Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 11-17 september

We mochten van de allerlaatste zomerdagen genieten en Giorgio was vrij, hoe fijn! We hadden dan ook gezellige uitstapjes en zijn in huis aan de slag gegaan met verven. Kijk mee naar mijn week van dag tot dag!

Zondag

Dit weekend hebben we besteed aan grote boodschappen, uitgebreid koken, naar de speeltuin en het kiezen en kopen van verf voor de woonkamer. Het was al vrij warm de afgelopen dagen, maar dat weerhield mij er niet van om bijvoorbeeld zuurkoolschotel te maken. Zo lekker. Met veel….heel veel kaas.

zondagen

Zondag keken we een aflevering van ‘Dance dance dance’ en hoewel ik niet zo dol ben op dans programma’s, vond ik dit wel heel erg leuk. En dit beeld…tja, typisch een mannending vrees ik. Wanneer er gepauzeerd moet worden voor het toilet of om iets lekkers te passen, pauzeert meneer hem precies op dit beeld.

zondagen1

En dit is het kleurtje wat op twee muren in de woonkamer komt. Ik hoef de naam denk ik niet te noemen, aangezien heel Nederland dit kleurtje heeft. Hij is gewoon heel erg mooi en ik kon geen mooiere kleur vinden dan Early Dew.

zondagen2

En de eerste muur werd geverfd. Beetje crappy foto, sorry. Maar het staat zo heerlijk fris!

kast

En ik bemoeide mij natuurlijk met een nieuw gerecht zonder pakjes en zakjes. Voor het koken…

maandagen1

En na het koken!

img_6533

Maandag

Het is een soort van vakantie, dus verwennen dat kleine meisje! Giorgio maakte wentelteefjes en Sarah genoot er enorm van. Ik heb ook een paar happen genomen, vind ze altijd heerlijk. Maar ze zijn niet zo heel erg gezond. Af en toe moet zeker kunnen!

maandagen5

Ik was zelf niet echt vooruit te branden door de gebroken nachten vanwege de kriebelhoest. Ik kon er niet echt om lachen, zoals je ziet.

maandagen

Sarah kreeg als lunch een ‘gewone’ boterham in gezelschap van Herma.

maandagen2

In de middag slapen Sarah en ik, terwijl Giorgio aan de slag gaat met wat verf beneden. Na onze siësta zijn we weer iets fruitiger en gaan we even op pad met de auto, op naar de winkel. Sarah hield haar zonnebril trouwens de hele tijd op en kreeg natuurlijk veel aandacht.

maandagen73

In de avond kookt Giorgio: hij maakt een soort Turkse pizza’s die heel erg goed in de smaak vielen. Het enige wat je nodig hebt is een wrap, verse tomatensaus, wat gehakt en eventueel ham of bacon blokjes en wat kaas en kruiden. Top!

dinsdagen

Ik heb door het slapen in de middag gelukkig nog energie over om te bloggen en wat oefeningen te doen. Jippie!

Dinsdag

We rijden al vroeg in de ochtend even naar het centrum voor wat aankoopjes. Bij het Kruidvat nam ik deze olie mee voor het gezicht, aangezien mijn flesje leeg was. Het is nu met 50% korting en dat is altijd leuk winkelen! Ik vind dit heerlijk spul en wil niet anders meer. Niet gesponsord trouwens.

dinsdagen1

En weer is het nodig om te slapen in de middag. Maar Sarah dacht daar anders over en weigert te slapen. Mama daarentegen….Het is fijn dat Giorgio deze week ook thuis is, ik merk toch dat het deze week iets minder gaat dan vorige week. Ik maak dan ook op sommige dagen niet extreem veel foto’s (interessant joh, dat uitzicht vanaf de bank…haha) maar wel bijvoorbeeld deze, die per ongeluk met flits werd gemaakt maar die daardoor juist zo mooi is. Kijk die krullen!

dinsdagen65

Ik begin toch eind van de middag aan een heerlijke soep. Met 30 graden niet aan te raden, maar we hadden er gewoon zin in. Dit is de verwarmende herfstsoep die ook op mijn blog staan. Met gegrilde paprika, knoflook, bloemkool, bruine bonen, kaneel en ei. Ontzettend lekker en een dikke aanrader! Het zweet droop van ons hoofd maar het was weer heerlijk.

dinsdagen5

Na het eten gaan Sarah en ik samen in bad. We spelen met de zeepjes van Lush (waar je mee kunt verven) en daarna schrijf ik een blogje. Sporten lukt mij niet meer.

Woensdag

In de ochtend fiets ik snel naar de Trombosedienst om bloed te laten prikken. Wat gaat zo’n ritje snel als je je kind niet hoeft mee te nemen! Daarna nog een ronde langs de apotheek en de winkel.

Sarah heeft ondertussen een meningsverschil met papa. En dat is duidelijk te zien.

woensdagen

Ik smelt echt van dit soort foto’s…

woensdagen1

Vandaag moeten Giorgio en ik allebei naar het ziekenhuis. Ik moet voor een afspraak naar de kaakchirurg en de ingreep aan mijn verstandskiezen staan gepland voor 4 oktober. Ik heb een duidelijk schema gekregen met alles wat ik moet doen voor en na de ingreep, zoals het stoppen met bepaalde medicijnen en het starten van injecties. De ingreep zelf is volgens de chirurg een eitje, maar alles er omheen vond hij heel erg eh…bijzonder en niet alledaags. Dat hoor ik vaker, haha.

Eenmaal terug schrijf ik een blogje terwijl Sarah slaapt en ik kom weer een lieve oude foto tegen. Wat is er met mijn baby gebeurd?

woensdagen65

Nou….die is een paar centimeter gegroeid. Mijn hemel. De rest van de middag puffen we een beetje op de bank en door het huis, echt lekker buiten spelen is er niet bij aangezien het zo warm is.

woensdagen23

Ik heb in de avond geen puf om te gaan sporten dus dat doe ik dan ook niet, wel met een beetje schuldgevoel…Maar lastig is het wel: als ik echt heel moe ben wil ik ook niet over mijn grenzen heen gaan. En niet onbelangrijk: het is veel te warm boven.

Donderdag

Als we de weermannen moeten geloven zal dit dan toch echt de laatste zomerdag zijn! We wilden vandaag al gaan zwemmen, maar in de eerste instantie waren we van plan om gewoon een zwembad in de buurt op te zoeken. We hoorden dat de buren met hun zoontje naar het water gingen (Zeumeren) en reden daar spontaan naartoe. Heerlijk rustig, lekker water en een speeltuin met zand om de kleintjes te vermaken. Het was er onwijs lekker!

Maar eerst de zwembandjes om!

donderdagen

En een familie foto tussendoor….Sarah denkt er anders over.

donderdagen2

Maar is al snel gelukkig wanneer ze op de krokodil van haar buurjongen mag zitten. Ze laat zich meters door het water slepen en geniet intens. Ook heeft ze tot haar nek in het water gestaan en dat vind ik knap want het water was best koud!

donderdagen543

Op de terugweg zagen we koeien langs de weg in een weiland. Giorgio nam Sarah even mee uit de auto om een poging te wagen te gaan koe-knuffelen. Maar er zat een greppel met water omheen. Helaas maar ook wel logisch.

donderdagen3

Thuis slapen we allemaal even (de zon maakt moe) en daarna maakt Giorgio heerlijke nasi met kip. Na het eten snel door naar mijn ouders om Sarah af te leveren. Vanavond is een soort date night en we gaan naar de film, Bad moms. Ja een vrouwenfilm maar ook zeker geschikt voor mannen, hij was heel erg leuk! En deze Maltesers waren te lekker. Ik heb er twee handjes van gegeten en vond het toen genoeg. Maar lekker dat ze waren….oh…oh…

donderdageb873

We zijn rond 22.30 thuis en ik duik bijna gelijk mijn bed in. Niet sporten en niet bloggen, ik ben op. De nachten met kriebelhoest breken mij een beetje op en ik duik er dus lekker in.

Vrijdag

We worden allebei om 9.00 wakker, ondanks dat er geen wekker afgaat en er geen meisje ons wakker praat. Blijkbaar zit echt uitslapen niet meer in ons systeem. Maakt niet uit, zo heb je nog wat aan je dag! Ik heb redelijk geslapen want het hoesten wordt minder, toch merk ik dat het net iets tekort was.

Giorgio begint al snel met het witten van de woonkamer en ondertussen ruim ik de keuken op en maak ik wat schoon. Of ik kijk toe en geniet van een heerlijk ontbijtje. Moet kunnen 😉 Maar eerst even alles een beetje afdekken en van de muur schroeven.

vrijdagen

En witten maar! Heerlijk geluid en lekker wit, wat wil een mens nog meer. Shiva heeft zo haar sporen achtergelaten op de witte muren en die wissen we nu uit. Sorry lobbes.

vrijdagen3

Mijn ontbijt. Roereieren met spinazie en tomaat en wat geraspte kaas. Ik had een beetje teveel ei gemaakt voor mijn broodje. Of is mijn broodje te klein?

vrijdagen76

Giorgio is aan het eind van de middag klaar met het witten van de muren en daarna halen we Sarah weer op bij mijn ouders. Vanavond eten we….vis en zes frietjes! Ik althans, de rest doet niet aan een killerbody en eet een halve bord met friet. Toch zat ik hartstikke vol hierna.

vrijdagen987

Giorgio heeft in de avond een borrel van zijn oude werk en ik zet deze photodiary in elkaar. Daarna geniet ik van een bordje sushi (klein bordje) en televisie. Het weekend is begonnen!

Zaterdag

Een gevuld weekend voor de boeg: vanmiddag een verjaardag van het dochtertje van vrienden, een wereldgerecht koken en morgen gaan we naar de Apenheul!

Vergeten jullie niet mee te doen met de geweldige winactie die tot en met 24 september online staat? Ik heb zelf een heerlijk pakket samengesteld waardoor je de herfst beter kunt trotseren. Klik hier om mee te doen.

img_6419

Welke plannen hebben jullie dit weekend? En wat doe je het liefst als het kouder wordt of regent? Allemaal een heerlijk weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Die Dory bikini is zo leuk!

  Beantwoorden
  • Dat zwempakje van Sarah! Te schattig! Ik had afgelopen week ook echt laat van kriebel hoest, super irritant! Hopelijk heb je er snel minder last van.

   Beantwoorden
 • Wat een leuk overzichtje! Alleen vervelend om te horen dat je je zo futloos voelde Hopelijk wordt dat snel wat minder!

  Beantwoorden
 • Leuk om te zien weer. En je link naar de winactie werkt niet?

  Beantwoorden
 • Wat een leuke familie foto! 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een mooie kleur op de muur! Ik vind het altijd zo’n gedoe om alles weer te verven, maar achteraf valt het vaak reuze mee en voelt alles gelijk weer frisser. Ik hoop dat je snel van je kriebelhoest af bent 🙂

  Beantwoorden
 • Kriebelhoest is a bitch…het zat denk ik in de lucht want ik had er ook last van. En ik heb iets dat helpt!!! Pactolan, een potje met tabletjes met een salmiaksmaakje. Ik laat er eentje rustig smelten in mijn mond en de kriebel is weg, fantastisch. Snel naar de drogist…

  Beantwoorden

Write a comment