Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 12-18 november

Sinterklaas is inmiddels in Nederland en ook de kou heeft ons gevonden. Heel gek vind ik het, want het leek nog zomer vorige week! Misschien ook omdat het zo lang nog zo warm is gebleven. Hoe dan ook, afgelopen week was fijn. Het begon met een interessant congres en eindigde met de schoen zetten en even op de rem trappen. Veel leesplezier!

Maandag

Na een vrij drukke week begint de nieuwe week ook pittig: een congres van de FCIC in de Reehorst in Ede. De FCIC zet zich in voot betere (na)zorg voor de patiënt en zijn/haar naasten tijdens en na de periode op de Intensive Care. Het blijkt dat veel mensen, zowel de patiënt als de familie, na een opname op de IC nog lange tijd problemen heeft op fysiek en/of cognitief gebied.

De FCIC zet zich in voor erkenning, herkenning en betere zorg. Ik ben nauw betrokken bij deze mooie stichting en schrijf ook blogs voor op hun website.

Het congres vond dus plaats in de Reehorst en wat een mooi plekje is dat eigenlijk! Deels een hotel, deels zalen voor de mooiste congressen.

Er zijn meerdere congressen tegelijkertijd, er is ruimte genoeg! Mijn man en vader gingen met mij mee vandaag.

Hey, daar moeten we zijn! Er waren veel sprekers waaronder intensivisten, fysiotherapeuten en nog veel meer mensen met veel verstand over de IC en de impact daarop. In de zaal zaten ruim 300 mensen. Varierend van verpleegkundigen en artsen tot patiënten en familieleden. Het was ontzettend interessant!

Ja, de Reehorst is echt heel erg tof qua sfeer!

En ze hebben veel hoekjes om je even terug te trekken. Overigens gingen wij eerder weg, want Giorgio moest Sarah ophalen van school en ik was ontzettend moe. Zo’n dag is nog wel het meest slopend voor mij gok ik. Concentreren, drukte, prikkels en uiteraard herinneringen en emoties.

Dinsdag

Dinsdag was voor mij een dag om het rustig aan te doen. Maar zo begon hij niet, want ik ging met mijn vader in de ochtend sporten. Daarna even twee uurtjes in bed en bijtanken. Verolgens ging ik aan de slag met de winactie die nu online staat. Je kunt kaartjes winnen om volgende week bij het meezingconcert te zijn met Romy Monteiro! Zij zong het sinterklaas meezingboek in. Hoe je mee kunt doen? Klik maar op onderstaande afbeelding!

Mijn lunch van vandaag: heel origineel weer een salade, dit keer met pittige kip en gegrilde paprika.

Hebben jullie ook zo’n ergenis bij knopen op je jas? Bij dit soort jassen en knopen heb ik altijd problemen met de knopen die er binnen no time af vallen. Deze jas kocht ik vorig jaar en was prijzig. Dan verwacht je ook stevige knopen. Maar helaas, we moeten maar aan de slag met naald en draad 😉

Dagobert Duck is ook weer thuis en telt even haar geld. ‘Mama ik kan alles kopen!’ Ja hoor lieverd.

Woensdag

Vandaag staat een bezoek aan het UMC Utrecht op de planning (ja vorige week ook al) en ik heb een controle bij de Klinisch Immunoloog/Reumatoloog voor de APS en Lupus. Maar mijn dag begon een beetje jammer. Het is niet zozeer zonde van het ei, maar vooral een enorme klus om het op te ruimen.

Daar zijn we weer! Gelukkig werd ik weer goedgekeurd door de arts. Alles lijkt stabiel en ik mag over 6 maanden terug in plaats van 3 maanden. Jippie!

In de avond eten we lekker stamppot andijvie met een rundervink. Saar is absoluut niet dol op aardappels, maar stamppot vindt ze heerlijk.

We kijken uiteraard het Sinterklaasjournaal en daarna Freek Vonk!

Donderdag

Ook vandaag begon ik met sporten (applaus voor mij) maar daarna was ik gesloopt. Ik ben mijn bed weer ingekropen en toen ik weer wakker was maakte ik het recept voor de kruidenmix van Silvo voor stamppot andijvie. Met een paar kruiden breng je je andijvie heerlijk op smaak zonder een berg zout en suiker.

In de middag, terwijl Saar nog op school zit, ga ik naar het centrum om schoencadeautjes te kopen. Ik nam onder andere deze handpop mee. Is toch te schattig?

Ook nam ik deze lampjes en balletjes mee die ik in dit boompje hing. Gezellig!

Mijn sportschoenen voor de fitness die ik nu heb, draag ik misschien al wel 15 jaar. Tijd voor nieuwe dus! Ik kocht deze online op Zalando voor een (vind ik) hele schappelijke prijs.

En vandaag werd Saar blijgemaakt met een nieuwe Bobo! Ze wil meteen alle opdrachtjes doen en ging dus al snel aan de slag met stift en pen. Ik moest hier wel een beetje om lachen. Alles omcirkeld. Net haar moeder!

Mijn vader kwam vandaag eten en ik maakte ovenpasta ham en kaas van eigen recept. Blijft heerlijk!

Vrijdag

Vrijdag was een beetje een ‘mehh’ dag. Mijn lijf begon moeilijk te doen en ik was moe en had pijn. Nadat ik Saar uit school had gehaald heb ik haar achter de Ipad gezet en ik kroop zelf onder een dekentje met thee. Soms moet dat en dat is helemaal niet erg.

Sarah genoot van een chocolade croissantje!

En verschil moet er zijn. Ik maak weer netjes een salade en bak er zalm bij.

We krijgen een paar keer per week foto’s van de puppy’s die zijn geboren en kijk nou…ze worden lekker chubby! De oogjes en oren zijn inmiddels open en ze beginnen steeds meer te lopen. Nog ruim 5 weken wachten!

Saar is de laatste tijd steeds meer bezig met letters en cijfers schrijven en lezen. Zeschrijft ze alleen soms nog in spiegelbeeld. Geeft niks, ik ben trots!

Er kwam vandaag een blog online over prikkels en hoe je daarmee om kunt gaan. Ik kreeg enorm veel reacties en mensen die zich in het verhaal herkenden. Bizar!

Zaterdag

En vandaag kwam….Sinterklaas in het land! Giorgio ging met een stuiterende kleuter naar dansles en omdat ik zelf nog heel erg moe was bleef ik dit keer thuis. Ik hing de slingers op en versierde de ramen.

Deze leuke raamstickers komen van het Kruidvat en waren nog geen euro!

Ik vind ze leuk!

Minder leuk….de pijn in mijn vingertoppen en muis van mijn rechterhand. Dit heeft te maken met de aandoeningen die ik heb. Deze klachten had ik heel erg tijdens de zwangerschap en ondanks bloedverdunners krijg ik dus nog steeds micro trombose in de kleine vaatjes van mijn vingers. Mijn nagels zitten onder de splinterbloedingen en er zit een plekje op de muis van mijn hand wat gigantisch brand en pijn doet. Beetje jammer dat ik net bij de arts ben geweest afgelopen week en er toen nog niets aan de hand was.

Ik kan wel weer blij worden van mijn ontbijt! Lang geleden dat ik een havermoutpannenkoek maakte. Dit keer met gebakken appeltjes en kaneel, honing en wat pepernoten.

Zondag

Zondag werd Saar om 3.00 wakker en ze wilde naar beneden om te kijken of Sinterklaas al was geweest…dat deden we maar niet. Om 8 uur stond er een enthousiast meisje haar gevulde schoen te bewonderen. Zo blij!

Straks gaan we de grote boodschappen doen, even al het moois bij de Intratuin bekijken en daarna eten bij mijn vader.

Een fijne nieuwe week toegewenst!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Oh die foto vd puppy’s …zo lief
  Staat er toevallig al een een recept online van je salade met pittige kip?
  Fijne week

  Beantwoorden
 • Als strak jullie pup zijn (of haar) intrede heeft gedaan dan is een gebroken eitje echt zo opgeruimd…..!
  Alles wat eetbaar is trouwens…❤️🐾👍

  Beantwoorden
  • Hahaha klopt!

   Beantwoorden

Write a comment