Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 13-19 mei

De lente was even wat minder aanwezig, maar wat hebben we een fijne week gehad! Hij begon met Moederdag en een heerlijk etentje en eindigde met het vooruitzicht van een heel lang weekend. Enjoy!

Zondag

Het is Moederdag en al vroeg komt er een heel enthousiast meisje naar mijn bed met een kunstwerk. Eindelijk, na weken onder haar bed verstoppen, mag ze het geven! Beneden word ik verrast door een paar mooie tijdschriften en een kaart en krijg ik de boodschap dat ik vanavond niet hoef te koken…

…En zo belanden we bij Planken Wambuis, een heerlijk restaurant met veel wild op het menu. We starten met een zoete witte wijn, iets wat ik nog heel sporadisch drink. Ik ben sowieso niet zo’n drinker, maar kan er wel van genieten!

En mijn voorgerecht: een trio van vis (zalm, forel en pulled salmon). Heerlijk met een honing-mosterd mayonaise.

Ondertussen krijgt Saar al haar ‘bordje’ met eten: kipsnitzel met frietjes, appelmoes en sla. Ze kijkt haar ogen uit, wat een enorm vol bord! Na de kip, de helft van de patatjes en de appelmoes zit ze meer dan vol.

Mijn voorgerecht: kalfsoester met een jus van sherry en gepofte knoflook en daarbij coquilles! Voor het eerst dat ik coquilles eet. Ik vond ze niet vies, maar ook niet onwijs lekker. Leuk om een keer gegeten te hebben. De kalsoester daarentegen was waanzinnig!

Terwijl Sarah bij de kok in de keuken mag kijken terwijl hij haar ijs maakt, maak ik een keuze voor het nagerecht: het wordt een hangop met ananas, mango, kokosmakroon en passievruchtensorbet. Wederom waanzinnig!

Met een enorm volle buik ploffen we op de bank. Wat was het fijn en gezellig! We gaan hier zeker vaker eten.

  Maandag

Na ruim twee weken vakantie is het weer tijd voor school! Sarah heeft er zin in, in ook eerlijk gezegd. Een beetje meer rust en minder prikkels zijn fijn. En…Sarah vindt school gewoon geweldig.

Nadat ik haar heb weggebracht werk ik wat mailtjes weg en kom ik dit pareltje tegen. Ik moest er wel even om grinniken, al blijft het natuurlijk ook gewoon rot die vermoeidheid.

Hey! We worden weer papa en mama! Ons aardbeienplantje is gaan groeien. Bijna hadden we hem opgegeven, maar daar groeit dan eindelijk wat.

Oh en dit is trouwens het kunstwerkje van Saar voor Moederdag: een prachtig gedicht met knutsel en een hele mooie ketting.

En ik ontvang de foto’s van mijn zus, die ze voor het weekend maakte tijdens de verjaardag van mijn tante. Zo lief deze foto! Opa en Sarah, dikke vriendjes…

In de middag slaap ik anderhalf uur, zodat ik in de avond een uurtje kan gaan sporten bij de fysiotherapeut. Ja, we zijn weer gegaan!

Dinsdag

Sarah zit op school en ik schrijf een stukje blog voor een samenwerking. Met lunchtijd maak ik zalmstaartjes met rauwkost en gebakken champignons.

Ik maak de review af over deze heerlijke Oerrr producten van Leev. Heb jij het artikel al gezien? Prachtige, pure producten met een hele goede missie. De bedrijfswinst gaat namelijk naar projecten voor jongeren!

De rest van de dinsdag maak ik geen foto’s, er gebeurde ook niet echt veel. Ik was vooral moe…(surprise)

Woensdag

Zo moeder, zo dochter met haar ‘Influencer’ shirt. Nog een halve dag school en dan heeft ze alweer weekend! Morgen en vrijdag zijn de juffen mee op kamp van de bovenbouw, dus ze is morgen al lekker vrij.

Voordat ik Saar ga halen even een tussendoortje: een rundertartaar met gebakken eitjes, uit het Killerbody boek.

Ik haal Saar op van school en we moeten even langs de winkel. Mijn oog valt op dit schap…ook hier gaan recepten van komen!

Deze meid geniet van een lekker broodje (kaascroissantje) voordat het weekend begint.

In de middag speelt ze heerlijk buiten en ik zit in de keuken even achter de laptop. ‘S avonds komt mijn vader gezellig eten en we eten deze heerlijke aspergeschotel van Ohmyfoodness.nl.

Donderdag

Weekend! En zelfs een hele lange, want maandag is Sarah ook nog vrij. Vandaag is het een soort pyjamadag en tevens een dag dat mijn kleuter een gat in haar maag leek te hebben.

Na een broodje, een banaan en een cracker in de morgen kwam al snel de opmerking ‘mama ik heb honger’. Oke meid, hier druifjes en aardbei.

Half uur later weer. Ik ga er niet altijd op in en spreek soms een tijd af dat ze weer wat mag hebben. Dus kom op dat moment aan met weer een gevuld schaaltje met blokjes kaas, augurk, tomaat en komkommer.

Niet veel later is er weer iemand die roept ‘mama ik heb honger’. Na een boterham volgt er een appel met kaneel en rozijnen. Volgens mij komt er weer een groeispurt ofzo…

In de middag pakt Sarah mij in als een cadeautje. Het voelde niet heel prettig moet ik zeggen…

Aan het einde van de middag rijden we nog even langs mijn vader. Puzzelen maar!

Thuis is het overigens net een crimescene…

Vrijdag

Meestal vraagt Sarah om een broodje in de ochtend, maar ze heeft er nu echt geen zin in. Wel in een bakje kwark met appel en kaneel. Goede morgen!

Ze slaapt overigens wat langer nu er goede verduisterende gordijnen hangen op haar kamer: half 9 in plaats van half 7! En terwijl Sarah met de buurjongen in de tuin speelt schrijf ik een blogje af, over het feit dat een groot en lang kind niet altijd even leuk is. Heb jij hem al gelezen? Veel mensen herkennen het gevoel!

Even lachen: dit is het toetje van mijn man. Vooral heel veel cruesli en honing….heel veel honing.

Zaterdag

Na een paar weken vakantie van dansles is het vandaag weer tijd om te dansen! In de gang bij dansles staat een Koninklijke stoel waar even op gezeten moet worden. Helemaal leuk vandaag met de Royal Wedding!

Diner vandaag: ovenfrietjes met gehaktballen. Ik begin optijd met braden, dan kunnen ze rustig sudderen.

Een herinnering van Facebook, vier jaar geleden: ik smelt!

Ik keek naar het huwelijk van Harry en Meghan en keek mijn ogen uit, wat een plaatje! Ze is zo mooi, zo puur. Heeft helemaal geen poespas nodig. En deze avondjurk…ik wil hem ook (wel met haar figuurtje natuurlijk)!

Ik wens jullie nog een heel mooi zonnig weekend!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment