Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 13-19 maart

Een week van twee worden, een feestje vieren, nieuwe medicijnen en een stapje terug. Mijn week had zo zijn ups and downs, kijk weer mee naar mijn week in foto’s!

Zondag

Nagenietend van gister doen we op deze zonnige dag alles waar we zin in hebben. Beetje klungelen in huis, dutjes en een heerlijke wandeling op de hei. Het zonnetje scheen zo fijn, alleen was het op de fiets toch kouder dan we dachten. We hebben ongeveer een half uur op de hei gelopen en toen werd het toch wel erg koud. Maar man, wat is het ideaal om zo dichtbij de hei en het bos te wonen.

zondagje6

En nog even terugblikkend op haar verjaardag: het was ontzettend gezellig gister en het huis zat vol! Van de 26 uitgenodigde mensen waren er 24 aanwezig, dus volle bak. Ik bestelde vier taartjes bij de Hema, ik vond ze zo vreselijk leuk. En lekker dat ze waren!

zondagje

Sarah heeft het kaarsje ‘uitgeblazen’ met hulp van mama, want ze blies heel zacht. Maar zo leuk om te zien dat ze er al meer van meekrijgt dan met haar eerste verjaardag.

Na de taart was er ook een lunch met bolletjes, wraps en stokjes met tomaatjes, mozzarella en basilicum.

zondagje1

En wat is Sarah verwend! Dit is nog niet eens alles. We hebben heel veel naar boven gebracht en halen af en toe iets naar beneden, anders weet ze niet waar ze mee moet spelen.

zondagje4

Maandag

Vandaag is een bijzondere dag, want Sarah is jarig! We zijn met z’n tweetjes want Giorgio moet werken. In de ochtend komt mijn vader even een kopje koffie drinken en in de avond komt mijn moeder nog langs, die moest overdag werken. Maar we hebben ons prima vermaakt. Onder andere met de gekregen vingerverf! Wat een leuke meidenkleurtjes!

maandagje

Het werd een heel mooi kunstwerkje en ze vond het heerlijk om te doen. Voor herhaling vatbaar!

maandagje2

En Sarah geniet duidelijk van een enorm bord vol met taart. Omdat het mag!

maandagjes

Twee jaar geleden…

maandagje4

En ik liep vandaag op deze zomerse sneakers. Lichtroze zijn ze en op deze foto lijken mijn benen ook ineens heel lang! Maar ik ben maar 1.63.

maandagje3

En we wandelden vandaag een stukje, want het is heerlijk weer! En ik zie letterlijk de winter plaatsmaken voor de lente.

woensdagje8

In de middag schreef ik een blogje toen Sarah sliep. En ik genoot van deze lunch: een broodje met rauwkost en gerookte zalm.

maandagje1

Dinsdag

De wekker ging om 6.15 om Sarah klaar te maken voor het KDV en haar traktaties in orde te maken. Onze kleine grote meid gaat trakteren voor het eerst, zo leuk! Ik maakte bloemetjes van papier en reeg er gedroogde abrikoos, plakjes banaan, aardbei en een snoepje aan.

dinsdagje

Tadaa!

dinsdagjes

Ik duik daarna weer mijn bedje in en slaap tot half elf. Daarna werk ik mij in het zweet met een doek en allesreiniger. Even flink aan de slag beneden. En de geur van deze allesreiniger is super lekker!

dinsdagje5

En de zakjes van Squiz kwamen binnen om uit te proberen. Lijkt mij heel handig op vakantie. Je kunt je eigen knijpzakje maken met yoghurt, fruit of een combinatie. En ze zijn heel makkelijk weer schoon te maken en her te gebruiken. Binnenkort een artikeltje hierover.

dinsdagje6

Samen met mijn ouders haal ik Sarah weer op van het KDV. Zij vinden het heerlijk en gezellig om mee te gaan en ik vind het ook leuk! Sarah weet niet wat ze ziet wanneer ze opgehaald wordt door drie man sterk. Gewapend met een ‘Hoera ik ben 2 jaar’ muts en een cadeautje vertrekken we weer richting huis.

Ik moet na het warm eten nog wat boodschappen doen en ik fiets even naar de Albert Heijn. Wat blijft het toch lang licht! En de zonsondergang was prachtig, helaas komt dat op de foto nooit goed over.

dinsdagje1

Woensdag

Wat is het weer een heerlijke zonnige dag, ik merk dat ik mij wel iets beter voel met dit weer. In de ochtend heb ik contact met mijn huisarts over het starten van nieuwe medicatie en ik start vanavond met Paroxetine. Op hoop van zegen dat ik hier niet zo duf van word.Eerst maar even ontbijten! Havermout met gebakken appeltjes en kaneel.

woensdagje5

We fietsen rond half tien richting de Trombosedienst want ik moet weer bloedprikken. Sarah krijgt ook een pleister en ze laat hem trots aan iedereen zien.

woensdagje

Bijzonder om te zien hoe de mensen van de Trombosedienst met haar en mij omgaan. Ze kennen mij bij naam, weten mijn verhaal en waarschijnlijk ben ik ook één van de jongste ‘klanten’. En dat maakt indruk, maar schept tegelijkertijd ook een soort band.  We fietsen weer naar huis en een uur later staat mijn moeder op de stoep, zij gaat met ons mee naar het consultatiebureau. Dat is in hetzelfde gebouw als waar ik vanochtend ben gaan bloedprikken. Gelukkig dichtbij, dus steeds op en neer fietsen is niet zo erg.

Sarah is helemaal goedgekeurd en ik had ook niet anders verwacht. Ze is 88 centimeter en weegt iets meer dan 13 kilo. Ze vond het heel spannend en kroop helemaal tegen mij en mijn moeder aan. Maar na alle onderzoeken, toen ze mocht gaan spelen, was het ijs gebroken en herkende ik mijn dochter weer.

Thuis een lekker broodje en wat fruit en dan heerlijk even slapen!

woensdagje1

En terwijl zij slaapt werk ik wat mailtjes weg en blog ik. En toen ging de deurbel en stond er een meneer met een verschrikkelijk grote doos uit Amerika voor de deur! De cadeautjes van oma Amerika waren aangekomen.

woensdagje3

En jeetje wat een hoop! Jumpsuits, broeken, een jas, sokken, shirts, verzorgingsproducten voor Sarah, speelgoed, een blouse voor Giorgio en nagelproducten voor mij. Wat veel en wat leuk! Toen Sarah weer wakker was hebben we meteen even wat speelgoed goedgekeurd.

woensdagjes

Ik begin rond half vijf met koken en maak een heel simpel gerecht: rijst met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Ik had ook nog wat ricotta over van de lasagne dus dat ging er ook doorheen.

 

woensdagje4

Donderdag

Eigenlijk stond er vandaag een afspraak bij de oogarts in het UMC, maar ik heb veel te kort geslapen en voel me heel erg slap. Waarschijnlijk door de nieuwe medicijnen. Sarah was ook heel vroeg wakker en zit niet lekker in haar vel vandaag. Ik bel de afspraak af en helaas kan ik pas eind mei weer op de poli komen. En dit is nog geluk, want eigenlijk was een nieuwe afspraak pas over vier maanden mogelijk.

Ik doe door de vermoeidheid vrij weinig en zit dus voornamelijk op de bank of speel met Sarah. Ik word wel een beetje vrolijk van mijn nagellak! Al moet ik wel bekennen dat ik dit soort lakjes snel zat ben. Geef mij maar een mooie, effen kleur.

donderdagje

Kijk Sarah in één van haar nieuwe jumpsuits! Ze is altijd nóg knuffelbaarder als ze zulk soort pakjes aan heeft.

donderdagje1

Ik eet een ijsje welke Weightwatchers-proof is.

donderdagje2

Maar eigenlijk heb ik meer zin in Johnny Doodle. Ken je die chocolade? Nee? Haal het maar niet bij de Albert Heijn want het risico om verslaafd te worden is zeer groot. Deze reep is van Giorgio dus daar blijf ik van af, maar kijk die stukken aardbei en merengue….whoeaaahh.

donderdagje3

Sarah slaapt in de middag en ik duik ook mijn bed in. Na een heerlijk dutje van twee uur zijn we weer redelijk fris en fruitig. En dat heb ik geweten ook. Sarah plundert werkelijk alles in de woonkamer. Geeft niet, staat best gezellig zo!

donderdagje4

Na het avondeten brengen we Sarah zoals altijd naar mijn ouders en ze blijft daar slapen.

Vrijdag

Ik kan uitslapen, zolang als ik wil. Maar om 8.00 ben ik klaarwakker en druk in mijn hoofd. Het zweet breekt mij uit, ik heb hoofdpijn en ben misselijk. Ik moet heel erg wennen aan de nieuwe medicatie, maar gelukkig zijn de meeste bijwerkingen met een week of twee verdwenen. Even doorzetten dus. En dat gaat een stukje makkelijker met deze heerlijke chocolade.

vrijdagje

Ik installeer mijzelf op de bank met een pot thee, Netflix en een klein stukje chocolade. Ook al voel ik mij niet goed, ik ga niet een hele reep weg eten. Zondag moet er namelijk weer gewogen worden!

vrijdagje1

Deze kwam ik tegen en hij moest op mijn blog. Vanavond haal ik geen sushi, ik voel me gewoon niet oké. En dat zegt genoeg denk ik als ik geen zin heb in sushi. Haha.

vrijdagje3

Op Netflix kijk ik een comedyfilm en rond 15.00 kan ik mijn ogen niet meer openhouden. Ik duik mijn bed in en word om 16,30 wakker. Heerlijk altijd die dutjes, ik knap er heel erg van op.

Giorgio komt thuis en we halen Sarah weer op bij mijn ouders. Misselijk ben ik nog steeds, ik besluit niet te koken en gewoon een salade met een broodje te eten. Ook lekker! En het was lang geleden dat ik ossenworst op had!

vrijdagjess

Zaterdag

Doe jij al mee aan deze winactie? Je kunt een hangstoel of hangmat winnen naar keuze! Deze winactie sluit vandaag om 12.00, dus zorg dat je er nog op tijd bij bent!

vrijdagje2

Ik moet vandaag naar de psycholoog en daarna hebben we de middag met zijn drietjes. Wat we gaan doen weet ik nog niet, misschien even naar het centrum of weer een heerlijk stuk wandelen. In ieder geval heel erg genieten van ons vrolijke meisje! En ook ga ik mij weer verdiepen in een nieuw Wereldgerecht voor morgen.

zaterdagje

Fijn weekend allemaal! Wat doe jij het liefst op zaterdag?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Wat vervelend dat je je niet goed voelde. Hopelijk ben je snel gewend aan je nieuwe medicatie. Maar wat bestond je week ook uit leuke dingen. Wat lekker dat jullie zo dichtbij het bos en de hei wonen. Dat zou ik ook wel willen. Voor ons is dat altijd een half uur rijden. Wat een leuke traktaties had je voor het KDV gemaakt. En wat een leuke verrassing zo’n grote doos vol leuke spulletjes van oma uit Amerika! Hopelijk voel je je de komende week wat beter.

  Beantwoorden
 • Naar dat jij je niet goed voelde! Hopelijk mag het gauw beter gaan. Je week ziet er leuk uit. Oh, doe chocolade wil ik ook. Het is zaterdag dus ik ga het halen. Niet goed voor de lijn maar wel goed voor mijn geluk 😉 De taart van Sarah is echt heel erg leuk geworden. Ze is zeker verwend alleen door haar oma al. Vandaag ga ik deze Zaterdag benutten om naar de kapper te gaan. Fijne week!

  Beantwoorden
 • Die jumpsuit van de Minions, ik houd ervan! Het ziet eruit als een fijne week 🙂

  Beantwoorden
 • Superleuk die foto’s van de verjaardag van de kleine meid! En wat heeft ze veel cadeautjes gehad!

  Beantwoorden
 • Nog gefeliciteerd met Sarah! Ze ziet er heel blij uit met de taart. En die chocolade met die merengue, die wil ik ook! Dat was trouwens echt een grote doos met spullen die jullie kregen. Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Wat een gave rupsje nooitgenoeg puzzel!! Ik ga vandaag lekker even een uurtje naar yoga en vanmiddag even de stad in. Vanavond lekker sushi eten met vrienden ?

  Beantwoorden
 • Die laatste foto is prachtig! En die met de taart hihi, heerlijk genietend snoetje! Balen dat je je wat minder voelde, hopelijk gaat het snel weer de goede kant op!

  Beantwoorden
 • Wat een pakket uit Amerika! En die jumpsuits zijn schattig, moet ik ook weer eens kopen..
  Balen dat die nieuwe medicatie weer nodig is en je er zo aan moet wennen, hopelijk snel weer beter.

  Beantwoorden
 • Heerlijk om te zien dat jou huis er ook ontploft uitziet. Denk altijd dat het alleen bij mij is.

  Beantwoorden
 • oo ik wil die knijpzakjes ook wel! heel handig..

  en de taart was idd heerlijk…. ook namens Juno hihi

  Beantwoorden
 • Wat een leuke foto’s! En wat een mooie traktaties heb je gemaakt. Het lijkt me heeel leuk om zo’n feestje te plannen en mee te maken van mijn dochtertje straks!

  Beantwoorden

Write a comment