Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 13-19 augustus.

Een week van enorme mijlpalen voor Sarah, herfst in augustus, een ziek lijf en fijne herinneringen. Mijn week van dag tot dag!

Zondag

Gister zijn we even naar Arnhem geweest om met Sarah naar de kapper te gaan. Voor het eerst (!) zat zij in de stoel bij de kapper om haar haren te laten knippen. Weliswaar alleen de puntjes, maar toch een leuke mijlpaal. De kapster heeft ervaring met krullend (kroes)haar en heeft het heel mooi geknipt. We kregen ook nog complimenten over het feit dat de haren van Saar zo verzorgd waren.

Saar liet het allemaal maar over haar heenkomen, maar was wel wat stilletjes en vond het duidelijk spannend. Voor alles is een eerste keer!

Op zondag slapen we tot half 9 en ontbijten we met een goed humeur. Altijd leuk wakker worden!

In de middag doen we met z’n drietjes de grote boodschappen. De laatste tijd probeer ik ook altijd mee te gaan, nu ik niet al mijn energie meer hoef op te sparen voor het werk.

Eenmaal thuis sluiten we onze nieuwe haard aan en testen hem meteen even. We zijn er zo blij mee! Hij kan op verschillende standen, zoals alleen ‘sfeer’ of ‘sfeer en warmte’. Ik krijg spontaan zin in de donkere dagen, zo gezellig! Het liefst wil ik er nog een lekker zacht kleedje bij waar we op kunnen zitten. Een schapenvacht bijboorbeeld.

En ook vandaag zijn we keihard bezig met zindelijkheidstraining. We hebben even gewacht in hoeverre Sarah het zelf zou aangeven, maar ze bleek een luier wel ‘lekker makkelijk’ te vinden, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Na een half jaar op- en af op het toilet, gaan we nu diehard afkicken van de luier. Hup in de blote billen of onderbroek!

Wel even wat vuilniszakken op de bank neergelegd met een kleedje erover. De bank is droog gebleven, de vloer niet helemaal. Na twee keer nat te zijn geworden had ze door dat alles op de wc of het potje moet. Er is geen weg terug!

Mijn lunch vandaag: havermout, aardbeien, appel en schuddebuikjes.

Zondagavond doe ik weinig meer behalve wat mailtjes beantwoorden. Gister naar Arnhem en vandaag grote boodschappen lijkt weer iets te veel van het goede. Balen.

Maandag

En inderdaad, ik sta om met een enorme kater. Alsof ik ben wezen stappen tot diep in de nacht. Ik moet in de ochtend wel even naar de psycholoog, maar daarna gaat mijn pyjama weer aan. Gelukkig kunnen deze apenkoppen mij iets opvrolijken. Wat zijn die lekker zeg!

En Sarah en ik bladeren de folders door. Deze vind ik leuk!

Mijn lunch: een tartaar met crackers, kipfilet en ei.

En kijk dit mooie mopje in bed liggen. Ze is altijd mooi en lief, of ze nou slaapt of niet. En ik ben enorm trots op haar dat ze vandaag al de hele dag droog is gebleven!

Dinsdag

Oef, ik word nog slechter wakker dan gister. Een gevoel van griep en branderige ogen, wat ik vaker heb door de SLE. We hebben goed geslapen maar zo voelt het niet. Vanavond ga ik sushi eten met een vriendin en hopelijk kan ik vanmiddag even slapen. Nu Sarah nog zover krijgen!

Kijk eens wat Facebook mij liet zien vandaag. Mijn kleine Nel Veerkamp!

Saai, maar ik houd mij de hele ochtend rustig om energie op te sparen. ‘Gelukkig’ zie ik Saar ook gapen en denk ik dat ze ook wel een dutje kan gebruiken.

Maar eerst even allebei lunchen. Jawel, deze week is het de hagelslag van K3.

We vallen in de middag allebei in slaap en worden anderhalf uur later wakker. Dat was fijn! Ik voel mij iets beter en stap met Saar onder de douche.

Rond 18.30 heb ik afgesproken met een vriendin van mij om sushi te gaan eten. Het is een All you can eat en we genieten enorm!

Deze was ook heerlijk: crispy chicken met mango.

En dit was iets minder mijn ding: zeewier salade. Mijn vriendin vindt het lekker, ik vind het een beetje naar ballonnen smaken. Maar goed, we hebben het geprobeerd!

Woensdag

Omdat saar al vanaf zondag overdag droog is kreeg ze een cadeautje die we al heel lang hadden beloofd (en die al heel lang in de kast lag). Rolschaatsen!

Deze voetjes wilden meteen in de rolschaatsen en het viel niet mee. Daarna nagels lakken in de kleur van mama haar nagels. Echt een meisje!

Ik voel mij zelf nog niet helemaal oké, maar wel iets beter dan voorgaande dagen. In de middag is het lekker weer en we gaan even naar de kinderboerderij! Ik mag achterop het paard en moet vooral niet praten. Haha.

En springen tot je niet meer kan. Sarah dan hoor, ik houd het niet meer lang vol.

Na de kinderboerderij en de speeltuin nog even langs de winkels. De Blokker hier in de buurt houdt ermee op en verkocht alles met 50% korting. Ik zag deze lepels staan en MOEST ze meenemen. Liefde voor Joseph Joseph.

En Sarah was door haar voorleesboeken heen (voor het slapen) dus moesten er nieuwe boeken komen met leuke verhaaltjes voor het slapen. Deze twee nam ik mee bij The Readshop.

Het enige wat ik in de avond doe is een recept uitwerken en op Youtube vlogs kijken. Voor ons allemaal een lui avondje.

Donderdag

Sarah gaat vandaag naar de opvang en we staan om 8.30 op. Om 10.15 ben ik weer thuis en heb ik Saar weggebracht. Wat ga ik doen vandaag?

Als eerste ga ik stofzuigen. Ik wil meteen door met stomen van de vloer, maar het apparaat doet niet wat hij moet doen. Misschien maar beter ook, want stofzuigen was al vermoeiend genoeg.

En dus beland ik met Netflix op de bank en kijk ik de documantaire ‘what the health’. Indrukwekkend en zeker een aanrader!

Daarna een flink ontbijt maken van havermoutpannenkoekjes met cacao, geraspte chocolade en schuddebuikjes.

Om een uur later alweer zin te hebben in iets om te snacken. Ik begin braaf aan een schaaltje komkommer en wat kaas. Om vervolgens een handje winegums te pakken. Jup, welcome to my life!

Om 16.00 haal ik dit mopje op van de opvang, samen met mijn ouders. Hier was ze 5 maanden oud, hoe lief en klein! En die slofffen!

Eenmaal thuis ga ik aan de slag met koken en maak ik het recept voor Aardappel Anders room-bieslook, die jullie gister op de blog konden vinden.

Vrijdag

Het belooft een vieze natte dag te worden en we vermaken ons dan ook voornamelijk in huis. Na het ontbijt beginnen we met lijmen. Ze heeft er enorm veel plezier in. Ik knip figuurtjes, zij plakt ze op. Lol gegarandeerd. En helemaal als er stickers met glitter bij geplakt mogen worden.

En om 14.00 moeten de lampen aan omdat het enorm donker werd. Inclusief de eikels en de bladen die al op de grond leggen maken het een rare augustus….

En het blijft regenen. Gelukkig is daar de Ipad en een bakje met druifjes. Sarah speelt een puzzel op de Ipad, ik schrijf een stukje Memory Lane.  

En ik maak een snelle salade voor de lunch, met kikkererwten en gerookte zalm.

Vandaag kreeg mijn moeder haar vierde chemo! In een iets andere vorm dan de eerste drie, om te kijken of ze hier minder ziek van wordt. Blijven jullie duimen voor mijn bikkel-mama?

Na het avondeten duiken Saar en ik in bad. Gezellig elkaar ondersmeren met schuim en samen chillen. Daarna maak ik dit weekoverzicht verder af.

Zaterdag

De Heideweek begint in Ede en dit betekent veel (rommel)marktjes, activiteiten, optredens en nog veel meer gezelligheid. Beetje jammer dus dat het weer niet veel goeds belooft. Vandaag is er een leuke rommelmarkt hier bij het winkelcentrum waar ik graag wil kijken, maar geen idee of het een beetje te doen is met de regen.

Mocht het echt binnen-blijf weer zijn dan vermaken we ons vast wel, maar marktjes afstruinen is ook wel heel erg leuk. Wat zijn jullie plannen voor dit natte weekend? Ik wens je hele fijne dagen toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Hoi. Vraagje. Waarom doe je je boodschappen niet online? Zo heb je toch nog controle over de boodschappen en ben je er zelf bij.

    Gr Angela

    Beantwoorden
    • Hi! Dat wil ik zeker nog een keer uitproberen. Alleen vind ik het boodschappen doen met man en kind ook wel heel gezellig. En voor Saar ook weer leerzaam. Maar we willen het zeker een keer proberen!

      Beantwoorden

Write a comment