Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 12-18 november.

Een week van Sinterklaas, een pyjamadag, in de Pausmobiel bij het ziekenhuis en vooral veel gezelligheid en lekker eten. Veel plezier met lezen!

Zondag

Zondag: na een indrukwekkende en lange dag gister in Utrecht hebben we in de ochtend even tijd nodig om op te starten. Zoals verwacht ben ik nog steeds onwijs moe na zo’ n dag maar daar houd ik vandaag voor zover mogelijk rekening mee. Wel vieren we vanmiddag nog de verjaardag van mijn mama!

Maar eerst ontbijten. Saar laat even op een bijzondere manier zien wat ze op haar brood heeft.

Ik maak een stevig ontbijt waar ik ook in de middag nog op kan teren. Op de verjaardag komt nog veel lekkers voorbij dus voorlopig moet deze havermoutpannenkoek genoeg zijn. Nog steeds favoriet!

We doen boodschappen voor de komende week. Vaste prik is het plakje worst en kaas in de Albert Heijn. Er lag alleen geen blokje kaas meer en Sarah riep met een beteuterd gezicht om kaas. En toen…toen kwam er een meisje van de kaasafdeling met deze enorme plak aan. Helemaal voor Saar. Kijk die ogen glimmen!

Bij mijn ouders: lekker borrelen en eten. En proosten op nog een verjaardag van mijn moeder in 2018. Sarah was helemaal dol met mijn tante. Ze noemde mijn tante haar beste vriendin. Zo schattig, onze ‘ allemansvriendin’.

Je begrijpt wel dat ik zondagavond compleet gevloerd op de bank lag. Ik kon geen woord meer uitbrengen en ben heerlijk vroeg naar bed gegaan.

Maandag

Ook vandaag hebben we niet heel veel rust, want ik moet weer naar het ziekenhuis. Ik heb een afspraak staan bij de Anesthesioloog in verband met mijn maagonderzoek in december. Ik word even helemaal in slaap gebracht en daar hoort een gesprek bij met de anesthesie. Na een half uur is het gesprek alweer klaar.

Zo leuk, we werden toen we de auto hadden geparkeerd bij het UMC, opgepikt door deze sprinter. Een auto van het ziekenhuis die mensen heen en weer rijdt tussen de garage en de ingang van het ziekenhuis. Saar vond het geweldig!

Toen we onze afspraak hadden gehad en weer buitenstonden begon Saar heel hard te huilen: waar was die auto met die lieve meneer nou? Een vrijwilligster belde de chauffeur op en hij kwam ons ophalen. Boffen! En…Saar mocht voorin!

Wat een feest! Het lijkt wel een soort Efteling. Soort van dan…

Eenmaal weer thuis in de middag zijn Saar en ik samen op de bank gaan liggen. Heerlijk chillen en bijkomen, want de afgelopen dagen waren druk.

Daarna is het tijd om te koken en ik maak pasta met pesto tomatensaus, een recept om het pakje van Honig na te maken. Heerlijk was het!

En…vandaag begon het Sinterklaasjournaal. Vorig jaar was Saar nog net iets te jong om het te begrijpen, dit jaar begreep ze alles!

Dinsdag

Omdat ik nog zoveel merk van de drukke dagen houden we vandaag een pyjamadag. Voordat we naar beneden gaan zingt Saar nog een liedje met haar knuffel voor het raam.

En ik merk dat Saar het ook druk heeft gehad de afgelopen dagen, vooral in haar hoofd. Ze is erg geprikkeld en moet huilen om alles. Om vervolgens weer in lachen uit te barsten vanwege al het snot. Lekker kind.

Maar…er ligt nog iets leuks in de kast wat nog niet is aangebroken, namelijk dit knutselsetje die ik ooit bij het Kruidvat meenam. Lekker verven vandaag!

Het is de bedoeling dat je de witte lijnen/lijntjes kleurt met verf, om zo je fijne motoriek te bevorderen. Saar vond het geweldig,

Ze vond het zo leuk dat ze alle kleurplaten wilde verven. Zo geschiedde!

Het avondeten is heel simpel: gehaktballetjes met krieltjes en sperziebonen.

Woensdag

Omdat Saar afgelopen zaterdag door ons uitje een dansles had gemist, haalden we hem vandaag in. We gingen in de ochtend dus al op pad.

Het cultureel centrum vind ik heerlijk om in rond te lopen, dat sfeertje! Ik krijg dan altijd meteen zin om weer op toneelles te gaan ofzo. Het is alweer 20 jaar geleden, maar het kriebelt nog vaak.

Beneden in de kelder worden de danslessen gegeven. De muren zijn daar mooi geverfd door kunstenaars.

En deze…

Op de heenweg voelde ik mij heel slecht op de fiets. Slapjes, misselijk, duizelig. Gelukkig trok het weg toen Saar aan het dansen was en ik even in het centrum kon lopen. Maar lekker was het niet.

Saar was drie kwartier later weer klaar, tijd voor een gekke selfie in de spiegel! Spot de danseres.

Dansen maakt hongerig. Ik maak voor haar roerei met kaas.

Saar wordt in de middag opgehaald door mijn vader, om bij de kinderboerderij pepernoten te gaan bakken. Ik voel mij nog steeds niet top, dus ik ga niet mee en duik lekker mijn bedje in. Ik word wakker als het al een beetje donker is….oeps!

Gelukkig voel ik mij weer iets beter en ik ga aan de slag met deze heerlijke burrito’ s met een tiwst. Het recept kwam afgelopen week online. Ze zijn heerlijk.

En daarna gaan Saar en ik samen in bad. Ik nam vanmiddag dit masker mee bij het Kruidvat. Ik heb hem al een keer eerder geprobeerd en deze is zo zalig. Die geur…je wil het goedje opeten! En hij werkt heel goed. Mijn gevoelige en droge huid knapt er erg van op dus ik ben enorm fan. Inslaan dus als je hem tegenkomt!

Donderdag

Donderdag, de dag dat Saar vaak naar de opvang gaat. Ik breng haar om 10.00 en ga dan in huis aan de slag. Ik begin met het versieren van de ramen met krijtstift. Huisjes zijn wat scheef, maar Saar was enorm blij en vond het prachtig!

En ik had nog raamstickers van de Hema, dus die plakken we er gezellig bij.

Daarna een stevige lunch. Ik hoef niet meer te zeggen wat ik hier eet.

Na even pauze op de bank maak ik wat foto’ s voor samenwerkingen. De zon scheen buiten en dat betekent mooie foto’ s. Iets wat niet vaak voorkomt in de winter.

Na het eten: Sinterklaasjournaal! En Saar vindt het een beetje spannend. Maar met papa komt alles goed.

Vrijdag

Nog maar 1 nachtje slapen en Sinterklaas komt! Saar vindt het leuk en heel spannend. We maken alvast een tekening die Sinterklaas in zijn kamer kan ophangen.

Buiten is het heerlijk, maar koud. Ik heb zelf nog steeds de energie niet om lekker met Saar erop uit te gaan, maar gelukkig pikt mijn vader Saar in de middag op.

Ik maak eimuffins. Tenminste, dat was de bedoeling. Caprese muffins welteverstaan. Ze waren heerlijk, maar zakten compleet in en liepen over. Niet fotowaardig voor de blog dus. Hopelijk binnenkort wel, want de smaak en de combinatie is heerlijk.

Terwijl ik op de bank wat lees en Youtube kijk, krijg ik deze foto doorgestuurd van mijn vader. Saar die heerlijk in de speeltuin aan het spelen en rennen is.

En nu Saar toch even weg is pak ik haar schoencadeautjes in.

Wanneer ze weer thuis is begin ik met het bakken van pannenkoeken. Het kleine meisje is gesloopt en kruipt lekker op de bank.

Vrijdagavond kijken Giorgio en ik heerlijk televisie en we gaan, heel burgerlijk, lekker vroeg naar bed.

Zaterdag

D-day voor de Sint! Maar eerst brengen we Saar na het ontbijt naar dansles. Giorgio en ik gaan in de tussentijd wat boodschappen doen en halen lekkere dingen in huis voor Sinterklaas.

We gaan niet buiten kijken naar de optocht. Het is nat en koud buiten en ik ben weer wat slapjes. Lekker onder een kleedje televisie kijken dan maar!

En er komt een onwijs leuk pakketje binnen van Elma van Vliet. Je kent haar vast wel van de boeken ‘ mam, vertel eens?’ Ze heeft nu ook een quiz voor familie en vrienden uitgebracht. Geweldig voor de dagen in december (en erna natuurlijk). Verder zat er een hoop lekkers bij.

Mijn lunch: leftovers! Een wrap die we nog hadden, wat gehakt van afgelopen week en wat feta en komkommer. Een soort Turkse pizza dus.

After diner snack: een kommetje met Sint lekkers!

En we zitten hier helemaal in de Sint sferen.

Saar haar lunch: een oliebol met kaas. Huh wat? Ja, die combinatie wilde ze zelf. En ze heeft hem opgegeten ook. Ergens wel logisch, want mensen vinden een krentenbol met kaas vaak ook lekker.

Zaterdagavond: ik schrijf dit weekoverzicht met mijn benen omhoog, heerlijk. Vanavond televisie-avond en een emmertje Ben en Jerry’ s op schoot. Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment