasjes gedraaid en we spelen. Mama is ook in een flauwe bui en maakt een foto van dit tafereel: money over bitches. Ofzo.

dinje

Alleen dat leuk spelen slaat op een gegeven moment om in een overstuur meisje dat absoluut geen sorry wil zeggen. Even tot bezinning komen dan maar. Al lukt dat niet in een paar tellen, maar wel na drie kwartier.

dinjes

Schatje heeft heel veel gehuild en krijgt na haar ‘sorry’ een diva-behandeling. Op de bank met een bakje vers fruit, een kleedje en Paw Patrol. Hehe, even bijkomen.

dinjes6

Om 14.00 staat er een afspraak bij de tandarts en voor het eerst mag Sarah ook mee op de stoel van de tandarts. We hebben geprobeerd om veel uit te leggen, maar wat ze echt begrijpt van de tandarts weten we natuurlijk niet. Dat ze leuk speelgoed hebben dat heeft ze al wel snel in de gaten.

dinjes9

Ze deed het zo goed dat ze een sticker kreeg van de tandarts! Nu proberen om in de nacht de speen weg te laten, maar we zien dit jaar wel hoe het loopt. Geen haast, maar ook niet te lang doorgaan met de speen.

dinjes7

Eenmaal thuis lunch ik met een salade en gerookte zalm. Om een beetje te vieren dat ik weer geen gaatjes heb (nooit gehad ook). Wel moet er aan één kant de verstandskiezen er uit. Maar dat kan pas gebeuren als mijn arts een plan heeft vanwege de bloedverdunners. Die mag ik niet stoppen, dus het is even kijken hoe en wat. Als ik dat weet kan ik een afspraak maken.

Om te voorkomen dat ze enorme klitten krijgt in haar haren kammen we het elke dag uit. Vaak nat onder de douche, dan gaat het soepel. Maar ook weleens droog en dan wordt het een Afro. Wat een haar!

dinjes8

Omdat ze zo goed ‘sorry’ heeft gezegd vanochtend en ze zo’n grote meid was bij de tandarts, kreeg ze een kleurboek met nieuwe kleurtjes.

dinjes4

In de avond kook ik vis met aardappels en groenten, niet heel spannend. Daarna schrijf ik een blogje, sporten lukt niet meer. Mijn batterij is leeg!

Woensdag

Ons plan van vandaag: picknicken in het park bij het water, hier om de hoek. Na het ontbijt smeer ik alvast broodjes voor Sarah, schil ik een appel en maak ik voor mijzelf een wrap met gerookte zalm en sla.

woensjes

Jeetje wat is Saar slim….ze lust ineens de korstjes niet meer en maakt zich zorgen over de pop, want die heeft honger. De pop mag haar korstjes wel hebben, dan kan die ook eten. Juist…

woensje5

We fietsen naar het park en genieten van elkaar en alles om ons heen. Het is fijn!

woensje8

En Sarah kijkt haar ogen uit naar de fontein, het water en de grote reiger verderop.

woensje98

Naderhand doen we nog wat boodschappen en fietsen we weer naar huis. Tijd voor een dutje voor beide dames!

Eenmaal wakker ga ik nog even stofzuigen en dan komt Giorgio thuis. Ik heb zelf weinig puf en zin om te koken, dus hij gaat aan de slag. Doe eens gek en eet een hamburger! Geen Killerbody menu, maar wel heel erg lekker. Vandaag is koolhydraten dag dus ik mag wat krieltjes.

Daarna geen blogje en niet sporten, mijn energie is op ondanks het slapen vanmiddag. Jammer de bammer.

Donderdag

Om 8.30 gaat de wekker en ik stap snel onder de douche. Sarah is al aan het kletsen en ik haal haar uit bed. Niet lang daarna is ze toch een beetje onder invloed van een ochtendhumeurtje. Maar zelfs dan is ze om op te eten…

donje9

Voordat we weg gaan: een broodje uit het vuistje. En weer is het een gevecht wat we met de korstjes gaan doen. Groot worden kost veel moeite 😉

donje19

Ik heb om 12.00 een afspraak bij de psycholoog en om 10.00 breng ik Sarah naar de opvang. Het is heerlijk weer dus ze gaat meteen buiten spelen en heeft er geen erg in dat ik weer ga. Vandaag geen EMDR gehad trouwens, maar gewoon een gesprek met hoe het nu gaat. Ik was te vermoeid om EMDR te doen, dus dat verplaatsen we naar volgende week. Eenmaal thuis duik ik mijn bed in en slaap ik twee uur. En daarna….kan ik dit blikje best gebruiken. De laatste tijd drink ik heel af en toe weer een blikje energy drink (light). Hartstikke ongezond, maar soms echt nodig.

donje2

Daarvan gaat de zon namelijk weer schijnen (grapje). Voordat ik Sarah ophaal van het KDV steek ik mijn kop even uit de deur en vang ik wat zon op. Mijn haar lijkt wel rood zo!

donje8

Voordat ik op de fiets stap om Saar te halen eet ik een boterham met een omelet. Gaat er altijd wel in, ondanks dat ik de laatste maanden veel eieren eet.

donje76

Thuis koken we een makkelijk maaltje (kip met rijst) en na het eten brengen we Sarah weg naar mijn ouders. Vervolgens ga ik in de keuken aan de slag met een suikervrije brownie volgens het recept van Natalieskeuken.  Gek: er zit o.a avocado, courgette en dadels in. Vooral de courgette klinkt vreemd, maar op de één of andere manier bindt het perfect. Je proeft er echt niets van terug en hij was heerlijk!

donje65

Naderhand geen zin meer om te sporten en te schrijven. Morgen vroeg op, dus we gaan op tijd slapen.

Vrijdag

Mijn wekker gaat vroeg, namelijk 7.15. Na een keer snoozen ga ik er toch echt uit en stap ik onder de douche. Ik heb straks een afspraak in het UMC Utrecht bij mijn arts die mij behandelt voor het Antifosfolipidensyndroom/SLE. Mijn vader gaat mee en samen rijden we in alle vroegte die kant op. Het UMCU is een prima ziekenhuis, maar die vloer….Waarom?

vrijtjes87

Er wordt heel veel bloed geprikt (in totaal 11 buisjes waarvan 7 voor een wetenschappelijk onderzoek) en ik word onderzocht door mijn nieuwe arts. Omdat ik zo vermoeid ben is er extra gecontroleerd op vitaminen en  schildklierfunctie. Na een uurtje staan we weer buiten en rijden we weer richting huis. Het is even afwachten wat de uitslagen van het bloed zijn en of de SLE in ontwikkeling is. Zo niet, dan over 6 maanden terug. Zo wel, dan moet ik eerder terugkomen en ga ik starten met een nieuw medicijn.

Thuis plof ik op de bank met de nieuwe Linda en Grazia. Ik kijk altijd uit naar de momenten dat er nieuwe tijdschriften in de winkel liggen. Dit zijn toch wel mijn favorieten.

Ik bak een proteïnepannenkoek als lunch. Daarna slenter ik weer richting bed en ik word om 15.00 wakker, nog niet uitgeslapen maar wel iets uitgerust.

vrijtjes65

Even de keuken opruimen en stofzuigen, daarna komt Giorgio thuis van zijn werk en bijna direct halen we Sarah op bij mijn ouders. Daarna door naar de winkel en aan de slag met de Enchiladas. Lang niet gehad, maar zo ontzettend lekker. Recept vind je hier.

vrijtjes

Na het eten is het uitbuiken en nog even televisie kijken. Dit meisje is zo ontzettend moe, maar eenmaal in bed zingt ze nog even een musical bij elkaar.

vrijtje

Ik neem plaats achter de computer en werk aan dit weekoverzicht. Altijd een fijn moment om terug te blikken en het weekend in te gaan. Voor mij werkt het ook heel goed om alle lichtpuntjes van de week te zien en weer te ervaren.

Zaterdag

In principe nog een weekend met weinig plannen. Tot nu toe alleen een verjaardag en verder niets, maar dat kan maar zo veranderen in verband met de Heideweek die gaat starten. Een week vol marktjes, optochten, optredens, etc. Aanstaande donderdag is er bijvoorbeeld een jaren 90 muziekavond met optredens van 2Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor en T-Spoon. Voor de jaren ’90 mensen onder de lezers: jullie weten vast nog wel wie dat zijn!

En nog even een reminder….doen jullie al mee met de winactie van Rosti Mepal? Je kunt deze items winnen voor een perfecte barbecue! Een kruidenpotje, schaaltje en bestekset. Klik hier om mee te doen.

bbt

En verder het riedeltje voor in het weekend: genieten, chillen, wasjes draaien, bloggen…we komen deze dagen wel door. Ik wens jullie allemaal een heerlijk weekend toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Ondanks je vermoeidheid ziet heter toch uit als een fijne week. Ik hoop dat je snel wat beter voelt!

    Beantwoorden
  • Zwemmen vind Jay ook echt heel leuk om te doen en daar geniet mama ook van! Die pannenkoeken met fruit ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Wat is je meisje toch een schatje, heerlijk koppie! 🙂

    Beantwoorden

Write a comment