Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 13-19 november.

Ik was Memory Lane zeker niet vergeten hoor. Het is nu zondagmiddag dat ik het weekoverzicht maak. Vrijdag en gister waren pittige dagen voor mij (waarom dat lees je in dit weekoverzicht), vandaar dat ik nu pas toe kom aan het maken van een photodiary. En misschien maar beter ook, zo heb je nog wat te lezen op deze natte, winderige zondag. Veel leesplezier!

Zondag

Vandaag genoten we na van het Sinterklaasfeest van gister. In het centrum waar wij wonen kwam Sinterklaas aan met de trein (zoals elk jaar). Voor Sarah was dit de eerste keer dat ze Sinterklaas aan zag komen en dat ze een beetje meekrijgt van het hele feest. Maar wat was het koud! Bijna twee uur stonden we in de kou te wachten, te zingen en te wachten. Om vervolgens een glimp op te vangen van Sinterklaas. Later kwamen we nog heel veel zwarte pieten tegen in een optocht door de winkelstraat. Een hele geslaagde middag dus!

De zondag zelf blijven we binnen en warmen we op. Sarah speelt met haar eerste schoencadeautje en we kijken films en Sinterklaas journaal.

zon2

Onder het genot van pepernoten natuurlijk.

zon3

Wanneer Sarah even slaapt maakt Giorgio foto’s van mij in mijn nieuwe outfit. Helaas met een andere camera, want het geheugenkaartje van de spiegelreflex is kapot. Even wachten op een nieuwe…Maar de foto’s zijn leuk geworden!

img_2462

Daarna opwarmen terwijl Giorgio de grote boodschappen gaat doen. Wanneer hij terug is is Sarah ook weer wakker en begin ik aan het avondeten: spaghetti met hamburger kaassaus. Ik zette afgelopen week het recept ook op de blog. Super lekker en heel makkelijk!

zon5

In de avond is het zover: we pakken de speen van Sarah in die we aan baby Piet geven. Baby Piet is verdrietig en heeft de speen harder nodig dan Sarah zelf. Op het moment dat ze hem in haar schoen doet, beseft ze nog niet helemaal wat dat gaat betekenen voor het slapen…

zon

Dag speen! Hopelijk tot nooit meer ziens.

zon1

Sarah was aan het begin van de nacht heel verdrietig en vroeg om haar speen. Ze is uiteindelijk, na een broodje, toch in slaap gevallen en heeft al met al redelijk geslapen. Ik vind het nu al knap!

Maandag

Na een redelijke nacht zijn we niet zo heel fris en fruitig, maar vandaag hebben we als enige dag van de week niets op het programma staan, dus we kunnen doen wat we willen. Eerst maar eens rustig ontbijten. En rustig dat is het, Sarah is niet heel erg vrolijk en kijkt vooral een beetje in de lucht en langs mij heen. Zou ze boos op mij zijn? Haha.

maan

Toch een beetje boos of in elk geval sombertjes. Geeft niks, het is ook heel erg wennen na ruim 2 jaar met een speen slapen. Het slapen overdag ging trouwens de eerste twee dagen niet zo goed, ze wilde niet slapen. Later is dat weer helemaal als vanouds gegaan. Saar droeg vandaag een Nel Veerkamp outfit uit Amerika.

maan1

Och, dit was zo schattig. Gisteravond nadat ze zich overstuur had gehuild. Ze gaf uiteindelijk aan een broodje te willen. En dat doen we gewoon. Dus zat mevrouw al na-snikkend op ons bed een broodje te peuzelen. Liefje…

maan3

Mijn lunch vandaag: kipfilet, rauwkost, 2 gebakken eitjes met wat kaas. Heerlijk.

In de avond lukt het mij om 2 blogjes te schrijven. Normaal probeer ik overdag ook wat te doen, maar het slapen lukte dus niet bij Sarah.

Dinsdag

Vorige week dinsdag was iets teveel van het goede (Sarah wegbrengen, meteen door naar fysiotherapie, Saar weer ophalen) dus vandaag pakken we het anders aan. We hebben redelijk geslapen en ik breng Sarah om 10.00 naar de opvang. Vanavond staat om 19.00 het sporten op het programma, dus aan mij de taak om rust te pakken. En dat doen we als eerst met een warm bad.

din

Daarna eet ik wat en ga ik slapen, want de nacht was te kort om vanavond ook nog te sporten. Nadat ik wakker word probeer ik nog wat op te ruimen en te stofzuigen beneden. Vervolgens is het alweer tijd om dit meisje op te halen! din1

Dit stuurde oma uit Amerika op, een omslagdoek van Sky (Paw Patrol) ideaal voor na het douchen/bad. Ze kreeg hem vandaag omdat ze al twee nachten zonder speen heeft geslapen. Wat zijn we trots! En omdat we zo trots zijn is ze het zelf ook, zo leuk! Ze vertelt aan mensen die ze tegenkomt dat ze zonder speen slaapt.

Inmiddels is het alweer donker en begin ik met koken. Ik maak een simpel gerecht met rijst, zoete tomatensaus, kipgehaktballetjes en ananas. Heerlijke combinatie en bij toeval ontdekt. Recept staat ook op de blog mocht je benieuwd zijn. Aanrader, ook voor kinderen!

din2

Na het eten even snel opruimen en een doekje over de tafel halen. Deze doekjes waren favoriet, maar sinds vorige week een vernieuwde geur. Ik vind ze nu vreselijk en ze schuimen ook teveel. Jammer. din5

Ik vertrek om 18.45 naar fysiotherapie om een uurtje te sporten. Het gaat redelijk en ik krijg goede tips voor de juiste oefeningen.

Woensdag

De wekker is gezet voor 8.30, want straks weer naar mijn tweede huis: de Trombosedienst. Ik zat zo stabiel maar sinds het trekken van mijn kiezen ben ik niet in te stellen, zo irritant. Het was wederom een korter nachtje dan we gewend zijn, maar Sarah maakt het al snel goed wanneer ze een verhaal aan mij voorleest.

woe

Terug van de Trombosedienst halen we wat kleine boodschapjes bij de supermarkt, waaronder gerookte zalm. Wat is dat lekker spul. Door de sla, op een wrap, een broodje….mmm. Ik maakte er een rijke salade van met komkommer, tomaat, sla, feta en mosterd.

woe76

En wanneer Sarah slaapt ontferm ik mij over erwtensoep. Koken is zo fijn en zo ontspannend, ook al kost het energie ik geniet er heel erg van. En ook van verse erwtensoep trouwens.

woe1

En hij is prima gelukt, heerlijk! Uiteraard met een roggebroodje erbij. Ook Sarah lepelde haar bord leeg, ze vond het ook erg lekker.

woe3

Na het eten maak ik een blogje en mail ik wat heen en weer voor leuke samenwerkingen. Ze komen vanzelf voorbij op de blog!

Donderdag

Ik slaap tot 9.00, dan hoor ik Sarah roepen of ze bij mij in bed mag. We liggen en stoeien nog even samen voordat we naar beneden gaan. Vandaag op de planning: een heerlijke lunch buiten de deur met een vriendin van mij. En mijn allergrootste kleinste vriendin gaat mee!

Om te genieten van broodjes chocoladepasta, pindakaas en hagelslag. En een appelsap en pepernoten.

don

En ik lik mijn vingers af bij dit broodje: zalm, paling, rauwkost en een truffeldressing. Nomnomnom.

don1

Op de terugweg even luiers kopen en dan fietsen we weer naar huis. Hoe ik ben thuisgekomen? Geen idee. Ik werd ineens ontzettend overvallen door vermoeidheid en ben op de automatische piloot met Sarah naar huis gefietst. Om haar vervolgens veilig in bed te leggen en zelf ook horizontaal te gaan. Twee uur later worden we wakker.

Vandaag was Wereld prematurendag. Sarah is net op het randje prematuur en was dysmatuur. Met ruim 36 weken werd ze geboren met een gewicht van 2280 gram. Kijk deze kleine benen en voeten…onvoorstelbaar!

don4

Tijd om een nieuw gerecht te maken zonder pakjes en zakjes: kipfilet Toscana van Bertolli. Ook deze staat inmiddels op de blog. Ja, er kwam een hoop eten deze week online en ook deze photodiary bevat een hoop lekkers!

don65

Donderdagavond is Giorgio weg naar een Wiskey proeverij en ik vermaak mij met bloggen en bankhangen met wat lekkers.

Vrijdag

Sarah slaapt in plaats van afgelopen nacht, de komende nacht bij mijn ouders. Vanmiddag heb ik een event waar ik met Giorgio naartoe ga. We worden dus allebei wakker op deze vrijdagochtend, zo rond 8.30. Ik moet helaas straks weer naar de Trombosedienst om bloed te laten prikken.

Maar eerst….eerst dit zien aan te kleden haha. Elke ochtend weer…

vrijg

Daarna haalt mijn vader Sarah op voor het logeren, zo kan ik ook nog even rusten voordat het event begint in Zaandam. Het lukt mij gelukkig om nog even een uurtje te slapen. Daarna douchen en klaarmaken voor het All you need is food event. Ik heb er zin in!

vrij

Het event werd georganiseerd door Kroon op het werk en vond plaats in de oude chocoladefabriek in Zaandam (Verkade). Prachtige locatie!

vrij1

En heel veel lekkers om te proeven natuurlijk…

En leuke workshops om te volgen. Dit was een workshop Food fotografie.

vrij54

En dit was een workshop met Old Amsterdam kaas en cocktails maken.

vrij87

En natuurlijk een foto maken van je creatie…

vrij765

Het rook overal zo lekker en ik heb met leuke mensen kunnen kletsen! Ook voor wat leuke ideeën voor de blog.

vrijt

En toen was ik kapot, niet zo gek natuurlijk. Rond 20.00 zijn we weer naar huis gereden en ik heb de rest van de avond niets gedaan. O ja, een beetje sushi gegeten.

Zaterdag

Na een redelijke nacht gaat mijn wekker om 8.45. Over ruim een uur staan mijn ouders voor de deur om richting Meppel te gaan, want mijn oudste neefje viert zijn verjaardag. Alweer zijn tweede verjaardag zonder zijn papa. Maar met slingers op zijn foto is hij er toch een beetje bij.

zat1

Daarna naar huis en terwijl Sarah in bed slaapt probeer ik horizontaal op de bank een beetje bij te komen. Maar achteraf had ik toch even moeten slapen, want ik blijf onwijs moe en voel me er gewoon ziek van. Ik heb ook geen zin om te koken, dus bestellen we vandaag patatjes. Zo lang geleden! Saar vond het ook een prima idee. Bordje was in no time leeg.

zat

Mijn bord ook trouwens. Slechte foto, maar groots genot zullen we maar zeggen.

zqt3

En na het eten en voor het slapen de schoen zetten. Maar meteen werden onze schoenen er ook bij gezet, allebei ook nog. Zag er wel leuk uit 😉

zatje

En tot zover mijn week: rustig begin met een iets te druk eind, maar ik heb wel ontzettend genoten. Ik wens jullie nog een hele fijne zondag toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Ik ben officieel verliefd op Saar. Dat snuitje <3

    Beantwoorden
  • Wat een heerlijk weekje! Vooral de laatste twee dagen klinken inderdaad wel druk, maar ook wel heel gezellig. En wat goed dat Sarah zonder speen kan slapen! Alleen al om het excuus van babypiet te kunnen gebruiken, is Sinterklaas eigenlijk een geniaal feest 😉

    Beantwoorden
  • Best een volle week maar leuk om weer te zien! Die stoere zonder speen Sarah!

    Beantwoorden

Write a comment