Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 13 – 18 maart

Afgelopen week vierden we natuurlijk de 3e verjaardag van Sarah, had ik het een beetje te druk en genoten we van het heerlijke weer. Veel leesplezier en een heel fijn weekend!

Zondag

Gisteren was het feest! We vieren voor de familie de verjaardag van Sarah. Afgelopen dinsdag werd ze 3 jaar en zaterdag hebben we dit alvast gevierd. Met een echte prinsessentaart en lekkere hapjes, ballonnen en slingers en een hele hoop cadeautjes. Het was gezellig!

En het zingen was een beetje eng, maar bij opa op schoot is het al een stuk beter.

We kozen weer voor een taart bij de Hema. Hij was heerlijk en Sarah vond hem prachtig. Maar eerst een kaarsje uitblazen!

Vol verwachting….’Wanneer krijg ik nou een stukje?’

De nichtjes van Sarah waren er ook en ze hebben heel leuk gespeeld samen. Zo leuk om die drie met elkaar te zien spelen en lachen.

Je snapt wel dat we die zondag weinig hebben gedaan. Ik was kapot van zaterdag, ondanks een dutje tussendoor. Ik heb mijn normale kleding zondag dan ook niet aangehad en heb veel op de bank doorgebracht. Maar het was het allemaal waard!

Maandag

Na het ontbijt met de zon in ons gezicht spelen we nog even voordat we straks weg moeten.

Ook vandaag een volle dag (voor mij doen). In de ochtend wordt er war opgehaald wat we verkocht hebben en daarna door naar het centrum waar ik heb afgesproken met een vriendin om te lunchen. Sarah neem ik gezellig mee.

Voor haar bestel ik een pannenkoek met stroop (dat gezicht toen ze hoorde dat ze dat kon kiezen!) en ik koos een clubsandwich met gerookte kip.

Ja ik vind het gezellig!!

Eenmaal thuis gaan we allebei even slapen nadat er nog iemand langs is geweest om een autostoel op te halen die we ook verkocht hebben. En na ruim een uur worden we wakker. Dan wordt het nieuwe spel van Woezel en Pip uit de kast getrokken.

En even later wil mevrouw ‘borduren’. Ze heeft zoveel gekregen dat ze met alles tegelijk wil spelen. Maar eerst borduren dus! Met veters een beetje oefenen en ik help haar natuurlijk nog een handje.

Aan het eind van de middag begin ik met koken (andijviestamppot) en na het eten schrijf ik een blogje boven voor de volgende dag.

Dinsdag

Hoera! Vandaag is Sarah echt jarig. Mijn kleine gupje van 4 pond is gewoon alweer drie jaar.Van een heel klein meisje naar een vrolijke en slimme peuter.

Wanneer ik haar feliciteer zie je haar een beetje in de war raken. Want ze was zaterdag toch ook al jarig? En waar is iedereen dan nu om taart te komen eten? Ze werd er een beetje verdrietig van. Maar gelukkig niet lang. Na het ontbijt komt er iemand van de NVLE voor een interview met mij over het Antifosfolipidensyndroom. Het is bedoeld voor het blad wat deze vereniging elk kwartaal uitgeeft. Het is een heel leuk gesprek en ondertussen vermaakt Saar zich met haar nieuwe Frozen tekenspullen.

Door het luisteren, concentreren en antwoorden ben ik gesloopt na het gesprek. Samen gaan we na de lunch even slapen en rond 15.00 zijn we weer wakker. Papa komt vandaag wat eerder thuis van het werk zodat we daarna een ijsje kunnen gaan eten! Ja, voor het avondeten. Moet kunnen als je jarig bent!

En zo stonden we rond 17.00 bij de ijssalon ons eerste ijsje van het jaar te happen. Sarah koos voor chocolade ijs en hij was binnen no time op.

Giorgio had rum rozijnen en nog een zoet smaakje (even vergeten) ik ging voor citroen en yoghurt- bosvruchten. Heerlijk was het! Dit is ook de beste ijssalon die ik ken in de buurt, ze hebben er al jaren heerlijk Italiaans ijs.

Voordat we naar huis gingen liepen we nog even langs een winkel met hebbedingetjes. Daar zagen we dit hondenspeeltje, een varken die kan knorren. Maar Saar vond hem zo leuk dat ze deze mee mocht nemen. Wij zijn wat minder blij met die herrie, maar dat terzijde 😉

Omdat mijn dag weer zo pittig was ben ik niet gaan sporten. Mijn ouders komen na het eten nog wel even op de koffie met een cadeau en ook wij geven onze cadeaus aan Sarah. Van ons kreeg ze veel klei, een Nijntje spel en Electro van Woezel en Pip. Heel erg leuk en ze was er erg blij mee!

En wanneer opa en oma weg zijn belt oma uit Amerika nog even via Facetime. Sarah showt al haar cadeaus aan oma.

Woensdag

Zo aan je ontbijt zitten met een clown naast je….dan begint je dag toch gelijk goed? We zijn om 8.30 uit bed en moeten zo even op en neer naar de Trombosedienst.

We zitten behoorlijk lang in de wachtkamer maar dat maakt Sarah niets uit, ze kent inmiddels de weg en speelt er altijd met plezier. Gelukkig was het wachten ergens goed voor want ik zit nu eindelijk stabiel met mijn medicatie. * Klopt af *

Daarna komt een oud collega op de koffie die een draagzak van mij overneemt. We kletsen even bij en haar dochtertje speelt gezellig met Sarah. Daarna gaat Sarah kleien en verven en ik ga even op de bank liggen. Want vanmiddag gaan we richting de kinderboerderij waar twee geitjes zijn geboren. Daar horen beschuit met muisjes bij!

Misselijk zwalk ik na deze dag door de winkel opzoek naar bellenblaas (als je iets beloofd aan een kind….tja). Vandaag en afgelopen dagen was iets teveel van het goede. Het zijn allemaal leuke dingen, maar ik had alsnog wat moeten skippen en verspreiden want mijn lijf sputtert tegen. Leermomentje zullen we maar zeggen.

Mijn lunch voor vandaag: een goddelijke combinatie als je het mij vraagt: broodjes met kipfilet, gekookt eitje, tomaat en augurk. Worden we blij van!

Na een beetje te zijn bijgekomen thuis maak ik het eten klaar: simpele verse nasi met verse saté. Helemaal niet veel werk, echt de moeite waard! Ik kan dit elke week wel eten.

Je snapt wel: in de avond doe ik helemaal niks. Ik kan niet meer, alles doet zeer en ik hang een beetje op de bank tot ik naar bed ga.

Donderdag

Om 7.30 staat Giorgio op om de auto naar de garage te brengen voor een nieuwe distributieriem. Dit zijn altijd dure grappen en blijft pijn doen aan je portemonnee. Mijn wekker gaat een uur later en nadat ik zelf klaar ben haal ik Sarah uit bed. Vandaag gaat ze trakteren op het KDV. Alleen ben ik nu mijn dochter kwijt….en dat elke dag! Joehoe waar ben je? (Ondertussen heeft zij de grootste lol onder haar beer).

Ik heb lang getwijfeld wat ik zou maken en kwam uiteindelijk bij deze muisjes van eierkoek. Je smeerd twee halve eierkoeken in met wat boter en drukt ze tegen elkaar. Als neusje gebruikte ik een klein stukje drop, het staartje is gemaakt van Cheesestrings, de ogen van rozijnen en de oortjes van appel.

Geef mij maar gewoon een recept om te koken, want knutselen met eten is niet mijn talent haha. Toch werd het uiteindelijk wel leuk en ze vonden het allemaal heerlijk.

Zo kwam onze blije meid weer thuis! Trots laat ze haar muts van het KDV zien.

Vandaag kwam er een winactie online, doe jij al mee? Je kunt heerlijk wereldkaarten gaan shoppen. Voor je kindje, voor jezelf, voor in de klas….Je doet heel eenvoudig mee en de win actie vind je hier.

Vrijdag

Mijn wekker gaat om 8.30 en in drie kwartier maak ik mij klaar om de deur uit te gaan. Eerst om half 10 naar het Consultatiebureau, daarna naar de fysiotherapie om te sporten. Het zit allemaal in hetzelfde gebouw dus dat is makkelijk. Voor we gaan wegen en meten moeten de kleren uit!

Daarna nog een bril op voor de oogtest. Dat koppie van haar!

Sarah krijgt een puzzeltest, een ogentest en wordt gewogen en gemeten. Ik heb een meter dochter die ruim 15 kilo weegt, helemaal goed dus! Ook haar ogen zijn prima. Daarna gaat ze weer mee met opa en oma en ik loop door om te gaan sporten. Het is alweer even geleden en mijn spieren voelen moe, maar we hebben het weer gedaan.

Thuis doe ik het rustig aan om wat bij te komen. Ik ga heerlijk liggen op de bank en kijk filmpjes op YouTube.

Ik haalde van de week trouwens deze tas bij het Kruidvat, voor in het vliegtuig naar Curacao over twee maanden! Kunnen mooi de boekjes en het speelgoed in van Sarah.

Na een uur verzamel ik alle moed bij elkaar en buig ik mij over een nieuw recept voor een website waar ik recepten voor schrijf. Dit keer een ovenschotel met ham en drie soorten kazen. Mmm!

Mijn vader brengt Sarah weer terug om 17.30 en een uur later is Giorgio ook thuis. Dan kunnen we eindelijk genieten van deze ovenschotel! Na het eten stap ik onder de douche en maak ik dit weekoverzicht af.

Zaterdag

Helaas werkt het weer niet helemaal mee vandaag, maar we gaan naar de Efteling! Samen met Giorgio, Sarah, mijn zus, haar zoontje, mijn moeder en tante gaan we richting Kaatsheuvel. Ik ben heel benieuwd of het druk is of dat het meevalt. In elk geval gaan we vast een hele leuke dag beleven. En Sarah….die is prima voorbereid met een grote regen poncho.

Fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Wat een feest week. Hopen dat je de regen poncho toch niet nodig hebt. Fijn weekend

  Beantwoorden
 • Een heerlijk week! Bij dat hondenspeeltje zit als het goed is een heel klein plastic rondje onderin zn buik. Als je dat naar binnendrukt dan ben je van dat nare geluid af.. Fijne week gewenst!

  Beantwoorden
 • Ahhh zo’n leuk weekoverzicht dit! Hema taarten zijn en blijven de lekkerste! Nogmaals gefeliciteerd met de verjaardag van Sarah 😀

  Beantwoorden
 • Zo leuk dat jullie Sarah haar verjaardag zo uitgebreid gevierd hebben! Ziet er allemaal heel gezellig uit.

  Beantwoorden

Write a comment